|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   uporabnice kontaktnih leč
13.4.2010 10:14:49   
vaney
Očala uporabljam že skoraj 20 let (čez par let bom stara 30) in spet je prišel čas za zamenjavo očal (menjam jih na 2 leti). Tokrat bom menjala tudi sončna očala. Leče mi do zdaj nekako niso bile všeč. No, in vrabca, danes sem imela pri optiku pregled in nekako so me naluštali za leče. In najbrž ne rabim posebej poudarjat, da so korekcijska očala (okvir+stekla), sončna očala z dioptrijo in leče precejšen kupček denarja. Za probo, da dobim občutek, so mi vstavili lečo in mi je bilo kar hecno, da vidim brez očal. Jim je ratalo, da so me naluštali. Vse skupaj so mi predstavili kot fino, fajn in enostavno. Zdaj mi pa še ve povejte, kako ste zadovoljne z lečami, njihovo uporabo, ste se navadile na njih, na uporabo, vstavljanje? Jutri se grem k optiku učit jih vstavit, pa bi rada prej še kakšno mnenje. In glede na to, da razmišljam tudi o lečah, imam pomisleke, če bi sploh dala delat sončna očala z dioptrijo ali naj si kar brez dioptrije vzamem, ker če mi bodo leče zalaufale, dioptirje sploh ne bom rabila....dobrodošle vaše izkušnje, pozitivne in negativneuser posted image Hvala.

_____________________________

23.1.2008; veliki nagajivec Anže
10.2.2010: mala navihanka Daša
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: uporabnice kontaktnih leč
13.4.2010 10:19:05   
špelin@
Kontaktne leče uporabljam že 18 let. Caaaaaarsko!!!

Uporabljam mesečne leče - tele:

http://www.080-1-lece.si/trgovina/c30/291

Moja osebna izkušnja: najboljša pogruntavščina moderne dobe user posted image user posted image

Aja, na leče sem se takoj navadila, sploh ne čutim, da bi imela kaj v očeh user posted image Ven in noter jih dam tudi v temi, to ti pride v kri.

Je pa krasno, ker pri očalih nimam tako širokega vidnega polja, moram glavo fajn obračat, pri lečah pa vidim vsepovsod vse user posted image Bistveno varneje lahko vozim z lečami, kot bi z očali. Sploh pri moji dioptriji je to izredno pomembno (-6 na vsakem očesu ).


< Sporočilo je popravil špelin@ -- 13.4.2010 10:22:06 >

(odgovor članu vaney)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: uporabnice kontaktnih leč
13.4.2010 10:23:27   
Felicita
IZVIRNO SPOROČILO: vaney

In najbrž ne rabim posebej poudarjat, da so korekcijska očala (okvir+stekla), sončna očala z dioptrijo in leče precejšen kupček denarja.


prvo, če dejansko misliš nosit leče bolj ko ne stalno, potem je skoraj brezveze kupovat očala z dioptrijo... vsaj večina ljudi ki jih jaz poznam nosi leče + navadna sončna očala.
drugače jest (hvala bogu, trkam) nimam problemov z očmi, ampak vsi ljudje, ki jih poznam in nosijo leče so strašno zadovoljni... morš pa najt tako pravo znamko kot prave leče nasploh.


_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu vaney)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: uporabnice kontaktnih leč
13.4.2010 10:24:04   
Luni
Jaz jih uporabljam že skoraj 20 let! Ni šans, da bi nosila očala! In nimam nobenih težav, uporabljam mesečne od Baush & Lomb-Softlens. Razmišljam pa o laserski korekciji dioptrije .....

_____________________________



(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: uporabnice kontaktnih leč
13.4.2010 10:24:15   
pikapaka


Jaz imam že več let leče in sem zelo zadovoljna. Kar nabavi jih je zelo uporabo, vendar ti svetujem, da nabaviš navadne sončne očala (brez dioptrije), ker je ne boš potrebovala v kolikor boš imela leče.

Tako te bo verjetno prišlo ceneje leče in navadne očala, ki pa so lahko kakšne cenejše, saj jih boš uporabljala le omejeno (zvečer doma).

Upam, da sem kaj pomagala


< Sporočilo je popravil pikapaka -- 13.4.2010 10:28:56 >

(odgovor članu vaney)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: uporabnice kontaktnih leč
13.4.2010 10:25:04   
marijaa
Ne morem si predstavljat življenja brez leč. Nosim jih že od 12 leta, ne bi menjala. Ko sem pred kakim letom 1 izgubila in sem bila 2 tedna brez, imam malo redko in zakomplicirano dioptrijo in jih zato ne dobim takoj, sem mislila, da se mi bo utrgalo z očali, ko sem se sklonla so kar lezle dol. Poskusi, če ti ne bo ustrezalo, lahko greš nazaj na očala. Jaz nosim na leče navadna sončna očala

_____________________________

Sedaj nas je pa toliko kot prstov na roki.

