Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Aprilčice 2010 - 3.del 21.3.2010 20:50:35
|
|
|
|
agha
|
Punce! Ne morem verjeti kako ste vse prijazne tukaj. Res, prav super ste!!! Sem prav vesela, da sem se vam pridružila in današnji dan ste mi vse polepšale. 1000 x hvala!!! Malenaa - popadki so na momente prisotni in to predvsem če se preveč gibam in preveč delam, včasih pa tudi med počivanjem. Se mi je tudi že zgodilo, da si bili tako močni, da me je moj dragi spet hotel v bolnico peljat ampak sem vstrajala doma, ker sem vedela iz izkušenj, da se bo spet ponovilo nekaj dni ležanja v bolnici, kar pa nisem več želela. In so se potem HB umirili z ležanjem in Buscopanom. Sicer ti pa priporočam, da ležiš, no, vsaj počivaš in piješ magnezij in če je huje lahko tudi z Buscopanom probaš (mislim, da se ga dobi brez recepta v lekarni in ni škodljivi za nosečnice). Če pa ne bo bolje pa je mogoče najbolj pametno seveda se it pokazat malo, ker je vseeno najboljše za otročka, da počaka dokler ni dovolj velik. Si pa zadnje čase želim, da bi se spet pojavili ampak tisti redni, ki bi pomenili porod. Pa jih ni od nikjer. Kot bi se hecali z mano!
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2010 - 3.del 21.3.2010 21:00:06
|
|
|
|
Anonimen
|
Ja, to si pa na čase tud jaz želim. Magnezij pijem 3x na dan, sam se mi zdi da mi sploh noče več pomagat. Spasmex ima enak efekt kot Buscopan a ne? V bolnišnici sem bla 3 dni na Spasmexu (proti krčem je) in je bla res razlika, nobenih popadkov, sem bla prav zadovoljna. Malo še pa bo najhuje mimo
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2010 - 3.del 22.3.2010 5:48:32
|
|
|
|
Anonimen
|
Dobro jutro Vidim, da samevam tukaj, sem pa pokonci že 1h in si ravnokar kuham mlečni riž (s kakavom bo božanski) Mislim, da je sedaj mojih prespanih noči konec
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2010 - 3.del 22.3.2010 8:08:15
|
|
|
|
NATAŠA35
|
dobrodošli dve novi , madonca samo aprila nas bo pa kar veliko aprilčica pride kak dan, ko ne moreš spat, drugo noč spiš kot dojenček ...še malo pa boš gospa, tako da se ne sekiraj preveč, da boš lepa nevesta brez podočnjakov jaz sem kar pridna bila ta vikend, čeprav so mi zagodli obiski, ker nisem mogla vse uštimat do konca ...v soboto sem imela prijatelja kar 5 ur , se nikakor ni hotel speljat, včeraj pa mamo in sestro, potem pa je še sosed prišel, ki tudi ne ve, kdaj mora it domov, pa čaka, da mu delam večerjo, , pa še mi ne moremo v miru ne jest ne nič - ga kličem moj četrti sin ...se opravičujem, samo sem morala ven dat ...še jutri uradno delam, potem pa se porodniški dopust začne v sredo pa gremo na športni dan, pa upam, da ne propade, ker si je šefe zlomil gleženj in to v svoji kuhinji ...
|
|
RE: Aprilčice 2010 - 3.del 22.3.2010 8:14:37
|
|
|
|
lija34
|
Dobro jutro! aprilčica 10: mlečni riž, si mi naredila lušte, ne vem če ga ne bom za večerjo. dobrodošče nove ! Nataša35 ful mi je všeč tvoj voziček, res dobiš za to ceno veliko. moj obseg trebuščeka je 108 cm. včeraj sem oblekla posteljico, tako da zdaj pa že res odštevam do CR. Za mano je že tudi prvi ctg, ki pa ni pokazal da bi se že kaj dogajalo.
