|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  161 162 [163] 164 165   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Dvojčki 2009
13.4.2010 9:08:06   
lara light
Dobro jutro! Moja2 sta v akciji, jih ni 5 min ljubega miruuser posted image
upam, da mlinčka postzrežeuser posted image
senčka, krst, ja vem, kako je, o seveda vem, tudi i 2t nazaj, čestitam
stijan, fajn, da ste ok, držim pesti za podaljšanje in user posted image  za pridne otroke, pa korake in besedeuser posted image

gremo jest, lep danuser posted image

Strah sega do tja, kjer se začne neizbežno; od tam naprej izgubi ves smisel.
Coelho

(odgovor članu stijan)
Neposredna povezava do sporočila: 4051
13.4.2010 9:42:06   
mlinčka
Dobro jutro!

Evo, mlinčka streže user posted image

user posted image

In vendarle so bile štorklje...

(odgovor članu lara light)
Neposredna povezava do sporočila: 4052
13.4.2010 10:39:39   
Barbk
Dan,
Mlinči hvala za kofeto. user posted image Čestitke za podaljšanje porodniške Gemelliuser posted image , pa vsem ki ste že oddale tud stiskam pesti. Mi bomo tud oddali. V ponedeljek imamo spet razvojno in ji bom že kar rekla za predlog, pa na orl metelkovi jo bom prosila za predlog za Žigija, pa našo P za oba da napiše, Brinč mormo še vagat, ker P spet sumi na prikriti refluks, ker ima Brina že ful dolgo-par mesecev, slab zadah. Pa še zmeraj ima rdeča, hrapava lička, tud že pomoje od kakega 3 meseca. Mormo še to vidt kaj bo iz tega. V glavnem vlogo za podaljšanje bomo oddali takoj ko dobim izvide od razvojne. Pa čakam še odločbo za dodatek za nego. Konec februarja sva oddala, čez slabih 14 dni sem dobila pošto, da moram oddati novejše izvide iz razvojne, zdaj bo pa že kak mesec ko čakam in upam na pozitivni odgovor, vsaj za enega, še lepše bi bilo seveda za oba, če sem poštena. Blanči kaj ti si oddala za oba? Pa ne morem verjet, da so ti zavrnil???????? Babuške, tiste k ste oddale za dodatek, kolk hitr ste dobile odgovor?
Pikatara ko bo ta prvi dan brez dežja pa da smo mi frej dohtarjev se slišiva, kofe pade, obvezno. Stijan jaz sem tolk ponosna na vas. user posted image
No zdaj morm pa it k se mormo počas pripravt-Žiga ima danes testitanje na alergološki-imuski status. Se javim.
Vsem lupčka, pa pridne bodite-to pomeni čim več počivanja in čim manj pospravljanja in temu podobnih aktivnosti. user posted image

30.12.2006 sva po osem dnevni zamudi dočakala najino princesko Manco.Najina sreča je zdaj popolna...:o)

Za mesec in pol sta Brina in Žiga pohitela in našo družinico povečala...Pa nas je 5!
(10.7.2009 ob 9.49 in 9.50)

(odgovor članu mlinčka)
Neposredna povezava do sporočila: 4053
13.4.2010 11:45:55   
Snezinka4
No, da se še jaz mal pofočkam. Ta pravga kufeta sploh ne pijem več, ker nas Mlinčka tako lepo zalaga...user posted image

Sicer me je pa tale tvoj post Barbk pribezal. Prikriti refluks? Jaz skoz govorim, da ima moja hči verjetno refluks...pa P pravi,da ni panike in da bo verjetno izvenelo. Bruhne mi najmanj 1x na dva dni, ponoči se zbuja in na močno zajoka izčistga mira, lička taka kot ti opisuješ, ko pa jemo, pa večinoma po parih žlicah začne jokat...predvsem pri sadju...slab zadah sem pa tudi že opazila...takle mamo z eno...z drugo pa takole: začelo se je pred 3 dnevi, ko sem opazila par rdečih pikic na tilniku, popoldan so bila lisasta in rdeča lička, zvečer lisasto rdeča ušesa, zjutraj lise po celem telesu, danes lis ogromno povsod. Včeraj šla k P. Dala mi je spisek jedi, ki jih otrok ne sme jesti....no, otrok tega v življenju še poskusl ni... zdaj naj bi zadeva izvenela v enem tednu, če pa ne, pa sledijo alergološke preiskave...tako da Barbk, daj mi ti malo več povej kakšne preiskave bodo tvojemu Žigcu delal oz. zakaj jih bodo. Hvala.

Pa tako lepo je bilo vse prejšnji teden...sonček, sprehodi, zdravi otroci, zdaj pa dež pa takle sr*r*anje...user posted image

Stijan, ti si pa carica, da veš!

Drage moje so-sprehajalke - lepo je bilo se sprehajat in čvekat z vami! Bomo ponovile, ko bo tole kislo vreme mimo.

