sjmm
|
evo mali spi, sem še hitr od zjutri posodo v pomivalca zmetala, pa mal grozja pohamsila ugotavljam, da nimam kej pametnega za oblečt za popoldan...vse tko neki športno, no, pa sej s ta malim v rokah glih ne morš kake elegance špilat bo pa treba al v šoping al pa na shujševalno...itak, pa bi blo fajn kej novga in modernega... ...bejbe...kej šopingirate zase???? jz sam za mulce še kupujem, pa za mojga....glih zadnič...jz v enih kavbojkah, Hm majca..pa ene supergce...moj....tom tailor, bata, o neil.....mislm.....res bo treba v šoping katjuša....evo recept..: 3-4 čebule 2 stroka česna, po želji več 1 velika žlica rdeče paprike sol, poper, po želji vegeta al kej podobnega, majaron, šetraj, drobnjak 4-5 krompirjev...olupiš in narežeš bol na velike kose ( steblo in ) listi peteršilja malo zelene...po želji, če jo imaš * po želji še kaka zelenjava( nariban korenček ali kockice koromača ali rezine bučke ali kocke kolerabe....jz pogosto dodam koromač ali korenček...da tak fajn okus) žlica moke...jz ponavadi dam riževo ali pa gustin...da mal zgostim na koncu žlica kisle smetane včasih naredim še cmočke...iz testa za štrudelj ali iz testa za njoke po želji pa lahk kake makarončke zakuhaš, če želiš, da je bol hranljivo čebulo na drobno narežemo in popražimo na olju, pražimo kar dolgo in sproti malo dolivamo vode ali kake jušne osnove, da se čebula fino razpusti dodamo nasekljan česen, papriko, sol, poper....na hitro še malo popražimo, dodamo, steblo peteršilja, ki ga pred serviranjem vzamemo stran, nato dodamo krompir in zalijemo...ostalo zelenjavo dodajamo glede na čas kuhanja, ki ga zelenjava potrebuje....glede na čas kdaj bo kuhan krompir...enako dodajaš kake cmoke ali makarončke kuhaš, kuhaš.....ko je že kar mehko, lepo zgostiš...2 minuti rahlo povreš, ugasneš dodaš smetanco in sesekljan peteršilj......pohamsaš