Zora20
|
Olja, Megi20.. Prav je, da se ti ne smislim, saj se tudi jaz sama sebi ne, vem, da tako kot sva z mojim otrokom živela tako ni šlo več naprej, moja zgodba je podobna tvoji, le brez poskusov ugrabitve, sem pa tudi sama doživljala v času nosečnosti marsikaj, od tega da mi je ko sem zanosila dokaj hitro, čeprav mi je bilo iz strani ginekologa rečeno, da bom potrebovala hormonsko terapijo, tisti dan, ko sem mu sva presrečna povedala, da bom imela otroka, rekel, da otrok ni njegov, ker sem se baje tiste dni tako vlačila po njem, to pa počnejo tiste ženske, ki so zanosile z drugim moškim, zdaj pa hočejo kao tistega s katerim živijo pretentati da je njegov, skoraj me je kap, sploh nisem vedela, kaj si naj mislim, do tega, da me je zmerjal, da mi je včasih tudi kaj vrgel...... Čeprav se zdaj trudiva da sodelujeva, pa globoko nimava razčiščeno, predvsem iz njegove strani kako pa kaj, kajti on se dela, da ni nič kriv, češ, da sem ga jaz zapustila, on pa je bil super in fajn.... Sicer imava stike urejene, tudi preživnino, ima zelo lep odnos do malega, trudi se, zato mu tudi stikov ne branim, kar sva imela midva sva imela, a ostala bova oče in mama najinemu fantku za vedno, in se nekako trudiva da gradiva na tem....Pred ureditvijo stikov pa je tudi on meni nagajal v smislu, da me je hotel nadzirati preko otroka, češ čim več naj bom jaz z malim, da ne bom mogla nikamor, njegov komentar je bil celo, češ, ne bom prišel recimo ta vikend, da se ne boš mogla vlačit..... Če tebi ne verjamejo, ki si imela tako težko situacijo, kako bodo šele meni, ko bivši ustvarja popolnoma drugačno sliko, in resnično deluje, kako sem si jaz vse skupaj izmislila, češ, ker se me ni dalo biti več mati in gospodinja....Nekomu biti samo gospodinja, služabnica, tega pa resnično nočem....Iz strani starih staršev veljam za pras...., ki je razdrla družino, vzela otroku očeta pa take... Pa da ne omenjam, ko grem kdaj kam v družbo, kako potem delajo, priznam, tudi na kakšen zmenek grem kdaj, pa človek pride pač po mene na avtobusno postajo....češ kakšna ku....kako se vlačim pa take.... A naj zdaj pri svojih 24 letih grem v samostan s svojim otrokom in prideva na svetlo ob njegovi polnoletnosti...... Kar se tiče kaznovanja partnerja....Podlaga je lahko Zakon o zakonski zvezi in družinskih razmerjih, zdaj nisem posebej gledala samega zakona, a vsebuje člene kar se tiče dolžnosti plačevanja preživnine, stikov... in vsega ostalega.... Lahko se pogleda tudi v Kazenski zakonik, Zdaj ne vem če je prišel na svetlo tudi ta novi družinski zakonik A v naši državi je tako, da je potrebno recimo če ne plačuje preživnine, ali če je ta mizerno nizka vložiti tožbo na Okrožno sodišče, po predhodnem posvetovanju z CSD, od katerega potrebuješ potrdilo, da sta se skušala dogovoriti kako in kaj, pa CSD lahko tudi svetuje, kaj je v določenem primeru možno storiti, tako, da svetujem, najprej CSD potem sodišče. Pozdravček
|