Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: PCO IN NEREDNE MENSTRUACIJE 29.3.2010 19:56:30
|
|
|
|
**Tinkara78**
|
Jaz sem imela M enkrat do dvakrat letno-minimalno. Zato sem jemala KT. Pred načrtovano nosečnostjo sem dala skozi vse preglede, ultrazvoke, kri. Potem sem dala skozi laparoskopijo in histeroskopijo, odstranitev pregrade. Pred tem sem pa imela par posegov in zdravljenje hiperprolaktinemije - povečan hormon prolaktin. Po posegu so mi zabičali, da moram takoj v akcijo. Uspelo je v prvo, kljub temu, da v življenju nisem imela M. Zadnje leto pa imam M na 28-30 dni in čutim tudi ovulacijo. Torej lahko povem, da sem redno M dobila pri dopolnjenih trideset_ih. Upam, da ti kaj pomaga. P.S:Malo me heca tipkovnica - prazne baterije.
< Sporočilo je popravil **Tinkara78** -- 29.3.2010 19:58:43 >
|
|
|
|
RE: PCO IN NEREDNE MENSTRUACIJE 29.3.2010 20:18:05
|
|
|
|
doloress
|
Nam se ni uspelo. Sem pa opravil pregled HSG in zdej sem dobila klomifen. Za ostalo bomo pa videli naprej. Me pa tudi zanima, kako je uspelo drugim s PCO.
|
|
|
|
RE: PCO IN NEREDNE MENSTRUACIJE 29.3.2010 21:38:49
|
|
|
|
zaljubljena23
|
Nam je lani uspelo s pomočjo klomifena vendar se je žal slabo končalo...Zdaj sem spet na klomifenu v postopku IUI, prvi je bil neuspešen
|
|
RE: PCO IN NEREDNE MENSTRUACIJE 30.3.2010 9:48:25
|
|
|
|
Anonimen
|
Meni sicer ni uspelo zanosit, ampak imam še druge probleme. Ti pa svetujem tole: spremeni prehrano (Montignac, 1 stopnja) in jej Maco. Meni je to ful pomagalo - dobila sem celo svoje M, ki jih drugače nimam oz. na par mesecev. Druga možnost je seveda klomifen, ampak ti predlagam, da poskusiš naprej tako.
|
|
|
|
RE: PCO in neredne menstruacije 30.3.2010 12:37:12
|
|
|
|
Anonimen
|
jaz sem imela neredne menstruacije, nimam pojma kako nam je uspelo, v službi sem bila pod stresom, nisva se vsak dan , trudila pa sva se skoraj eno leto. da sem na koncu že mislila da moram iti na kakšen pregled, in ker nisem imela več kot 60 dni menstruacije, sem kupila test in je ostal negativen, nato pa moj je kupil test in ga naredil, no jaz sem dala urin, in glej ga bil je pozitiven, nato sem čez dva tedna poklicala ginekologa, in bilo je že 7 tednov. Še zdaj ne morem verjeti
|
|
|
|
RE: PCO in neredne menstruacije 30.3.2010 12:43:11
|
|
|
|
Fargesia
|
z IVF
|
|
RE: PCO in neredne menstruacije 30.3.2010 12:50:28
|
|
|
|
Anonimen
|
Po enem letu po naravni poti.. Ravno mi je G predpisal Klomifen.. In medtem ko sem čakala na , da bi ga začela jemat.. Je ni blo od nikoder. Nato sem naredila test in je bil pozitiven. Sem pa še čist na začetku.. Tako da je pot še dolga...
|
|
|
|
RE: PCO in neredne menstruacije 31.3.2010 7:20:45
|
|
|
|
nadinne
|
Jaz sem zanosila naravno po nehaju jemanja KT po skoraj 7 letih in sicer v 4 poizkusu...KT so dobro vplivale na moje hormone in so se uredili, tako da sem kot kaže imela vse 4 mesece brez KT tudi ovulacijo. No in 4 mesec ni bilo več ...sedaj sem v 8 tednu in pričakujem novembra
|
|
|
|
RE: PCO IN NEREDNE MENSTRUACIJE 31.3.2010 8:38:31
|
|
|
|
doloress
|
IZVIRNO SPOROČILO: skuštrana suzi Meni sicer ni uspelo zanosit, ampak imam še druge probleme. Ti pa svetujem tole: spremeni prehrano (Montignac, 1 stopnja) in jej Maco. Meni je to ful pomagalo - dobila sem celo svoje M, ki jih drugače nimam oz. na par mesecev. Druga možnost je seveda klomifen, ampak ti predlagam, da poskusiš naprej tako. Tebi je torej maca pomagala? Si dobila saj svojo M? Ker midve sva ze enkrat bile nekaj v navezi s to maco, pa sem jo narocila, i so rekli, da jo zakon prepoveduje v SLO, i potem vseeno nisem imela jajc jo narociti. Ziher je ziher. Kaj mislis da je boljse klomiflen ali maca? Meni je malo bala zacet jest tablete, ker se drugace trudim, da jih ne uzivam. Tako da bi poskusila kej naravnega, amapk po drugi strani sem pa stara ze cez 31 let, in se mi zdi, da nimam casa poskusat naravna zdravila. Je tudi G najprej po HSG rekel, da bomo pocakali 6 mesecev ce gre po naravni poti, potom pa me je se enkrat vprasal koliko sem tocno stara in ko sem mu rekla, je ze pisal recept in napotnico...