(odgovor članu Barbk)
Neposredna povezava do sporočila: 4054
13.4.2010 15:07:38   
4pikice
pozdravčke vsem na hitro še od mene!
sijan- me veseli, da ste dobro, drži se še naprej, super mami siuser posted image

sneži- enako, lepo smo se imele na sprehodu v petek, ponovimo kmalu

noki- gotovo bi ti bilo v tivoliju lažje, smo te pogrešale

mlinči- hvala za kofetek

barbk-upam, da se pocajtate in da se kmalu vidimo na sprehodu

aja najpomemnejše pa skoraj pozabila. naša Lina je shodila, včeraj, bravo linčiuser posted image je bila prav smešna. sedi sredi sobe in naenkrat se začne sama dvigovat, ne da bi se za kaj prijemala in vstane, potem nekja časa stoji, z mojim jo gledava, kaj bo zdaj. naredi korak, dva tri,... in odkoraka lepo do očija, od njega pa do mene. tako dobro se ji je zdelo, da si je kar naprej sama ploskala. naša ana pa tudi že hodi, samo, da tega še ne ve. namreč, blanč, tista zadeva, ki si jo poslala je za ano super. rada je noter. lepo se drži za tiste štrike in hodi. jest jo kar spustim in ona hodi, brez tega pa ni šans.

2+1=4pikice

(odgovor članu Snezinka4)
Neposredna povezava do sporočila: 4055
13.4.2010 19:51:10   
buši2
Živjo punce!

Po dolgem času se spet oglašam. Nobenega miru več pri naši hiši. Aktivni smo do konca in naprej. Po mamici se obešat pa najboljša igrauser posted image . Sem kar zmatrana, ni kaj.
No Sneži in Barbk še jaz da se pofočkam glede prikritega refluksa. P ne dela nobene galame, v razvojni nam je dala kremo za lička Elidel in deluje. Ampak smo to kremo težko nafehtali ker je ful draga - 35 EUR in zgleda zelo težko napišejo recept.
Druga pa je danes imela krče!!! Ja in to kar hude, ker zdaj spi že od 17 ure user posted image . Revca je bla čist hin.user posted image Upam, da je to bilo zaradi korenja, ker je bil danes za kosilo. Ponavadi dam različno zelenjavo skupaj, danes pa samo korenje in je zgleda bilo preveč za njen mali želodček (upam, da je to vzrok???)
Spimo - za en k.... , začelo se je nočno izsiljevanje, ker hočeta spat pri nama. Zdaj vztrajam, da ostane v postelji, no pri eni mi še kar uspeva, druga se pa ne da. Rezultat vijoličasti podočnjaki. Kakšen namig???
Uglavnem, babe super ste, super se rihtate, mogoče se še jaz kdaj pridružim na sprehodu zdaj ko bo lepše vreme.

Držite pesti, da bo danes bolj mirna noč!

(odgovor članu 4pikice)
Neposredna povezava do sporočila: 4056
13.4.2010 22:21:41   
Barbk
Sneži, če se ti zdi, da je refluks kar vztrajaj in naj ti da vaša P napotnica za pediatrijo. kako pa kaj napreduje na teži? No čeprav pri nas sta in Brina in Žiga oba lepo napredovala ko smo šli naprej na pediatrijo, sta bila pa stara 3 mesece. Žiga je prav polival, Brini pa je mlekc prihajal ven skozi nosek pri čemer se je precej "davila" in to tudi dve uri po obroku. So nas pa poslali naprej glih zaradi nje, ker se mi je enkrat v vozičku tud nekako 2 uri po hranjenju začela dušiti, pena na usta, pa sem jo revo začela okrog obračat, je bla čist rdeča v obrazek. Tam na neonatalni je dr. rekla, da je pač refluks, naštela par protirefliksih ukrepov in ni zganjala panike, češ da lepo napredujeta na teži. Brini se je zadeva umirila, Žigi je pa še kar polival in zdaj po GH čedalje več. Verjetno bomo šli še enkrat na pediatrijo zaradi nenapredovanja teže, sam je spet treba čakat. Brino mramo pa v četrek zvagat, da vidmo kolk je napredovala, ker poliva ona sploh ne, je pa večkrat slišat tko kot da se ji dvigne in pol mal kašlja pa je spet ok. Ima pa res tak čudn zadah, je zadnjič fizioterapevtka rekla, da bo dobila angino, pa ji rečem, da je to pri nas skoz, pa je prec posumla refluks. Bomo vidli kaj bomo naredili najprej v četrtek. Žiga je pa danes imel testiranje imunskega statusa zaradi ponavljajočega g.vnetja ušesa (že 11x od 3 meseca do danes). Pa je dr, prec rekla, da verjetno ne štima z njegovim imuskim sistemom, skenslala kar nekaj preiskav, ker bi rabili preveč krvi, Žiga je pa predrobenuser posted image in telo ne bi preneslo user posted image user posted image user posted image . Jutri zjutraj moram poklicat za izvid imunoglobina, ker če ga ima pol ga lahk takoj cepimo za pnevmokok, da ga vsaj delno zaščitimo. Je pa dr. zelo pospešla z izvidi, ker lovimo zdrave dneve med boleznimi, Nazadnje je brez ab zdržal 5 dni.user posted image . Ostale izvide dobimo v roku parih dni in glede na rezultate se boo dogovarjali o rednem cepljenju (bil le enkerat) in ostalih zadevah.
V glavnem Sneži jaz bi na tvojem mestu vztrajala za napotnico, sploh tale jok po parih žlicah je meni sumljiv.
4pikice bravo za vašo Lino. user posted image
Buši kake težave pa imate vi, kar se tiče refluksa?
Ma kaj vem, jaz nisem noben paničar, ne kompliciram , ne hodim "za vsak drek" k dohtarju ne zase ne za otroke...sam zaupam pa svojemu občutku. Pred dema letoma sem ga poslušala, ko sem gledala najino bogo Manči in vztrajala in če ne bi, bi bilo danes marsikaj drugače-žalostno...
Pa refluks glih ni neki nedolžnega, sploh če si predstavljaš, da tista kislina hodi nazaj gor, to peče in otroka kasneje res boli že ob vsakem požiranju. Se mi zdi, da včasih teli dohtarji vse malo preveč na izi jemljejo. No toliko o mojem mišljenju...Madonca sem zabluzila...

