Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Marčevke 2010 - 4. del 23.3.2010 9:44:26
|
|
|
|
soni
|
Čestitke Ursi_p! Zelo lepo ime Tudi pri nas imamo Lana. Pri nas se še vedno nič konkretnega ne dogaja, včeraj na pregledu sem bila še čisto zaprta, ctg pa je bil v redu. Naslednji ctg imam v petek, 26.3.2010. lp
|
|
|
|
RE: Marčevke 2010 - 4. del 23.3.2010 10:32:21
|
|
|
|
Jessy
|
Ursa_p, čestitke! To si pa na brzino opravila!!!
|
|
RE: Marčevke 2010 - 4. del 23.3.2010 10:40:47
|
|
|
|
meti.v
|
Čestitke še zmoje strani ursi_p pa veliko cartanja Aja nasledi pregled mam 30.3.2010-CTG v porodnišnci.
|
|
|
|
RE: Marčevke 2010 - 4. del 23.3.2010 10:55:50
|
|
|
|
Zvezdici
|
PREGLEDI NAŠIH NOSEČK
MAREC sreda, 24.03.2010 strumf naty28 - CTG pinakolada - CTG četrtek, 25.03.2010 lenčy andra74 petek, 26.03.2010 sneguljka1 mammamia - CTG soni - CTG zvezdici - porod torek, 30.03.2010 MiaSophia meti.v - CTG VSE SPREMEMBE PIŠITE ODEBELJENO, Z DRUGO BARVO, PODČRTANO, DA SE LOČI OD OSTALEGA TEKSTA!!!! moder zapis - pregled rdeč zapis - UZ, morfologija
|
|
RE: Marčevke 2010 - 4. del 23.3.2010 13:37:57
|
|
|
|
pinakolada
|
cestitke novim mamicam za joj na temle seznamu nas je pa še čisto malo tistih, ki še nismo rodile pri meni se zaenkrat nič ne dogaja, razen da me že 2 meseca fullll boli sramna kost (al pa nekaj tam v bližini ), pa da so mi roke in gležnji začeli zatekat. Popadkov še nobenih , bomo vidli kaj bo jutri na pregledu .
|
|
RE: Marčevke 2010 - 4. del 23.3.2010 14:48:30
|
|
|
|
sneguljka1
|
Hola, Jaz sem še zmeraj doma, nč akcije, mali ma pa žur znotraj kar cel čas. Zanima me za Kranjsko porodnišnico, tiste ki ste tam rodile, mi lahko poveste kako je z obiski pa s prisotnostjo očeta? Bila sva na šoli za starše in je dobil potrdilo, pa me zanima kdaj se potem plača prisotnost (je treba že med porodom, po porodu?) Pa potem po rojstvu, a je on lahko zraven ko odpeljejo očistit in stehtat? Pa še za obiske, a je res lahko oče prisoten samo med urami obiskov ali je lahko tam več časa? Pa ob katerih urah so obiski? Vem da sem firbčna ampak sem bla samo dvakrat v življenju v porodnišnici in nimam pojma kako je s temi stvarmi Upam da si bo katera vzela minutko da mi malo razloži kako je s tem. Hvala :)
|
|
|
|
RE: Marčevke 2010 - 4. del 23.3.2010 14:58:47
|
|
|
|
naty28
|
Pozdravljene vse! Danes me ni blo nič gor ker sem imela polno dela. Sem nekaj čistla, pa 2 pralna stroja oprala in obesila, prej pa je bla moja mami pri meni, ker sem še jo morala sfrizirat pred porodom Hecno, prej si nisem nikol znala predstavljat, da bom en dan pred rokom še frizirala, zaj pa vidim, da sploh ni to noben problem, da lahko v takem stanju še vseeno vse skoraj normalno delaš Aja prej sem jedla Panna Cotto,ki sem jo včeraj prvič v življenju delala, ker ste mi oni dan take lušte naredle, da sem mogla tudi jaz to probat, pa še mami mi je prinesla borovnice, ki so prfektno pasale gor, mmmmmm kak je blo dobro. Zvezdici, kaj pa to ko imava jutri midve rok??? Kaj bo le iz tega?
|
|
RE: Marčevke 2010 - 4. del 23.3.2010 16:25:16
|
|
|
|
zoey
|
novim in njihovim mamicam!!! Ostale pa še sledite, meseca še ni konec
|
|
RE: Marčevke 2010 - 4. del 23.3.2010 17:25:28
|
|
|
|
Jessy
|
Sneguljka, po moje je v vseh porodnišnicah več ali manj enak režim, če pa ne, naj me pa katera popravi. - Obiski so običajno za očete le v času, ko so obiski, edino v nadstandardni sobi je lahko dlje časa ali celo neomejeno, če vzame polni penzion.
