|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kahlica
26.3.2010 8:48:31   
Hope2
Ali kupit kahlico ali nastavek na WC ali nič?

Kako kahlico, čist simpl, z raznimi motivi, igrali ali celo kahlico kot školjka, ki poje in bla, bla. Sem gledala navadne kahlice in se mi otrok kar smili, kolk ozko sedalo imajo, a to nič ne žuliuser posted image , všeč so mi une, ko so kot mini wc školjke, ker so bolj udobneuser posted image , ampak tu mač drage in tu mač kičaste, tu mač velike, tu mač brezvezne
Že 3x sem šla kupovat, pa šla praznih rok domov, mali star 16 mesecev, v riti ima čebele, tak da ni šans, da bi sedel, ne kaže nobenega zanimanja, ali da bi kaj motil kakec v pleniciuser posted image , nima nobenega reda oz kaka po 2-5x na dan, lula vsakih 5 sekund, saj popije tudi po 2 l vode na dan.

Svetujte glede na vaše izkušnje.

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kahlica
26.3.2010 9:11:48   
ninicananica
Mi smo za našo punčko kupili kahlico Fisher Price (žabico): http://soncek.si/si/fisher-price-n8939-kahlica-zaba-i15333.shtml. Je ravno prav velika za majhno ritko in tudi za čiščenje je praktična. Tamala je veselo kakala in lulala (večkrat sem jo dala gor sedet, ker še ne pove, kdaj jo tišči). Potem je pa enkrat hotela sama vstati iz kahlice in je padla, od takrat ji pa ni prav preveč pri srcu . Zato sva ji kupila nastavek za na školjko in zdaj spet veselo lulamo user posted image , kakice nam pa nikoli ne uspe prinesti do stranišča in prej vedno pristane v plenici user posted image .

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 2
26.3.2010 9:17:39   
Hope2
Tale je pa res bolj udobna od navadnih, pa ni kičikiči. V našem BC je nisem videla, kje ste jo kupili? 

(odgovor članu ninicananica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
26.3.2010 9:21:20   
uškinamama
Nasvet št. 1 - ma je še premali user posted image
Navet št. 2- kupi čisto obično kahlico. Kahla je za lulat/kakat in ni igrača
Nasvet št. 3 - kahlica naj bo v kopalnici / stranišču in tam naj se detece nauči lulat/kakat.
Nasvet št. 4 - ne upoštevaj teh nasvetov, tej so palili pri moji Uški user posted image

Najina Uš : staršem prijazen otrok.

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 4
26.3.2010 9:23:54   
Anonimen
Naša je začela kakat in lulat na kahlico čisto zares, redno v vrtcu. Vrtec dela čudeže.user posted image user posted image Doma je bilo pred tem isto kot ti pišeš. Imamo pa čisto navadno kahlico, ki je bila še moja, ko sem bila majhna.user posted image   In se mala vsede brez problema, nima nobenih skrbi ali sršenov v riti, da nebi sedela lepo.

(odgovor članu Hope2)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
26.3.2010 9:32:51   
ninicananica
Mi smo kahlico kupili v Avstriji v Toys'r'us. Drugače jo pa lahko kupiš v spletni trgovini Sonček.si.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
26.3.2010 10:22:28   
kristinaj
kahlico kupi tisto čisto navadno, ker je otroku vseeno, kje lula in kaka..

naša je imela kahlico v dnevni,da se je nanjo navadila in potem smo jo nesli na morje, kjer je v 2 dneh osvojila lulanje in kakanje na kahlo, doma je nisem navajala, ker ima zadaj še majhnega bratca in bi mi bilo navajanje doma v breme, pa vse polulano in pa časa ni.....  ko smo prišli domov sem pa po nastavek šla, ker se mi ni dalo kahle prat... in sedaj gre že sama na školjko lulat, kakat pa z nastavkom...

tamalega bom pa tudi letos poleti pričela navajat... če bo bo in če ne pa nič... silila ne bom...

srečno

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 7
26.3.2010 13:11:54   
Urska09
Jaz sem imela zadnjič neke popadke, da se bo tamala (13 mes.) začela počasi spoznavati s kahlico. In sem kupila neko raco v BC. Z ročaji. Ogrooomno. In? tamalo sem posedla gor, je začela jokat in fertik. To sem ponovila še naslednji dan, pa naslednji dan,...isto. Pa smo zaključili....user posted image

