mama11
|
IZVIRNO SPOROČILO: metulj333 matr, sele zdaj vidim, da je to kar stalna praksa, da se jim v P ne da ukvarjat s prirascenim jezickom nas prvi je imel tole tezavico, pa se ni mogel dojiti, ker imam jz premalo izrazene bradavice. mamicu im j...m, da tega niso resili ze v P. sestre so me pa peglale s komentarji, "ja pa take joske imate gospa, on bi to moral brez problema sesat", da ne omenjam patronazne in frustracij, da jz pa nisem zmozna dojit. 4m sm mleko crpala, mali se je pa seveda navadil na flaso in ni blo sanse, da bi se dojila no, mal v tolazbo mi je blo, da je pri 7m, ko so mu rezali jezik, imel ze polna usta zob, da je nedolznega dohtarja, ki je poseg izvedel, 2x konkretno savsnil in ga ni izpustil tasca je komentirala: "prav mu je, kaj pa ga muci, otrok se samo brani" ker pri nas se spara in je dr. tole izvedel brez spreja, ki omrtvici. matr, moral bi zacet podpisovat peticijo "jezike rezat v P, ne pa kasneje"! Moji sta imeli obe priraščen jeziček. Pri prvi sem imela ful slabo izkušnjo, nihče tega ni opazil ne v porodnišnici, ne patronažna, ne pediatrinja... jaz sem sicer videla, da ji gre jeziček na pol ko ga steguje, ampak nisem vedela, kaj to pomeni, dokler me ni pri dobrem mesecu na to opozorila sorodnica na prvem obisku pri . Pri 2. posvetovalnici sem na to opozorila P, ki je rekla, da to ni nič hudega, obenem pa me je začela moriti s počasnim pridobivanjem teže , čeprav se je dojila po eno uro skupaj in sem imela bradavice vse ožuljene. Pri naslednjem obisku sem od nje izsilila napotnico za ORL, kjer so pupi pri 3.5 mesecih prerezali vezico (zdravnica tam mi je povedala, da je vezica verjetno povzročala težave pri dojenju zaradi česar so bili podoji dolgi in pridobivanje teže počasno), nakar je začela pridobivati po kilo in več na mesec (prej sva se ful borili za 500-600 g). In končno se je lepo najedla pri 10-minutnem podoju. Pri drugi sva z zaradi slabih izkušenj pri prvi že v porodni sobi preverila in ugotovila, da ima tudi priraščen jeziček. Nisva šparala jezika in to takoj povedala babici in med.bratu, ki me je peljal v porodno sobo. Na viziti ji je pediater še isti dan prerezal vezico in obenem v njen karton zapisal, da je to storil "na materino željo" - to me je malce zabolelo, ker se mi je zdelo, kot bi s tem izpostavljal, da brezveze trpinčim otroka. Žal pa mi ni, v drugo je bilo dojenje skoraj od začetka pesem. Ni pa mi jasno, kako da so tvojemu poseg opravili brez spreja...
|