- Prisotnost plača enkrat po porodu, dokler si v porodnišnici, ali ob odhodu domov, ali pa pošljejo tudi položnico.
- Pri umivanju in tehtanju so očetje lahko zraven in fotografirajo dojenčka, ko ga pripravljajo.
- Čas obiska je pa povsod drugačen. Ko te bo peljal v P, naj še čas obiskov sproti pogleda, če se bo spomnil, drgač pa ti vsak pove, če ga vprašaš. Verjetno imajo tudi spletno stran, pa to gor piše.
Ja, zdaj vas je pa res le še peščica gor! Kmalu boste vse odrešene! Bomo stiskale pesti, če nas boste prej kaj obvestile, da ste šle!
|
|
RE: Marčevke 2010 - 4. del 23.3.2010 18:48:12
|
|
|
|
MiaSophia
|
UUUUU, nas je pa res malo . Tudi mene že nekaj dni špika tam spodaj in se zbujam ponoči in čakam, kdaj se mi bo voda ulila , pa nič akcije...Bo že, enkrat mora ven , kajne? Meti v., bova zdržali do 30.03.?
|
|
RE: Marčevke 2010 - 4. del 23.3.2010 19:18:08
|
|
|
|
meti.v
|
MiaSophia bova mogli kaj češ jz vseen upam da bo kej prej čeprav pr men nč ne kaže kej da bo kmal. No razn špikanja kot pr teb pa občutka da mi vse dol prtiska je to to. No enkart že bo če ne marca pa aprila
|
|
|
|
RE: Marčevke 2010 - 4. del 23.3.2010 19:25:42
|
|
|
|
*pupsa*
|
Evo zdej sm si pa jst vzela čas da vam napišem mojo porodno zgodbo....no začel se je vse skupaj z amnioskopijo kot že veste....po amnio me je začelo bosti v trebuhu in se to počasi stopnjevalo do enih ko sem nekako ugotovila da se to bodenje v trebuhu pojavlja v intervalih na 5 minut...mislila sem si spet eni lažni popadki...potem se je od dveh do treh znižalo na 3-4 minute, bolelo pa je približno isto. Ker je bil moj v službi sem očetu rekla naj me zapelje do P da me priklopijo na ctg in povedo kaj se dogaja...ob cca. 15:45 sm prišla v KR kjer so bili popadki že bolj močni vendar sem si še vedno govorila da to pa sigurno ni to. Tam me je pregledala babica in povedala, da sem odprta 3 prste, da se mehur boči in da bomo šli rodit...sm kr debelo pogledala...v tistem me kliče mož...mene pa ravno klistirajo pa pravim da naj kr štarta iz službe, da gre zares....no pa sem šla veselo na wc in hodila po hodniku gor in dol...popadki še vedno isti vendar na minuto...ob petih me je močno zagrabilo in mi ratalo kar naenkrat slabo zato sem prosila če grem lahko v porodno in se vležem....mi pravi babica na kok časa so popadki, pravim da na minuto...ona čist šokirana...v tistem pride G in me pregleda...17:20 mi prebode mehur in potem se začne "žurka"...popadki iz bolečine 50% na 200%...."dolgih" 26 minut kasneje na svet pride v velikem slogu moja mala Lea...pravi babca, gospa pridni ste bili, pa vprašam zakaj, pa pravi ja rodili ste v 26 minutah Lea je pustila rahlo sled tako da sem dobila nekaj zunanjih šivov vendar je blo vse v mejah normale. Po petih minutah predaha, ko Leo čistijo in oblačijo pokličem mamo in kar ne more verjeti...vsi šokirani da sem že konec . Vsa srečna da je to za mano ležim v porodni še naslednje 3 ure ker so mi dali neko zadevo za krčenje maternice...tako da boli kot popadek...vmes tudi dočakam da me pride G zašiti in po dobrem dnevu in pol greva iz P domov...seveda na mojo lastno željo, ker me Ema doma že nenormalno pogreša in ji je res hudo . Sedaj se z Leo še malo loviva kar se tiče dojenja vendar mislim, da se bo tudi to počasi uredilo....No to je moja porodna zgodba...kratka in jedernata
|
|
|
|
RE: Marčevke 2010 - 4. del 23.3.2010 20:00:24
|
|
|
|
Errai
|
Čestitke vsem novopečenim mamicam. Jaz še vedno čakam, čeprav sem danes že 4 dni čez rok. Sicer sem 3 cm odprta, ampak popadkov pa še ni od nikoder. Bom verjetno kar umetne rabila. Danes sem bila že na pregledu v Postojni, pa bi mi v bistvu lahko sprožili porod, če bi ravno želela, ampak je na žalost mlajši sin ravno včeraj zbolel z angino, pa sem ga šla raje še malo pocartat domov. Imam pa naslednji pregled v četrtek in takrat zna iti zares. Bomo videli. Po eni strani komaj čakam, po drugi pa me je danes zjutraj, ko nisem vedela ali grem v Postojno samo na pregled, ali pa me bodo notri obdržali, kar malo stiskalo.
