Anonimen
|
Oj majčice Se že dolgo, dolgo nisem javila, zdaj mi pa mali pridno drnjoha, pa sem prišla malo pokomentirat. Imela sva že 1. posvetovalnico (1.6.) Mali se je v treh tednih od odpusta iz P zrednil 610g. Najprej sem se sekirala, da je to premalo, pa čeprav mi je pediatrinja rekla, da je čisto dovolj, nato pa so me aprilčice malo potolažile in mi lepo povedale, da malo preveč kompliciram Naj vam povem, da je bilo prve 3 tedne grozno. Jaz sem ogromno prejokala, mali ni NIČ spal, kar naprej je visel na moji joški, ko sem ga odložila v zibelko ali posteljico se je drl, kot bi ga nekdo zaklal. Nisem delala drugega kot samo previjala, dojila, ga nosila okrog, pa spet dojila, previjala,... Hudo je bilo, ker sva bila cele dneve sama, saj moj mož ni koristil očetovskega dopusta. Mešalo se mi je. Potem je mali še zbolel, dobil vročino, smrkal in nisva smela ven, tako, da sem bila zaprta v hiši, z otročkom, ki je rabil mojo 1000000% pozornost In sedaj.... kot bi odrezal, 100% sprememba Ogromno vozičkava (se sicer velikokrat dere, ker bi se raje nosil, ampak me ne gane) - se bo že navadil (največkrat mu poturim dudo... NASVET ZA TISTE MAMICE, KATERIM DOJENČKI NOČEJO DUDLAT, PA BI SE RADE VSAJ MALO SPOČILE - na dudiko kapnice kapljico vetrovnih kapljic oz. katerihkoli kapljic proti krčem, ki so sladke - uf, kako potem cuza dudo ). Začel je pospešeno čebljati. Zjutraj me prav zbudi s čudnimi glasovi, ki so seveda zame nekaj najlepšega, včasih se celo malo nasmeji (ampak res redko - ni ravno smejko, ali pa pač še potrebuje čas). Zdaj ga celo lahko odložim v zibelko in se pogovarja s slončki na baldahinu in rjuhi - ampak le kakih 10 minut, potem bi se pa cartal Ampak je že to gromozanski napredek!! Ponoči še vedno spi pri nama, se ne sekiram več. Bo že šel v posteljico, ko bo čas za to, zdaj še ne gre. Noči niso več tako grozne (prej mi je celo noč visel na joški, da sem že skoraj jokala od bolečin zaradi preveč cuzanja - uničene bradavice), zdaj spi minimalno vsaj 2 uri, da si jaz malo odpočijem. Krče imamo še vedno, na žalost Imamo pa BioGaia kapljice že 3 tedne in se stanje res izboljšuje. Kopamo se vsak večer, ampak le enkrat na teden se umivamo z milom, drugače le z vodo. Oblačim ga v kratke rokave, spodaj dolge hlačke, pa se mi zdi, da mu je še vedno prevroče. Sky: tebe moram pokomentirat: NE SEKIRAJ SE!! Sploh ni važno, dojiš, ne dojiš, mama je mama in je edina, nenadomestljiva. In vsi otročki so sončki, ne glede na to ali so dojeni, ali pa so pač na umetnem mleku. Jaz bi ga na tvojem mestu vseeno pristavljala k prsim. Če ne drugega se bo malo pocrkljal. Zivepo: ČESTITKE!!! Sem iz dneva v dan čakala kdaj boš rodila ČESTITKE tudi vsem drugim mamicam, anincy zate stiskam pestke, da se nam kmalu pridružiš!! še za jolcico! Se bom bolj redno javljala, obljubim, do takrat pa en velik objemček
|