30.12.2006 sva po osem dnevni zamudi dočakala najino princesko Manco.Najina sreča je zdaj popolna...:o)

Za mesec in pol sta Brina in Žiga pohitela in našo družinico povečala...Pa nas je 5!
(10.7.2009 ob 9.49 in 9.50)

(odgovor članu buši2)
Neposredna povezava do sporočila: 4057
13.4.2010 23:07:37   
Snezinka4
Barbk...hvala za izčrpen odgovor. No, pri nas vseeno ni tako hudo. Bom pa vseeno še malo opozorila na to.
Imaš zs.

(odgovor članu Barbk)
Neposredna povezava do sporočila: 4058
14.4.2010 8:50:52   
buši2
Pri nas se je tudi zgodilo, da je šlo mleko skozi nos, ampak zdaj tega ni več. Druga pa ima zadah, ekcem okoli ust in bruhne še vedno vsaj 1x na dan po obroku. Ekcem smo rešili z Elidel kremo, ostalo pa ... čakamo, da mine. Je pa res, da je vsak mesec bolje. Ni videti kakšne alergije na hrano user posted image
Punce kako vam kaj gre oz. kdaj boste začele z operacijo KAHLICA????
Jaz že malo razmišljam o tem, pa ne vem kako se zadeve lotituser posted image

Mlinčka - tvoje pupe so pa prave babnšce ni kej. Moje so v primerjavi s tvojimi extra lahka kategorijauser posted image

Čakam, da katera postreže kakšen kafe, spala sem na obroke,..

Čao!

(odgovor članu Snezinka4)
Neposredna povezava do sporočila: 4059
14.4.2010 9:30:22   
nokes
user posted image

evo, trojna kava user posted image

punce, jaz bi na vašem mestu zahtevala napotnico. sicer je preiskava za refluks mal tečna, ker moraš biti v bolnici en dan, samo če do zdaj refluks ni izvenel, bi morda bilo dobro poskusiti z zdravili. ne vem, no. ali pa premisliti glede alergij. tu naredijo samo krvne teste in teste na koži, nič posebnega. barbk, prav imaš, treba je opazovati in se zanašati na svoj občutek in seveda zdravo pamet, pa čeprav zdravniki trdijo drugače. punce, če se ne boste same borile za svoje otroke, ne bo nič, verjemite, pediatri, tako kot vsi v zdravstvu, šparajo, tudi na račun naših otrok. user posted image

eh, grem na sestanek v vrtecuser posted image , ah, ne vem, imam malo treme user posted image , potem pa oddam še vlogo na csd, potem pa .... kaj pa vem, grem še malo okoli, ker danes imam babi poppins varuško user posted image ,

pridne bit, bajuser posted image

aha buši, operacija KAHLICA naslednjič...

< Sporočilo je popravil nokes -- 14.4.2010 9:31:12 >

nokes

(odgovor članu buši2)
Neposredna povezava do sporočila: 4060
14.4.2010 10:09:16   
pikatara
Barbk, Sneži čimprej rešite tele zadeve. Bogi otročki, ko jih skoz kaj muči.

4 pikice bravo za Lino.

