|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Bauhausove ¨hiške¨
28.5.2010 8:01:38   
Ayolinca
Zanima me, če kdo ve, ali se lahko te ¨hiške¨, ki jih imajo v katalogih postavijo na parcelo brez dovoljenj?

http://www.bauhaus.si/index.php?id=1382&showFile=3810&cHash=efc77cd5b4 (str. 23, 24)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Bauhausove ¨hiške¨
28.5.2010 10:14:26   
kalbo
Potrebuješ gradbeno dovoljenje za nezahtevni objekt.

Pridobiš ga z vlogo na pristojni upravni enoti.

http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp?urlid=200837&stevilka=1567

Preberi enajsti člen.

LP Kalbo

(odgovor članu Ayolinca)
Neposredna povezava do sporočila: 2
28.5.2010 10:39:14   
koala
Ko sva mi2 imela namen kupit eno parcelo in sav se informirala o tem, nama je bilo rečeno da potrebujeva samo lokacijsko informacijo in priglasitev del. Je pa res da je to pet let nazaj in da obstaja velika možnost da so se zakoni vmes spremenili.

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 3
28.5.2010 10:44:07   
kalbo
Pravilnik o enostavnih objektih je zamenjala uredba o vrstah objektov glede na zahtevnost.
Kot sem rekel, potrebuje gradbeno dovoljenje za nezahtevni objekt, ki se ga pridobi po skrajšanem postopku.

Odda vlogo na upravno enoto na predpisanem obrazcu, kamor mora priložiti dokazilo o pravici graditi, to je dokazilo o lastništvu parcele, kopijo katastrskega načrta z vrisanim objektom in odmiki od parcelnih mej, na obrazec se tudi na za to določeno mesto skicira želeni objekt.

Vsemu temu je pa potrebno priložiti še soglasja morebitnih soglasodajalcev. Za določitev teh pa pride prav lokacijska informacija.

< Sporočilo je popravil kalbo -- 28.5.2010 10:49:00 >

(odgovor članu koala)
Neposredna povezava do sporočila: 4
28.5.2010 10:45:38   
špelin@
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

Pravilnik o enostavnih objektih je zamenjala uredba o vrstah objektov. Začel pa je veljati ZGO1b.

Kot sem rekel, potrebuje gradbeno dovoljenje za nezahtevni objekt.

Čisto iz golega firbca: koliko pa takole gradbeno dovoljenje stane?

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 5
28.5.2010 10:49:29   
kalbo
17,73 EUR je taksa za izdajo. Kopija katastrskega načrta je zastonj, zemljiškoknjižni izpisek je pa okol 10 EUR.

< Sporočilo je popravil kalbo -- 28.5.2010 10:52:53 >

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 6
28.5.2010 10:55:07   
špelin@
17,73 EUR je taksa za izdajo. Kopija katastrskega načrta je zastonj, zemljiškoknjižni izpisek je pa okol 10 EUR.

Se pravi ene 30 EUR samo za papirje za en bogi kurnik, recimo?

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 7
28.5.2010 11:00:27   
kalbo
Tam nekje. In? To sta dve rundi v bifeju. Glede na ceno take hiške v Bauhausu, al pa investicijo za izgradnjo garaže je to malo. Nam je pa s tem marsikaj prihranjeno, kar nam prej ni blo.

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 8
28.5.2010 11:08:06   
špelin@
Tam nekje. In? To sta dve rundi v bifeju. Glede na ceno take hiške v Bauhausu, al pa investicijo za izgradnjo garaže je to malo. Nam je pa s tem marsikaj prihranjeno, kar nam prej ni blo.

user posted image user posted image user posted image ok, tvoj pogled na stvar. Zame je to znesek za celomesečno zalogo mleka za našo familijo - pardon, za mesec in pol.

Aja - in? Za moje pojme je to veliko za tako malenkost, kar se papirjev tiče, drugega nič.

Hvala za info, bom posredovala znesek naprej - da bodo ljudje vedeli, da kurnik in vrtna lopa nista "đabe" user posted image

< Sporočilo je popravil špelin@ -- 28.5.2010 11:09:09 >

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 9
28.5.2010 11:13:25   
Ayolinca
Hvala, Kalbo!

Meni ti stroški niso veliki!!!

Sicer pa, ali se lahko takšna zadeva postavi na parceli, ki je vinograd - tam je sicer dovoljena izgradnja zidanice, ampak do takrat ...?

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 10
28.5.2010 11:28:15   
kalbo
Ta info dobiš iz lokacijske informacije.

LP

(odgovor članu Ayolinca)
Neposredna povezava do sporočila: 11
28.5.2010 11:30:04   
kalbo
IZVIRNO SPOROČILO: špelin@

user posted image user posted image user posted image ok, tvoj pogled na stvar. Zame je to znesek za celomesečno zalogo mleka za našo familijo - pardon, za mesec in pol.

Aja - in? Za moje pojme je to veliko za tako malenkost, kar se papirjev tiče, drugega nič.

Hvala za info, bom posredovala znesek naprej - da bodo ljudje vedeli, da kurnik in vrtna lopa nista "đabe" user posted image

Izdaja GD ni malenkost, žal. Vprašaj se koliko plačaš za izdajo osebne iskaznice, al pa prometne za avto, pa nimajo s tem nobenega dela. Z izdajo GD ima pa en referent kar nekaj posla, ker mora kar nekaj stvari naštudirat.

PS: Pa nisem referent, referenti mi dnevno delajo sive lase, ker se upičijo v vedno več malenkosti, pa ne po svoji krivdi. Strošek je majhen, glede na čas, ki ga referent zabije za to.

