|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ukvarjanje z otroki
31.5.2010 14:44:37   
temboli1
Pozdrav,

zanima me, kako vse se ukvarjate z otroki npr. čez vikend, ko niste primorani iti v službo in otroci ne gredo v vrtec. V mislih imam otroke stare okoli treh let.

Namreč, meni se zdi, da se čez vikend maksimalno ukvarjam s hčerko, pa se mi zdi, da ona še kar hlepi po ali moji družbi ali očitovi, čeprav naju ima oba takrat pri sebi (večinoma), jaz pa si včasih želim da bi se malo sama zaigrala, treba je tudi kaj pospraviti, posesati, polikati, pomiti, skuhati. Pa se mi zdi da nimam časa za vse, kar bi rada ali kar bi bilo potrebno narest. Npr, veliko smo zunaj, vedno greva ali v ZOO ali kakšen arboretum ali na igrišče v park, se voziva s kolesom, doma je ne zanimajo več kocke ali kakšne sestavljanke, vsaj ne za več kot kake pet minut.
Vem, da je trenutno taka situacija, da si želi gibanja, zato smo večinoma zunaj, ampak jaz sem potem ko prideva že kar pošteno zmatrana, pa še ostale stvari me čakajo.
Pa zadnjič sem poskusila, da bi vsaj časopis prebrala, pa sva bili obedve za mizo, njej sem dala sestavljanko, malo sem ji pomagala, sej ne da bi sploh lahko se posvetila branju časopisa čisto 100 %, no ampak malo sem pa že kukala. No in mi reče po nekaj minutah, pa mami kdaj boš že prebrala časopis.
Včasih se mi zdi, da kadar smo doma (sploh kadar je dež) res ne vem več kako jo stimulirat, da se zaigra sama. Sej vem da bi moralo otroku tudi malo dolgčas ratat, da potem sam poišče, ampak ponavadi mi gre pipo v banji odpirat in si roke umiva in to ne za kratek čas, je mahnjena na vodo, ali pa gre na balkon, kjer lovi mravlje, ali zleze na stole in se mi sklanja čez ograjo. V glavnem ne morem je pustit same nikjer, ne da bi me bilo strah za njo.
Naj povem še, da je ne morem pustit nikjer pri sorodnikih.
Pa ne me narobe razumet, rada se z njo ukvarjam, ampak vsake tok bi rabila kaj v miru postorit.
lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ukvarjanje z otroki
31.5.2010 15:01:44   
3jeMi
hmm... ne vem, jaz našega 2-letnika kar vključim v delo, zaenkrat ga zanima vse kar počnem... oni dan sem pomivala okna in pri balkonskih vratih je bil tako zagrizen za brisanje, da sem se hotela kar vsest, pa počakat, da pomije do konca user posted image ...
saj ji lahko pokažeš kako se kaj počne, naloži cunje v stroj, zloži perilo, pospravi posoda iz stroja itd.... gospodinjska opravila so lahko tudi igra... našemu je neizmerno veselje, da lahko svoje nogavičke odnese v predal, pa očitove, pa mamine... podaja pomit pribor in krožnike iz stroja... user posted image

(odgovor članu temboli1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   [Brisano sporočilo]
31.5.2010 15:40:51   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu 3jeMi)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
31.5.2010 21:17:52   
picola1
Te čist razumem. Pri nas je bilo isto, dokler je nisem začela hvalit in občasno nagrajevat, če se je sama zaigrala. Na začetku je bilo to par minut, zdej pa tut včasih kake pol ure do uro sama kaj brklja, občasno pride do mene pa gre spet nazaj...
Samo pri naši resnično ful pali pohvala...S tem resnično veliko dosežem, na vseh področjih. Ne vem, kakšen je tvoj otrok, sam po moje poskusit ni greh...user posted image
Srečno pa mal več časa zase ti želim.user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 4
31.5.2010 22:06:29   
liliana
Pri nas pa tudi televizijo uporabljamo.....user posted image

Samo jaz sem nekoliko drugačna od večine RR mamicuser posted image .....in nisem pristaš nenehnega ukvarjanja z otrokom, animiranja otroka, posiljevanja otroka vedno z neko aktivnostjo......

Tako, da jaz vseeno najdem čas, za cajting, knjigo, film, RR forum, tudi spucam kaj, speglam, včasih še skuham in nisem zaradi tega cele noči pokonci......

