Ursi2
|
Živjo! Jz pri nas našega 2-letnika povsod vključim zraven. Tudi sedaj, ko imamo doma še 2 meseca starega brateca. Večinoma smo kr sami doma, ta tarejši je ful navezan na mene, tako da tudi kake pol ure pri dediju in babici ne prideta v poštev. Ampak mene to ne moti. Pri nas je tako, da zjutraj, ko vstanemo, se z Lukanom (starejšim)mal igrama, berema knjige, ko vstane še Jure, pa se še pocrtlamo, jz Jureta podojim in še mal zraven knjige gledamo ali kocke sestavljamo, potem pa previjem najprej enega, potem drugega in oblečem, seveda. Pri JUretu mi Luka velikokrat pomaga, potem še skupaj posteljemo postelje, potem se še jz umijem in preoblečem in gremo kuhat zajtrk. Tudi to nardiva skupaj, mi pomaga nalit mleko, pomaga skuhat kavo, pripravima mizo za zajtrk, potem pa zajtkujemo, sevmes pogovarjamo, ponavadi še Jureta podojim, Luka dokler še riše ali skupaj gledamo prospekte iz trgovin. Potem skupaj pomijema posodo. Take stvari, ki se lahko razbijejo pomijem jz, ostalo on. Seveda je zamudno, pa mokro, ampak saj se more učit. Potem še če je potrebno posesamo ali pometemo, včasih še tudi obrišemo po tleh. Zalijemo rože, zložimo in pospravimo perilo. Potem pa se gremo igrat, vmes je še kaka malica, če je slabo vreme, če ne pa gremo kr ven. Zunaj pa mi tudi skoz pomaga. Če kosim travo, mi pomaga malo s svojo kosilnico, malo pa mi pomaga potiskat ta veliko kosilnico, pa vstran mi pomaga nosit košaro s travo, potem pa jo prazno on nese nazaj. Tudi živo mejo mi pomaga obrezovat. Jz z unimi, ko so za obrezovanje žive meje, Luka pa ima ene male škarjice in z njimi obrezuje. Tudi rože za na okna je pomagal saditi - s svojo lopatko je v korita dajal zemljo, midva sma pa sadila. Tudi zalivat jih je pomagal. Prav tako pomaga plet na vrtu. Sicer gre tudi kaka solata zraven ven,ampak sej počasi bo vedel, kaj lahko in kaj ne. Pa tudi sejal je on. Ko zalivam rože imava vsak svojo kangtlico in zalivama. Seveda pa se tudi igrava v peskovniku, pa v hiški, se žogama, se uči vozit na kolesu poganjalcu, pa s traktorjem,.... Tudi kadar pečem, mi velikokrat pomaga, sploh kake rolade ali tiramisu, ko je hitro. Pa tudi pri kuhanju kosila je vedno ta prvi pri štedilniku. Tudi pranje že kr obvlada, tak da je kr fajn!Ne vem, jz si ne zna predstavljat, da bi me vse čakalo na zvečer, ko bi zaspala, po drugi strani pa mi je fajn, da smo skupi in da skupi delamo. Tudi JUre je skoz zraven, ko kuhama, pečema, delama na vrtu, če pa spi, je pa še malo lažje! Je pa vse skoz igro in tudi veliko pohvale je potrebno. Zelo se mu dopade, da lahko on v svojo samokolnico nabaše travo, ko sma plela in jo potem pelje v kanto.
|