|
|
|
|
RE: PCO in neredne menstruacije 31.3.2010 8:39:25
|
|
|
|
doloress
|
IZVIRNO SPOROČILO: Fargesia z IVF Kaj lahko poves te kratice kako gredo? Ker nikoli ne vem katera kratica pomeni kaj, in kako gredo postopki po vrsti.
|
|
|
|
RE: PCO in neredne menstruacije 31.3.2010 9:25:54
|
|
|
|
Anonimen
|
Doloress, ja, meni je maca pomagala, da sem dobila svojo M. Jaz bi na tvojem mestu sigurno najprej poskusila pravilno prehrano + maco, šele nato klomifen. IVF pa pomeni oploditev z biomedicinsko pomočjo.
|
|
|
|
RE: PCO in neredne menstruacije 31.3.2010 10:29:39
|
|
|
|
Fargesia
|
IZVIRNO SPOROČILO: doloress IZVIRNO SPOROČILO: Fargesia z IVF Kaj lahko poves te kratice kako gredo? Ker nikoli ne vem katera kratica pomeni kaj, in kako gredo postopki po vrsti. dolores, neki ti je že suzika povedala... lahko ti mojo "kronologijo" povem... od aprila 2006 se je vlekla... - najprej klomifen (2 ciklusa - zarad hiperstimulacije sem pristala v bolnici)
- julij 2007 laparo
- september 2007 spet klomifen
- maj 2008 1.IUI -inseminacija (je bilo uspešno, ampak v 9.tednu abrazija-julij 2008, ker ni bilo srčka)
- sledi 5.IUIjev (s tem da so mi enega prekinili, ker nisem reagirala na zdravila)...aja imela sem pa gonal in potem puregon
- september 2009 začetek IVF (po domače epruvetka)... vstavili 2 zarodka, prijel se je eden...novembra pozitiven test...danes sem v 26.tednu
|
|
RE: PCO in neredne menstruacije 31.3.2010 12:21:25
|
|
|
|
doloress
|
IZVIRNO SPOROČILO: skuštrana suzi Doloress, ja, meni je maca pomagala, da sem dobila svojo M. Jaz bi na tvojem mestu sigurno najprej poskusila pravilno prehrano + maco, šele nato klomifen. IVF pa pomeni oploditev z biomedicinsko pomočjo. Bolj zdravo kot se jaz prehranjujem ze dve leti, se skoraj ne more nihce. Zivim prakticno po nacelih kitajske medicine, in ne uzivam nicesar sinteticnega, nebio, ali nenaravnega. Niti v moji hrani ni E-jev saj obrnem vse na glavo, ko grem v trgovino. Moj terapevt, pravi da bi lahko bil problem za neravnovesje hormonov, samo v neizrascenih modrostnih zobeh. Je pa res da cakam, da mi odstranijo se dva, vendar baje ne smem prehitro jih dajati ven. Drugace pa jaz imam svojo M, vendar je precej neredna. Nikjer pa nisem zasledila se nobene, ki bi zanosila s to Maco. Pa sem ze dosti brskala okoli tega ampak se nobenega pozitivnega ucinka. Tako da sem zaradi tega skepticna, je bilo ze toliko "cudeznih zdravil", ki so se potem izkazale za natega. Jaz bom sedaj pocakala se tale ciklus, potem bom pa verjetno vseeno zacela s klomifenom, in da hodim vmes na UZ, da vidi kdaj in kako sploh ovuliram. Tako mi je dal samo za dva meseca, potem bomo pa videli naprej kako in kaj. Ce mi ne uspe tako, lahko potem se vseeno poskusim s kaksno maco ali pa krvomocnico.
