mamika25
|
Ojla punce! Najprej čestitke vsem mamicam in vso srečo vsem tistim ki še čakate svoje štručke! Mi smo od petka doma in se še privajamo eden na drugega. Nekako kar gre, samo smo precej utrujeni. Moj porod je potekal SKORAJ po mojih upih in željah. Voda mi je začela odtekat postopoma s tem da sem imela popadke od dveh ponoči. Doma sem čakala skoraj do zadnjega, popadki so bili kar pogosti in močni. V porodnišnico sem prišla ob pol 4h popoldan, kjer so me pregledali in bravo - odprta 6cm, sledi klistir, britje in porodna. Malo umetnih popadkov, super babica, nič ni bilo prehudo. Ob 6h sem bila odprta 8cm. Veselje, vse je bilo nekako znosno. Potem pa... je začelo pitiskat in kar nisem mogla verjet da že tako hitro. Babica je rekla, da bomo kar pritiskali, pa je potem ugotovila, da mali ni pravilno obrnjen:( Potem še predihavat popopadke, ki so bili že precej bolj boleči... In potem me je skoraj kap zadela, ko je babica rekla, da otrokov utrip pada. Naenkrat so se v porodni pojavile 4 babice in dva zdravnika. Mama mia, nisem vedela kaj mi sledi, spustili so porodno mizo in čez 15 minut se je rodil moj VELIKAN Maj z VAKUMOM. Aua, to je pa res bolelo. 3 babice so mi ležale na trebuhu,... zdravniki so opravili delo odlično, če lahko temu tako rečem. Je pa tako, da kljub vsem bolečinam, ki mi jih je prizadejal ta vakum, sem v hipu pozabila na vse, samo da je fantek živ in zdrav. Namerili so mu dolgij 55cm in 4310g, obseg glavice pa je imel 38cm!! Zato se je ustavil v porodnem kanalu in ni mogel naprej. Za mojih 55kg, precej veliko delo . Tako sem še enkrat postala najsrečnješa mamica na svetu in kljub šivom, naporu se vse to pozabi. Zdaj ko gledam tole štručko ko spi, si mislim......... punce, potrpežljivo! NI LEPŠEGA OBČUTKA NA SVETU KAKOR PRIJETI SVOJEGA OTROKA! Želim vam čim lepše porode in čim manj komplikacij, pa da čimprej cartate svoje otročke!
|