Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 12.4.2010 14:08:10
|
|
|
|
mateja8
|
spela** js sm z dolenjskega konca in sicer iz okolica Trebnjega. A je kera z dolenjskega?? GH: Vita tudi ne mara zelenjave in juhic. Tudi krompir ji ne gre. To ma usta tako zaprta, da ji tut žlice not ne dobim. Prvič zine, ker ne ve kaj je na žlički, drugič po moje zato, da preveri če kaj novega nesem, potem pa ne zine več. Ona bi jedla samo dobre stvari. Mlečne kašice, banane, jabolka, jogurt, meso, ribe. Skratka vse sam zelenjave ne. Pri zelenjavi tudi Vita ne popusti in vztraja pri tem, da je ne bo jedla. Za enkrat ni videti, da bo vegeterjanka. Yenny.....tamala ni razvajena. Ona se varno počuti pri tebi in ostalih domačih, vsi ostali pa ji pač ne delujejo zaupanja vredni in zato se pač dere in hoče biti pri mamici. Tak je bil tudi naš Žiga neki časa, pote pa ga je minilo, tako da je tudi pri tvoji verjetno samo faza, ki jo bo prerasla. Vita pa za enkrat še ne kriči, če jo kdo vzame v roke, ali pa jo pogleda ali obgovori. To je njej super fajn in se lepo nesmeje in mal zašarmira. Je pa vsak otroček eden in edinstven in svet in okolico dojema dugače.
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 12.4.2010 14:12:57
|
|
|
|
lean
|
leydia ne sekiraj se, bo že jedla, ko bo spet pripravljena na drugo hrano, zaenkrat je tud samo mleko dovolj. Malo počakaj pa ji potem probaj spet ponudit. yenny N. zaenkrat ni občutljiva, tud nobenega se ne boji. Kamorkoli pridemo je ona nasmeja in dobre volje. Se prav vsi čudijo, da je taka. Jaz pa samo upam, da bo tako ostalo, da ne bo kakšne faze strahu pred drugimi ljudmi. Ljudje pa, če jim ni kaj prav: je takoj mami kriva, ker ima razvajenega otroka. Pač taka je, otroci so si različni kot smo si mi. Jo lahko vsaj ti toliko več crkljaš, men mojo Nevo takoj izpulijo iz rok, takoj ko vidijo kako se jim smeji.
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 12.4.2010 15:05:37
|
|
|
|
yenny
|
Joj jaz sem prav alergična na tole puljenje iz rok! Sploh,ko se to spomni kdo,ki jo je videl 3x pa misli,da mu kar pripada pravica,da mi jo vleče iz rok. Ne vem,mogoče sem pa jaz preobčutljiva,kaj pa vem! Jaz gledam na te naše otročke kot živa bitja,ki ravno tako čutijo,potem ti pa pride kdo in misli,da je štruca kruha,pa si jo gremo malo podajat. Naša se seveda začne dret in potem kakšen od teh ta pametnih,namesto,da bi jo dal nazaj,ne on jo bo še potolažil! Halo,on bo potolažil mojega otoka,pa se niti poznata ne! Te stvari me res razkurijo! Saj se skušam zadržati in biti prijazna,samo mi ne gre najboljše! Vem samo,da se trudim,da se naša dobro počuti,za vse tiste pametnjakoviče pa kaj naj z njimi.
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 12.4.2010 15:51:40
|
|
|
|
Mož*
|
GH: ob uvajanju se predvsem NE sekirajte. Edi dojamejo prej, drugi kasneje. Pomembno je samo vzrajno in vztrajno in vztrajno poskušanje. Tudi če zelenjavo odkloni danes, jo ponovno ponudiš jutri, pojutričnjem, popojutrišnjem.. Većina otrok sprejme nov okus šele po večkratnem poskušanju. Osebno nisem nikoli miksala hrane, saj miksarja sploh nimam (verjeli ali ne), temveč vedno le pretlačim. Naš pa je danes zelo lačen. za kosilo je jedel korenček, riž in osliča; kasneje pa je z veseljem sestrici kradel koščke bombete s sezamom. Vozičkanje: danes slabi 2 uri po dežju. HB, da imam dežno prevleko. Tujci: otroci se na neznance zelo različno odzivajo, večina pa jih je do tujcev zelo skeptičnih, oz. celo glasno protestirajo. Klemen sicer ne tuli, pravzaprav je do tujcev večinoma celo prijazen (podobno kot Neva) in dovoli podajanje iz rok v roke. Je pa ro prej redkost, kot običaj. Res pa je, da je četrti otrok, da je pri nas vedno veliko ljudi in da se ogromno druživa in potepava.