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: uporabnice kontaktnih leč
13.4.2010 10:30:00   
helloKitty
Imam jih že dobro leto. Ful se hitro navadiš, edino pri vstavljanju sem imela na začetku nekaj težav. ampak potem steče hitro boš videla. sicer če je tak dan, ko nikamor ne grem in sem bolj doma, jih ne nosim, ker tudi dioptrije nimam tako visoke. pa še na sončnih očalih ful prišparaš. sicer pa razmišljam o laserski operaciji, ampak to šele čez nekaj let.

(odgovor članu marijaa)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: uporabnice kontaktnih leč
13.4.2010 10:35:03   
majch
Jaz jih nosim on off že nekaj let. Malo menjam imidž. Poleti so obvezne leče, ker lahko z njimi plavaš in celo kaj vidišuser posted image . Pa da ne govorimo o sončnih očalih, ki jiha lahko nosiš - tudi milijon šminkerskih iz štanta. Sicer je res, da sem rabila nekaj časa (kak teden je šlo svinjsko počasi), da sem se jih navadila noter in ven devat. Ampak to zdaj naredim v sekundi in je super. Probaj. Ne bo ti žal. Aja nosim pa Johnson&Johnson Surevue. So cenovno ok in solidne.

_____________________________

I'm back and I'm bad.

(odgovor članu marijaa)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: uporabnice kontaktnih leč
13.4.2010 10:35:42   
barika
leče nosim že kar nekaj let, imam pa dvoletne, jih ne menjam za nič na svetu ...razen za lasersko operacijo. user posted image Očala še nosim zvečer, o dam leče ven, da vidim pridet iz kopalnice v spalnico. imam pa ene čist simpl okvirje in šipce. Tekočino imam pa neko swis care, je ena redkih, po kateri me ne matrajo oči.

(odgovor članu marijaa)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: uporabnice kontaktnih leč
13.4.2010 11:41:01   
dory
tudi jaz sem uporabnica tako očal kot leč...leč v bistvu ne menjam več,ker tud športat ne morš normalno z očali...no meni gre na živce da mi skačejo po glavi...zadnje leto uporabljam dnevne leče, ki se mi zdijo še najbolj higienične in sem z njimi super zadovoljna...

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: uporabnice kontaktnih leč
13.4.2010 11:44:09   
vaney
Superuser posted image Hvala za tako hitre in pozitivne odgovore. Upam, da bom tudi jaz tako zadovoljna z njimi.

_____________________________

23.1.2008; veliki nagajivec Anže
10.2.2010: mala navihanka Daša

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: uporabnice kontaktnih leč
13.4.2010 11:45:06   
naomy
Tudi jaz ti priporočam, da sprobaš leče! Sama sem stara 28 let, očala sem nosila od 5 leta in pred dvema letoma končno poskusila leče. Ne zamenjam za nič na svetu!!! Uporaba je zelo enostavna. Na začetku sem sicer imela nekaj težav z vstavljanjem, zdaj jih imam noter v sekundi. Veliko bolje vidim, lahko nosim katerakoli sončna očala, na morju ko grem v vodo, dejansko vidim in mi ni treba met koga s sabo, da se ne zgubim... Priporočam ti, da najprej naročiš testne leče, ki jih v večini optik lahko naročiš brezplačno in boš videla. Potem pa tudi ne boš potrebovala sončnih očal z dioptrijo, pa tudi korekcijska očala ne rabiš menjat. Če se ti je spremenila dioptrija, zamenjaj samo stekla, okvirje lahko obdržiš, itak jih nosiš samo zjutraj in zvečer - se pravi doma. 

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: uporabnice kontaktnih leč
13.4.2010 11:56:03   
darja.mark
nisem vsega brala, ampak tudi jaz nosim leče že malo manj kot 15 let in moram rečt da sem tut zelo zadovoljna. To vstavljanje ven in not se hitro navadiš, ti postane že rutina in ni nič odveč. Tako da jaz bi ti priporočala da se odločiš za leče, sploh če jih tvoje oko prenese. To si pa tko že včeraj videla ko si jih not mela.
Verjetno ti ne bo žal, kot ni meni in ne predhodnicam ki so ti odgovarjale, tako da kar pogumno.

(odgovor članu naomy)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   [Brisano sporočilo]
13.4.2010 12:58:33   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu darja.mark)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: uporabnice kontaktnih leč
13.4.2010 12:59:11   
kaya2007
tudi jaz uporabljam leče, s tem da sem jih najprej uporabljala občasno, in sicer enodnevne, ko sem se navadila na sistem, pa sem prešla na mesečne in jih uporabljam vsak dan. včasih mi sicer še pridejo prav sončna očala z dioptrijo (če zjutraj kam skočim, pa se mi ne da vstavljati leč), tudi očala dam še kdaj gor (zvečer za tiste pol ure, ko gledam tv), drugače pa bi z lahkoto shajala tudi samo z lečami.

