|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: finančna pomoč
19.5.2010 12:40:58   
Fleka
Tega glede socialne žal ne verjamem.user posted image Moraš biti vztrajna,iti od vrat do vrat pa se bo marsikaj uredilo.Zato pa je socialna-da ureja tudi take primere.Zakaj se ne "zbuniš"za preživnino??Če ti je ne plačuje partner ti jo bo Jamstveni sklad,......le vzeti si moraš nekaj časa,...user posted image

Ne želi drugim tistega,česar si tudi sam ne želiš,.....*

(odgovor članu samohranilka)
Neposredna povezava do sporočila: 26
19.5.2010 12:40:59   
RAKICA2007
koliko pa si stara? otroci v vrtcu? kaj pa tvoji domači?
Ti res noben ne more pomagati...

iskreno oprosti, ampak tale zadeva malo smrdi...

Neposredna povezava do sporočila: 27
19.5.2010 12:41:41   
RAKICA2007
IZVIRNO SPOROČILO: samohranilka

od bivšega moža dobim lahko samo to da nas pobije,kot nam grozi.naša socialna žau ne ukrepa nič.

tule ti pripada že varna hiša - če je res tako, ne samo materinski dom user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 28
19.5.2010 12:43:27   
zmajaz
IZVIRNO SPOROČILO: samohranilka

razmišljam da je bolje da si kupiš skromen dom kot pa da plačuješ najemnino od 200 eur dalje plus stroške pa ni nikoli tvoje.to bo zadnja varjanta da grem v najemniško stanovanje

Zagotovo je bolje kupiti stanovanje/hišo, kot plačevati najemnino, ki gre v nič - ampak če nimaš sredstev in možnosti za nakup (in mnogo je takih, ki jih na žalost nimajo), ti pač drugo ne preostane. Ne moreš zato z otroki živeti v lesenem vikendu brez elektrike in vode, samo da bi se izognila plačevanju najemnine, ki bi si jo dejansko lahko privoščila - sploh če bi šla v neprofitno stanovanje, ki ti zagotovo pripada. 4000 evrov je pa prevelika cifra, da bi ti jo nekdo, ki te sploh ne pozna, posodil na lepe oči v upanju, da jih boš res kdaj lahko vrnila. Če ti denarja ne posodijo, tisti, ki te poznajo, ga boš težko dobila od nekoga, ki te niti ne pozna - žal je pač tako.

Ta večja: 05.01.2008
Ta mali: 01.05.2009

Neposredna povezava do sporočila: 29
19.5.2010 12:43:28   
RAKICA2007
IZVIRNO SPOROČILO: Fleka

Tega glede socialne žal ne verjamem.user posted image Moraš biti vztrajna,iti od vrat do vrat pa se bo marsikaj uredilo.Zato pa je socialna-da ureja tudi take primere.Zakaj se ne "zbuniš"za preživnino??Če ti je ne plačuje partner ti jo bo Jamstveni sklad,......le vzeti si moraš nekaj časa,...user posted image

ja, res je vzeti si moraš čas, iti na policijo podati kazensko ovadbo o neplačevanju preživnine, podati izvršbo na sodišču in nato naprej na Jamstveni sklad... ampak potrebno je malo časa, da vse stvari zorganiziraš...

pa sta vidva bila poročena? sta ločena? ali sta živela v skupnem gospodinjstvu?

(odgovor članu Fleka)
Neposredna povezava do sporočila: 30
19.5.2010 12:50:15   
kakadoo
Rekla si da dobiš 900 eur denarja na račun mesečno...
Čakaj punca - to ni tako malo. S tem denarjem si lahko marsikaj
privoščiš. Najem stanovanja, stroške, hrana, pa verjetno bi ti še ostalo.
Tudi jaz plačujem najemnino ker si ne morem kupiti hiške, pa čeprav se mi
neumno zdi plačevati vsak mesec nekaj kar ne bo nikoli moje.
Sicer pa je tako... Oče otrok ti mora plačevati preživnino, če te je zapustil.

(odgovor članu kajalin*)
Neposredna povezava do sporočila: 31
19.5.2010 12:59:58   
alejna
Zakaj pa ne gres v "materinski dom" tam ti res veliko pomagajo,pa tudi ce ti moz grozi,bos tam lahko na varnem in brez skrbi...Dobra mamica bo naredila vse za svoje otrocicke,vcasih je treba marsikaj dati skoz...svetujem ti da gres v "materinski dom" in tam bos imela elektriko,vodo,hrano...in ko bos privarcevala dovolj denarja,lahko razmisljas o nakupu hiske.