< Sporočilo je popravil Mož* -- 12.4.2010 15:53:21 >
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 12.4.2010 19:50:42
|
|
|
|
sasek79
|
Pozdravljene! Tudi naš Ažbe zaenkrat še nima problemov s tujci. Zaenkrat se še skoraj vsakemu smeji in ne protestira, če ga vlačijo po rokah. Opažam pa, da včasih malce nezaupljivo gleda in išče znane obraze. Mislim, da bo tudi prišlo obdobje, ko ne bo več tako šarmiral. Sem pa tudi jaz alergična na tiste "pametne" tete, ki mislijo da vse znajo in tišijo v Ažbeta. Ena takšnih je tašča. Kadar je Ažbe nemiren in hoče k meni, mu ona reče: "Nič ne boš šel k mamici." in ga mečka dalje. Ko se že res dere, mi ga pa izroči. Zadnjič ga je nosila z eno roko in delala zraven kosilo. Začel ji je dol lesti in sem jaz avtomatično stopila zraven in rekla, da ga bom prijela, da ona dokonča, pa ga je obrnila stran in rekla NE. Meni se je kar tema naredila in sem jo tako grdo pogledala ter ji ga vzela. Rekla sem ji, da ga nosi kot enega mačka in da ga lahko kdo drug prime (trije smo sedeli za mizo križem rok). To mi je seveda tako zamerila, da mi še za rojstni dan ni voščila (sem ga imela par dni kasneje). Sedaj pa vsem razlaga, da sem ji malega grdo vzela iz rok, ne pove pa celotne zgodbe. Uf, te tašče. Glede goste hrane pa se tudi mi še borimo. Včasih kakšno hrano lepo je, drugič pa za povsem enako kašico sploh noče odpreti ust? Protestira in hoče zizo. Najtežje je dopoldan. Takrat mu gosto sploh ne gre. Me je že kar strah kako bo v vrtcu. Avgusta bo šel namreč v vrtec, tam pa ne bo zize. Ne smem niti pomislit koliko joka bo. Ali bo še katera dala otroka takoj v vrtec?
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 12.4.2010 21:09:51
|
|
|
|
mateja8
|
Vita ne bo šla v vrtec, ampak bo ostala doma. Js grem na šiht, ko še pripadajoči dopust pokoristim, tako da sva se zdaj z direktorco menli da pridem drugega novembra, ampak Vita bo ostala doma in jo bosta čez zimo tašča pa tast crklala, spomladi bo pa že tako velika, da bo komot z njima zunaj, ko bosta kaj postorila. Mi je bolš da ne bo šla tako mala v vrtec, ker bi bla skos bolna. Je šel tut Žiga kasneje - ko je bil star tri pa pol, pa se mi zdi super. Bi pa blo drugače, če ne bi imela nobenega, da bi jo lahko pazil. Moji otročki že eno uro spijo, moj dragi pa enmu kolegu zunaj neki avto štima pa neki lota in sestavlja. Js pa sama na večer. Komaj čakam, da pride not pa da me mal pocarta in js njega seveda. Jutri pa nov dan. Upam, da ne bo dežja in bomo šle kaj ven. Nočko punce vam in vašim malčkom in malčicam.
