|
RE: razumevanje z brati, sestrami 6.5.2010 14:07:12
|
|
|
|
ljupka
|
Kolikor jas vidim pri sebi in mojemu možu je odnos takšen ,kakšnega ga ustvarijo starši!Če oni delajo razlike,se otroci ne razumejo! Moja sestra je tudi taka,mene ima rada le ko ima težave sicer pa ne!Sedaj ko sem rodila dvojčke se spet slini,jaz pa ki jo imam rada in sem 7 let mlajša,pa komaj čakam da se to zgodi!Čeprav sem si rekla,da pri 30l to ne bom več dovolila,da me iskorišča,še vedno dovolim! Tudi mama jo ima rajši,če sem gdaj pojamrala,je vedno najdla izgovor zakaj je takšna,njej ni pa nikoli rekla,zakaj je takšna z mano,ampak sem se nekako sprijaznila! Sama imam sedaj 4 otroke in jih od malega,pa tudi ko sem bila noseča,učila,da so brat pa sestra jajpomembnejša,in se imajo noro radi,in sedaj ko imam dojenčka in to dva,se večjadva ne počutita odrinjena,ker razumeta,da majhna dva rabita več pozornosti,ampak zaradi tega ju nimam nič manj rada,ker smo se o tem pogovarjali!Pa še ona dva rada pomagata!Ko prideta iz šole in vrtca,najprej poljupčkata dvojčka! Tako da koliko vidim v svoji okolici največ kregov med brati in sestrami naredijo starši,ker imajo enega raje kakor drugega en je boljši kot drugi,in skoz primerjat,enga z drugim,pol ni tiste prave povezave med njima in se hitro razidejo poti!Žalostno ampak je res!
|
|
|