Nika v službi
|
IZVIRNO SPOROČILO: tažana otroku razloži, da te cevke človeku pomagajo za to da se lahko smeje, hodi in podobno. PPOvej mu še, da ga vrjetno to nič ne boli... skratka pogovori se z njim, očitno tega še nikoli prej ni videl in tega ne pozna zato se boji. Seznani ga s tem dovolj je star. Moja tavelika punca je stara 4,5 pa je navajena vsega živega (na žalost) od tega da je ata imel luknjo v grlu, da je bil priklopljen na kisik, da je mama buhala po kempoterapiji in še bi se našlo. tega ji nismo nikoli skrivali in situacijo sprejme tako kot je. Sedaj jo pa tudi že tri tedne vozim na obisk v dom, k stari mami. Aja pa z vrtcem gredo zelo pogosto tja nastopat in so navajeni. Že mi smo v šoli in v vrtcu vsaj pustni sprovod skozi naredili. Še nekaj bi omenila. Sedaj imaš možnost da otroka navadiš da starost ni nič posebnega- če boš ti skrbela za svoje stare starše in starše vestno in lepo- brez distance, bo tvoj otrok lahko imel dober vzgled, kakšen odnos bo imel s teboj ko boš ti starejša - moje mnenje. Zelo lepo napisano, se lahko samo podpišem. Tudi naša je hodila redno, vsak dan, obiskovat dedija, ko je bil v bolnici po operaciji raka prostate. Pa je bila veliko mlajša, kot je zdaj tvoj. Moj oče, njen dedi, je bil takrat prav tako precej v cevkah, pa kateter in ne vem kaj še, pa je to pač sprejela, ker smo ji razložili, zakaj to potrebuje. Še zdaj, ko gleda slike, ko je ležal kasneje doma, še vedno s katetrom, se ona spomni, da je imel takrat"vrečko". Otroku se da marsikaj normalno razložiti, le tebe ne sme biti strah in ji moraš stvari predstaviti kot nekaj, kar je del vsakdana. Tako kot sosed na vozičku, pa dečko na igrišču, ki ne vidi, itd. Hendikep, bolezni... vse to smo mi, ljudje, vse to je življenje. Enim bolj in drugim manj naklonjeno. Srečno in naredita prababici veselje!
< Sporočilo je popravil Nika v službi -- 25.5.2010 12:33:46 >