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 12.4.2010 22:39:40
|
|
|
|
čili
|
IZVIRNO SPOROČILO: spela** evo eno za spomin! štrucman mali ... Čas res tko hitro beži Jest tudi mojga učim raznorazne fore od pa pa ,aja aja,ploskanje, pa zaenkrat samo čekira. Edino ,če mu rečem dej pok pok in mojo dlan nastavim ,potem prične s svojo roko tolči po moji . Hvala,hvala za pohvale, kaj pijete Lean jest imam eno poverbano ,res grdo hojco in mislim da ne bo na nobeni sliki . Je pa mali tak norc v hojci ,mislim da bo imel čist razsuto predstavo kako hodit. Se kar meče iz ene strani na drugo,če hoče kam prit mu to uspe, ima podelan že cel stanovanje.Verjetno ne bo velikokrat notri , sam mali pa res uživa... Leydia prav res se ne sekiraj, to na deta prenašaš...Važno da pije mleko, ostalo se pa malo igrajta in preizkušajta, tako kot smo delale na začetku. vsi bodo jedli GH,eni prej drugi kasnej. Mi gremo v vrtec s prvim septembrom Tažana jes sem šla noseča pa ni palilo...Bo pa ja če maš dva mladička s seboj S tujci zaenkrat nimamo težav. Ima pa Ažbe tok hudo mamo ,da prec ugrizne ,če si kdo kaj preveč dovoli Pa ne mi rečt Mateja8 da vsak dan ,jest sem prov zadovolna da mojga kdaj ni doma ...upam da nisem kaj spustila...
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 13.4.2010 8:54:23
|
|
|
|
mateja8
|
Čili.....glede . Uf, kaj naj rečem......prej sem js hotla vsak dan, zdej pa moj hoče vsak dan . Ampak, moram rečt, da ne vsak dan, sigurno pa petkrat v tednu. Se pa vsak večer stisneva, se mal pogovarjava, objemeva in zaspiva. Men že to velik pomen. Sem prav srečna da oba otroka spita ob 20ih. Hojce nimamo, pa saj je naša Vita itak ena takšna lenobica, ki čaka, da vse samo k njej pride ona pa pridno leži in čaka. Še nismo v fazi gibanja ali obračanja. Skor sm pozabila.......dobro jutro vsem.
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 13.4.2010 9:24:22
|
|
|
|
Mož*
|
Živio! Tudi jaz sem prvotno mislila, da bo Klemen ostal doma in ne bo šel v vrtec. No ja, sedaj se mi tudi sanja ne, kako v resnici bo. Vidim, da moja mati tudi slučajno ni več sposobna 8 ur paziti nanj (čeprav ona misli, da lahko), vrtec zelo dvomi, da bom dobila , razmišljam tudi o najemu variuške, skupaj s kolegico, ki ima januarčka 2010. V četrtek tokrat Supernova definitivno BO, med 11.30-12.00.
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 13.4.2010 9:44:24
|
|
|
|
čili
|
Jutro! Mateja pridna sta ...moj bi tudi vsak dan pa jest mal štrajkam Četrtek delam na tem da pridem
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 13.4.2010 11:18:18
|
|
|
|
baby blue
|
Dober dan Lana bo do 3 ali 4 leta kar lepo doma v domačem varstvu... Včeraj sva dobila stajico in je bila že malo notri... Najprej ji seveda ni bilo nič jasno... Zdej je pa alarm je treba spat
Lana mi je ime, naj vsak zdaj to ve. 14. septembra 2009 ob 13:37 sem prijokala na svet. Rojstvo: 14.09.09 - 2910g, 50cm 1.leto: 14.09.10 - 9240g, 76cm
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 13.4.2010 11:30:11
|
|
|
|
lean
|
Dan čili nič hudega če je hojica grda, glavno da Ažbe uživa. Bom tud jaz Nevi naštimala hojico, da vidim če bo uživala. sasek tudi mi gremo s prvim septembrom v vrtec, mogoče sprva samo za štiri ure, če ne bom takoj dobila službe, raje tako kot pa da ostanem brez placa in bi jo morala dati v varstvo k bodoči tašči. Ima pa tudi ona to grdo navado, da jo ne da iz rok, jo bo imela v naročju tud dve uri, če bi lahko. glede tega se ne morem pohvalit. Sva bla prej zelo aktivna, zdaj pa nič, dobesedno. Sva se kar oba polenla, ker jaz dolgo po porodu nisem mogla. Ampak napredujeva, sva se začela pogovarjat o tem, da je skrajni čas, da je treba nekaj naredit v tej smeri. Tako da upam, da bova kmalu prešaltala od besed k dejanjem.
