|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  28 29 [30] 31 32   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: novembrke 2010
29.3.2010 17:17:08   
november2010
pildek - tudi pri meni se je videla samo gestacijska vrečka.... po izračunih zadnje M bi morala bit noseča takrat 6 tednov, ampak ker imam daljše oz. telo nerodne cikluse, je po vsej verjetnosti do zanositve prišlo kasneje.... jaz mislim, da se pri petih tednih še ne vid srčka.... tako da ti kar brez skrbi....

(odgovor članu mateja33)
Neposredna povezava do sporočila: 726
29.3.2010 17:42:56   
pildek
Mateja33 in november2010 hvala za vzpodbudo. Saj vem, da je še možen pozitiven iztek situacije, ampak vseeno je lahko tudi slab.
Pri prvih nosečnostih sem bila na prvem pregledu kasneje in je bilo videti več. Tako da mi je bilo tole prihranjeno. Me pa sedaj grozno skrbi ... najraje bi kar prespala do naslednje srede. Pa prazniki so vmes, ko sva hotela vsem povedati ...user posted image user posted image  A mislite, da je še kaj upanja?

Koliko ste bile ostale noseče, ko se vam je že kaj videlo?

Od ovulacije, ki je vedno točna, je pa zdaj najverjetneje 25-28 dni.

(odgovor članu november2010)
Neposredna povezava do sporočila: 727
29.3.2010 17:59:45   
severnica77
pilkek - kolikor vem je lahko to še pri 5t in nekaj tudi normalno. Si morda imela O malo kasneje in poslednično malo kasneje zanosila. user posted image . Zato pa G raje naročajo na prve preglede pri 7t ali 8t ali pa še celo kasneje - takrat je bolj sigurno, da se že vidi plodek in pa tudi utrip.

(odgovor članu mateja33)
Neposredna povezava do sporočila: 728
29.3.2010 18:07:16   
severnica77
Pa še Pušenjak: " pred 6 tedni se z UZ običajno še ne vidi niti srčnega utripa ploda, zato bo UZ pri 5 tednih morebiti kvečjemu pokazal, da je nosečnost v maternici in nič več. Plod s srčnim utripom se praviloma vidi proti koncu 6. tedna, včasih šele v 7. tednu."

"gestacijska vrečka je UZ pojem, ki izgleda kot nekakšen mehurček in predstavlja celotno nosečnost med 5 in cca 10 tedni. Po tem se jasno izoblikuje že posteljica in nosečnost pričnemo bolj definirano deliti v plod, popkovino, posteljico, plodove ovoje in plodovnico, pred 10. tednom pa so nekatere posebnosti še v zelo aktivnem razvojnem obdobju, se dnevno spreminjajo in jih je težko pojasnjevati, zlasti laiku.
V prvih dneh do nekje 7 dni po pojavui gestacijske vrečke se v njej pogosto še ne da opaziti zarodka, prvi znak, da je zarodek prisoten pa je njegov srčni utrip, ki ga lahko zagledamo kadarkoli med 6. in 7. tednom nosečnosti."

(odgovor članu severnica77)
Neposredna povezava do sporočila: 729
29.3.2010 18:14:38   
Penelope84
pildek, moja prijateljica je imela prvouser posted image vidno svojo pikico že pri 5.-ih tednih in je potem v 8.tednu imela SS. Nakar je zanosila v drugo in je imela pri 5-ih tednih prazno gestacijsko vrečko. G. ji je rekla, da verjetno iz te user posted image ne bo nič in da je bolje, da nič ne upa na nadaljevanje user posted image . Vendar ni obupala in se ni pustila tako hitro odpravit. Pri 7-ih tednih se je pikica videla in sedaj ima zdravo 6-mesečno punčko. Tak, da pildek imej upanje in se ne pusti zmesti. Naše pikice pa tako hitro rastejo in se bo pri naslednjem pregledu pa že verjetno kaj videlo. Ne obupaj in enuser posted image . Vse bo Ok.user posted image