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 8
26.3.2010 13:25:26   
Volga
Ah daj, kakšno kahlico, nastavek za školjko kupi pa je. Kaj ga boš zdaj dvakrat privajala, enkrat na kahlo, po pa še na WC. Pa kahlo pucala pa umivala. Joj, kaj mi je pa najbolj grozno: to da otroci, ki izločajo v kahlo, to lahko po celi bajti počnejo. Da nimajo recimo v stranišču ali kopalnici, ampak kjerkoli pač je. Kjer ga prime. Sred dnevne seobe user posted image  Vidla pri večih, pa mi je bilo vedno za kozlat.

naš je šel direkt na nastavek za školjko.

(odgovor članu Urska09)
Neposredna povezava do sporočila: 9
26.3.2010 13:27:49   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Volga

Ah daj, kakšno kahlico, nastavek za školjko kupi pa je. Kaj ga boš zdaj dvakrat privajala, enkrat na kahlo, po pa še na WC. Pa kahlo pucala pa umivala. Joj, kaj mi je pa najbolj grozno: to da otroci, ki izločajo v kahlo, to lahko po celi bajti počnejo. Da nimajo recimo v stranišču ali kopalnici, ampak kjerkoli pač je. Kjer ga prime. Sred dnevne seobe user posted image  Vidla pri večih, pa mi je bilo vedno za kozlat.

Tako je!!!

(odgovor članu Volga)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
26.3.2010 13:29:23   
travica
začeli s kahlo pri cca. 20 mesecih - ni palilo
sedaj pa je zakon wc nastavek s stopničko 2,5 let - ker lako gre sama gor in dol, se sleče,... pa še pucat ni treba.
tak da ti priporočam da za začetek najbolj simpl kahlo kupiš, pol pa nastavek

(odgovor članu Urska09)
Neposredna povezava do sporočila: 11
26.3.2010 13:30:46   
Volga
IZVIRNO SPOROČILO: travica

začeli s kahlo pri cca. 20 mesecih - ni palilo
sedaj pa je zakon wc nastavek s stopničko 2,5 let - ker lako gre sama gor in dol, se sleče,... pa še pucat ni treba.
tak da ti priporočam da za začetek najbolj simpl kahlo kupiš, pol pa nastavek

zakaj ji priporočaš kahlo? Vam ni nič prav prišla, a ne? A potem naj jo zdaj pa ona kupi?

(odgovor članu travica)
Neposredna povezava do sporočila: 12
26.3.2010 13:37:02   
jana84
Mi smo kupli eno čist obično kahlico in rekli, da naj se najprej navadi na nov predmet...To smo nardili enkrat tam približno ko je šel v vrtec, se pravi pri 12-13mesecih. In je z veseljem sedel na njej - oblečen, slečen pa ni šans. Kot bi ga pikala v ritko. In pol smo kupli tist nastavek za na školjko...In je palile nekaj časa. Pol pa so začeli tud v vrtcu ga stavt na kahlico in smo tud doma mi tako začeli: pred spanjem in takoj ko se zbudi. In funkcionira. Lepo lula in tudi včasih kaka na kahlico. Vsakič ko se polula ali pokaka na kahlico dobi nalepko, ki si jo sam nalepi na omarico v kopalnici...Če se pokaka dobi tudi štampiljko na roko...Kahlica je absolutno v kopalnici. Zraven njega pa se mora še nekdo vsest na WC, da pali. In ni nobenega problema.

3.10.2008 ob 14.44 Jakob
21.10.2010 ob 3.40 Luka
23. 8. 2012 ob 5.15 Manca

(odgovor članu travica)
Neposredna povezava do sporočila: 13
26.3.2010 13:47:38   
Hope2
Sem se že vrnila s kahlo. Sem šla v BC, me je ena prodajalka začopatila, izprašala in svetovala oz pregovorila. Sem rekla, da še ne vem ali ne bi raje nastavek na školjko ali pa nič od tega in me čudno gleda, ap pravi absolutno kahla, za nastavek je premajhen, pa bla, bla, pa rabi pručko, pa bla bla, ap rečem, saj bo itak pručko rabil za umivanje... In ker mi je bilo že tak nerodno v tisti štacuni, ker sem pol ure samo v kahle in nastvake gledala, sem kupla najbolj obično, najcenjšo kahlo. Ko sem se vračala domov, sem si rekla, da grem ob priliki po nastavek in pručkouser posted image . Nekaj mi pravi, da bi bil nastavek bolj zanimiv za našegauser posted image , samo kaj ko vsi te kahle forsirajo, da mam že možgane oprane in ko sme videla tam še vsaj 5 vrst nastavkov, me je minilo vse skupajuser posted image

