mižek
|
IZVIRNO SPOROČILO: Gina To je pa čudno, da ima po obrazu pikice. No, vsaj kar jaz ljudi poznam, ki dobijo koprivnico od sonca, imajo pike najprej po prsnem košu zgoraj, že proti vratu, po rokah in nogah, šele v kasnejši fazi se razširi na cel trup. Da bi imel kdo prav po obrazu, ga pa ne poznam. Najbrž je pa že možno, če zdravnica to pravi. Pa še to je,d a se alergija na sonce ne pojavi kar tako malo, ampak samo tiste dni, ko je sonce bolj močno, ni takega plašča v atmosferi, ko bi moral biti. Se pravi en dan nimaš nič, potem pa z lepega miru dobiš. POtem te ne mine. Zelo velikokrat so alergije povezane tudi z uporabo kreme, v povezavi s soncem. Recimo uporabiš sunmix, bo skoraj vsak alergik na sonce dobil alergijo, ne uporabiš nič, ne bo alergije. Se pravi alergijo zelo zelo pogosto povzroči kombinacija kreme in sonca na koži. Meni to naredi recimo vichy krema tudi, pa nivea in podobno sranje. Obstajajo kreme, ki pa alergijo preprečijo, ker so dovolj kvalitetne, da nimajo not strupene kemije. Če hočeš torej to alergijo preprečit, moraš najprej zamenjat kremo (recimo za bubchen ali alverde, ali kaj podobnega), pa bo alergija šla pa pa ali jo nehat uporabljat in otroka dat v senco, pa ravno tako ne bo alergije na sonce. Lahko uporabiš antihistaminike, vendar moraš vedet, da le ti primejo takoj samo pri tistih, ki imajo švoh alergijo. Pri ornk alergikih včasih traja 5 dni, da tableti res v celoti primejo, ker se telo bori, bori, bori in ne neha. Če je prešibek tablet, včasih sploh ne prime, ga je treba zamenjat za drugega. PO obrazu se večinoma pojavaljajo kontaktne alergije, recimo na hrano, ki jo poješ, včasih tudi od praškov in podobnega, krem. Torej moraš pri teh rečeh kaj zamenjat. jaz sem klicala P in mi ni rekla da je alergija na sonce, le da naj uporabiva hrastovo skorjo in pa canesten, na sonce sem pomislila jaz, ker postanejo fleki močnejši na soncu, že če se peljemo z avtom v trgovino je rdeči ko rak , ko pa smo se umaknili v nakupovalni center so fleki malce izginili ne čisto in se v avtu spet pojavili in pa zunaj. Po rokah so se mu tudi pričele pojavljat pikice, vendar so piščajčki bolj izrazizi kot pa pike. Saj mogoče ni sonce, upam, je pa dobil fleke iz torka na sredo, ne pa v ponedeljek, ko je bilo sonce veliko bolj močno kot pa v torek, ko ga sploh ni bilo Danes sem mu 2x namazala kanesten, in enkrat sem ga izpirala, pa bomo jutri videli kaj bo
|