Gina
|
IZVIRNO SPOROČILO: miapia Mi smo za plombice še premajhni, sem pa hvala bogu toliko ozaveščena, da bog ne daj, da dajo mojemu otroku amalgam v usta. Sama plačujem 50 eur za plombe, jih bom pa še otroku. Najbolj srečna sem bila, ko sem dala vse amalgamske plombe ven. Tu se ne gre za kvaliteto materiala, dejstvo je, da amalgam telesu samo škoduje, ker je pač zlitina živega srebra in ostalih kovin. To je sicer vse res, o amalgamu, vendar me zanima, koliko si osveščena o belih plombah, glede na to,d a ravno tako izločajo strupene snovi, le da o njih toliko ne pišejo, ker na plastiki svet stoji in industrija in gospodarstvo, in če bi se to razvedelo v taki meri kot o živem srebru, bi bil katastrofa, pa da sploh ne govorim o tem, da so mnooooogo manj kvalitetne, ter dolgoročno povzročajo večje težave z zobmi. Jaz osebno jih sploh ne smem imet, ker ne le da mi ven popadajo, ker se plastika v zobeh krči namesto širi, ampak sem žal tudi alergična na to snov, ki ni tako nedolžna že itak, mislim za vse ljudi tega sveta, ne le zame? Skratka, glede na vse zgoraj in spodaj našteto, nobene, ampak nobene plombe niso nedolžne in ok in fajn (razen porcelana, ki pa ne pride v poštev pri navadnih plombah, razen pri teh čisto ta novih, ultra modernih, ampak pri teh je pa tudi cena ultra specialno nemogoča, pa še odlitek morajo delat za eno navadno plombo, kot sem uspela prebrat. Ko sem seštela 1+1, sem ugotovila, da je popolnoma vseeno, katere zalivke imajo moji otroci.
|