(odgovor članu severnica77)
Neposredna povezava do sporočila: 730
29.3.2010 19:29:11   
lottyka
Majabar ne pusti se da bi se sedaj ti nekaj opravičevala in zagovarjala. Verjamem da nočeš več pisati, kajti že sam občutek da to bere nekdo ki potem to izkorišča je grozna. Ne vem katera je to storila ampak lahko jo je sram. Žalostno je da se sedaj zaradi tega ne boš več oglasila. Kajti vsaj jaz sem se prav navadila tvojega pisanja in mi bo prav manjkalo. Upam da se nam še kaj oglasiš.

plidek probaj zdržat  do naslednje srede in čim manj mislit da bo šlo kaj narobe. Pozitivne misli včasih prav pomagajo.

(odgovor članu Penelope84)
Neposredna povezava do sporočila: 731
29.3.2010 19:30:30   
majabar
Živjo dekleta!

Sem se odločila, da mi je med vami lepo in bom še naprej delila z vami svoje misli. Nikoli nisem želela nikogar prizadeti in mi je žal, če sem slučajno tokrat ga. Zdaj pa pustimo to temo;)!
pildek, zagotovo še ni za obupati. Verjamem pa, da bo težko čakati do naslednjega pregleda. Res bi bilo bolje, če ginekologi sploh ne bi naročali pred recimo 7. tednom, ker to povzroča le skrbi! Če pogledaš datume naslednjega pregleda pri dekletih, ki imajo PDP blizu tvojega, vidiš, da si imela res zelo zelo zgodaj ta pregled.
Sem pa ravnokar govorila s svojim dragim in me je lepo razveselil. Našel mi je že ginekologa in plačal bo nadstandardno zavarovanje, ki vključuje tudi porod, hospitalizacijo... in najpomembnejše je to, da bo tako lahko ob meni med porodom, kar je drugače prepovedano. Res sem vesela:)!
lottyka, hvala za te besede:)! Res ni prijetno, če te nekdo ''kontrolira'', ampak saj ne pišem nič groznega, neresničnega... Povem tako, kot mislim. Se veselim nadaljnjih povogorov z vami;)!

< Sporočilo je popravil majabar -- 29.3.2010 19:33:38 >

Neposredna povezava do sporočila: 732
29.3.2010 21:40:09   
Valentina85
Pozdravljene punce.
Danes sem bila tudi jaz na 1. pregledu. Rekel je da je vse OK, videlo se je plod in utripanje srca, velik je 6mm ... PDP mi je popravil na 18.11., a je rekel, da mi bo natančnega še naknadno izračunaval zaradi nerednih M.  Naslednji pregled je 3.5. (takrat bo že okrog 12. tedna) in potem čez dva dni 5.5. imam nuhalno..

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 733
29.3.2010 23:10:14   
lilie
Pozdravljene punce,

po dolgem casu se spet malo in na kratko oglasam. Danes sem tudi jaz videla ze drugega nasega malega srcekauser posted image in dobila ponovno take ocke user posted image . Za tiste ki urejate seznamcek lahko zdaj napisete pdp 11.11.. Mh kak lep, zanimiv datumuser posted image .
Ceprav pisem bolj poredko, vas pa skoz berem.

lahko nocko vsemuser posted image

... najin sonček je vsak dan večji ...
...kmalu bomo štirje...

(odgovor članu Valentina85)
Neposredna povezava do sporočila: 734
30.3.2010 7:16:25   
Renesme**
Dobro jutro

Kaj ste napisale, sem, priznam, samo na hitro preletela....

majabar- vem kako se počutiš, ne obupajuser posted image , eni pač nimajo svojega življenja in morajo brati zgodbe drugih....

meni je še vedno slabo, sicer manj...utrujenost je en dan večja drug dan manjša, spet čutim tiste krčke v maternici- raztezanje...in če se mi je v 1. nosečnosti trebušček poznal zelo pozno se mi bo tukaj že zelo kmaluuser posted image , me pa že hlače motijo in me začne trebuh bolet, tako da potrpim še do pregleda potem pa po ene al pa dvoje udobne hlačeuser posted image

lep dan vsem

(odgovor članu lilie)
Neposredna povezava do sporočila: 735
   [Brisano sporočilo]
30.3.2010 7:51:57   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Renesme**)
  Neposredna povezava do sporočila: 736
30.3.2010 8:06:07   
phelps
Dobro jutro pupe!

