lillchy123
|
IZVIRNO SPOROČILO: tinkatonka da odgovorim še glede gluhote....po moževi strani je gluh njegov oče in vsi njegovi bratje in sestre od očeta. Sicer imajo večinoma slušni aparat, enemu bratu pa aparat nič ne pomaga. Vsi normalno živijo s svojo gluhostjo. Se mi zdi, da je mnogo hujših stvari na svetu kot gluhota. Bi pa tudi mene najbrž sprva šokiralo, če bi to imel moj otrok. Vglavnem imam izkušnje z gluhimi ljudmi in imajo vsi prav fajn življenje, družine, izobrazbo, službe ipd. tinkatonka, jaz prej nisem poznala niti enega gluhega.v najinih družinah ni nihče gluh in sploh nismo vedeli,, da imamo ta gen. gen povzroča takšno obojestransko napako sluha, kjer na žalost navadni slušni aparatki ne pomagajo nič. otrok z njimi sliši kvečjemu kakšne bobne, mogoče kakšen tovornjak.. zdaj poznam kar precej gluhih, naglušnih in oseb s polževim vsadkom. in vsi so si ustvarili krasno, polno življenje. in je zelo velika razlikamed naglušnimi in gluhimi, ki tudi z aparatkom ne slišijo. z njimi je komuniciranje večinoma blazno težko. vsakodnevne zadeve brez problema, da bi pa v kakšno debato o globalnem segrevanju, pa ne gre.imajo tudi veliko večje težave z izobrazbo, službami. oh in seveda to ne pomeni, da je gluhota ni konec sveta. pač je drug način življenja. a dejstvo je, da prinaša tudi veliko težav in odrekanj. in sem zelo zelo vesela, ker je moj sin dobil najboljše od obeh svetov. ima poseben čut za ljudi, razumevanje, saj ne vem, kako bi opisala. in sliši vse kar želi slišati in ne sliši tistega, kar noče. od veselja joče, ko sliši harmoniko. tega ne bi nikoli poznal. pa saj vem, da to ni bistvenega pomena za kakovost življenja. skratka, kar je meni pomembno- ima možnost izbire, da bo lahko delal, kar bo želel, šel v normalno šolo,se izobrazil, plesal, igral inštrument.... osebe, ki imajo popolno izgubo sluha in nimajo polževega vsadka, te možnosti izbire nimajo. pa ni bil moj namen koga prepričevati, da je gluhota grozna. sploh ne. ni pa nekaj, kar bi človek zlahka jemal in odmahnil z roko, ah, bo že. vsi odrasli gluhi, ki jih jaz poznam, so krasni. po zaslugi staršev , in težkih življenskih izkušenj, ki so jih naučile ceniti, kar je pomembno. zakaj pa imam možnost it na AC zaradi tega gena pa tudi jaz ne razumem, niti mi ni logično. in tudi ne razumem, zakaj bi kdo prekinil nosečnost zaradi tega našega gena (govorim izključno za ta gen, ki ga imamo mi). sem pa vesela, da imammožnost ac, ker me je res grozno strah česa hujšega. pa rada bi vedela, ker tudi če pričakuješ, bo zame to vseeno šok. pa rajši vem zdaj in se do pol nakuliram. pa še v boj bo treba, da dobimo isti aparatek, kot ga ima Luka, ker imajo zdaj pogodbo podpisano z drugim proizvajalcem. jao, kok filozofiram. v glavnem, vsi ki boste prišli na piknik, se boste lahko sami prepričali, kako krasnega sina imam pa komi čakam, da vas spoznam tinkatonka, tebe si skoz predstavljam kot majhno in drobčkeno kot eno pupiko pa ne bit huda pa še nekaj si vas prou v živo predstavljam. me prav zanima, kok sem zadela jah, lokacijo bom pa testirala mal kasneje, ker ima moj škratek vneta ušesa faše vnetje za vsak nov zob hb, nam samo še trije manjkajo lepo se mejte- SONČČEK JEEEEEE in ti si skuštrana...sonček je.. grem kuhat kosilo- testenine, ki jih ma škratek najrajši. naj mu bo, a ne?