pikica 28
|
IZVIRNO SPOROČILO: rožica13 Čer! Mi smo imeli danes zopet pregled kolkov in sedaj so o.k., tako da ni treba več hodit. GH, mi veselo papcamo dopoldan sadne kašice, večino sem ji samo eno jabolko skuhala in dala notr žlico pirine kašice, včeraj pa sem dodala zraven še eno zamrznjeno domačo divjo breskev in ji je blo ful všeč, je pojedla vse. Ali lahko jedo sadje, ki je že pol leta v skrinji, saj sem potem tudi to še skuhala? Pa zanima me za borovnice, jih tudi še imam, kdaj jih lahko začnejo jesti, ni glih fino, ker so notr take manjšne pečke pa lupince, tko da bi mogla čez cedilo pretlačit. Kaj pa suho domače sadje, če ga npr. čez noč namočim in potem malo dodam zraven jabolka? V času kosila, pa ji sedaj uvajam zelenjavco, sedaj smo 2x jedle oz. bol vn špukale korenčka. Ne vem kako ji ni všeč, men je pa ful dobro, tko sladko je, zraven dam pa žlico bio repičnega olja. Pa se bo že navadla, sej jabolk tudi najprej ni marala, se je tko spakovala, zdaj pa je kot tavelika. Bom jutri zmešala malo korenčka s krompirjem, da bo bolj nevtralen okus pa bomo videli. Sicer smo pa danes kupili lonček za tekočino, ker iz flaške noče piti, po žlički se mi pa ne da kar naprej dajati, ker traja 100 let, da kaj spije, pol pa po možnosti še zbruha. Ta lonček je za +6 ima tak bolj okrogel ustnik tako da upam, da bo rada pila iz njega. Perlica76, sladkor?! Mislim od kje je pa ta patronažna padla. Sicer pa ja tko kot je pikica napisala, ravnaj se po občutku, ker čisto vsak trobi po svoje! Včasih ni bilo nobenih alergij in ne vem česa še, pa so dojenčkom dajali še marsikaj drugega za jesti in mislim da nihče ni čakal do 6ega meseca. Ta moderna hrana je prinesla vse slabo, zato je treba dajati predvsem domače in bio pridelano in potem mislim da ne bo težav. z borovicam bi jaz še malo počakala. Iz sugega sadja pa lahko narediš res super kašico. Sadje prelij z vodo in pusti da se malo kuha. Naj se zmehča. Odcedi in stisni če cedilo, da odtraniš trdo kožo. To lahko zmešaš s otroškim rižekom ali pa z mlekecom (svojim ali AM) in ula kašica je pripravljena...