< Sporočilo je popravil alejna -- 19.5.2010 13:03:13 >

(odgovor članu kakadoo)
Neposredna povezava do sporočila: 32
19.5.2010 13:09:08   
Felicita
mene predvsem zanima
a) kje se dobi 'hiška' za 8000€, ker tako si celo jest lahko privoščim (jest za kej cenejšega kot je 50.000€ še nisem slišala)
b) če zdej komi prideš iz meseca v mesec, kako boš v taki hiši, ko je stroškov veliko več (vštevši vodo in elektriko, ogrevanje, vzdrževanje,... pa še bi lahko naštevala) potem sfolgala?

kot so ti punce rekle - pojdi v materinski dom ali ZAČASNO v najem. včasih je pač treba bit prilagodljiv in ne rinit z glavo skoz zid.

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu alejna)
Neposredna povezava do sporočila: 33
19.5.2010 13:23:32   
*miska.mcc*
za 8000€ v sloveniji ni hise. vsaj ne take, ki bi imela elektriko in vodo. in ne take, da te ne bi bilo strah, da se ti zdaj zdaj podre na glavo...

res smrdi...

in pa: 900€ res ni malo. od teh 900 € ne placujes ne elektrike, ne vode. verjetno niti ne odvoza smeti. in ker nimas elektrike, ne plačujes niti rtv pridpevka. v bistvu zivis brez stroskov. na mesec lahko prisparas 500-700€...

ce ima brat internet, pomeni da ima urejen stanovanjski problem. mogoce celo zivi pri starsih. obrnii se na njega/njih.

pa seveda varna hisa in materinski dom.

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 34
19.5.2010 13:57:42   
emica2008
samohranilka če je tvoja zgodba resnična ti svetujem, da pokliči na tednik ali preverjeno, da objavijo tvojo zgodbo. in verjemi, če je res, tako kot praviš, se bo našlo mnogo ljudi, ki ti bojo pripravljeni pomagat, ne samo finančno, tudi materialno.

(odgovor članu *miska.mcc*)
Neposredna povezava do sporočila: 35
19.5.2010 14:18:31   
Anonimen
Pa saj dobiš 900€ socialne toliko moj mož nedobi plače!
Pa je sam zaposlen in mora preživljati mene in še 2otroka kaj pa šele ostale položnice in kredit.
Samo za stanovanje bi se pa morala prej pobrigati preden si dobila otroke.Pa še enen je na poti.
Nevem tudi meni to smrdi po goljufijiuser posted image

T o je samo moje mnenjeuser posted image

(odgovor članu emica2008)
  Neposredna povezava do sporočila: 36
19.5.2010 14:32:40   
J.L.
samohranilka če je res tako hudo kot sama opisuješ, se obrni na medije!  Jana revija večkrat predstavi družino, ki resnično potrebuje pomoč in organizirajo dobrodelno akcijo z zbiranjem denarja.

(odgovor članu kajalin*)
Neposredna povezava do sporočila: 37
19.5.2010 14:57:18   
RAKICA2007
hmmm...

mogoče bom malo kritična, ampak vseeno...

že kot je napisala zmajaz; Če ti denarja ne posodijo, tisti, ki te poznajo, ga boš težko dobila od nekoga, ki te niti ne pozna - žal je pač tako.

CSD res mogoče ni perfekten ampak pomoč pa nudijo prav vsakemu. Če greš tja, poveš kako in kaj... ja seveda ti zagrozijo z odvzemom otrok, ampak daj jih poslušaj kaj ti ponujajo (varno hišo-materinski dom); za začetek je, ane? Lej, moja kolegica je šla iz Lj v Celje v materinski dom, ni ji bilo lahko, ampak sedaj je na svojem in končno uživa življenje kot ga mora... Ne mi rečt, da CSD nič ne ukrene in da samo grozi z odvzemom... malo manj arogance in ne z glavo skozi zid, lepa beseda lepo mesto najde... in beseda ni konj, če ne vprašaš nikoli ne boš izvedela.

Kolikor vem imaš že 4.000,00 EUR + 900,00 EUR/mesečno... jaz bi na tvojem mestu šla v najem (saj ni treba v luksuz-za 500,00 EUR na mesec) in sproti kaj prišparala... na tvojem koncu so najemnine verjetno bistveno nižje kot v LJ.

Kaj pa Rdeči križ, Karitas ter druge človekoljubne organizacije...si tam že kaj povprašala?

upam, da boš uredila tako kot veš da je prav...

