mita21
|
Hoj, vidim, da sva spet načela temo o urnikih hranjenja. Sem spet kar precej zgubljena, še kar imam tisti občutek, da tamau preveč poje. Hanuši midva imava podoben urnik hranjenja, s tem da jaz še kompliciram, kaj naj je in bolj in bolj razmišljam, da ne bom več in da bo jedel vse, kar mi jemo. Tud moj ne zapre ust - razen sem potuhtala napr. če je kakšna neslana juha, skuhana posebej zanj - kot da bi začel jest in da poteši tisto hudo lakoto, pol pa ne bi več napr. čez dve uri je pa lačen za umret. Ravno včeraj sem mu pripravila mesno-zelenjavno juho, noter vmešala ajdovo kašo, ponavad več poje včeraj pa ni. Pol gre spat in je spal komaj 45min, videlo se je da bi še, pa mu nekaj ni dalo. Mi smo mel pa ravno ostanke od kosila na mizi (riž in zrezke v omaki - kuhal mož, bilo začinjeno, močno, slano, in seveda dobro!!). Je kar poskakovat začel in sem mela vsega dost in sem mu dala riž in zmešala mal omake in je še kar precej pospravil (seveda spat ni šel). Občutek imam, kot da bi mu bila taka juha premalo kalorična. No kosilo, tako dovolj kalorično mu odmerim približno na 200 (raje več) in ima pol dovolj cca 4 ure. Naš urnik hranjenja - trenuten, kajti sem v fazi prenehanja dojenja (okusil flašo, hitreje in veeč) in sva še zmedena, sploh ker nismo navajeni ponoči vstajat. Od 3 zjutraj do 5 enkrat 120ml aptamila ob 8. 00 zajtrk (1 dl mlečne kaše ali kruh in mleko, kruh, maslo, mleko, ....) ob 11-11. 30- sadje (okrog 150ml) ob 14. 00 kosilo od 17. do 18. 00 malica (sadna čežana, skuta, jogurt- tud okrog 120-140ml) ob 19. 30 1dl mlečne kaše pred spanjem 1dl mleka (ob 20.15) No pri tem urniku imam občutek, da cel dan neki jeva, kar mu pa seveda paše. Morm povedati, da napr. če zajtrkujeva namazan kruh in mleko, da mu jaz na krožnik nadrobim koščke, dam v kozarček na dulček mleko in se skoraj sam naje. Takrat najbolj vidim ali se je dovolj najedel in zdrži tud cca. 4 ure brez. Mony in bačko koliko mlečne kašice pa pojeta vajina sončka??? Naš zdrži brez hrane 7 ur, s tem da vmes iz ene joške petkrat potegne, mu bom zdej počas še tisto vzela, ker vse pa res ne mislim počet ponoč - flaše delat, zizat .... Lp vsem mamicam in sončkom
|