Buši operacija kahlica pri nas čaka poletje. Nečak se je na morju odvadil plenic, ker je lahko zunaj lula in se mu je ful dobro zdelo drevesa zalivat. Pri puncah pa ne vem kako to gre. Tud mi nismo spali, sem že tri kave spila. Karolina je tako grozno jokala, da takega joka še nisem slišala. Jo zgleda zobki tolk mučijo. Komaj sva ji uspela malo calpola dat, pol je bilo pa bolje. Imamo pa srečo, da Patrika zobki ne mučijo tolk, da nič ne joka. Jih ima pa že 16, Karolina pa 5. Sta pa oba že dva dni nemogoča, ker smo skoz doma. Hočem sonce.

(odgovor članu buši2)
Neposredna povezava do sporočila: 4061
14.4.2010 11:48:30   
hedviga
Da se še jaz spet javim. za nazaj sem brala nekak samo na počez in na hitro, si nisem kaj prida zapomnila-.
Aha, ja. Umivanje glave. Polijem čez glavo, namilim, polijem in sperem. če sta dobre volje se smejita, če sta slabe se pa dereta. Zato umivam temu primerno. Če sta tečna to spustimo. Mihec je tudi že tudi "padel pod kosilnico" in se mi zdi naenkrat cel dedec. Špelca ima pa še premalo lask, pa pupika je.
Podaljšanje -ga ne bo, delat grem 3.6.
Kahlica - še nismo. Sicer jo imamo, ampak za igrat. Nekak nimam občutka da bi bilo kateremu jasno kaj naj z njo počne. Mogoče Špela, je za te reči bolj brihtna. Bomo poskusili, ko bo vreme in razpoloženje boljše.

Refluks - hmm...morebiti ima tudi Špela kaj takega, čeprav imam bolj filing da je bruhljive sorte in predvsem da ve da takrat dobi vso mojo 1000% pozornost... hmmm....

Zobki - Špela še vedno 4, Miha še vedno 8.

Hoja - Miha nori, Špela hodi

Govor - Špeli te zadeve bolj grejo, ona tudi kvaka in muka in renči itd, Mihcu je to pomoje brezveze. Obvlada pa že vse luči v hiši in štekarje itd...

Spanje - eh...kot po navadi, jamramo, se zbujamo, kakšna noč je pa tudi boljša, čez dan spita dopoldne cca 1 uro popoldne pa cca pol ure, včasih nič, včasih več... Zvečer sta ob 20 oba v komi.

Vzgoja -AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

Miha ima napade trme,ihte,brcanja, tepe, tuli.... Izkušene mamice, na pomoč. Zadnje par dni je siten kot driska in se obnaša skratka obupno. A ni še prekmalu za to? Kaj ste ve delale? To je ihta na kubik, se previjava me brca da ni za verjet, prav boli, če rečem ne še bolj nori, če ga kregam itak ne zaleže, če ga prosim še manj, včasih se ga ne da zamotit.... Obup skratka, če ni po njegovo....Pomoje ga še vedno tele 4 matrajo, ampak tako to ne gre. Kako je z vzgojo po vašem v takem primeru. Namreč tudi sicer razni Ne-ji zaležejo bolj malo ali nič. Ali jim kar vse dovolite? Kako ste se lotile tega?
Špela je HB še ok, naj tako ostane.

Eto toliko, zdaj pa treba v akcijo, spanje je zaključeno....