Sem vas na hitro preletela in se odločila, da na hitro nekaj napišem (čeprav sem mislila kasneje, v miru).

Pildek, mislim, da bi te tole moralo potolažiti: Jaz sem bila na prvem pregledu 6t,6d in se je videla tudi le vrečka in plod (plod je bil res minimalen, na slikci drobna medla pikica), ginekologinja mi je rekla, da to še nič ne pomeni, zato se nisem predala malodušju, ampak sem ostala optimistična. Včeraj (po točno 14 dneh) še en pregled, plod velik 18 mm, srček veselo utripa (tudi jaz sem ga videla). Meni se je kamen odvalil od srca. Žal tule pišejo punce marsikaj, verjamem, da ne slabonamerno. Je pa bolje za vse nas, da se ne predalčkamo in ne potabelčkamo, ker je vsaka drugačna in vsaka drugače "zori" med nosečnostjo. Ostani pozitivna, če se moraš zjokat, daj ven iz sebe joči (tudi jaz sem se en dan in je pomagalo). Poišči si nekoga, ki te bo razumel, lahko tudi tule, jaz te bom brala user posted image

Vse nove dobrodošle! user posted image

Ostale "sotrpinke" pa optimistično naprej! user posted image

Jaz sem ok, slabosti žal še kar prisotne (se moram pa pohvalit, da sem pravkar pojedla povnozrnato stručko in belo kavo (kave se nisem dotaknila vsaj en mesec, prav tako ne sladkega). Včeraj smo ugotovili, da sem za pol kile shujšala, ampak pri moji teži to še ni hudega, moram pa pazit, da bo šlo sedaj navzgor user posted image (prvič v življenju moram na to pazit -jeej user posted image ). Med vikendom prebolela virozo, imela vročino do 38 stopinj, vzela Lekadol (lahko do 3 na dan). Ginekologinja je rekla, da je tako ok (v soboto sem klicala dežurno zdravnico). Danes še zamašen nos, ampak vročine HB ni več.

Sedaj pa veselo na delo user posted image

Na svetu si, da gledaš sonce. Na svetu si, da greš za soncem. Na svetu si, da sam si sonce in da s sveta odganjaš - sence.

(odgovor članu Renesme**)
Neposredna povezava do sporočila: 737
30.3.2010 8:32:41   
majabar
phelps, prav težko sem čakala tvoje poročanje:)!user posted image user posted image Res me veseli, da je vse OK! Kako je pa sedaj s PDP? 18mm, to je že skoraj 2cm, pravi korenjak:)! Verjamem, da si pildek potolažila, saj je bila na pregledu še celo en teden bolj zgodaj, kot ti.

(odgovor članu phelps)
Neposredna povezava do sporočila: 738
30.3.2010 9:15:15   
aleunam
user posted image

NICK, STAROST,  NOSEČNOST, ŠT. OTROK, SPOL, NASLEDNJI PREGLED(NP), 
SRČEK ,NUHALNA SVETLINA
 (NS), PREBIVALIŠČE

user posted image   

XX.11.10
- portorož, 29, 2user posted image , 0user posted image , Šentilj
- zalos, 26, 1user posted image , 0user posted image , NP 6.4.10, Okolica Celja

1.11.10
- aleunam, 25, 2user posted image , 0user posted image , NP 16.4.10, Prlekija  user posted image
- strippy, 27, 1user posted image , 0user posted image , NS 14.4.10, NP 4.5.10, Ljubljana user posted image
- majabar, 27, 1user posted image  ,0user posted image  , NP 14.4.10, Ljubljana user posted image
- pikizenc, 26, 1user posted image , 0user posted image , NP 15.4.10user posted image