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 13.4.2010 12:10:20
|
|
|
|
mateja8
|
Sej js sm se glede tut mal polenila, pa me je moj hitro upeljal nazaj. Čeprav sem po porodu kar mal težko zaštartala, ker me je vse neki vezalo od šivov. Pa sem mal štrajkala in je blo mojmu zanemarjanja že zadost in sva se mal pomenla okol tega in zdaj sva s seksualnim življenjem zadovoljna oba. V zvezi pogovor dela čudeže...... Viti sm danes skuhala zelenjavno juhico pa da ve vidita kako je jokala in protestirala ko sem ji dajala. Res ne vem kaj naj ji dajem jest, ker ne je nobene zelenjave. Svetujte mi kaj naj ji vsake dve uri pripravim za jest. Ker je kar naprej lačna. Dojit se pa tudi pod razno noče. Saj suha ni, ker se naje mlečnih kašic, polente, sadje ji pa tudi več ne gre, zelenjava pa sploh ne. Pa še ena slikica moje bunkice, da vidte kake nogice ima.
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 13.4.2010 12:52:34
|
|
|
|
lean
|
mateja8 vau, to so pa lepo zalite nogice! Vita kar pogosto je, kaj pa če bi ji malo povečala dozo? A kupljene zelenjavne kašice si že probala, nekateri nočejo doma skuhane hrane?
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 13.4.2010 13:07:11
|
|
|
|
mateja8
|
Vem, da pogosto je, sam ne vem kako naj jo pripravim do večjega razmaka med obroki. Ko js njo hranim imam vedno toliko hrane, da še ostane, vedno zelo vstrajam pri hranjenju in se ona že resnično hudo upira ko nehamo jest. Tako, da ji rinem, ona po neče več in pljuva in protestira in tišči usta skupaj, zato nehamo. Tako da dozo imam dovolj veliko. Če spi, potem spi po tri ure slupaj čez dan in celo noč. Če pa je budna je skos lačna. Ne gre ji nobena zelenjava, ne doma pripravljena, ne kupljena. To se ji tako gabi, da se ji želodček dviguje. S krompirjem se kar davi in davi pa ga ne spravi dol. Zalita je pa kljub temu.
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 13.4.2010 13:26:51
|
|
|
|
Mož*
|
U, strela, Vita pa je zalita. Naš pa nima nobene klobase in je pravzaprav pravi maneken. Z GH pravzaprav nima problema. Danes sem mi skuhala korenje, krompir, brokoli in purana. Najprej sem prepražila čebulo, na čebuli popražila še meso in zalenjavo, zalila, kuhala do mehkega, dodala žlico puste skute in pretlačila. Prazaprav so ostali kar majhni koščki. Nima težav s požiranjem ali celo davljenjem. Ne zdi se smiselno otroka kadarkoli ali na kakršenkoli načun siliti s hrano. Če noče, bo pač drugič. Konec.
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 13.4.2010 13:29:16
|
|
|
|
spela**
|
Dober dan! pa je spet tako žalostno vreme! madonca zunaj je 10 stopinj jaz pa razmišljam samo o morju!! mateja sem mislila, da si slučajno z mb-ja saj sem imela v porodnišnici cimro, ki ima prav tako fantka Žigo in mesec prezgodaj rojeno Vito! mislim da je Žiga celo istih let kot tvoj! GH pa Bor tud ne mara zelenjave!včasih mu uspem podtaknit če mu zmešam z skuto je pa kupljeno,meni je prav blek on jo ma pa rad! nimam pojma zakaJ!tak da po novem zelenjevne kašice pač kupim! ima pa Vita res lepo zalite nogice! luškana pupa je! Bor se tujcev ne boji, sploh so mu všeč moški!! dere se edino pri tašči!to pa samo zato ker je zelo vsiljiva in mu kar naprej nekaj maha z rokico pa lupčka pa po svoje obrača itd.....ampak saj bo,se stvari ze normalizirajo! drugače pa gre brez problema komerkoli v naročje!