Špelca in Mihec 9.2.2009

(odgovor članu pikatara)
Neposredna povezava do sporočila: 4062
14.4.2010 13:29:18   
Alenka-8
Pozdravček še od nas! Cel teden smo sami doma, brez atija. Zaenkrat moram rečt, da sta pridna ful in se imamo prav fino. Smo se pa odločili, da jutri pakiramo kufre in gremo malo k babici. Bo prej teden minil. Sicer pa se zadnje dni malo borimo z urnikom, ritmom in temi rečmi. Do zdaj sta zjutraj vstajal okoli pol osmih, potem spala od cca desetih do pol dvanajstih in nato še popoldne cca od treh do štirih. Zadnje dni pa gospoda zjutraj vstaja med pol deveto in deveto. OK, saj nimam nič proti, tudi meni paše spat. Ampak potem ze začne zbrka.  Do včeraj sem ju dajala nazaj spat ob pol enajstih in sta spala do pol enih ali celo do enih. Fino fajn. Kosilo. Popet pa popoldne onadva ne bi več spala, ampak tečna pa za znoret. Ker od enih do osmih zvečer jima je pa predolga. Pa Lana bi še spala, ona rabi več. Jaša pa ne.  On pa je telovadil po posteljici kako uro, dokler ni mami popustila in ga vzela ven. Ampak potem je bilo do večera milo rečeno za znoret. Sploh zdaj, ko je dež, in ne moremo ven. No danes sta spet vstala ob pol devetih zjutraj in sem se odločila, da ju dam spat po kosilo. Pa da vidimo kaj bo. Ob pol enih sta zaspala in samo upam, da bosta spala do treh ... Ne vem še, kako bomo to rešili. Meni je pasalo, da spita dvakrat na dan, pa magari samo po urco. Bojim se, da če bosta spala samo enkrat, jima bo premalo. Ker danes sta bila za kosilo že nenormalno tečna, zaspala sta pa v minuti. Ta refluks je zoprna zadeva. Pri nas ga je Lana imela, ko je bila še čisto malo. SE je začelo kmalu po tem, ko smo prišli iz porodnišnice domov. Smo izvajali vse možne ukrepe in tam okoli devetega meseca je izzvenel. Nismo pa nikjer bili, na nobenih preiskavah ali kaj tekega. Ma trenutno so zdravi, HB. Čestitke vsem za prve korake! Pri nas Jaša kar lepo koraka, če se pa mu mudi, pa hop na kolena ali na poganjalčka pa šiba. Lani gre bolj počasi, se ji kar malo pozna ta povišan mišični tonus. Zdaj, ko je shodila, se spet vidi. Hedviga, pri nas ima take napade ihte Lana, jo je pa začel posnemat tudi Jaša. Jaz ju preprosto ignoriram. In če nimata pozornosti tudi kmalu odnehata. Pri nas to zgleda tako, da se vržeta po tleh, brcata, cvilita, mečeta igrače, tulita... Da me kdaj prime, da bi ju na balkon postavla J Jaša tudi tuli za vsak NE. Ampak če je ne je ne in ne popustim. Če me ne uboga, ga primem in odnesem stran, ponavadi sledi ihta, ignoriram, mine. Včasih poskušam preusmerit pozornost, vedar ni vedno uspešno.  Pred časom je bilo tudi previjanje (Lane) cel projekt. Ker ona ne bi... Pa vačih je OK, če sem ji dala kaj v roko, včasih sva malo bolj ostro tole rešili. Predvsem nisem popustila in je minilo. Po moje bo tudi ta trma. Si pa ne predstavljam, da bi jima vse pustila. Že zdaj se mi kdaj zdi, da imamo bajto, kot bi atomska bomba notri padla J Kahlice mi sploh še nimamo. Ne vem, kdaj se bomo lotili tega projekta. Mogoče poleti. Upam, da bo vsaj malo sončka danes. Ali pa da vsaj ne bilo dežja, da gremo magari za pol urce ven. Lep dan!

(odgovor članu hedviga)
Neposredna povezava do sporočila: 4063
14.4.2010 13:30:32   
Alenka-8
Zdaj vidim, da je brez odstavkov napisano... Sem pisala v wordu in samo kopirala... Saj se boste znašleuser posted image

(odgovor članu Alenka-8)
Neposredna povezava do sporočila: 4064
14.4.2010 15:07:16   
pikatara
Hedi pri nas ima Patrik včasih prave napade trme, sploh ko je zaspan ali tečen. Meče se po tleh in tuli, edino kar pazim je da ga položim na tla, ker se drugače kar vrže nazaj, pol pa tuli ko ga boli. Ga kar pustim in ga mine. Zaenkrat še ni hudega.

Alenka mi imamo večinoma tak ritem kot si napisala, vendar občasno zdržiza do 12 in je pol dve uri mir. Mi bolj paše, kot dvakrat, pa tud v vrtcu imata tak ritem. Včasih pol še popoldne zadremata, vedno pa ne. Zvečer hodita spat ob 21.45 do 22. Sta pa že tri dni totalno nemogoča, ker smo skoz not. Težita ko sto hudičev.

(odgovor članu Alenka-8)
Neposredna povezava do sporočila: 4065
14.4.2010 15:18:05   
miska73
Pa da se še jst mal javim.

Šoping... mene itak ni za spustit v trgovino user posted image
Sploh zdaj ko to tolk pogrešam... ma potem kr kej kupim

Včeraj sem si dala malo duška in za sebe kupla par cot - zgornje in spodnje trenerkaste kose pa ene dve viskozni bluzci. Sem se pa nehote (drgač se tega res poskušam izogibat ) vmes ene parkrat vidla v ogledalu brez oblačil... dizaster. Tak da nujno se mal v red spravit... sam kaj ko ni nobene prave volje in časa.

Opremili smo se tudi z raznimi pripomočki.
Kupila sem dve enojni mareli od Chiccota, taki ki ju ima Alenka. Je bla glih akcija v Rutarju, pa niti niso zgledala preveč napačne. Oziroma nisem vidla kaj druzga, kar bi me presunlo.

Pa kupili smo dva stola za hranjenje, ker nas je minilo čakati, kdaj bosta končno sama sedela, pa da jih poknemo v tiste Ikeine.
Verjetno nekoristen nakup, ampak trenutno mi ful olajšajo.