|
|
|
|
RE: Marčevke 2010 - 4. del 23.3.2010 21:29:10
|
|
|
|
strumf
|
čav punce. tudi jaz še vztrajam doma . jutri imam pregled, ampak je dragi rekel, da naj zdržimo do petka, čeprav je rok v soboto. ima ful gužvo v službi. pa sem rekla, da nič ne vpraša kateri dan v tednu je ko se odloči priti ven. je pa ta teden kar zanimiv, ker imam vsaki dan cca 3-5 klicev od prijateljic in prijateljev, če se še vedno 2v1. tak da sedaj ko vidim kdo me kliče že kar vem zakaj kliče . se menda bojijo da ne bodo zvedeli prav čas ali kaj . sestra je tako živčna da vsako uro gleda na mobi, pa sem ji rekla da še sploh nisem šla v P, kako bo šele potem živčna. se vsi bolj sekirajo kot jaz, čeprav priznam da že mene malo živčki dajejo.
|
|
|
|
RE: Marčevke 2010 - 4. del 23.3.2010 21:46:41
|
|
|
|
Zvezdici
|
IZVIRNO SPOROČILO: naty28 Zvezdici, kaj pa to ko imava jutri midve rok??? Kaj bo le iz tega? Hmm ne vem ne vem. Bova videli, če bo kaj akcije. Jaz pri sebi nisem ravno optimist. Se nič ne kaže.
|
|
RE: Marčevke 2010 - 4. del 23.3.2010 23:01:06
|
|
|
|
taipai
|
IZVIRNO SPOROČILO: sneguljka1 Hola, Jaz sem še zmeraj doma, nč akcije, mali ma pa žur znotraj kar cel čas. Zanima me za Kranjsko porodnišnico, tiste ki ste tam rodile, mi lahko poveste kako je z obiski pa s prisotnostjo očeta? Bila sva na šoli za starše in je dobil potrdilo, pa me zanima kdaj se potem plača prisotnost (je treba že med porodom, po porodu?) Pa potem po rojstvu, a je on lahko zraven ko odpeljejo očistit in stehtat? Pa še za obiske, a je res lahko oče prisoten samo med urami obiskov ali je lahko tam več časa? Pa ob katerih urah so obiski? Vem da sem firbčna ampak sem bla samo dvakrat v življenju v porodnišnici in nimam pojma kako je s temi stvarmi Upam da si bo katera vzela minutko da mi malo razloži kako je s tem. Hvala :) Se opravicujem, ker vdiram v vašo temo. Sneguljka1: moj je bil prisoten pri porodu,plačala sem pa tisti dan, ko sem šla domov (lahk pa kšn drug dan, ko si še na oddelku). moj je šel s sestro, da so ga stehtal&umil, tam smo dobili tud prvo fotografijo našega malčka - tako da, to se da. Tut kasneje, ko si še 3h v porodni, je partner lahko zraven. Obiski pa so od 15h-17h. Jaz sem rodila dec., kjer je bilo tudi omejitev obiskov zaradi "nove gripe", tko da smo se mogl striktno drzat tega urnika. Zdej pa mislm, da lah pride vso sorodstvo, če želiš Ti pa povem, da je osebje super, krasno!!! Js sm zelo zadovoljna!” pa velik sreče!!