2.11.10
 - blodinka, 21, 1user posted image , 0user posted image , NP 17.3.10
- phelps, 29, 1user posted image , 0user posted image , NP 29.3.10, Dolenjska
- lottyka, 31, 1user posted image , 0user posted image , NP 12.4.10 user posted image

3.11.10

4.11.10
- Tory78, 32, 1user posted image , 0user posted image , NP 7.4.10, Štajerska
- tejci1981, 28, 1user posted image , 0user posted image , NP 1.4.10, Štajerska
- karmen7, 1user posted image , 0user posted image , NP 19.4.10, NS 11.5.10, Maribor

5.11.10
- Renesme**, 28, 2user posted image , 1user posted image , NP 6.4.10

6.11.10
- daya, 31, 3user posted image , 2user posted image , NP 1.4.10, NS 22.4.10 user posted image   
- 4mybaby, 33, 1user posted image , 0user posted image , NP 26.4.10, Ljubljana user posted image
- ek76, 33, 2user posted image , 1user posted image , Posavjeuser posted image
- maa2010, 28, 1user posted image , 0user posted image , Maribor

7.11.10
- minky, 3user posted image , 2user posted image , NP xx.5.10, Gorenjskauser posted image

8.11.10
  - emma83, 26, 1user posted image  ,0user posted image   , NP 19.4.10, NS 26.4.10, Ljubljana user posted image
- čirimbara, 26,  2user posted image , 1user posted image ,  NP 20.4.10, Ljubljana
- sonce79, 31, 1user posted image , 0user posted image , NP- 30.03.10, NS 29.04.10, Štajerska

9.11.10
10.11.10
11.11.10
- teycika, 25, 1user posted image , 0user posted image  , NP 12.4.10user posted image  
- Anonimnauser posted image , 34, 2user posted image , 1user posted image
- Marimax, 2user posted image , 1user posted image , NP 15.4.10, Ljubljanauser posted image
- pearl, 2user posted image , 1user posted image , Maribor 
- BOSTINA, 25, 1user posted image , 0user posted image , NP 22.4.10, Zasavje user posted image
- lillie, 27, 2user posted image , 1user posted image , Štajerska user posted image

12.11.10

13.11.10
- Eruvande,  1user posted image , 0user posted image , NP 19.4.10user posted image

14.11.10
- 7ka, 28, 2user posted image , 1user posted image , NP 6.4.10, okolica Ljubljane
- ječi12, 2user posted image , 1user posted image , NP 15.4.10, Ljubljana

15.11.10
- severnica77 , 4user posted image  ,1user posted image , NP 9.4.10user posted image
- Norvežanka

16.11.10
- ljubljana,
30, 4user posted image , 3user posted image , NP 29.4.10, Ljubljana

17.11.10
- anansie, 2user posted image , 1user posted image

18.11.10
- november2010, 2user posted image , 1user posted image , NP 8.4.10, Ljubljana z okolico
- mateja81, 3user posted image , 1user posted image , NP 19.4.10, Podčetrtek
- valentina85, 1user posted image , 0user posted image , NP 3.5.10, NS 5.5.10, Notranjskauser posted image

19.11.10
- Penelope84, 26, 1user posted image , 0user posted image  , NP 13.4.10, Celje 

20.11.10
- roža03, 4user posted image , 2user posted image

21.11.10
- nadinne, 27, 1user posted image , 0user posted image , NP 6.4.10, Gorenjska

22.11.10
- nov2010, 1user posted image , 0user posted image , NP 8.4.10, Gorenjska

23.11.10
- alna, 31, 1user posted image , 0user posted image , NP 15.4.10, Ljubljana 

24.11.10
25.11.10
- pildek, 32, 3user posted image , 2user posted image , NP 7.4.10

26.11.10
27.11.10
28.11.10
29.11.10
30.11.10
- D0aisy, 1user posted image , 0user posted image , NP 6.4.10

user posted image

Z nami so bile:
- big mamma user posted image user posted image user posted image
- sarar user posted image user posted image user posted image  
- ribica81 user posted image user posted image user posted image
- abv1 user posted image user posted image user posted image

VSE SPREMEMBE PIŠITE ODEBELJENO IN Z DRUGO BARVO, DA BO RAZVIDNO OD OSTALEGA TEKSTA.

