|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   PCO in neredne menstruacije
29.3.2010 19:40:45   
Anonimen
pozdravljene,,

zanima me kako ste zanosile tiste ,ki imate pci in neredne menstruacije,,umetno,naravno in kaj ste počele,da vam je uspelo??

< Sporočilo je popravil Bonnie_RR -- 29.3.2010 21:06:46 >
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: PCO IN NEREDNE MENSTRUACIJE
29.3.2010 19:56:30   
**Tinkara78**
Jaz sem imela M enkrat do dvakrat letno-minimalno. Zato sem jemala KT. Pred načrtovano nosečnostjo sem dala skozi vse preglede, ultrazvoke, kri. Potem sem dala skozi laparoskopijo in histeroskopijo, odstranitev pregrade. Pred tem sem pa imela par posegov in zdravljenje hiperprolaktinemije - povečan hormon prolaktin.

Po posegu so mi zabičali, da moram takoj v akcijo. Uspelo je v prvo, kljub temu, da v življenju nisem imela M. Zadnje leto pa imam M na 28-30 dni in čutim tudi ovulacijo. Torej lahko povem, da sem redno M dobila pri dopolnjenih trideset_ih.

Upam, da ti kaj pomaga.

P.S:Malo me heca tipkovnica - prazne baterije.

< Sporočilo je popravil **Tinkara78** -- 29.3.2010 19:58:43 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
29.3.2010 20:18:05   
doloress
Nam se ni uspelo. Sem pa opravil pregled HSG in zdej sem dobila klomifen. Za ostalo bomo pa videli naprej.

Me pa tudi zanima, kako je uspelo drugim s PCO.

(odgovor članu **Tinkara78**)
Neposredna povezava do sporočila: 3
29.3.2010 21:38:49   
zaljubljena23
Nam je lani uspelo s pomočjo klomifena vendar se je žal slabo končalo...Zdaj sem spet na klomifenu v postopku IUI, prvi je bil neuspešen

23.4.2009, plusek...17.5.2009 si odšel med angelčke...
23.4.2010, plusek...17.12.2010 si prijokal na svet...
23.4.2012, plusek... 26.12.2012 PDP...

(odgovor članu doloress)
Neposredna povezava do sporočila: 4
30.3.2010 9:48:25   
Anonimen
Meni sicer ni uspelo zanosit, ampak imam še druge probleme.
Ti pa svetujem tole: spremeni prehrano (Montignac, 1 stopnja) in jej Maco. Meni je to ful pomagalo - dobila sem celo svoje M, ki jih drugače nimam oz. na par mesecev.

Druga možnost je seveda klomifen, ampak ti predlagam, da poskusiš naprej tako.user posted image

(odgovor članu zaljubljena23)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: PCO in neredne menstruacije
30.3.2010 12:37:12   
Anonimen
jaz sem imela neredne menstruacije, nimam pojma kako nam je uspelo, v službi sem bila pod stresom, nisva se vsak dan user posted image user posted image user posted image user posted image , trudila pa sva se skoraj eno leto. da sem na koncu že mislila da moram iti na kakšen pregled, in ker nisem imela več kot 60 dni menstruacije, sem kupila test in je ostal negativen, nato pa moj user posted image user posted image je kupil test in ga naredil, no jaz sem dala urin, in glej ga bil je pozitiven, nato sem čez dva tedna poklicala ginekologa, in bilo je že 7 tednov. Še zdaj ne morem verjetiuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
30.3.2010 12:43:11   
Fargesia
z IVF

Nenehno izgubljam kilograme, pa me vedno najdejo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
30.3.2010 12:50:28   
Anonimen
Po enem letu po naravni poti..
Ravno mi je G predpisal Klomifen..
In medtem ko sem čakala na user posted image , da bi ga začela jemat..
Je ni blo od nikoder. Nato sem naredila test in je bil pozitiven.

Sem pa še čist na začetku.. Tako da je pot še dolga...

(odgovor članu Fargesia)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
31.3.2010 7:20:45   
nadinne
Jaz sem zanosila naravno po nehaju jemanja KT po skoraj 7 letih in sicer v 4 poizkusu...KT so dobro vplivale na moje hormone in so se uredili, tako da sem kot kaže imela vse 4 mesece brez KT tudi ovulacijo. No in 4 mesec ni bilo več user posted image ...sedaj sem v 8 tednu in pričakujem novembra user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
31.3.2010 8:38:31   
doloress
IZVIRNO SPOROČILO: skuštrana suzi

Meni sicer ni uspelo zanosit, ampak imam še druge probleme.
Ti pa svetujem tole: spremeni prehrano (Montignac, 1 stopnja) in jej Maco. Meni je to ful pomagalo - dobila sem celo svoje M, ki jih drugače nimam oz. na par mesecev.

