florecita
|
Smo mlada družina, z 4 letnim otrokom. Zaposlena, otrok je v vrtcu. Smo podnajemniki, gradimo svojo hišo, začeti je bilo potrebno iz čiste nule, če ne še iz minusa... Plače imava recimo temu solidne,.,povprečne, vendar sva za gradnjo morala vzeti kredit,...mesečni obrok je 350 eur, pa tukaj je še najemnina s stroški 320 eur ... torj skor 2 kredita,... ---- pa ni moževe plače. Moja plača, ki je HB malo boljša... , gre pa še za vse ostale stroške,.. hrana, gorivo, zavarovanja, 2 avta, gorivo, obleke si res privoščimo le najnujnejše, ne spomnem se kdaj sem si nazadnje kupila kaj zase.... Glede na to, da gradimo in da smo dobili kredita 47.000, kar je zeloo malo, če začneš graditi iz nule ( mislim s tem, če moraš kupit še parcelo)... nekaj jemljemo tudi na obroke... recimo material za hišo,... in potem smo iz mesca v mesec v nekem začaranem krogu,... Saj pride tudi mesec, ko nam ostane več, vendar ta mesec je pa res kritičen... Tolažim se s tem, da bomo kmalu na svojem, in ne bo več plačevanja dvojnih stroškov, in pa te najemnine... No, naj še povem, da so naju papirji za hišo + parcela stali 35.000 eur, od kredita nama je ostalo le 12.000 eur. Ostali vloženi denar gre pa vse iz mesečnih plač,... težko je res. Skoraj vse delamo sami. Ko me kdo povabi na kavico, me grozno peče vest, češ ker dam vsake toliko teh 2 eur za kavo,... peče vest tudi ko si kupim škatlo cigaretov,... in potem razmišljam,... lej, euro in euro,.. pa bi lahko raje malčku kaj kupila,... Zvečer ko spi, ga pogledam in spet te misli,... lej jo, koliko si danes spet potrošila za neumnosti... pa mi tega seveda nihče ne reče! To mi je enostavno v tej moji glavi... ne morem se otresti teh misli, čeprav vem, da me teh 20 eur na mesec ki so le ''zame'' ne bo rešilo. Saj dobim v službi 4 eur na dan za malico,... pa itak ne potrošim toliko, ostane vsak dan še za cigarete in kavo, če čmo tako... Zdaj pa, da bi prenehala s kajenjem,.... saj bom kmalu Ne skrbi me še toliko kako preživeti s temi 100 euri, ampak kako se otresti tega razmišljanja, da pa zdaj dam 5 eur za kavico in pa škatlo cigaret,... pa na kave res malo hodim,... kadim pa vseeno
|