NAVT
|
Zdravo mamice z Obale! Spadam tudi jaz med te, a v malo starejšo kategorijo - tu in tam kakšno rečemo na Južni primorski. Malo sem sem pokukala in si prebrala tisti o ginekologih in še par komentarjev naprej. Naj pristavim še svoj lonček. Po dveh nosečnostih in porodih imam lepe in malo manj lepe izkušnje, a če seštejem je še vedno +. Moja g je Rožičeva, ki je res neotesana. V prvo je tudi mene poslala na internet , sicer je bilo pa vse b.p (nosečnost). Prvi porod se mi je vlekel: 12 ur, zamenjala 3 babice, glavnino časa sem imela Nato, ki je bila iz ure v uro boljša, zaključil je Deisinger, v naročju pa me je držal ... Ravnikar in me božal po licih Ta mi je bila najbolj marsovska, po vsem tistem, kar sem pred tem slišala o njem. Tud jaz nimam tako majhne riti, tako da nisem po njegovih stanadardih. Res, da se mi je porod zaključil ob 4h zjutraj z vakuumom. Skratka, bil je ok, Deisiger je pa itak ful fajn. V drugo je štorja malo daljša. Prvo kot prvo sem se po NS (v LJ pri dr.Tul) morala z Rožičevo skregat - na NS sem dobila priporočilo naj me kot dvojno nosečnico z eno posteljico spremlja UZ na dva tedna. Ker ni prenesla strokovne avtoritete, se je počutila očitno totalno ogroženo, posledica je bila ta, da me je spravila v jok (težko z dvojnimi hormoni) in na koncu do tega, da sem kričala jaz na njo, ne samo ona name. Od tistega trenutka je bila z mano kot rožica. In vsem naslednjim takim dvojnim nosečkam je priporočala spremljanje na 2 tedna. Porod je bil v bistvu krasen. Trajalo je vsega skupaj 4 ure, bolelo me je cca za dve uri. Res, da so si v mali porodni sedeli na glavah, ker je bila taka gužva (cela porodnišnica in pol pediatrije). Imela sem Nato, ki sem se je ful razveselila - zabavali sva se v bistvu do konca. Res ima poseben smisel za humor, če od nje pričakuješ nežnost in toplino, brcaš v temo. Meni je pasal tak humor. Glavni porodničar je bil Ravnikar - tudi on je zapel na Natin humor, tako da na koncu, ko mi je bilo z umetnimi res že močno hudo in nisem uspela niti zadihat, sem izustila naj nehata, ker se ne morem smejat. Mene so sicer poškodovali, ker so reševali drugo, a se je kmalu vse porihtalo in ni nekih trajnih posledic. Pri teh naših obalnih G (sploh Rožičeva, ki je to tudi ubesedila) je problem, da se zavedajo psihične komponente nosečnosti in poroda, a žal ne vejo kaj bi z njo, pol jo pa uporabijo za kontra učinke. Sej ni treba, da so vsi sluzasti in pocukrani, da ustrezajo izbruhu hormonov. Belen, vmes sem prebrala, da ne spite .... vse bo šlo mimo. Mi zdaj cca tri mesece že spimo - torej pri 2 letih in pol se je neki normaliziralo. Sej cajt beži.
|