nushka
|
Dobro jutro vsem skupaj, berem vas redno, sam pisat se mi ne da. Naj povem, da sem bila v pon. na merjenju glukoze 100 g in imam gestacijski diabetes. Vam povem, da je bil kar šok, sem se komaj domov pripeljala. Sem že kar videla inzulin in vse ostalo. Potem sem šla pa na tisto krajše predavanje, ko ti sestra vse razloži in ni nič hudega. Zaenkrat si merim sladkor pred obrokom in po obroku (zajtrk, kosilo, večerja). Moje vrednosti v 2 dneh so normalne, do 4,9 (meja je 5,5,) pred obrokom in do 5,9 (meja je 6,6) po obroku. Vam povem, da si ne vagam hrane. Jem po dietnem listu, ne jem več belega kruha in ne pijem več sladkih pijač. Ostalih sladkih stvari pa itak nisem preveč marala. Edino jutranjemu kapučinu se ne mislim odpovedat . Ja, na trenutke sem čist depresivna zaradi tega merjenja, ampak se pol potolažiš. Zgleda, da imam že itak tak način prehranjevanja, ki je kolikor toliko zdrav. Sem pa imela včasih napade na obilno večerjo z pomfrijem in hrenovko ter majonezo ali špageti s tunino omako, sam zdaj zaenkrat pač tega ne bo. Od začetka nosečnosti pa do danes (26 6/7) sem se zredila točno 5 kg. Me pa moj tolaži in ko prideva v trgovino, najprej gleda kaj lahko jem. Je res smešen. Včeraj sem jaz večerjala črn kruh, salame in paradižnik, on pa pečene hrenovke z jajci, pa sem se mu smilila, sam men se tega sploh ne lušta. Ful redko, da si jaz to naredim. Itak še sam tri mesece . Za otročka vse potrpiš. Ena je spraševala za bakterijo Streptokok B, mislim, da Klemcy. Tudi jaz jo ima, sem sicer v bolniški, ampak zaradi prejšnje neuspešne nosečnosti z dvojčki. Moj ginekolog mi nič rekel, da moram strogo počivat in ne vem kaj še. Napisal je počitek, ampak je rekel, da zaradi negativne izkušnje. Itak sama vem, da če pride bakterija skozi MV, nimaš kaj naredit. Vsakodnevno uporabljam MultiGyn kremo, vnetij nimam, imam izcedke, ampak je rekel, da so normalni v nosečnosti, sem jih imela že prej. Nič ne kompliciram, ker na določene stvari nimaš vpliva. Na zadnjem pregledu v 22 2/7 sem imela MV dolg 38 mm, tako da je bilo ok. Drugače krčev ali bolečin nimam nobenih. Tako, da ni tako tragično kot se sliši. Kar pomiri se. Zdaj pa naprej kapučin pit, pol pa za delom. Lepo nedeljo želim vsem skupaj.
|