Druga možnost je seveda klomifen, ampak ti predlagam, da poskusiš naprej tako.user posted image

Tebi je torej maca pomagala? Si dobila saj svojo M? Ker midve sva ze enkrat bile nekaj v navezi s to maco, pa sem jo narocila, i so rekli, da jo zakon prepoveduje v SLO, i potem vseeno nisem imela jajc jo narociti. Ziher je ziher.

Kaj mislis da je boljse klomiflen ali maca? Meni je malo bala zacet jest tablete, ker se drugace trudim, da jih ne uzivam. Tako da bi poskusila kej naravnega, amapk po drugi strani sem pa stara ze cez 31 let, in se mi zdi, da nimam casa poskusat naravna zdravila.

Je tudi G najprej po HSG rekel, da bomo pocakali 6 mesecev ce gre po naravni poti, potom pa me je se enkrat vprasal koliko sem tocno stara in ko sem mu rekla, je ze pisal recept in napotnico...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
31.3.2010 8:39:25   
doloress
IZVIRNO SPOROČILO: Fargesia

z IVF

Kaj lahko poves te kratice kako gredo? Ker nikoli ne vem katera kratica pomeni kaj, in kako gredo postopki po vrsti.

(odgovor članu Fargesia)
Neposredna povezava do sporočila: 11
31.3.2010 9:25:54   
Anonimen
Doloress, ja, meni je maca pomagala, da sem dobila svojo M. Jaz bi na tvojem mestu sigurno najprej poskusila pravilno prehrano + maco, šele nato klomifen.

IVF pa pomeni oploditev z biomedicinsko pomočjo.

(odgovor članu doloress)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
31.3.2010 10:29:39   
Fargesia
IZVIRNO SPOROČILO: doloress

z IVF

Kaj lahko poves te kratice kako gredo? Ker nikoli ne vem katera kratica pomeni kaj, in kako gredo postopki po vrsti.

dolores, neki ti je že suzika povedala...
lahko ti mojo "kronologijo" povem...
od aprila 2006 se je vlekla...
  • najprej klomifen (2 ciklusa - zarad hiperstimulacije sem pristala v bolnici)
  • julij 2007 laparo
  • september 2007 spet klomifen
  • maj 2008 1.IUI -inseminacija (je bilo uspešno, ampak v 9.tednu abrazija-julij 2008, ker ni bilo srčka)
  • sledi 5.IUIjev (s tem da so mi enega prekinili, ker nisem reagirala na zdravila)...aja imela sem pa gonal in potem puregon
  • september 2009 začetek IVF (po domače epruvetka)... vstavili 2 zarodka, prijel se je eden...novembra pozitiven test...danes sem v 26.tednu

(odgovor članu doloress)
Neposredna povezava do sporočila: 13
31.3.2010 12:21:25   
doloress
IZVIRNO SPOROČILO: skuštrana suzi

Doloress, ja, meni je maca pomagala, da sem dobila svojo M. Jaz bi na tvojem mestu sigurno najprej poskusila pravilno prehrano + maco, šele nato klomifen.

IVF pa pomeni oploditev z biomedicinsko pomočjo.

Bolj zdravo kot se jaz prehranjujem ze dve leti, se skoraj ne more nihce. Zivim prakticno po nacelih kitajske medicine, in ne uzivam nicesar sinteticnega, nebio, ali nenaravnega. Niti v moji hrani ni E-jev saj obrnem vse na glavo, ko grem v trgovino. Moj terapevt, pravi da bi lahko bil problem za neravnovesje hormonov, samo v neizrascenih modrostnih zobeh. Je pa res da cakam, da mi odstranijo se dva, vendar baje ne smem prehitro jih dajati ven.

Drugace pa jaz imam svojo M, vendar je precej neredna. Nikjer pa nisem zasledila se nobene, ki bi zanosila s to Maco. Pa sem ze dosti brskala okoli tega ampak se nobenega pozitivnega ucinka. Tako da sem zaradi tega skepticna, je bilo ze toliko "cudeznih zdravil", ki so se potem izkazale za natega.