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 13.4.2010 13:36:53
|
|
|
|
spela**
|
Silim jaz Bora tudi ne1Ko je čas za kosilo mu vedno najprej ponudim zelnjevo ali juho, poje pač kolk poje (ponavadi je to bolj malo )potem mu dam pa sadje! Je na nekje 4 ure, poje pa med 150 - 190ml!flašo ima samo še zjutraj in zvečer zato mu vedno še vsaj en obrok dam mlečen!!obožuje pa hiip-ove sadne duete!!no pa saj so res sdobri!
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 13.4.2010 13:43:19
|
|
|
|
yenny
|
Kakšne luštne nogice! Naša ima tudi podoben model buhtelčkov! Vrtec čaka tudi nas,upam samo,da ga bomo dobili! Tako,da če kdo od Jankoviča tole bere računam na mesto v jaslih! Drugače pa bomo iskali privat varstvo,ker druge možnosti ni. Porodniška se takrat izteče,treba bo v službo tako,da sploh ne razmišljam kako bi bilo lepo če ne bi bilo nikamor treba voziti ta malo. Bo pa kar pestro pri nas septembra,ta mala v vrtec,ta velika v prvi letnik srednje,mami spet v službo! Ja kar se tiče imam jaz kakšno obdobje ko se mi ful da,potem pa kakšno obdobje ko se mi ne da,tako,da potem mojega tolažim,da povprečje je pa potem kar solidno! Naša se matra z zelenjavo,se davi kot bi ji dal ne vem kaj v usta. Ne vem no,skoraj je tekoče pa se tako zmrduje,da imaš občutek da se bo res zadavila! Kakšne mlečne kašice jim dajete? Meni počasi zmanjkuje idej!?
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 13.4.2010 13:58:09
|
|
|
|
Mož*
|
IZVIRNO SPOROČILO: spela** Silim jaz Bora tudi ne1Ko je čas za kosilo mu vedno najprej ponudim zelnjevo ali juho, poje pač kolk poje (ponavadi je to bolj malo )potem mu dam pa sadje! Je na nekje 4 ure, poje pa med 150 - 190ml!flašo ima samo še zjutraj in zvečer zato mu vedno še vsaj en obrok dam mlečen!!obožuje pa hiip-ove sadne duete!!no pa saj so res sdobri! Jaz tudi, v soboto sem mu požrla dobro polovico Naš poleg kuhane hrane prav tako obožuje sadne duete, pa vse vrste sadja, domačega ali Hippovega, izjemno rad gloda jabolčne krhlje, pa kruško. A ja, doji se pa ene 20_x_. Zares in za tolažbo Jah, mlečne kašice: imam različne od Hipp-a in Alllete, ki se mešajo z vodo; potem pa še kakšno žlico sadja umešam. Pri nas promet mlečnih kašic ni problem, ker ta največja obožuje Hippke (vseh vrst); je izjavila, da 16 let ni vedela, kaj ji pravzaprav manjka; oz. katerega okusa se spominja
< Sporočilo je popravil Mož* -- 13.4.2010 14:01:41 >
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 13.4.2010 14:09:24
|
|
|
|
lean
|
a se namesto kupljenih mlečnih kašic lahko kaj doma skuha- ne znam kako naj ji skuham kakšno polento, gres, na mleku ali na AM ? Mogoče kakšen recept ? Sem namreč probala že več vrst mlečnih kašic zvečer pa ji nobene ne pašejo, ful poliva po njih, tud če jih nardim fajn goste. Nimam pojma kako to ?
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 13.4.2010 16:04:10
|
|
|
|
Mož*
|
Jah, lahko skuhaš tudi polento, ali pa po 8. mesecu mlečni gris, priporoča se uporaba AM. Jaz sem sicer pri dojenčkih vedno uporabljala ali Hipp-ove kašice; ki se mešajo z vodo; pri ta tretjem pa sem uporabljala kar izbrizgano mleko.
