ursah
|
Jaz sem ga šla včeraj pogledat. Moram reči, da me je v primerjavi z vozički v BC prepričal, tako da bova 99,9% vzela tega. Kaj mi je všeč na tem vozičku: - kompakten, trden - ima zelo dobro vzmetenje (5-točkovni sistem - sicer nisem strokovnjak in je vseeno koliko točkovni je, ampak občutek pri probi sem imela, da res blaži tresljaje in jih spreminja v prijetno guncanje) - športni del in lupinica se lahko obrneta v obe smeri - športni cel se v celoti poleže - voziček je enostavno zložljiv, in lahek. Gre v mojega cliota, ki je res majhen avto - ogrodje sicer ne gre v prtljažnik (razen če bi podirala sedeže ali jemala dol kolesa), gre pa čisto elegantno in enostavno za prednji sedež. Športni del ali košaro bom dala pa v prtljažnik. Ogrodje lahko ponovno sestavim z eno roko. - ogrodje je dovolj lahko, da ga lahko dvigujem in prestavljam (npr. pri zlaganju v avto). To mi je zelo pomembno, saj ko bom sama, mi voziček, ki ga ful težko dvignem, ne pomaga kaj dosti...primerjavo sem delala s Quinny freestyle, ki je bil moj favorit - ki je zelo težak (pretežak zame). - price/performance je odličen: za 480 EUR dobim praktično VSE, kar si lahko zmislim pri vozičku: športni del, košaro, jajček, vse sorte dodatkov, od marele do prevleke za noge, strehic, proti mrčesu, dežju, torbo, pa še kaj. Drugi vozički npr. v BC imajo ceno določeno večinoma na voziček, in moraš vse dodatke in dele še dokupit, kar znese kar nekaj evrčkov več - in na koncu pristaneš na 600, 700 EUR ali več, če potegneš črto - velika izbira barv, vzorcev - lep na pogled - kolesa za na različne terene (velika, napihljiva) - garancija 1 leto Pomanjkljivosti, ki jih vidim: - napihljiva kolesa (to štejem med prednosti in slabosti - slabosti zato, ker če mi spusti guma, ne bo ravno fino, en problem več). Pozabila sem vprašat, koliko otroških kil zdrži in ali ima avtosedež oz. lupinica, ki jo dobiš zraven, opravljen tisti varnostni standard E in še nekaj. Skratka, če gledam po lastnostih, ima vse, kar imajo vsi vozički vseh znanih blagovnih znamk (Quinny, Peg-Perego, Mutsy...), s tem da za ugodno ceno dobiš praktično vse, kar boš v 3 letih rabil od vozička. Malo sem sicer v dvomih, koliko je kvaliteten v primerjavi z ostalimi vozički bolj znanih blagovnih znamk (kljub vsej hvali tistega tipa, ki mi ga je razkazoval), ampak po drugi strani: saj ne kupujem vozička za 10 otrok, ampak za tega in kvečjemu še za drugega, če bo. Tudi zaradi tega, ker gre za dokaj no name znamko in podjetje - če firma čez pol leta propade, ode moja garancija. Bottom line: glede na vse prednosti, mislim da dvomi ne pretehtajo. Mislim, da ga bova kupila.
|