vaney
|
Midve sva pa danes že Anžeta odpeljali v vrtec, šli v eno trgovino, pa v drugo (je plenic zmanjkalo), pa domov na lepotni spanec (beri pol ure), mami pa perilo obesit, pa na kavo h kolegici, pa domov kosilo skuhat, Daša zdaj spi, mami pa tukaj afne gunca zimska; jaz moram v 90% oba sama zrihtat za spat in še ponoči dežurat...danes se je moja noč zaključila ob 3.15 (Daša se je zbudila pokakana, previt, nos čistit, pa jest, pa nazaj zaspat, je ura že čez 4h, potem ne morem takoj nazaj zaspat, ob 5h je pa Anže že auf), posledično grem spat že kar kmalu po 21h in sem ob 3h že ko rožica Drugače sem si pa jaz kar ritual umislila zvečer, edino vrstni red zamenjam, odvisno kateri je bolj tečen. Ponavadi pa...Daša kopat (Anže pomaga-beri razmontira kopalnico ), potem on jest večerjo, Daša spije mleko (oba pri mizi), Daša v posteljo, Anže pod tuš in v posteljo. To se v 99,9% dogaja med 18.30 in 19.30 in po tej uri nočem več nobenega slišat, ker je takrat čas za moje odmakanje v banji, konkretno večerjo in internet. In, ko je bila zadnjič čez vikend moja mami na obisku, se mi je zvečer skoraj zmešalo, ker je bil še nekdo zraven in mi je cel sistem podrla...njen komentar na koncu je bil, da ji ni jasno, kako jaz to sama folgam skoraj vsak dan. Pa ji ni jasno, da skoraj lažje, kot če je kdo zraven. Zjutraj je enako. Če sami 3 peljemo Anžeta v vrtec, je vedno točen (še ni zamudil), ker najprej nahranim Dašo, zrihtam Anžeta, ob njem zrihtam še sebe, potem zrihtam Dašo in v slabe pol ure smo vsi 3 spedenani v avtu. Če moramo pa čakat še moža, potem se pa ne premaknemo nikamor in lovimo zadnje sekunde...jah, res sem nekako rutinski človek, pa mala dva sta ista, zdaj pa ne vem, ali prirojena ali naučena strah; zaenkrat se še ne boji nikogar, je pa res, da je skoraj čisto vsak dan v stiku z drugimi ljudmi, ne samo z mano in zaenkrat se tudi neznancem (če se le hočejo pogovarjat in afnat z njo) reži ko zmešana. Se pa tudi Anže ni nikogar bal. Uf, kolk sem spet naklofala...