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 13.4.2010 16:15:51
|
|
|
|
čili
|
nikakor nič na silo . otrok lahko pridobi vzorec, da se je treba pri jedi bojevat. Ko je dete lačno bo jedlo!Mateja mala ima pa stegenca in pol,taprava dojenčkasta . Priporočam pa, da ji češplco drugič pokriješ za slikco na forumu, ,da ne bo kak . Sej veš kake pedof. strani. Samo opozorim,ker najbrž nisi pomislila. Drugač pa jest mojmu tako kot Mož tudi dajem krhlje jabolk,korenja,koromača pa gloda. Tako ji lahko podaljšaš čas med obroki. Jaz nisem še kuhala mlečnih stvari , ker tudi ne vem kako in ker navadnega mleka do vrtca ne bo pil.. Mu pa skuham polento na vodi in preden serviram primešam AM.. smo tudi mi na hipovi mlečni ali pa trenutno Milupa banana ml. k. Yenny imaš tako razliko med otrokoma? Sem mislila da midve z Mož vodiva. Kako se tebi obnese'? meni (10 let)je super,bi še enkrat ponovila. Bomo imeli dva pubertetnika ,enega v obdobju trme in drugega v pravi puberteti.
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 13.4.2010 16:29:14
|
|
|
|
Mož*
|
IZVIRNO SPOROČILO: čili nikakor nič na silo . otrok lahko pridobi vzorec, da se je treba pri jedi bojevat. Ko je dete lačno bo jedlo!Mateja mala ima pa stegenca in pol,taprava dojenčkasta . Priporočam pa, da ji češplco drugič pokriješ za slikco na forumu, ,da ne bo kak . Sej veš kake pedof. strani. Samo opozorim,ker najbrž nisi pomislila. Drugač pa jest mojmu tako kot Mož tudi dajem krhlje jabolk,korenja,koromača pa gloda. Tako ji lahko podaljšaš čas med obroki. Jaz nisem še kuhala mlečnih stvari , ker tudi ne vem kako in ker navadnega mleka do vrtca ne bo pil.. Mu pa skuham polento na vodi in preden serviram primešam AM.. smo tudi mi na hipovi mlečni ali pa trenutno Milupa banana ml. k. Yenny imaš tako razliko med otrokoma? Sem mislila da midve z Mož vodiva. Kako se tebi obnese'? meni (10 let)je super,bi še enkrat ponovila. Bomo imeli dva pubertetnika ,enega v obdobju trme in drugega v pravi puberteti. Ne, to pa ne. Vodi Bety11, ki ima med prvim in četrtim čez 20 let, (se mi zdi, da 24). Pri nas sta Zala in Klemen točno 16 let, ker je tudi Zala septemberka.
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 13.4.2010 16:35:46
|
|
|
|
čili
|
IZVIRNO SPOROČILO: Mož* IZVIRNO SPOROČILO: čili nikakor nič na silo . otrok lahko pridobi vzorec, da se je treba pri jedi bojevat. Ko je dete lačno bo jedlo!Mateja mala ima pa stegenca in pol,taprava dojenčkasta . Priporočam pa, da ji češplco drugič pokriješ za slikco na forumu, ,da ne bo kak . Sej veš kake pedof. strani. Samo opozorim,ker najbrž nisi pomislila. Drugač pa jest mojmu tako kot Mož tudi dajem krhlje jabolk,korenja,koromača pa gloda. Tako ji lahko podaljšaš čas med obroki. Jaz nisem še kuhala mlečnih stvari , ker tudi ne vem kako in ker navadnega mleka do vrtca ne bo pil.. Mu pa skuham polento na vodi in preden serviram primešam AM.. smo tudi mi na hipovi mlečni ali pa trenutno Milupa banana ml. k. Yenny imaš tako razliko med otrokoma? Sem mislila da midve z Mož vodiva. Kako se tebi obnese'? meni (10 let)je super,bi še enkrat ponovila. Bomo imeli dva pubertetnika ,enega v obdobju trme in drugega v pravi puberteti. Ne, to pa ne. Vodi Bety11, ki ima med prvim in četrtim čez 20 let, (se mi zdi, da 24). Pri nas sta Zala in Klemen točno 16 let, ker je tudi Zala septemberka. kok dobr more to bit
|
|
|
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?