(odgovor članu aleunam)
Neposredna povezava do sporočila: 739
30.3.2010 9:35:08   
aleunam
Dan!user posted image

Punce, najeveč vas je na 11.11. user posted image , to bo zdavih otrok ob nazdravljanju. user posted image  Kar priznajte, da ste načrtovale. user posted image  Zezam se.

Plidek, ne obupati! Veš, da si imela zelo hitro pregled in da je to nekaj povsem normalno. Poskušaj biti pozitivnih misli, saj bo sreda kmalu tukaj in videla boš svojo pikico. user posted image

Majabar, pravilno si se odločila. Ne daj se jima. Tukaj bi te pogrešale. user posted image  Sem vesela za vaju, da bo fant s tabo pri porodu. Vidim, da majo kar precej drugačno "kulturo" kot pri nas. A se imata kdaj namen preseliti v SLO ali o tem ne razmišljata? Sem malo radovednauser posted image , vsekakor si pogumna in to mi je všeč. Pa napiši tisto, kar želiš, glede na to, da ti "sledijo"...

Phelps, glavno, da vročine ni več, nahod ponavadi pozdravimo v par tednih, pri user posted image  pa je baje pogosto prisoten.

Strippy, čim manj brati slabih zgodb. Jaz sem na začetku, takoj ko sem zagledala user posted image , prečesala par tem tukaj... In ti povem, da je ogromno žalostnih zgodb user posted image , jaz sem se parkrat kar zjokala. Saj je res, vsaki se lahko kaj zgodi, ampak zakaj negativno misliti vnaprej? Ravno takrat se rado zgodi najhujše.

Renesme**, tudi jaz sem napihnjena... Sem danes stopila na tehtnico v prepričanju, da sem se zredila, pa sem ugotovila, da niti za gram, zdim pa se sama sebi napihnjena... Sploh prsi so me začele boleti včeraj zvečer. Nujno rabim novi modrc. Ostalo je še v redu.

Lilie, user posted image  za user posted image . Kdaj imaš naslednji pregled, če ni skrivnost? Dodam na seznamček... user posted image

Valentina85, tudi tebi čestitke za uspešen pregled in seveda najpomembnejše - user posted image .

Nov2010, dobrodošla med novemberskimi čvekuser posted image . user posted image

Severnica77, lottyka, november2010, Penelope84... Vzpodbudne besede so vedno dobrodošle in verjamem, da se plidek ob vaših besedah vsaj malo boljše počuti. user posted image

(odgovor članu aleunam)
Neposredna povezava do sporočila: 740
30.3.2010 10:12:36   
pildek
Ženske zlate ste. Res. Ful, ful, ful vam hvala user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Ne samo, da mi je malo lažje, prav odleglo mi je. Saj me je mož včeraj celo popoldne miril, presurfal net in skupaj sva ugotovila, da do polnih 6 tednov sploh ni kaj za videt. Tudi Pušenjak pravi, da do polnih 6 tednov mora nastati GV,jaz bom pa 6 tednov napolnila šele v četrtek ali kak dan kasneje. Ampak tolažba teh dveh moških (moža in Pušenjaka) sta v primerjavi z vami nična user posted image  - z vami sem v istem "zosu" in me vemo, kaj točno so občutki, ki nas prevevajo. In res ste me pomirile.
Mi je bil pa res šok, ker berem o srčkih, srčkih ... pol pa prazna vrečka. Pozabila pa sem, da capljam od večine vas za 2-3 tedne za vami user posted image . Pri prejšnjih dveh nosečnostih sem imela pregled komaj v 9. tednu in je bilo seveda veliko več za videt, saj je bila nosečnost starejša skoraj za mesec. Mah, bolj star, bolj nor user posted image .
Strippy imaš prav, kot vsaka nosečka samo iščem vzroke za skrb.

