donna22
|
nincy29, tudi čaj za dojenje npr. ne sodi med nujne stvari ... Jaz nisem nobenega spila, pa pri Zalinih 9 mesecih in pol še vedno dojim. Termometer za vodo je meni ful fajn, ker je voda, ki je primerna zame oz. meni paše, popolnoma neprimerna za dojenčka - zagotovo bi se opekla, tako da mi je še kak fajn, da lahko vodo za ziher preverim ... Se kar strinjam z emibu, tudi jaz se z vročo vodo tuširam in sem s tem zgubla pravi občutek za vodo ... emibu, to imaš najbrž kremo z lanolinom od Multimam, ne? To je tudi ful fajn kremica, je tudi boljše kak evro več dat, pa potem res pomaga ... Ker pri enih stvareh za dojenčka in za svojo nego je res tako, da če plačaš manj, potem pogosto hodiš menjavat oz. nekatere stvari kar stran zmečeš. Za mamico so po moje obvezne stvari: vložki vir 80, krema z lanolinom (ali pa bepanthen, ampak je manj praktičen, ker ga moraš dol zbrisat pred dojenjem), blazinice za dojke Za dojenčka pa: hladilno mazilo za ritko, mandljevo olje, fiziološka raztopina (tudi jaz sem imela rajši tisto v ampulah od Nivee; če pa je katera doma blizu Lj ali Mb, pa lahko tam v eleclercu kupi njihovo raztopino - več jih je noter, pa cenejša je), milo za kopanje To je glavno od kozmetike ... Seveda pa je potem še kup stvari, ki jih je fajn met. Recimo mrežaste hlačke za mamico, kakšen Sudocrem za vneto ritko je tudi fajn, če je pri roki. Mi smo potem kupili tudi šampon od Mustele za temence, ker se vedno znova vračajo, vendar pa gredo s tem najlepše dol ... Aja, pa seveda kak glavniček za laske in škarjice za nohte je treba met.
|