Nejc, od kar sedi v stolu za hranjenje (prej variante naročje, lupinica...), kar naenkrat lepo je. Sedi lepo pri miru (prej ni blo šans, da bi imel 5 minut rit pri miru) in lepo poje večino pripravljene hrane. Kar naenkrat je postalo hranjenje Nejca pravi užitek.

Pri Rokcu je druga zgodba in še kar naprej odkrivamo način, da bi se prehranjevali brez težav. Gre pa tudi z novim stolom malo lažje.

Spanje (Hedi prosim ne beri tega odstavka)... danes sem Nejca zbudila verjeli ali ne ob 9h. Včeraj je pa zaspal ob 20h. Grda grda mami. user posted image Ponavadi mi ne da spati zjutraj, ko bi jst še kr rada mal potegnala. Danes sem pa spala. user posted image

Plenice... ker je treba vedno kaj novga sprobat... sva zadnjič kupila v Lecklercu ECO plenice... obup... upam, da se ne bo še katera "nasrala" tako kot sem se jaz. Pa res nisem neki zahtevna. Imamo drgač al Pampers, al DM-ove, al Mercatorjeve (drugih pa še nismo uspeli sprobat)... ampak te pa niti za ponucat niso. Sploh niso take "papirnate" kot ostale, ampak prou "plastične".

Mleko... ga še kr imam dovolj... ampak se mi prou ne ljubi več črpat, no pa palec me en mal boli... in me kr en mal drži, da bi električno črpalko kupla... čeprav je to en mal hecno pri 7 mescih... ampak imam namen še tole terat tja do 12 mescev... 

A ja ... razvoj...
Včeraj se je Nejcu (seveda čisto po nesreči, ko se je igral) uspelo prevaliti iz hrbta na trebuh. Upam, da kmalu ponovi, Rok pa da ga čim prej ulovi... ker je pa zdej že skrajni čas, da se mal začneta valit.

No, pa sem še jst naložila.

Komentarji...
Sem vas sproti brala, pa nič komentirala... zdej se mi pa ne ljubi še enkrat za nazaj.
Drgač pridno klikam vaše mulčke na FBju.
Če kera zadane tiste plenice, ima da časti kako pivo.

Barbk, za Žigija pa res upam, da spleza na zeleno vejo in da se rešite teh AB in poredite na tolk kolk je treba.

Blanč kaj zdej?

(odgovor članu Alenka-8)
Neposredna povezava do sporočila: 4066
14.4.2010 20:21:16   
nokes
žabe, čeeer,

najprej stijan, mislim, da smo vse tukaj enotne, da si super mama in ti privoščimo vse najboljše. ampak, čimprej je treba naprej, pusti dedca, naj gre nekam... user posted image  čeprav bi bilo lepo, da bi več časa preživljal s tamalimi. to morata rešit, ker otroci niso nič krivi. želim ti, da bi ti bilo čimlažje, če kaj potrebuješ, reči, bravo za dedija in babi, ki sta ti v pomoč. super si, supertrojnamamauser posted image user posted image user posted image !!!!

pol pa vse ostale:user posted image

miška, šoping je terapija, saj veš, moraš kakšno majčko kupit, da se ti ne sfeclja user posted image , pol pa še kakšen sedežek za otroke, da lepo sedijo in papcajo. bravo. aha, še o ogledalih: pa kaj je štacunam? al ne štekajo, če bi dali eno tako fino mehko malo zatemnjeno svetlobo in une "lažnive" špegle, da bi babe več kupile, ker bi nam vse tak lepo stalo??? majke jim, no,...user posted image

hedi, vzgoja: je alenka dobro opisala, jaz nekako podobno izvajam ukrepe. priporočam vsem: z otrokom lahko sodelujete, elizabeth pentley. biblija nasvetov in taktik, al pa sam fajn, da vidiš, da se dogaja vsem, ne sam tebi. nekaj nasvetov se že držim, pa moram rečt, da je uspeh (npr. ne prepovedujem non stop, raje govorim (ukazujem) s  pozitivnim zgledom, npr. namesto ne vstajaj, rečem: za mizo sedimo...). dela! "ne" je prišparan za res hude prepovedi. zaenkrat: ne tepemo (grizemo, lasamo...). druga knjiga, ki je tudi ful zdravo razumska pa je: otrok od rojstva do šole, avtorica??? tam lepo opiše to ihto, s katero se zdaj očitno vse soočamo in pove, da  nimaš kaj narediti razen da počakaš, da mine. in mine. paziš, da se otrok ne poškoduje in to je to. jaz kar stoično prenašam take izpade. jih je tudi vedno manj, največkrat zvečer, ko smo že vsi utrujeni.

kahlica, hmmm??? nekaj študiram, pa nič ne naumim! bom še mal študirala. projekt kahla po moje pride na vrsto malo kasneje. tudi doma je še nimam. user posted image

okej, saj vem, da sem pol pozabila, vsem en velik objem, takle: user posted image , pol pa še vsaki eno bolho... user posted image

nokes

(odgovor članu miska73)
Neposredna povezava do sporočila: 4067
14.4.2010 20:42:33   
Alenka-8
Kupila sem dve enojni mareli od Chiccota, taki ki ju ima Alenka. Je bla glih akcija v Rutarju, pa niti niso zgledala preveč napačne

So fajn te marelce, ane? Mi je všeč, ker so zimske vreče zraven in smo jih komot celo zimo furali okoli.