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2010 - 3.del 22.3.2010 8:37:28
|
|
|
|
pupa*81
|
hoj ! kako kaj? še danes bo mal deževno, jutri pa sonček (sanja svinja kukuruz ) nataša super za porodniško, a si se končno zmenla... imaš pa čudnega šefa al je res tolk štorast, al pa si ne zna li dobro izgovorov izmišljevat nekateri pa res ne vejo kdaj se z obiskov spokat ja no jst sm včeraj imela moje na obisku in je blo prou fajn bit še mal ''otrok'', pol bomo pa že mi starši kako je to čudno slišat pa fajn je blo, k je kosilo porihtal aprilčica sej se boš naspala, tko je k nataša pravi, kaki dan manj drugi dan več... sem pa tudi jst danes spala za en k*** no vsaj zmatrana nism, no bom vidla tekom dneva kako bom funkcionirala - not
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2010 - 3.del 22.3.2010 8:48:58
|
|
|
|
NATAŠA35
|
lija sem vesela, da ti je vozek všeč, meni tudi babyloverka sem oprazila, da so najin vozek dobili tudi toysu, ampak kot sem videla je cena samo za vozek - športni in to za ceno 329€ - bom šla pogledat v soboto, če bomo šli v ikeo, dokler lahko hodim pupa mah naša zunanja računovodkinja, bo svojo pomočnico dala za dva - tri dni na teden, mah briga me, res...so naši tok izbirčni, čeprav bi lahko moja sestra delala, čeprav se je z to računovodniknjo skregala na smrt , samo ker pa zavod ne daje več subvencij, jo tako ali tako niso hotli vzet ...to je tak ko maš dva šefa, pa gledata sam na dnar... nimam čudnega šefa, mogoče enega , je prišel kar z gibsom v službo, pa bogi mora še po stopnicah hodit, da pride v svoje prostore, namesto da bi bil doma ...sej mislim, da športni dan ne odpade, samo škoda ker njega ne bo, ker je prov zabaven, ko ga malo popije
|
|
RE: Aprilčice 2010 - 3.del 22.3.2010 8:58:47
|
|
|
|
pupa*81
|
IZVIRNO SPOROČILO: NATAŠA35 sej mislim, da športni dan ne odpade, samo škoda ker njega ne bo, ker je prov zabaven, ko ga malo popije no sej mu lahko kej pijače prineset_e s športnega dneva, sam pol ga boste mogli po stopnicah nosit
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2010 - 3.del 22.3.2010 9:06:26
|
|
|
|
ela24
|
Jutro! Pri nas na žalost zelo sivo Ko sm se stehtala, pa je postalo še bolj sivo. Vsi pravijo, da zadnje tedne ne pridobivaš teže, jaz sm si sedaj v dveh tednih primalala 2kg Saj ne morem verjet. Le kaj mi bo jutri na pregledu rekla. A se še kateri dogaja, da ji sedaj teža strmo narašča? Ali je to lahko tudi malo posledica otekanja? Tolažim se ja Nocoj sm pa tudi jaz bolj slabo spala. Sm imela nočne more, da si je moj neko frklo dobil, pa sm jaz ven padla. Čudne sanje, pa ko sm že jaz 7let mlajša Ampak sm bla zjutraj čisto paf Mogoče so mi sanje povedale, da moram malo umirit nosečniške hormone, namesto, da se skoz zdiram nad revežem... Danes bom ziher bolj pridna Sedaj pa pozajtrkujem, pa v pisarno, ker mi res že voda v grlo teče. Če pa je blo tak fajn med vikendom čez dan dremuckat
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2010 - 3.del 22.3.2010 9:31:30
|
|
|
|
NATAŠA35
|
ela jaz sem že parkrat sanjala, da me moj vara in to z manjšo in celo v najini postelji ...po moje so samo hormoni... ne da se mi delat, ker je tak grdo vreme... pupa veš kaj se je pa zafrkaval, da me bodo z akijem peljali rodit
|
|
RE: Aprilčice 2010 - 3.del 22.3.2010 10:05:04
|
|
|
|
babyloverka
|
hej lep deževen štajerski pozdrav jaz sem se danes kar naspala, sem že od zdravnika, sem šla po bolniške liste. in ko sem prišla tja je bla taka gužva da sploh nisem vedla kam se naj postavim, kaj šele da bi se vsedla. in seveda so vsi buljili v trebuh in pol je prišla zdravnica ven in je rekla da ker mi nihče ni odstopil prostora da bi se vsedla, stat pa ne morem me bo vzela kar naprej nič mi ni blo jasno ampak ok, grem hitro not natasa35 a res? morem it pogledat na splet. tvoj šefe je pa res štorast sicer pa če pomisliš se to kaj hitro lahko zgodi, sploh moškemu, nekaj polije, stopi gor in vjusk pa gre gleženj ela24 meni se je v tej nosečnosti že večkrat sanjalo da me lubi vara, z mlajšimi pa celo z mojo sestro pol se pa zbudim sred noči in ta *nezvestnik* spi zraven mene ko angelček jaz pa pa si mislim da morem umirit hormone, da to dela nosečnost.