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
1.6.2010 8:31:06   
3jeMi
picola... jaz sem otroka pohvalila že ob rojstvu user posted image ... in ga vedno pohvalim, tudi ko me ujezi, se pomeniva, ga stisnem k sebi in rečem, da je priden...

IZVIRNO SPOROČILO: liliana

Samo jaz sem nekoliko drugačna od večine RR mamicuser posted image .....in nisem pristaš nenehnega ukvarjanja z otrokom, animiranja otroka, posiljevanja otroka vedno z neko aktivnostjo......

Tako, da jaz vseeno najdem čas, za cajting, knjigo, film, RR forum, tudi spucam kaj, speglam, včasih še skuham in nisem zaradi tega cele noči pokonci......

user posted image user posted image user posted image ... res je, kakor navadiš otroka... midva ob vikendih vedno v miru spijeva kavico, pa kakšno križanko rešim poleg, mali se pa med tem igra... se je navadil, da tiste pol ure do uro imata oči in mami počasno prebujanje in da nista še pripravljena na akcijo... user posted image

zame je ukvarjanje z otrokom ves čas, ko si z otrokom, v igri ali pač pri opravilih... saj je skoz poleg in se uči, spoznava, da se v življenju počne še kaj drugega, ne samo igra...

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 6
1.6.2010 8:31:27   
ticika
Se strinjam z lilijano.
Čez dan vse naredim, pospravim, če želita mi pomagata, če ne se jima ne da sta lahko v sobi ali gresta ven na dvorišče in se sama igrata. Ko je "vse" narejeno pa se skupaj igramo ali karkoli pač že delamo. In zvečer, ko gresta spat, najkasneje ob 21.00 tud jaz vse spustim iz rok in imam večer zase in ne naredim NIČ VEČ.
Ne znam si predstavljat, da bi cel ljubi dan animirala otroka, zvečer pa do polnoči pospravljala in se šla gospodinjo....

Imam dva prekrasna sončka, ki mi sijeta in polepšata vsak dan.

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 7
1.6.2010 8:52:40   
tažana
Enako kot zgoraj omenjeni. Tudi  jaz nikoli nisem ves čas animirala otroka. Ko pospravljam malo poskočim mimo tamale (8 mesecev) pa je kuj za 5 minut dobra user posted image . Al pa se mal skrijem za vrata pa KU-KU pa se spet semeje user posted image . No tako sem enako delala s tavelko. Ko pa se igrava pa se igrava.
Starejša ima sedaj sicer mal krize "dolgčas mi je"- ampak jo spodbujam, da si igro ali delo poišče sama user posted image . čez zimo smo namreč kar veliko gledali TV- posledica malo bolj zahtevnega dojenčka (včasih sem enostavno rabila mir pred njo, da sem zrihtala tamalo), sedaj pa jo počasi oddvajam od tega.

Ponavadi si sedaj ko ji je dolgčas zaželi risanke, pa ji dam kompromis, da se najprej z nečim igra in potem eno kratko risanko.

Tudi jaz bi jo na tvojem mestu čimveč vključevala v delo, in ne pozabi jo spodbujat naj se poigra sama...

(odgovor članu ticika)
Neposredna povezava do sporočila: 8
1.6.2010 9:00:12   
Katy78

Podpis. Je pa tako, da se naš lump kar dosti sam zamoti, kar je verjetno delno odvisno od karakterja delno pa tudi od tega, da nismo nikoli pretirano silili vanj kadar smo videli, da se je z nečim zamotil. Tako da jaz si kar vzamem čas za kakšen časopis prebrat, malo internet ipd., mali da pa itak jasno vedeti, kdaj bi rad mojo pozornost oz. kdaj želi, da se mu posvetim.