|
|
|
|
RE: Marčevke 2010 - 4. del 24.3.2010 8:11:49
|
|
|
|
naty28
|
Prva sem, prva sem, prva sem , ki te ste vse, kaj še vse spite al že vse rodite??? Jaz pa že pijem malinov čaj, danes mam rok , pa še je vse popolnoma mirno , tak da bog ve kdaj bo to??? Zaj se pa počasi spravljam k sebi, da se zrihtam, ker grem na CTG ob 10.00, pa verjetno mi bojo danes pregled tudi delali ne, glede na to da mam rok???
|
|
RE: Marčevke 2010 - 4. del 24.3.2010 8:15:22
|
|
|
|
naty28
|
Pupsa, kaka srečnica si, kak je to tebi hitro šlo! Okrog 2 uri a ne?? Čestitam
|
|
RE: Marčevke 2010 - 4. del 24.3.2010 8:37:01
|
|
|
|
*pupsa*
|
Ja naty28 še predenj sm se zavedla sm že rodila...ubistvu je bilo hudo sam tiste pol urce v porodni....k so mi predrli mehur...prej se mi je zdel d bom še celo noč tm
|
|
|
|
RE: Marčevke 2010 - 4. del 24.3.2010 9:41:09
|
|
|
|
Zvezdici
|
Dobro jutro. Lep sonček je danes.
|
|
RE: Marčevke 2010 - 4. del 24.3.2010 13:25:54
|
|
|
|
Zvezdici
|
Joj kakšno zatišje je tukaj gori. Dajmo dajmo še kaj napisat! Treba vztrajati do konca. Me, pa zanima.. katera bo pa potem imela čas, ko mene ne bo, urejati seznamčke? Ali je kateri sploh tako zelo dolgčas?
|
|
RE: Marčevke 2010 - 4. del 24.3.2010 14:14:26
|
|
|
|
naty28
|
evo mene s pregleda, sem mela CTG, pa oni prokleti vaginalni pregled, ko boli ko tristo .Pa mi je napisala, da je CK za konico prsta prehoden?? Kaj te to pomeni? Naslednji pregled mam 29.3., ko bom 5 dni čez rok.
|
|
RE: Marčevke 2010 - 4. del 24.3.2010 14:17:10
|
|
|
|
Zvezdici
|
Predvidevam, da to pomeni, da si odprta za konico prsta.
|
|
RE: Marčevke 2010 - 4. del 24.3.2010 14:18:15
|
|
|
|
Zvezdici
|
PREGLEDI NAŠIH NOSEČK
MAREC sreda, 24.03.2010 strumf naty28 - CTG pinakolada - CTG četrtek, 25.03.2010 lenčy andra74 petek, 26.03.2010 sneguljka1 mammamia - CTG soni - CTG zvezdici - porod ponedeljek, 29.03.2010 naty28 torek, 30.03.2010 MiaSophia meti.v - CTG VSE SPREMEMBE PIŠITE ODEBELJENO, Z DRUGO BARVO, PODČRTANO, DA SE LOČI OD OSTALEGA TEKSTA!!!! moder zapis - pregled rdeč zapis - UZ, morfologija
|
|
RE: Marčevke 2010 - 4. del 24.3.2010 16:47:17
|
|
|
|
pinakolada
|
Hey, tudi jaz sem imela danes CTG in je kar nekaj popdkov narisal (samo kaj, ko jih jaz nisem ne vem kaj čutila) . Utrip od male je bil ok (med 120 - 160). pa tudi mene je pogledal spodaj, pa žal še nisem nič odprta, tako da bo šlo verjetno čez rok............. . Sej po eni strani mi je kul tko, ker mala tako in tako zastaja v rasti za 2 tedna.... . Jaz mislim, da bo moja aprilka.......... . Moj pa je že plačal 16,69 € za svojo prisotnost pri porodu (v Ljub. porodnišnici). Menda mora biti plačano preden ženska rodi...... Naslednji CTG 29.03.2010 (1 dan pred rokom) Lp
< Sporočilo je popravil pinakolada -- 24.3.2010 16:48:36 >
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Zadnje s foruma
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?