Jaz bom sedaj pocakala se tale ciklus, potem bom pa verjetno vseeno zacela s klomifenom, in da hodim vmes na UZ, da vidi kdaj in kako sploh ovuliram. Tako mi je dal samo za dva meseca, potem bomo pa videli naprej kako in kaj. Ce mi ne uspe tako, lahko potem se vseeno poskusim s kaksno maco ali pa krvomocnico.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
31.3.2010 12:23:28   
doloress

od aprila 2006 se je vlekla...
  • najprej klomifen (2 ciklusa - zarad hiperstimulacije sem pristala v bolnici)
  • julij 2007 laparo
  • september 2007 spet klomifen
  • maj 2008 1.IUI -inseminacija (je bilo uspešno, ampak v 9.tednu abrazija-julij 2008, ker ni bilo srčka)
  • sledi 5.IUIjev (s tem da so mi enega prekinili, ker nisem reagirala na zdravila)...aja imela sem pa gonal in potem puregon
  • september 2009 začetek IVF (po domače epruvetka)... vstavili 2 zarodka, prijel se je eden...novembra pozitiven test...danes sem v 26.tednu
Kar dolgo je tole trajalo vse skupaj. Vcasih me je kr strah teh dolgih rokov in cakanje, glede na to, da sem ze kar stara. Sploh ce hocem imeti vec kot enega otroka... Vcasih bi clovek kar obupal nad vsemu skupaj ;)

(odgovor članu Fargesia)
Neposredna povezava do sporočila: 15
31.3.2010 13:02:00   
Fargesia
ne, dolores, ne smeš obupat!

(odgovor članu doloress)
Neposredna povezava do sporočila: 16
31.3.2010 13:14:56   
twetka
Evo se še js pridružim. Čakam trenutno na datum za pregled jajcevodov. Imam pa kontrolo na neplodnostni 16.4. jemala sem 3 mesece klomifen pa čakam zdej zadnjo rundo user posted image

(odgovor članu Fargesia)
Neposredna povezava do sporočila: 17
1.4.2010 8:05:10   
doloress

ne, dolores, ne smeš obupat!

Ma ne, sej ne bom obupala. Ampak se mi pa zdi, da ce bi obupala bi prej zanosila user posted image . Sej veste kako to gre, ko se nehas trudit, gre potemo po naravni poti ko das zivce na stran. Ker jaz se glede tega mocno obremenjujem, vem da precej prevec, amapk enostavno tezko odmislim. Se trudim, cim vec sportam, cim vec se ukvarjam z drugimi stvarmi, pisem diplomo, cim manj hodim na forume,... Ampak se vedno tezko popolonoma odmislim...

(odgovor članu Fargesia)
Neposredna povezava do sporočila: 18
1.4.2010 10:56:28   
Fargesia
no, men ta teorija, da se nehaš turdit pa mislit na to ni pomagala...user posted image

(odgovor članu doloress)
Neposredna povezava do sporočila: 19
1.4.2010 12:01:55   
zaljubljena23
Sva že dveuser posted image

(odgovor članu Fargesia)
Neposredna povezava do sporočila: 20
2.4.2010 9:13:58   
doloress
Psiha je cudna stvar. Tudi ce se je vama zdelo da ne mislilta o tem, sta imeli to v podzavesti user posted image . Zato vecinoma rata sele ko nehajo delati na tem, in recejo ja pac ne bomo imeli otrok. Potem pa zanosijo po naravni poti. Poznam malo morje takih parov. Moja teta je celo zanosila pri 43, po vseh mogocih postopkih, in tisoci evrih,...

Neposredna povezava do sporočila: 21
2.4.2010 9:52:00   
Fargesia
dolores, psiha pri tem da jajčniki ne delajo tko kot bi morali nima čisto nobene veze.user posted image

(odgovor članu doloress)
Neposredna povezava do sporočila: 22
2.4.2010 13:56:52   
zaljubljena23
Se strinjam s Fargesio...

Mi smo po SS imeli kar lepo pavzo, načeloma nismo smeli delati na bebici, ampak pazili pa tudi nismo, ker se nama je itak zdelo nemogoče da zanosim, ker nimam svojih O...In še vedno nisem med nosečkami...Tako da takrat se definitvno nisem ubadala s tem

(odgovor članu Fargesia)
Neposredna povezava do sporočila: 23
2.4.2010 15:38:55   
twetka
Midva sma ves čas delala vse spontano pa sploh nisma razmišljala pa se tut ni nič zgodilo, ker nimam svojim O tako da ni vse psiha. zdej ko sem pa jemala klomifen pa tudi ne vem kaj se je dogajalo s folikli. verjetno niso bili dovolj veliki da bi počili ali pa imam zamašene jajcevode, to bomo pa kmalu videli, komaj čakam da bo to mimo in gremo v prvi postopek.

Neposredna povezava do sporočila: 24
6.4.2010 7:29:02   
doloress
Meni je zdravilec rekel da so problem za neravnovesje s hormoni lako tudi neizrasceni modrostni zobje! Zdej pa me malo zanima, ali je kaj na tem, ali je to spet se en larifari. Jaz imam res se dva notri, in cakam, da mi jih odstranijo, ker oba rasteta nekam v maloro user posted image .

Kako pa ostale? Jih imate izrascene?

(odgovor članu twetka)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
5 vzrokov za bolečino pri ovulaciji
Ne glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?