Mož ga zvečer skopa, jaz vmes pospravim najnujnejše, potem ga jaz oblečem v pižamo in mu dam flaško, mož pa še kaj do konca pospravi, tako da ko gre mali spat, se midva pokneva na kavč in uživava. user posted image

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 9
1.6.2010 9:04:54   
špelin@
Tole, kar opisuješ ti, temboli1, sem jaz počela pri prvi hčeri. Napaka! Ou, vat a mistejka tu mejka! Bila sem na smrt utrujena, stanovanje v razsulu, moja psiha v riti (pardon),... user posted image

Potem sem postala takšna kot liliana user posted image

(odgovor članu temboli1)
Neposredna povezava do sporočila: 10
1.6.2010 9:05:38   
špelin@
IZVIRNO SPOROČILO: 3jeMi
hmm... ne vem, jaz našega 2-letnika kar vključim v delo, zaenkrat ga zanima vse kar počnem... oni dan sem pomivala okna in pri balkonskih vratih je bil tako zagrizen za brisanje, da sem se hotela kar vsest, pa počakat, da pomije do konca user posted image ...
saj ji lahko pokažeš kako se kaj počne, naloži cunje v stroj, zloži perilo, pospravi posoda iz stroja itd.... gospodinjska opravila so lahko tudi igra... našemu je neizmerno veselje, da lahko svoje nogavičke odnese v predal, pa očitove, pa mamine... podaja pomit pribor in krožnike iz stroja... user posted image

Pa pod tole tudi sodi moj podpis user posted image

(odgovor članu 3jeMi)
Neposredna povezava do sporočila: 11
1.6.2010 9:43:19   
barni
Jaz se tudi ful ukvarjam z otrokom, pa sem na trenutke precej izmozgana. Imam pa to srečo, da ne opravljam veliko gospodinjskih del. Kosilo med tednom skuham občasno, če gremo ven, smo raje zunaj, mi na misel ne pride, da bi kuhala ali da bi šli najprej notri jest pa šele potem ven.

Za vikend smo velikokrat zdoma. Pospravljam v soboto dopoldan (sem spada sesanje, pomivanje kopalnice in zlaganje perila). Perilo daje prat, obeša in pobira možek. Jaz samo zložim, likam ne. Tako, da mi na ta račun ostane precej časa. Nimamo zanemarjeno, samo v nulo ne čistimo in me ne moti, če je na policah malo prahu (hvala bogu imamo svetlo pohjištvo user posted image ).

Bi mi pa včasih vseeno pasalo malo več časa zase, samo je mala precej nalepljena name in jo tudi očka težko zamoti za dalj časa, če ve, da sem tudi jaz doma. VEdno na koncu pride k meni ali kaj pokazat, ali kaj naredit.

VElikokrat skupaj sesava, ali pa pomivava kopalnico, včasih pa se mi to res ne da, ker se čas dela poveča z 4-5x. Tako, da mi paše, da na hitro posesam, pomijem in gremo ven.

Imamo to srečo, da glede kosil in pospravljanja nismo zahtevna družina in da nam tako paše. SKušam pa ji narditi dan zanimiv na ta način, da kam gremo. Veliko mi pomeni, da je zunaj na zraku, zato res ogormno časa preživimo zunaj, če drugega ne, vsaj na vrtu ali na ulici.
Praktično ko prideva iz vrtca, ostaneva kar zunaj in sva zunaj do večerje.

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 12
1.6.2010 10:00:34   
norksi
ej - kar nekaj idej za preživljanje časa s triletnikom boš našla na

http://www.caszadruzino.com/ user posted image

imaš možnosti izletov in iger v naravi, ko je lepo vreme
in pod rubriko "preživimo lep dan z otrokom" ko je kislo vreme veliko simpatičnih idej ravno zelo primerne za triletnika. Pa vsak tedn so nove igre. user posted image

(odgovor članu temboli1)
Neposredna povezava do sporočila: 13
1.6.2010 10:04:20   
norksi
aja - da ne bo pomote - Pri nas doma imamo moto "mami ima pavzo" že od 1 leta naprej in mali točno ve, da takrat mami v miru pije kavico ipd. Če pa delaž gospodinjska dela pa triletnika vsekakor vljuči zraven.

Hočem reči, imej čas zase - če boš spočita in zadovoljna ti tudi ne bo problem vzeti si čas za otroka! To je moje mnenje.

(odgovor članu norksi)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   [Brisano sporočilo]
1.6.2010 10:16:04   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu liliana)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
1.6.2010 14:44:01   
petruska
Za kakšne pol ure boš ziher imela čas, če ji v kuhinji v umivalnik natošič nekaj vode, daš gobico in nekaj umazane posode (plastika), žlice, pa majhen predpasnik itd. Bo zelo uživala tudi sama!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 16
1.6.2010 23:03:27   
picola1

IZVIRNO SPOROČILO: 3jeMi

picola... jaz sem otroka pohvalila že ob rojstvu user posted image ... in ga vedno pohvalim, tudi ko me ujezi, se pomeniva, ga stisnem k sebi in rečem, da je priden...