Jao volga, kje si prej bila s tem nasvetom

(odgovor članu jana84)
Neposredna povezava do sporočila: 14
26.3.2010 13:49:14   
Volga
IZVIRNO SPOROČILO: Hope2

Sem se že vrnila s kahlo. Sem šla v BC, me je ena prodajalka začopatila, izprašala in svetovala oz pregovorila. Sem rekla, da še ne vem ali ne bi raje nastavek na školjko ali pa nič od tega in me čudno gleda, ap pravi absolutno kahla, za nastavek je premajhen, pa bla, bla, pa rabi pručko, pa bla bla, ap rečem, saj bo itak pručko rabil za umivanje... In ker mi je bilo že tak nerodno v tisti štacuni, ker sem pol ure samo v kahle in nastvake gledala, sem kupla najbolj obično, najcenjšo kahlo. Ko sem se vračala domov, sem si rekla, da grem ob priliki po nastavek in pručkouser posted image . Nekaj mi pravi, da bi bil nastavek bolj zanimiv za našegauser posted image , samo kaj ko vsi te kahle forsirajo, da mam že možgane oprane in ko sme videla tam še vsaj 5 vrst nastavkov, me je minilo vse skupajuser posted image

Jao volga, kje si prej bila s tem nasvetom

Sori. Sam res, vrž tisto kahlo nekam, pa pejt po nastavek.

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 15
26.3.2010 13:53:05   
jana84
Mi imamo doma nastavek, ki smo ga kupli v Lidlu. Mi je sestra priporočala, ker ga ima tud ona doma (ga je rabla za hčerko, zdaj je itak dovolj stara da ga ne rabi več) in da je fajn...Prav nič kaj kompliciran.
Sam je pa res, teh kahlic in nastavkov je toliko da človek ne ve kaj kupit. Ampak, kot je že ena napisala: otroka prav briga al ima roza al modro kahlico in al ima gor metuljčke al pa ptičke. Pravzaprav je boljš da niti nima nič gor nasrisanga ker ga pol sam moti in vstaja. Naša kahlica ima gor nekega medvedka narisanga, in ta mali ko se mu prav ne da sedet na kahlici se pol steguje in gleda tistega medvedka in oh in sploh bi vse delal sam da ne bi bil na kahlici.

Včasih ga zamotmo tud s kakšno igračko ali knjigico al kaj podobnim...Da obsedi na kahlici, ker nima niti sekunde mira ta naš razgrajač!

3.10.2008 ob 14.44 Jakob
21.10.2010 ob 3.40 Luka
23. 8. 2012 ob 5.15 Manca

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 16
26.3.2010 20:13:54   
Splišni

IZVIRNO SPOROČILO: Volga

Od moje sestre sta si vsako jutro privlekla vsak svojo kahlo (fantek in punčka) v dnevno, se vsedla gor, kakala, lulala, v glavnem je vse plavalo not, kahla je bila polna, da sta prav riti not namakala, še prej sta si pa čokolino naredila in sta zraven potegnila še vsak svojo pručko, dala čokolino gor in jedla. Pa risanke gledala.

Ko je sestra zjutraj potem vstala, je smrdela cela dnevna, ker sta sigurno že kakšno uro al pa več tako sedela. Pa to je bilo vsak vikend tako. Pa že precej velika sta bila, če sta si čokolino delala ... sta pa eno leto in pol narazen.