(odgovor članu darja.mark)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: uporabnice kontaktnih leč
13.4.2010 13:03:10   
zvesta
Jaz vas občudujem. Sicer jih prenašam fajn, ampak enostavno nimam dovolj discipline, da bi jih dajala zjutraj not in zvečer ven. Očala nataknem še miže in jih snamem, ko zaprem oči.

Aja, pa z lečami se počutim kot brez spodnjih hlač. Golo. user posted image

_____________________________

Pomagajte:

http://www.ringaraja.net/clanek/podprite-mamico-janjo-pri-posvojitvi-dvojcic_3182.html

http://www.facebook.com/home.php?sk=lf#!/pages/Zbiranje-podpisov-Za-otrocka-gre/135343546502939?ref=mf

(odgovor članu kaya2007)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: uporabnice kontaktnih leč
13.4.2010 13:47:19   
Šaki
mene pa zanima tiste ki imate dolga leta leče,ali imate stalno dioptrijo ali se vam je v tem času kaj poslabšala,,,,po možnosti poboljšala????

_____________________________

♥ moja dva zaklada ♥

(odgovor članu zvesta)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   [Brisano sporočilo]
13.4.2010 14:17:41   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Šaki)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   [Brisano sporočilo]
13.4.2010 14:21:28   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Šaki)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: uporabnice kontaktnih leč
13.4.2010 14:26:32   
eternety
Sem bila uporabnica leč skoraj tri leta. Meni so bile super. Na začetku je bilo nekaj neprijetnega občutka, potem sem se navadila. Prednosti so predvsem pri športu, pa lahko nosiš sončna očala itd. Na žalost se je pri meni pojavila nekakšna alergija, sem kar naenkrat imela skoz rdeče oči, a sem drugače zelo pazila na higieno, ki mora biti pri uporabi leč res brezhibna. Tako da sem spet pri očalih, bi pa raje imela leče user posted image

(odgovor članu vaney)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: uporabnice kontaktnih leč
13.4.2010 14:33:18   
eternety
Še eno vprašanje z moje strani: uporabnice dnevnih leč ali kupujete zraven tekočino za leče ali v tem primeru ni potrebna? Koliko leč je v najmanjšem pakiranju pri dnevnih lečah?

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   [Brisano sporočilo]
13.4.2010 15:31:43   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu eternety)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: uporabnice kontaktnih leč
13.4.2010 15:32:54   
koala
Jaz sem bila zelo zadovoljna z njimi samo potem mi se nakako finančno ni izšlo da bi nabavila nova očala in leče zato uporabljam zdaj očala,se pa bom v bližnji prihodnosti spet odločila za leče.

_____________________________

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu eternety)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: uporabnice kontaktnih leč
13.4.2010 18:13:13   
Rožica I

IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

sama kupujem 2 skatlici s po 6 lecami, ker dobim 1 par gratis (6-mesecna zaloga).


Katere in kje pa kupuješ user posted image ? Sem ravno pred nabavo polletnih, pa bi mal prišparala user posted image .

_____________________________

ROŽICA

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: uporabnice kontaktnih leč
13.4.2010 18:48:50   
Urska09

IZVIRNO SPOROČILO: Šaki

mene pa zanima tiste ki imate dolga leta leče,ali imate stalno dioptrijo ali se vam je v tem času kaj poslabšala,,,,po možnosti poboljšala????

Meni se je dioptrija celo malenkost popravila, ko sem prešaltala z očal na leče. Ker leče sem nosila vsak dan, ves čas, očala pa samo za TV, računalnik, kino, avto.

Mene pa nekaj zanima: ali niti ena uporabnica leč nima problemov s pekočimi in suhimi očmi? Jaz sem namreč leče po parih letih nošenja opustila ravno iz tega razloga. Ker so me po ene 6ih do 8ih urah že fajn pekle oči. Tekočina za vlaženje oči pa je pomagala samo za kakšne pol ure. Sedaj uporabljam dnevne leče ampak samo za smučanje.

(odgovor članu Šaki)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Zapeljimo se v skriti svet voda
Človeška ribica ni le čudež narave – je tudi pokazatelj, kako čisto je okolje. Ker živi izključno v kristalno čistih pod...
Kako izbrati idealno sobo za vašega otroka?
Pri opremljanju otroške sobe za šolarja je ključno ustvariti funkcionalen delovni kotiček, poskrbeti za organizacijo, pr...




Kaj oblečete otroku (2 leti) pod kombinezon?
Evica22

Kaj oblečete otroku (2 leti) pod kombinezon?

hlačne nogavice (50%)

trenirko (14%)

hlačne nogavice + trenirko (36%)


Število vseh glasov: 151

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!