Sicer pa, današnje spanje en živ obup. Sta spala popoldne (oziroma sploh v celem dnevu) eno celo urouser posted image In sem sklenila, da bomo še naprej spali dvakrat na dan, pa magari eno uro salte delata po posteljici. Saj popoldne je še nekako bilo za preživet, ker smo imeli obiske. Od šestih dalje pa teeeečnaaaa. In za lep zaključek dneva, je Lana strmoglavila s poganjalčkom vred direktno na obrazek, razbila ustnico in obkrušila zobek. Ni lepo.

Mirno noč. Jutri pakiramo k babici.

(odgovor članu nokes)
Neposredna povezava do sporočila: 4068
14.4.2010 21:15:40   
lara light
Ooo, Alenka, boščica mala...to pa boliuser posted image , poljubček princeski
refluks, moja nečaka dvojčka sta ga mela, tko da vem iz druge roke...ni fajn, močno stiskam, da čimprej pri vseh izzveni!!!
miška, Medigo menda daje elekt. črpalko na izposojo. Vem za eno, ki jo je mesce uporabljala...poglej na net, če majo kako poslovalnico na tvojem koncu, če ne pa mi na zs piši, da ti bom pomagala.
bravo za prve korake linčiuser posted image
pika, noki, hedi, ...lušne ste
gemelli, kako vi?
glede vzgoje, izpadov, joka, izčrpanosti ob koncu dneva in lovljenje ritma spanja, enkrat drugič
močan objem vsakiuser posted image

< Sporočilo je popravil lara light -- 14.4.2010 21:16:34 >

Strah sega do tja, kjer se začne neizbežno; od tam naprej izgubi ves smisel.
Coelho

(odgovor članu Alenka-8)
Neposredna povezava do sporočila: 4069
14.4.2010 21:16:59   
hedviga
Pupe, hvala za nasvete!!
Saj tista običajna oz. neka povprečna trma in ihta nas že en časa spremljata in sem ji nekako kos. Ampak tole tele par dni je pa preveč no. Tamali je kot en pretepač, siten nonstop. Srčno upam da je to kaj zelo prehodnega, ker sem že fejst zmatrana od neprestanega tečnarjenja, dretja itd...
Noki, knjigi obe poznam in predvsem pri tadrugi sem tisto podpoglavje prebrala en desetkrat. Jaz se v tisti knjigi najbolj znajdem. Tudi prva se mi dopade, ker je nekako prizemljena, jedrnata in brez nekih flanc in visokoletečih afnarij (moj mnenje).
Obe tudi jaz priporočam. Kar sem brala drugega, me je samo frustriralo, da sem se počutila skrajno nesposobno, histerično, brezčutno ipd mamo.
Alenka, ura jih je zmešala. pri nas je to po svoje dobro, ker zdaj vsaj ni budnica že ob 6 user posted image Čez dan po novem spita tudi nekam čudno. Zdaj ko je mraz spita tako kot sta prej zmeri- od cca 10:30 pa kako uro in pol, popoldne pa tudi nekje od 3:30 ene pol ure, včasih več ali manj. Ko je bil prejšnji teden sonce in smo bili veliko pri babici, pa sta dopolne spala včasih samo pol ure, popldne pa pol ure ali nič....skratka čudno.Povezano s tem da sta bil brez vreč svobodna in ta voziček jima omogoča da se sama dvigneta v sedeč položaj tudi če je sicer poležan. Glupa fora, Špela se je vztrajno dvigala in potem zaspala nagnjena naprej na štango...

Bo že. A ne?

Špelca in Mihec 9.2.2009

(odgovor članu Alenka-8)
Neposredna povezava do sporočila: 4070
15.4.2010 8:34:31   
mlinčka
Dobro jutro!

user posted image

In vendarle so bile štorklje...

(odgovor članu hedviga)
Neposredna povezava do sporočila: 4071
15.4.2010 9:27:48   
dekle11
Živjo, super-mame!
Po kar nekaj dneh?, tednih? se javljam. Imamo se - napeto, ves čas akcija. Kaj pa drugega, ko pa sta zdaj že 6 mes +, se obračata kot čevapčiča, kričita, zahtevata še in še pozornosti, pljuvamo zelenjavo ....

