July08
|
IZVIRNO SPOROČILO: Tira Naš mali samo sedi, on o puzanju ali čemer koli podobnem očitno še ni slišal. Tudi, če ga odložim na hrbet, bo večinoma jokal, namesto, da bi se obrnil. Je pa danes oz včerja ugotovil, da se je zabavno obračati iz trebuha na hrbet, seveda to takrat, ko je treba spati... da bi se obrnil nazaj in zaspal, to pa ni govora. Niti vsede se ne sam. No teta v razvojni je rekla, da je njegov način razvoja drugačen od večine otrok, da verjetno ne bo nikoli puzal in da to ni nič narobe. Je rekla, da je takih otrok samo okoli 10%. Pri njem bo faza sedenja zelooo dolga, ampak ko bo enkrat dovolj močan, da bo stal, bo shodil zelo hitro Je rekla, da ne vidi nobene potrebe po tem, da bi imel kakršno koli terapijo. Naslednji pregled imava čez tri mesece in je rekla, da takrat se bo pa verjetno že kaj dvigal.... čez tri mesece !!! Sem pa mislila, da ko bomo šli na morje bo že hodil. No, očitno ne. Sem pa pomirjena, da je vse vredu in to ni nič narobe. Ravnotežje lovi dobro in tudi sedi zelo lepo. Torej ni druge, kot da se prepustimo njegovemu razvoju... mi ga vsaj še ni treba lovit in grem lahko v miru hitro kavo popit in enega prižgat, ker vem da se igra in ne bo še nekaj časa šel nikamor Tira kot bi opisovala Julijo!!!!! Tudi ona samo sedi, če pa kaj hoče doseči, to pokaže z vreščanjem in ji fanta prineseta kar hoče - prava princesa, nimaš kaj Starejši sin je shodil pri 9,5 mesecih, ona se pa še vsesti ne zna sama! Mlajši sin je shodil pri 13 mesecih in je danes bistveno bolj motoričen in športen kot starejši - nobene logike ali pravil, vsak je edinstven tako in drugačen! Čokolino, čokolešnik - ve jih že dajate malčkom. Ali niso čokoladne stvari strogo po enem letu? Meni so pri vseh patronažne na to opozarjale... IZVIRNO SPOROČILO: mini86 [ js bi vam pa priporočala knjigo o vzgoji in sicer Z OTROKOM LAHKO SODELUJEMO..noro dobra knjiga-definitivno jo še enkrat preberem Tudi jaz imam to knjigo in je res super, tudi jaz priporočam Bjondi jaz navadno pri kosilu njej naredim posebej (neslano, delno zmiksano) in če tega noče pojesti, ji dam malo "našega" - to gre pa skpraj vedno v promet. Ali pa "zakamufliram" njeno kašico med našo hrano, nekako pol-pol. Če pa noče, obrok preskočimo in dobi čez nekaj časa drugo hrano. Zobki - Julija je prav smešna. Ima spodnji enki in zgornji dvojki - ko se nasmeji je kot kakšen vampirček, ko ji dvojkice ven udarijo