In, da ne pozabim. Majabar zelo sem vesela, da si se vrnila. Sem bila prav žalostna user posted image ,ko si napovedala odhod, ko si tak forumski sonček.

Močno stiskam pesti za mojo bebico, da se razvije, pa da lahko ostanem v vaši družbi, ker mi je med vami tako prijetno. Me veseli, da smo novembrske rodke tako dobra klapa.

Lepo se imejte in čuvajte bušije
in še enkrat neskončna hvala. Vaši posti so kot balzam za moje skrbi. Res sem pomirjena. Saj upanje še je, in to veliko.
pildek

(odgovor članu aleunam)
Neposredna povezava do sporočila: 741
30.3.2010 10:38:55   
aleunam
Pildek (jaz sem te v prejšnjem postu preimenovala v plidek user posted image ), samo da si v redu. user posted image

Phelps, tebi pa sem pozabila dodati user posted image  v seznamu... Bom takoj, ko bodo še kakšni podatki. Kdaj imaš naslednji pregled?

(odgovor članu pildek)
Neposredna povezava do sporočila: 742
30.3.2010 10:42:07   
november2010

IZVIRNO SPOROČILO: strippy

Sem se tudi jaz odločila, da bom enostavno nehala prebirat ostale forume in se lepo obnašala tako, kot po vsej verjetnosti bo: torej VSE BO OK. Če pa ne bo, se bom takrat s tem ukvarjala. Nima smisla se sekirati za nekaj, kar se sploh še ni zgodilo.

Se podpišem pod tole..... internet je poleg vseh fajn stvari in informacij, ki jih lahko človek dobi, po drugi strani tudi leglo nekih nepravih info in informacij, zaradi katerih smo potem zaskrbljene.... Tako da, je treba vse skupaj tudi mal z rezervo jemat...

Jaz sem pa na bolniški, sem staknila eno virozo.... driska, bruhanje. Pol pa da mi ni preveč lušn, pa še nosečniške slabosti vmes padejo :) Dolgčas mi ni :)

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 743
30.3.2010 11:16:32   
pildek
Je pa bolje za vse nas, da se ne predalčkamo in ne potabelčkamo, ker je vsaka drugačna in vsaka drugače "zori" med nosečnostjo. Ostani pozitivna, če se moraš zjokat, daj ven iz sebe joči (tudi jaz sem se en dan in je pomagalo). Poišči si nekoga, ki te bo razumel, lahko tudi tule, jaz te bom brala user posted image

Phelps, s prvim stavkom imaš tako zelo prav, druga dva pa tako prijetno pobožata, da še enkrat hvala.
In tudi majabar ima prav, da sem bila na pregledu veliko prezgodaj.
November2010 - res je včasih bolje manj vedeti in poznati manj zgodb in manj možnosti zapletov. Mi je enkrat razlagala ena zdravnica, kako grozno je biti zdravnica in prvič mati, ko pri vsakem prehladu vidiš možnost najhujših zapletov. ... Sem se tudi sama odločila kot Strippy, da bom upala na najboljše, če pa me že doleti kaj slabega, se bom pa s tem spopadala takrat.
November2010 ti pa kar počivaj - čeprav v takem stanju slabosti še v ležanju in lenarjenju ne moreš uživat ...
Ampak bomo že vse potrpele in zdržale. Prvo oviro smo že uspešno premagale in se od nenosečk preselile med nosečke, to je pa tudi zavidanja vreden podvig. Zdaj pa pogumno naprej.

Lep dan vam vsem želim, čeprav se nesramno oblači.