LP

(odgovor članu J.L.)
Neposredna povezava do sporočila: 38
19.5.2010 15:02:07   
*miska.mcc*
mah...to je nateg no.

moje skromno mnenje

900 e na mesec. prakticno so brez poloznic. plus 4000e imajo nasparanega. v 10ih mesecih nasparajo 4000 e brez problema.

prisel bo nov otrok. tukaj lahko, grdo receno potegne kar nekaj extra evrov.

< Sporočilo je popravil *miska.mcc* -- 19.5.2010 15:04:46 >

(odgovor članu RAKICA2007)
Neposredna povezava do sporočila: 39
19.5.2010 15:10:23   
RAKICA2007
...

Neposredna povezava do sporočila: 40
19.5.2010 15:10:46   
RAKICA2007
IZVIRNO SPOROČILO: *miska.mcc*

mah...to je nateg no.

moje skromno mnenje

900 e na mesec. prakticno so brez poloznic. plus 4000e imajo nasparanega. v 10ih mesecih nasparajo 4000 e brez problema.

prisel bo nov otrok. tukaj lahko, grdo receno potegne kar nekaj extra evrov.

mah ja...
sej ne bom več smetila teme user posted image  obljubim

Neposredna povezava do sporočila: 41
19.5.2010 15:12:44   
*miska.mcc*
ma ti se kar razpisi user posted image

(odgovor članu RAKICA2007)
Neposredna povezava do sporočila: 42
19.5.2010 15:15:12   
*miska.mcc*
oz. ce pogledas, samo tukaj na RR, so druzine, ki prezivijo s 150-200€ na mesec za hrano. 4-5 clanske. brez kakega hudega odrekanja.  VSAKA VAM ČAST: ampak očitno se da, ce se mora. se pravi, da lahko na mesec da na stran 700 €.

Neposredna povezava do sporočila: 43
19.5.2010 15:19:53   
Volga

oz. ce pogledas, samo tukaj na RR, so druzine, ki prezivijo s 150-200€ na mesec za hrano. 4-5 clanske. brez kakega hudega odrekanja.  VSAKA VAM ČAST: ampak očitno se da, ce se mora. se pravi, da lahko na mesec da na stran 700 €.

Pa ne me ****t, miška, ja, pa mi ne boš rekla, da človek lahko preživi s 40 evri na mesec. Brez odrekanja. ma dajte no, jagode srat, madona, 40 evrov na osebo na mesec je glih za kruh pa mleko. Pa mogoče še za toaletni papir. Ne me farbat!

Neposredna povezava do sporočila: 44
19.5.2010 15:22:58   
*miska.mcc*
volga, so zgodbe, lo familija prezivi s 200-300 € na mesec. pa se prisparajo. ampak , se strinjam, da so carovniki. sama si ne predstavljam.

si brala- kako preziveti s 100 ;E na mesec? pa koliko zapravite v nakupovalnih centrij ipd.?
se da. je tezko. ampak 4 mesece se da vzdrzat, da nasparas 4000€

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 45
19.5.2010 15:23:28   
RAKICA2007
ja res je...

ok ok - če odšteješ vrtec - enega otroka (položnica) je cca. 47,00 EUR/vsaj mislim, če ni več v jaslih user posted image  a imam prav... pa ji še vedno ostane 650,00 €... a saj je vseeno...

po eni strani upam, da je bil tole nateg ... in se je nekdo fajn naslajal in smejal... a žal so resnično tudi na svetu ljudje, ki pomoč potrebujejo in z veseljem jo ponudim... ampak resnično takrat, ko je vse drugo že do konca izčrpano...

pa sej ima ženska več prihodkov kot jaz user posted image  s tem, da nimam jaz nič pisano name oz. je tako - živim pri mojem, nimam avta, nimam nič - razen službe in kreditov user posted image  in če bi jaz ostala na cesti - tudi avta ne bi mogla prodat user posted image user posted image   ooooo šit, če bi ostala sama oz. bi me moj 'našutiral' bi ostala sama z kreditom... uuuu zdaj pa mi je dala mislit... user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 46
19.5.2010 15:23:32   
*miska.mcc*
govorim, da osane za hrano 200-300 €

Neposredna povezava do sporočila: 47
19.5.2010 15:25:35   
RAKICA2007

sorči... moj post je padel nekam vmes user posted image
se nanaša na zgoraj citiranega ...

Neposredna povezava do sporočila: 48
19.5.2010 15:25:35   
*miska.mcc*
jaz si upam s 300 € cez mesec pridet. za hrano. brez sladkarij, brez cigaret, brez kavic. sploh pa ce vem, da imam cez pol leta v zepu 4000 €

Neposredna povezava do sporočila: 49
19.5.2010 15:26:08   
RAKICA2007
user posted image user posted image user posted image

tudi jaz...

Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?