witch
|
Da še jaz povem svoje mnenje. Sem študentka in me je trenutno sram da sem... Ma naj meni ne govorijo ljudje, da nimajo financ, da bi študirali. 1% slovenskih študentov mogoče res nima in si zato morajo kaj prislužiti, da lahko študirajo. Ostali pa imajo. Ma so moje sošolke po cele dneve delale, nič hodile na faks, ko je pa prišla pa drugega ni govorila kakšne čeveljčke bo kupila, pa kje so dobre cunje, pa koliko uhanov novih ima, pa šminke najnovejše.... Oprostite ampak tudi brez tega se da študirati. Imam ene dobre čevlje, pa dvojne malo slabše, naga ne hodim, imam par uhanov, šminkam se ne. IN SEM PREŽIVELA. Potem drugi delajo, da lahko kadijo in pijejo. Ma tudi brez tega se da študirati. In naj meni res ne govorijo, da si študija ne morejo privoščiti. Ne fensi oblekic in pijačk si ne morejo privoščiti. Malo delo pa bi dovoljevalo nekaj dela, da si našparaš naprimer za kakšno potovanje, računalnik, avto.... Nekaj za luksuz. Meni sta starša rekla, tudi če midva nebova imela, ti lepo študiraj delala boš ko boš s študijem končala. In nisem ju razočarala. Sproti naredila vse, trenutno v avsolventu. Če bi pa delala, pa sigurno nebi v razumnem roku napredovala, imela bi pa fensi oblekice. In vsi tisti, ki se kao preživljajo s študentskim delom se ne zavedajo, da jih delodajalci močno močno izkoriščajo. Tisti, ki pa imajo šolo so pa na račun teh brezposelni. Kar se tiče pa dijaške subvencionirane prehrane pa naj jo ukinejo. Ker dijaki se norčujejo iz hrane. Pride malo prekopa po krožniku, poje nič ne in gre. Hrana se pa meče. ČE bi za njo plačal bi jo sigurno pojedel. Naj plačujejo nek prispevek za to hrano in jo bodo bolj spoštovali. Pri naši mladini je važno, da se dela in služi, da potem je alkohol, cigareti, travica, pri puncah fensi oblekice, nakit in čeveljčki.... Stanovanje, hrano, študijske stvari pa jim itak starši plačujejo.. kar mi je totalno mimo....