(odgovor članu phelps)
Neposredna povezava do sporočila: 744
30.3.2010 11:34:55   
karmen7
Pildek vse bo OK, jaz sem bila na prvem pregledu šele 6t 1/7 noseča, tako da je bilo tudi bolj malo za videt. Ampak bo na naslednjem kaj več, tako da že komaj čakam 19.4. Drugače pa mene že dva dni tak boli glava, da jo komaj držim pokonci in ravno razmišljam, da bi šla čez kaki dve uri lepo domov - če bo šef dovolil. Tole danes je namreč kar hudo, komaj gledam v tole škatlo. user posted image

(odgovor članu pildek)
Neposredna povezava do sporočila: 745
30.3.2010 13:23:49   
Anonimen
Zdravo, punce!

Ko berem vaše pisanje, se mi je nasmeh kar sam prikradel na usta. Res zelo lepo podpirate in spodbujate vse, ki to potrebujejo in to mi je strašno všeč. Nekako vem, da če se bo meni kaj zalomilo, mi boste po svojih močeh nudile podporo.

Ker sem noseča 1. in tudi še nisem imela nobenega pregleda, ne morem pametovat glede tega, kaj naj bi se videlo, ampak me zelo veseli, da ste Pildek uspešno pomirile. Vsaj tako izgleda. Torej, Pildek, tudi jaz držim pesti, da bo vse OK user posted image user posted image in da naslednjič zagledaš user posted image .

Majabar - občudujem tvojo vztrajnost, ker se jaz verjetno ne bi upala več izpostavljati. Sem dolgo razmišljala, kakšen nick naj si izberem, da bo meni nekaj pomenil, pa ga ne bo nihče prepoznal. Res nočem, da se samocenzuriram na takem forumu. Kolikor se poznam, verjetno ne bi zbrala moči, da pišem brez cenzure, če bi vedela, da to bere nekdo, ki mi ni pri srcu. Me pa veseli, da se ne daš in nas nisi zapustila. user posted image

Nove user posted image dobrodošle, vsem pa čimbolj prijeten dan kljub že aprilskemu vremenu! user posted image

(odgovor članu karmen7)
  Neposredna povezava do sporočila: 746
30.3.2010 13:30:52   
Penelope84
Ja eni znajo res stvari s svojimi besedami samo poslabšat. Hecno je to, da ljudje še vedno poslušamo drug drugega, kar se njihovih izkušenj tiče. ZAse vem, da že iz srednje šole npr, ko smo pislai kakšen test, so eni govorili joj kak je blo težko, ko pa sem test sama pisala je bilo pa pri meni čisto "na izi". In tako je tudi vedno na sploh v lajfu. Imela sem Lezz in HSG (pred ktratkim), potem sem pa želela slišat izkušnje drugih. No in ene je full bolelo, moja bolečina pa je bila čisto sprejemljiva.
Zaposlena sem v bolnišnici in sem prisotna pri operacijah, med drugimi tudi ginekoloških, vendar pri slednjih res nikoli nisem bila prisotna pri gledanju, kako se posegi opravljajo, namreč imam srečo, da je moje mesto pri pacientovi glavi. ginekološki posegi pa so mi bili vedno nekaj, kar se me je dotaknilo in jih nisem mogla sprejemati brez čustev. Vedno sem si govorila, da je bolje, da ne vidim vseh tistih splavov,..., ker lahko se znajdem sama v isti situaciji in potem bom še bolj pod stresom.....
Ah zdaj sem nekaj zakomplicirala in filozofiralauser posted image

Drugače pa želim povedat, da sem preduser posted image razmišljala, da če meni rata zanosit, potem bo vsaki. No pa semuser posted image .
sedaj vuser posted image , pa sem razmišljala o svoji slabosti. In poskusila sem ingver. Zopet sem rekla, če bo meni pomagal, bo vsaki pomagal. No in meni pomaga.user posted image Verjetno zato, ker ko ga poješ tak speče po grlu (no ne hudo), da slabost odmislišuser posted image . Če še niste poskusile, poskusite.

Se opravičujem za tako dolgo pisanjeuser posted image

< Sporočilo je popravil Penelope84 -- 30.3.2010 13:32:18 >

(odgovor članu karmen7)
Neposredna povezava do sporočila: 747
30.3.2010 13:38:30   
aleunam
Mene pa te slabosti že prav spravljajo ob pamet. user posted image  Včasih še komaj sedim za računalnikom... Komaj čakam ta vikend, da se malo spočijem.