Zdej ne vem, če sm jst kej zabrkljala...sam odgovarjala sem avtorici uvodnega posta...user posted image

Drugače pa sem jst tut na začetku skos nekej animirala svojo hčerko pa vse...pol sem ugotovila, da je to bedarija, da se MORA znat tut sama mal zamotit...na začetku ji je blo hudo, itak, ker je bila pač navajena na drugačen sistem...potem sem pa itak ugotovila, da vztrajnost v kombinaciji s pohvalo deluje čudežno...user posted image
Pa tut otroci so si različni...eni rabijo skos ljudi okrog sebe, da se skos nekaj dogaja...drugi so spet čist zadovoljni sami s sabo in se lahko ure in ure igrajo sami že odkar so v zibki odkrili svoje prstke...user posted image

(odgovor članu 3jeMi)
Neposredna povezava do sporočila: 17
2.6.2010 8:38:25   
uwaga
Nekaj predlogov si že dobila. Postopno navajaj otroka, da se bo sam igral, drugače se ti nekega dne zgodi kot pri nas doma...

Mali (7 let ) : "Mami, a se greš igrat z mano?"
Jaz: "Mali ne utegnem zdaj, imam delo."
Mali: " Daj NOOO, malo se grema igrat!!!!"
Jaz: " A sam se pa ne bi?"
Mali: "Pa ne nooo, ko pa nisem tak Profesionalec v Samoigranju!!"user posted image user posted image

(odgovor članu temboli1)
Neposredna povezava do sporočila: 18
2.6.2010 8:52:14   
koala
Se strinjam s predhodnicami, vključi otroka v opravila ki jih opravljaš. Moj je star 28 mesecev, pa mi že kar nekaj časa pomaga pri pospravljanju, kuhanju... Ko kuham dam  desko in nožek za mazanje im potem on "reže" bolje rečeno masekrira papriko,krompir,... Da vidiš svetleče očke ko lahko v lonec vrže krompir ki ga je on narezal.
Ko sesam on leta po hiši z cevjo od drugega sesalca, ali pa pojača moč sesanja na mojem sesalcu,...

Sicer pa se zna tudi sam zaigrati, sploh odkar hodi v vrtec. Je pa res da mu nisem nikoli skozi dihala za ovratnik, da sem ga pustila na tleh že ko je bil majhen in je raziskoval stannovanje, praznil "svoj" element,...

Zdaj ga po novem zanima tudi televizjja in zelo rad pogleda Animal planet ali pa Discovery, pa Nodi je tudi OK, tako da če je res tečka in mu ni za pomagat pač pogleda kaj od naštetega.

< Sporočilo je popravil koala -- 2.6.2010 8:54:05 >

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu uwaga)
Neposredna povezava do sporočila: 19
2.6.2010 21:06:25   
Najaa

Jaz isto.

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 20
3.6.2010 15:04:38   
Ursi2
Živjo!