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   [Brisano sporočilo]
26.3.2010 20:16:24   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Splišni)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
26.3.2010 20:21:59   
Splišni

IZVIRNO SPOROČILO: UmpaLumpa

Od moje sestre sta si vsako jutro privlekla vsak svojo kahlo (fantek in punčka) v dnevno, se vsedla gor, kakala, lulala, v glavnem je vse plavalo not, kahla je bila polna, da sta prav riti not namakala, še prej sta si pa čokolino naredila in sta zraven potegnila še vsak svojo pručko, dala čokolino gor in jedla. Pa risanke gledala.

Ko je sestra zjutraj potem vstala, je smrdela cela dnevna, ker sta sigurno že kakšno uro al pa več tako sedela. Pa to je bilo vsak vikend tako. Pa že precej velika sta bila, če sta si čokolino delala ... sta pa eno leto in pol narazen.

ti to resno? kako pa do so to pustili?

Ja da je lahko malo dlje spala, je pač pustila.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   [Brisano sporočilo]
26.3.2010 20:42:14   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Splišni)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
26.3.2010 22:53:10   
nananaja
Jao, jao, čokolino si že štimata, pa na kahlo zravn... tole men ne potegne, pa so naše obe začele sedet na kahli v dnevni.

Mi mamo sicer dve kahli, da sta lahko obe hkrat na kahlah. damo starejšo tud na wc sam brez nastavka. prinesemo tudi kahlo v dnevno, a jo pospravimo, ko je ne rabimo več, pa tudi tega je zdaj že zelo malo. to navado imamo pa zato, ker je starejša strašno rada dolgo na kahli že od začetka (pri 8m) in se mi takrat pač ni dalo stat v kopalnici. mlajša sicer nima te navade, zato je njena kahla več v kopalnici. ta večja gre že sama v kopalnico, pa se pol itak dere, da mormo it za njo. nastavka nismo kupili, mi ni toliko do tega, da bi sama hodila na wc po pručki, ker imamo preveč nerodno kopalnico, pa ni mi problem kahel praznit.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 21
29.3.2010 11:08:57   
Hope2
Kahla se ne obnese. Ni šans, da bi ga sploh posedla, kaj šele da bi sedel. 

(odgovor članu nananaja)
Neposredna povezava do sporočila: 22
29.3.2010 11:32:11   
polma
http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=166898

http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=173665

http://www.minisvet.si/zlozljiva-prenosna-kahlica-novo-p-1154.php

Mi mamo tole kahlo, ker ima spodaj gumo-ne drsi, pa ker ni draga. In iz iste serije mamo tudi nastavek za školjko. Uporablja oboje. Ampak naš kaka na kahlo v dnevni od 8m, pa brez težav sedi tudi na WCju doma na nastavku in celo brez nastavka, če smo kje na obisku, pa pozabim na prenosno kahko, ki je na tretjem linku. Lula tudi na travco, kaka pa striktno na kahlo-tudi ko smo v naravi, mislim.

Nisem kaj dosti komplicirala okol tega, da mora met kahlo samo v WCju. Hči sploh ni sedela na kahli, ampak je takoj začela uporabljat nastavek za WC, kahle ni marala. Mali je pa kahlar. Tut pri kakanju so si otroci zelo različni.  Nisem se obremenjevala s tem, da ne bi smel kakat v dnevni...no, pa je vseeno ratalo-ima 21m in nima več plenice.

Še never nisem bla tko bed k hojte!!!

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 23
29.3.2010 11:33:26   
polma
IZVIRNO SPOROČILO: Hope2

Kahla se ne obnese. Ni šans, da bi ga sploh posedla, kaj šele da bi sedel. 

no, vidiš, mogoče ne mara kahle. probaj še z nastavkom-in, kar je bistveno, daj mu čas.

Še never nisem bla tko bed k hojte!!!

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 24
29.3.2010 12:38:02   
Hope2
Kupila enako kahlouser posted image
A pol praviš, da je tak nastavek od iste firme ok. Bom šla še to kupit. Prej ko slej bo tudi to rabiluser posted image

So pa zdaj začeli v varstvu uvajat kahlo in se mi zdi, da bi bilo fajn, da skupaj začnemo uvajat kahlo/nastavek.

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 29.3.2010 12:39:11 >

(odgovor članu polma)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Odraščanje ob babici in dedku za vnuke zel...
Če so stari starši prisotni pri odraščanju vnukov, ti odrastejo v pametnejše in bolj ljubeče osebe, so pokazale študije.
Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.