|
|
|
|
RE: PCO in neredne menstruacije 31.3.2010 12:23:28
|
|
|
|
doloress
|
IZVIRNO SPOROČILO: Fargesia od aprila 2006 se je vlekla... - najprej klomifen (2 ciklusa - zarad hiperstimulacije sem pristala v bolnici)
- julij 2007 laparo
- september 2007 spet klomifen
- maj 2008 1.IUI -inseminacija (je bilo uspešno, ampak v 9.tednu abrazija-julij 2008, ker ni bilo srčka)
- sledi 5.IUIjev (s tem da so mi enega prekinili, ker nisem reagirala na zdravila)...aja imela sem pa gonal in potem puregon
- september 2009 začetek IVF (po domače epruvetka)... vstavili 2 zarodka, prijel se je eden...novembra pozitiven test...danes sem v 26.tednu
Kar dolgo je tole trajalo vse skupaj. Vcasih me je kr strah teh dolgih rokov in cakanje, glede na to, da sem ze kar stara. Sploh ce hocem imeti vec kot enega otroka... Vcasih bi clovek kar obupal nad vsemu skupaj ;)
|
|
|
|
RE: PCO in neredne menstruacije 31.3.2010 13:02:00
|
|
|
|
Fargesia
|
ne, dolores, ne smeš obupat!
|
|
RE: PCO in neredne menstruacije 31.3.2010 13:14:56
|
|
|
|
twetka
|
Evo se še js pridružim. Čakam trenutno na datum za pregled jajcevodov. Imam pa kontrolo na neplodnostni 16.4. jemala sem 3 mesece klomifen pa čakam zdej zadnjo rundo
|
|
|
|
RE: PCO in neredne menstruacije 1.4.2010 8:05:10
|
|
|
|
doloress
|
IZVIRNO SPOROČILO: Fargesia ne, dolores, ne smeš obupat! Ma ne, sej ne bom obupala. Ampak se mi pa zdi, da ce bi obupala bi prej zanosila . Sej veste kako to gre, ko se nehas trudit, gre potemo po naravni poti ko das zivce na stran. Ker jaz se glede tega mocno obremenjujem, vem da precej prevec, amapk enostavno tezko odmislim. Se trudim, cim vec sportam, cim vec se ukvarjam z drugimi stvarmi, pisem diplomo, cim manj hodim na forume,... Ampak se vedno tezko popolonoma odmislim...
|
|
|
|
RE: PCO in neredne menstruacije 1.4.2010 10:56:28
|
|
|
|
Fargesia
|
no, men ta teorija, da se nehaš turdit pa mislit na to ni pomagala...
|
|
RE: PCO in neredne menstruacije 1.4.2010 12:01:55
|
|
|
|
zaljubljena23
|
Sva že dve
|
|
RE: PCO in neredne menstruacije 2.4.2010 9:13:58
|
|
|
|
doloress
|
Psiha je cudna stvar. Tudi ce se je vama zdelo da ne mislilta o tem, sta imeli to v podzavesti . Zato vecinoma rata sele ko nehajo delati na tem, in recejo ja pac ne bomo imeli otrok. Potem pa zanosijo po naravni poti. Poznam malo morje takih parov. Moja teta je celo zanosila pri 43, po vseh mogocih postopkih, in tisoci evrih,...
|
|
|
|
RE: PCO in neredne menstruacije 2.4.2010 9:52:00
|
|
|
|
Fargesia
|
dolores, psiha pri tem da jajčniki ne delajo tko kot bi morali nima čisto nobene veze.
|
|
RE: PCO in neredne menstruacije 2.4.2010 13:56:52
|
|
|
|
zaljubljena23
|
Se strinjam s Fargesio... Mi smo po SS imeli kar lepo pavzo, načeloma nismo smeli delati na bebici, ampak pazili pa tudi nismo, ker se nama je itak zdelo nemogoče da zanosim, ker nimam svojih O...In še vedno nisem med nosečkami...Tako da takrat se definitvno nisem ubadala s tem
|
|
RE: PCO in neredne menstruacije 2.4.2010 15:38:55
|
|
|
|
twetka
|
Midva sma ves čas delala vse spontano pa sploh nisma razmišljala pa se tut ni nič zgodilo, ker nimam svojim O tako da ni vse psiha. zdej ko sem pa jemala klomifen pa tudi ne vem kaj se je dogajalo s folikli. verjetno niso bili dovolj veliki da bi počili ali pa imam zamašene jajcevode, to bomo pa kmalu videli, komaj čakam da bo to mimo in gremo v prvi postopek.
|
|
|
|
RE: PCO in neredne menstruacije 6.4.2010 7:29:02
|
|
|
|
doloress
|
Meni je zdravilec rekel da so problem za neravnovesje s hormoni lako tudi neizrasceni modrostni zobje! Zdej pa me malo zanima, ali je kaj na tem, ali je to spet se en larifari. Jaz imam res se dva notri, in cakam, da mi jih odstranijo, ker oba rasteta nekam v maloro . Kako pa ostale? Jih imate izrascene?
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki 7 nenavadnih dejstev o spermiPoleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?