barni
|
Malo nizje sem zacelo temo odvajanje od plenic in da se bom tega lotila poleti...jaz obracam, zivljenje obrne. Nasa deklica (2,4) se je med vikendom odlocila, da bo brez plenicke (ima jo se za spanje). In sem rekla, ok poskusimo. Seveda nesrec ni malo, ji uide, zna pa tudi ze povedati vnaprej ali pa ji uide in potem zadrzi do stranisca in se v stranisce polula do konca. Lula na straniscu. Tudi v vrtcu sem prosila za sodelovanje, vendar sem danes ko sem prisla ponjo videla, daima plenicko. To mi je povedala tudi vzgojiteljica, ker se je menda v zadnji uri polulala 4x. Pravi tudi, da ji ne pove kdaj jo lulat. Meni se zdijo te zadeve cisto normalne, ker po dveh dneh verjetno otrok se ni sposoben vnaprej povedati kdaj ga lulat in mu pac uide. Ona pa mi pravi, daji ni problem preblacit, samo da ne ve kaj ima otrok od tega. VErjetno mi je hotela namignit, da otrok se ni zrel za to. Jaz pa berem to temo in vidim, da ima nas trok veliko znakov, ki kazejo na to, da je pripravljena. Morda pa si res samo domisljam. Sama se zdaj nikoli ne bi odlocila za to, ce mi ne bi sama od sebe rekla, da bi bila rada brez plenicke in da bi imela hlacke. Ali mislite, da naj vztrajam ali naj pustim, ker res se ni dovolj zrela? Sprasujem se, kako bo cez pole leta npr. a potem bo pa kar iz danes na jutri hodila na WC kot odrasli in se ne bo nikoli polulala v hlace? Kaj menite? Mene je precej zmotilo, da so ji dali plenicko gor. Jutri bi rada rekla, da zelim da je brez plenicke, tudi ce se polula. Tudi za na sprehod ji dajejo plenicko gor. A ma to potem sploh smisel? Samo begamo jo. Tako se ze ne bo naucila biti brez. Tako sem bila optimisticna, zdaj pa takole. REs sem pricakovala vec sodelovanja tudi v vrtcu, samo ocitno temu ni tako. Pa nic ne recem, daje slaba in se bom ze pogovorila z njo, samo ne vem ali naj vztrajam ali ne? Kaksne so vase izkusnje? Hvala vsem za konstruktivne odgovore.
|