Jz pri nas našega 2-letnika povsod vključim zraven. Tudi sedaj, ko imamo doma še 2 meseca starega brateca. Večinoma smo kr sami doma, ta tarejši je ful navezan na mene, tako da tudi kake pol ure pri dediju in babici ne prideta v poštev. Ampak mene to ne moti. Pri nas je tako, da zjutraj, ko vstanemo, se z Lukanom (starejšim)mal igrama, berema knjige, ko vstane še Jure, pa se še pocrtlamo, jz Jureta podojim in še mal zraven knjige gledamo ali kocke sestavljamo, potem pa previjem najprej enega, potem drugega in oblečem, seveda. Pri JUretu mi Luka velikokrat pomaga, potem še skupaj posteljemo postelje, potem se še jz umijem in preoblečem in gremo kuhat zajtrk. Tudi to nardiva skupaj, mi pomaga nalit mleko, pomaga skuhat kavo, pripravima mizo za zajtrk, potem pa zajtkujemo, sevmes pogovarjamo, ponavadi še Jureta podojim, Luka dokler še riše ali skupaj gledamo prospekte iz trgovin. Potem skupaj pomijema posodo. Take stvari, ki se lahko razbijejo pomijem jz, ostalo on. Seveda je zamudno, pa mokro, ampak saj se more učit. Potem še če je potrebno posesamo ali pometemo, včasih še tudi obrišemo po tleh. Zalijemo rože, zložimo in pospravimo perilo. Potem pa se gremo igrat, vmes je še kaka malica, če je slabo vreme, če ne pa gremo kr ven. Zunaj pa mi tudi skoz pomaga. Če kosim travo, mi pomaga malo s svojo kosilnico, malo pa mi pomaga potiskat ta veliko kosilnico, pa vstran mi pomaga nosit košaro s travo, potem pa jo prazno on nese nazaj. Tudi živo mejo mi pomaga obrezovat. Jz z unimi, ko so za obrezovanje žive meje, Luka pa ima ene male škarjice in z njimi obrezuje. Tudi rože za na okna je pomagal saditi - s svojo lopatko je v korita dajal zemljo, midva sma pa sadila. Tudi zalivat jih je pomagal. Prav tako pomaga plet na vrtu. Sicer gre tudi kaka solata zraven ven,ampak sej počasi bo vedel, kaj lahko in kaj ne. Pa tudi sejal je on. Ko zalivam rože imava vsak svojo kangtlico in zalivama. Seveda pa se tudi igrava v peskovniku, pa v hiški, se žogama, se uči vozit na kolesu poganjalcu, pa s traktorjem,.... Tudi kadar pečem, mi velikokrat pomaga, sploh kake rolade ali tiramisu, ko je hitro. Pa tudi pri kuhanju kosila je vedno ta prvi pri štedilniku. Tudi pranje že kr obvlada, tak da je kr fajn!Ne vem, jz si ne zna predstavljat, da bi me vse čakalo na zvečer, ko bi zaspala, po drugi strani pa mi je fajn, da smo skupi in da skupi delamo. Tudi JUre je skoz zraven, ko kuhama, pečema, delama na vrtu, če pa spi, je pa še malo lažje!

Je pa vse skoz igro in tudi veliko pohvale je potrebno. Zelo se mu dopade, da lahko on v svojo samokolnico nabaše travo, ko sma plela in jo potem pelje v kanto.

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 21
3.6.2010 16:35:32   
novakatja
Ursi2
Super si napisala. Upam, da bo pri nas tudi tako lepo šlo.
Mi smo v pričakovanju sestrice, starejši je star 2,5 in ga bom čez poletje vzela iz vrtca, da se navadimo, pa me kar malo skrbi, kako bom sfolgal.
Jaz ga tudi zdaj vključujem v vse svoje gospodinjske aktivnosti, kolikor lahko in si sploh ne predstavljam, da ne bi skuhala, ker se on ne bo sam igral. Res pa ne kuham nič kompliciranega.

(odgovor članu Ursi2)
Neposredna povezava do sporočila: 22
3.6.2010 21:29:01   
ZmajTolovaj
Osmi dan je bog ustvaril Nodija.

The only man who had his work done by Friday was Robinson Crusoe.

(odgovor članu novakatja)
Neposredna povezava do sporočila: 23
4.6.2010 9:46:22   
PIRANJA
Tako bom rekla; niso vsi otroci karakterno enaki. Naš vzame dalinca in ugasne televizijo in reče; pojdimo se igrat spomin. In družino dobesedno sestavi vkup.
risanke - ma saj raje vidim, da jih ne gleda, ker je v nekaterih samo nasilje. Samo poglejte si, koliko ga je v T&Y-ju. In potem se čudimo od kod je otrok tak....

(odgovor članu ZmajTolovaj)
Neposredna povezava do sporočila: 24
4.6.2010 10:08:12   
jajula

IZVIRNO SPOROČILO: norksi

aja - da ne bo pomote - Pri nas doma imamo moto "mami ima pavzo" že od 1 leta naprej in mali točno ve, da takrat mami v miru pije kavico ipd.

To bomo tud mi uvedliuser posted image

(odgovor članu norksi)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
Nadomestna in dopolnilna komunikacija
Oktober je mesec ozaveščanja o NDK, ki omogoča komunikacijo osebam s težavami govora. V Sloveniji pa se soočamo z izzivi...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.