Sem samo tole zadnjo stran preletela in se - potolažila in tudi kakšno koristno prebrala. Tudi naš d še vedno bruha, sploh ko je na trebuhu, pa tudi še po hranjenju, ampak to predvsem popoldan. Liček in čelo imamo tudi še hrapavo. Preizkusili vse živo, kreme itak da so vse 20 €+... Bom pa preizkusila tudi Elidel. Še danes grem vprašat ali jo dajo tudi brez recepta. Čeprav, roko na srce, najbolj pomaga kar Bepanten. Hja, če je za ritko ok, pa za moje roke kadar so razpokane, bo pa tudi za lička, a ne?! Ker teh P imam tudi jaz včasih kar malo polno kapo. Saj vem, da skrbijo za ohoho število otrok, ampak moja dva sta pa zame najpomembnejša :)

Med hranjenjem po navadi postanem čisto prepotena... Jao, to je misija. Eden je fino, cel lonček, ampak žlička mora laufat, nič presledkov vmes, drugi pa .... 10 žličk v 20 min, je USPEH. Da vi vidite kako se pači... Pojma nimam, po moje bom kar prekinila še za kake 10 dni, pa bomo potem videli.

Miška 73, daj počakaj še do drugega tedna z nabavo električne črpalke. Svojo sem posodila. Daj mi malo časa, da preverim ali je še v rabi in če je že frej organiziram vračilo, pa ti jo pošljem. Se bova za poštnino in kafe zmenili. Kapo dol za vztrajnost. Ti pišem na ZS čez par dni. Moram še pogruntat kako to gre :)

Mejte se.

(odgovor članu mlinčka)
Neposredna povezava do sporočila: 4072
15.4.2010 9:34:10   
pikatara
Miska dobra si da si do sedaj zdržala brez stolčkov za hranjenje. Mi jih uporabljamo že nekje od 4 - 5 meseca. Sedaj imam glih projekt najt neki za na morje, da bom skoz tam mela. En trip trap dobimo, za enega pa moram nekaj pogruntat. Včasih ju posadim na kavč pa prvo lepo jesta, po parih žlicah, ko je najhujša lakota mimo, pa en drugemu slinček krast, pa malo na okrog it, pa ...

Alenka boga Lana. Naša dva zgledata kot bi ju pretepala, sta oba čisto plava. Patrik laufa in se spotakne na kakšni igrači, Karolini pa po večini kar on modrice naredi, ko se čez njo spotakne in jo podre. Pa kako sama pridela. Sva jima plastične samokolnice ukinila, ker sta skoz not lezla, pol se pa prevrnila.

Hedi vreme bo krivo, ker je pri nas že tri dni za znoret. Upam, da hitro mine.

(odgovor članu miska73)
Neposredna povezava do sporočila: 4073
15.4.2010 9:41:36   
pikatara
Aja pa kopanje je pri nas postala prava nočna mora. Že ena dva meseca je katastrofa, tulita, hočeta uit, pa kljub temu, da jima očija v vodo dam. Ju komaj umijeva. Ima katera kakšno idejo kaj narest? Danes bomo šli v Atlantis, če bosta kaj veselja nazaj dobila. Pa tako sta uživala v vodi, da ju sploh ven ni bilo za dobit.

(odgovor članu pikatara)
Neposredna povezava do sporočila: 4074
15.4.2010 10:15:16   
nokes
dan,

mi imamo danes cepljenje za/proti klopnemu meningitisu. saj ne vem, če sem se prav odločila?? user posted image  nič ju nisem cepila proti pnevmokokom, pa proti rota,.... samo tole pa sem se odločila. hmmm. imam veliko dilemo, če je prav. seveda je!user posted image

uf, se kaže sonček! fajn. mi gremo kljub dežju ven. je treba psa peljat lulat, potem pa še zluftam tamali tečnobici in eno zmozgano mamo. user posted image

včeraj bila v vrtcu, čisti uspeh. sem prišla zelo zadovoljna domov. v igralnici imajo eno ogromno igrišče s tobogani, tuneli, kuhnjico, ... gugalnice! tamali uživajo 100 na uro. mislim, da bosta naša2 tudi.

pika, pri nas sta se včeraj kopala vsak zase. sta imela banjo čisto zase in sta uživala. mogoče poskusiš tako, pa atija vn vrži iz banje, razen če nimaš atlantisa doma.user posted image

ah, mi še ne hodimo, pa zobki lezejo počasi in vztrajno ven. trenutno so aktualne tečne štirkice. kaj še? smo kar okej in komaj čakam lepih dni, baje je danes začetek lepega vikenda. uživajte.

nokes

(odgovor članu pikatara)
Neposredna povezava do sporočila: 4075
Stran:   <<   < Prejšnja stran  161 162 [163] 164 165   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  161 162 [163] 164 165   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Najbolj zgodaj rojen nedonošenček, ki je p...
Guinnessova knjiga rekordov je potrdila, da je Curtis postavil nov svetovni rekord. Standardna nosečnost traja približno...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?