< Sporočilo je popravil kalbo -- 28.5.2010 11:32:16 >

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 12
28.5.2010 11:31:36   
Ayolinca
Saj to že imam, sam se iz tistega nič ne znajdem!??!?! Sem rekla, da moram do enega arhitekta, dato lepo, po domače razloži.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 13
28.5.2010 11:33:57   
kalbo
Mora pisat, kakšna gradnja je tam dovoljena in katera soglasja potrebuješ.

(odgovor članu Ayolinca)
Neposredna povezava do sporočila: 14
28.5.2010 11:35:37   
špelin@

Izdaja GD ni malenkost, žal. Vprašaj se koliko plačaš za izdajo osebne iskaznice, al pa prometne za avto, pa nimajo s tem nobenega dela. Z izdajo GD ima pa en referent kar nekaj posla, ker mora kar nekaj stvari naštudirat.

PS: Pa nisem referent, referenti mi dnevno delajo sive lase, ker se upičijo v vedno več malenkosti, pa ne po svoji krivdi. Strošek je majhen, glede na čas, ki ga referent zabije za to.

Preveč user posted image

Drugače se mi pa ne ljubi na to temo razpredat, imava pač različne poglede na stvari in stroške.

Saj pravim: hvala za info, pride zelo prav.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 15
28.5.2010 12:32:54   
HuAnita
Moram se stinjat s Kalbotom. glede na to, da te za GD orubijo ma lih vsakič, ko samo nekaj vprašaš - je tistih 17 eur drobiž.... Pa še to je zdaj res poenostavljeno, prej si moral tudi za uto veliko več tekat kot po novem, daš vlogo, oni to preučijo in dobiš odločbo...

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 16
28.5.2010 21:05:05   
mojčca
K vlogi za nezahtevni objekt moraš predložiti samo kopijo katastrskega načrta, zemljiškoknjižnega izpiska se ne potrebuje. Tako da vse skupaj pride 17,73 (tako je na naši UE)

Bodite prijazni z vašimi otroki,
kajti oni so tisti,ki vam
bodo izbrali doma za ostarele

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 17
29.5.2010 15:11:42   
kalbo
Kopijo katastrskega načrta in dokazilo o pravici graditi. Se pravi dokazilo, da je parcela tvoja, oziroma, da imaš z lastnikom sklenjeno služnost, kar dokažeš s pogodbo o služnosti, ali najemno pogodbo, prav tako moraš pa dokazati, da je oseba s katero imaš sklenjeno služnost lastnik parcele.  Brez zemljiškoknjižnega izpiska žal ne gre.

(odgovor članu mojčca)
Neposredna povezava do sporočila: 18
29.5.2010 15:33:41   
Urska09

Tisti, ki rabi kurnik, ima po vsej verjetnosti parcelo in še bolj verjetno na njej hišo. Za katero je ziher zmetal ogrooooooomno denarja. In mu najbrž tistih dodatnih 30 eur ne pomeni toliko....ali pač?

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 19
29.5.2010 15:39:55   
rija
sori, samo jaz bi tak kurnik postavila brez ikakvega papirja....pa naj ga pridejo rušituser posted image

...vox populi...

(odgovor članu Urska09)
Neposredna povezava do sporočila: 20
29.5.2010 15:40:47   
Urska09

IZVIRNO SPOROČILO: rija

sori, samo jaz bi tak kurnik postavila brez ikakvega papirja....pa naj ga pridejo rušituser posted image

pa itak vsi to delamo user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 21
29.5.2010 22:02:53   
mojčca

Kopijo katastrskega načrta in dokazilo o pravici graditi. Se pravi dokazilo, da je parcela tvoja, oziroma, da imaš z lastnikom sklenjeno služnost, kar dokažeš s pogodbo o služnosti, ali najemno pogodbo, prav tako moraš pa dokazati, da je oseba s katero imaš sklenjeno služnost lastnik parcele.  Brez zemljiškoknjižnega izpiska žal ne gre.

Kalbo, pri nas na Upravni enoti sami preverijo v ZK, tako da nihče ne nosi izpiska. Če pa imajo slučajno najemno pogodbo, pa jo samo predložijo kot dokazilo (vzamemo kopijo, original pa stranka da samo na vpogled). Mogoče je pri drugih UE drugače, ne vem.

Bodite prijazni z vašimi otroki,
kajti oni so tisti,ki vam
bodo izbrali doma za ostarele

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 22
29.5.2010 22:24:53   
špelin@
IZVIRNO SPOROČILO: Urska09

Tisti, ki rabi kurnik, ima po vsej verjetnosti parcelo in še bolj verjetno na njej hišo. Za katero je ziher zmetal ogrooooooomno denarja. In mu najbrž tistih dodatnih 30 eur ne pomeni toliko....ali pač?

Žal v primeru, ki ga poznam, je tako. Časi se spreminjajo...

mojčca, tvoj znesek mi je bolj všeč user posted image

rija, itaaaaaaaaaaaaak user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Urska09)
Neposredna povezava do sporočila: 23
30.5.2010 9:29:35   
kalbo
IZVIRNO SPOROČILO: mojčca

Kalbo, pri nas na Upravni enoti sami preverijo v ZK, tako da nihče ne nosi izpiska. Če pa imajo slučajno najemno pogodbo, pa jo samo predložijo kot dokazilo (vzamemo kopijo, original pa stranka da samo na vpogled). Mogoče je pri drugih UE drugače, ne vem.

Pol pa očitno nas zezajo, ker smo večja firma. Hvala za info.

LP

(odgovor članu mojčca)
Neposredna povezava do sporočila: 24
30.5.2010 9:33:13   
kalbo
Po mojih izkušnjah si pa itak skoraj vsak referent po svoje razlaga ZUP, obstajajo pa seveda izjeme, ki ne komplicirajo živjenja po nepotrebnem tako strankam kot sebi.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?