Punce, kopanje v termah? Kako je glede klora, itd.?

Neposredna povezava do sporočila: 748
30.3.2010 13:57:42   
phelps
Pildek, tudi jaz sem vesela, da ti je bolje. In točno tako kot pri tebi, je bilo tudi meni težko brati o vseh teh srčkih, ipd. Pri meni je bilo tako, da je moj user posted image tisti, ki se lahko zanesem nanj v takih primerih in mi je prepovedal brat forum (no, v službi sem ga še vedno lahko user posted image ).

majabar: ja, moj PDP je še vedno 2.11.2010.

Za seznam: naslednji pregled je 24.5.2010, na nuhalno svetlino se pa še nisem najavila, bom enrkat v teh dneh.

aleunam, glede kopanja pa ne vem, slišim pozitivno in negativno. Meni ful paše plavanje, zato se mu ne bom odpovedala (mi2 greva velikokrat v petek zvečer, ko so bazeni bolj prazni in se ful naplavam).

Na svetu si, da gledaš sonce. Na svetu si, da greš za soncem. Na svetu si, da sam si sonce in da s sveta odganjaš - sence.

(odgovor članu aleunam)
Neposredna povezava do sporočila: 749
30.3.2010 14:30:57   
Penelope84
aleunam, imam eno knjigo o športanju med nosečnostjo, če ti bo kaj pomagala ti bom citirala iz knjige:
"Gimnastične vaje v vodi in plavanje sta aktivnosti, s katerima se nosečnica lahko ukvarja prav do poroda. Ker je telo bistveno manj obremenjeno, imata celo vrsto prednosti pred aktivnostmi na kopnem.
V vodi828-30C) ni nevarnosti pregretja, ki je zelo nevarno za plod predvsem v zgodnji nosečnosti.
Zaradi sile vzgona se navidezno zmanjša sila teže telesa, zato te aktivnosti ne obremenjujejo sklepov, ligamentov in mišic. Noge so zaradi povečane TT med gibanjem na kopnem zelo obremenjene, v vodi pa so razbremenjene. Nosečnica lahko v vodi izvaja tudi vaje, ki jih na suhem ne bi mogla ali ne bi smela.
Če se odločimo za plavanje, lahko uporabimo vse tehnike, saj ima vsaka izmed njih določene prednosti. Kravl najbolj vpliva na ramenski obroč, prsno plavanje je lahko udobno in sproščujoče- priporočljivo za vso nosečnost, še posebej za zadnje mesece, saj krepi predvsem mišice nog, hrbtno plavanje je še posebej priporočljivo, ker krepi hrbtne mišice in zmanjšujejo bolečine v križu, krepi pa tudi mišice nog in zadnjice.
Okolje (bazen in njegva okolica), mora biti primerno čisto in varno. Temperatura vode naj bo 28-30C, temperatura zraka 23-24C, vlažnost 50-60%, ph vode 7,2-8, količina klora 0,5-0,75PPM.
Plava naj glede na svoje sposobnosti, pozorna naj bo na dihanje. z napredovanjem nosečnosti lahko ohrani razdaljo, zmanjša pa hitrost plavanja. Če začuti kontrakcije maternice, krče v nogah, bolečine v sklepih, naj prekine aktivnost."

Tako, da toplice so za nas prevroče, ker je nevarnost pregretja, olimpijski bazeni so pa fajni. Pa, če te skrbi vnetje, ki smo jmu izpostavljene, v DM-u se dobijo posebni "štoplci"user posted image , ki se jih nastavi na nožnico in preprečijo uhajanje vode v nožnico.
Upam, da sem ti kaj pomagalauser posted image

< Sporočilo je popravil Penelope84 -- 30.3.2010 14:32:39 >

(odgovor članu phelps)
Neposredna povezava do sporočila: 750
Stran:   <<   < Prejšnja stran  28 29 [30] 31 32   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  28 29 [30] 31 32   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.