tajtaja
|
pa potem posledično sivi lasje...pa gube od mrščenja....pa potem si privleče domov čudnega zeta/snaho....pa opet jovo na novo....nikad konca. Ja, rija, tak kak si rekla, samo pri meni x5 . Vsem ostalim pa: kar se tiče vzgoje otrok, imam že nekaj zgodovine za sabo(upam, da to ne pomeni, da sem stara ). NO, tak. Res je, preizkušajo naše meje, ampak če analiziram za nazaj, pa tudi zdajšnjo situacijo-od vsega najbolj pomaga lepa beseda, objem, občutek da so pomembni, ljubljeni, edinstveni tudi takrat, ko mamo živce že čisto naspidirane. Umetnost vzgoje je, da jim ne dovolimo, da delajo z nami kot njim paše, ampak oni tega ne opazijo. Taprava vzgoja je tista vzgoja, ko otrok sploh ne ve, da ga "vzgajaš", ampak je to način komunikacije, način življenja. Moj bi rekel, da preveč knjig berem, ampak jaz sem toliko več z otroki kot on, da za povedanim strogo stojim. Moj slogan je, da na ogenj ne prilivamo bencina ampak ga gasimo z vodo! Torej, če otrok zganja ihto, je ipičen, ga ne kregamo, kričimo nanj...ker to je, kot bi ogenj še dodatno razplamteval. Včasih, pri večjih pomaga tudi kakšen ignor, po tem pa obvezen pogovor.