|
|
RE: Aprilčice 2010 - 3.del 22.3.2010 10:11:54
|
|
|
|
NATAŠA35
|
babyloverka moškemu se vse zgodi ...pa baje je samo nekako nerodno stopil, pa je šel gleženj , samo po moje je že prej mogel poškodovat gleženj, ne pa zdej in je za 4 tedne dober z gibsom...včeraj sem šla pogledat malo, kaj imajo v akciji, ker bom mogoče šla gor v soboto in mi pade v oči vozek...samo tam kjer so vozički, je lupinica, ko pa klikneš pa samo vozek meni se danes nič ne da, pa še dviguje se mi in rigam
|
|
RE: Aprilčice 2010 - 3.del 22.3.2010 10:18:18
|
|
|
|
babyloverka
|
ja moškemu se res vse zgodi samo vem da je gleženj ful težko pozdravit v prvotno stanje, upam da mu bo uspelo. sem gledala vozek ja, najprej je z jajčko pol pa športni del pa mi nič ni jasno samo tam piše kao da je zraven še sedež za avtomobil, mogoče je to mišljena jajčka? pa da nima košare? pa za tako ceno? sploh mi ni jasno kak so lahko taka odstopanja v cenah. hej punce kaj avtosedeže ste že kaj kupovale? jaz še nisem nič. od kdaj pa se rabijo?
|
|
RE: Aprilčice 2010 - 3.del 22.3.2010 10:21:41
|
|
|
|
babyloverka
|
sem pa gledala tudi ta babysiter, sem ga naročila zraven vozeka za 27 evrov, tu v toyrsus pa je iz 40 na 30 evrov znižan tako da očitno so pri večih stvareh razlike v ceni pa če gledaš pa je še toysrus cenejši kot pri nas tak da imajo naši trgovci nabite cene da je groza. jaz bom verjetno tudi avtosedež potem naročila preko interneta, sploh če bo zdaj pri vozičku vse ok. ker ne mislim tukaj plačevat take marže da te sezuje, rajši za ta denar otroku kaj drugega kupim ali pa za taki denar dobim boljši avtosedež.
|
|
RE: Aprilčice 2010 - 3.del 22.3.2010 10:26:26
|
|
|
|
mojca976
|
IZVIRNO SPOROČILO: Malenaa89 A mi zna katera povedat, kdaj se novorojenček sklepa za zahirančka (kilaža)? Sem brskala in brskala pa tega ne najdem. Zanima me pa tudi, če je otrok zahiranček, kdaj sme domov iz porodnišnice? Upam da mi bo znala katera odgovorit. Malena89, moj je zahiranček, ker je imel porodne teže 1720 g, bila v P 6 dni, ker je lepo napredoval (ob odpustu 1760 g), danes 12 dni po porodu pa jih ima skoraj 2 kg. Vsi so pa paniko delal, ker mesec in pol ni dobival na teži zaradi odluščenja posteljice, tko da so se na koncu odločil, da mi sprožijo porod, nakar se je izkazalo, da je z otrokom vse ok.
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2010 - 3.del 22.3.2010 10:31:53
|
|
|
|
amelie
|
IZVIRNO SPOROČILO: babyloverka in pol je prišla zdravnica ven in je rekla da ker mi nihče ni odstopil prostora da bi se vsedla, stat pa ne morem me bo vzela kar naprej nič mi ni blo jasno ampak ok, grem hitro not bravo za zdravnico!!! sama se sicer ne počutim, da bi mi kdo moral sedež odstopit, ker me itak rit boli, če sedim, ampak vem pa, da sem od nekdaj nosečnicam sedeže odstopala. Aprilčica10, kar se spanja tiče - jaz sem imela tudi kakšno noč, ko sem že ob štirih svetila na internetu, ker nisem mogla spat, ampak ni šlo na slabše. Bolj sem noseča, bolj trdno spim. Včeraj sem bila še ful naspidirana in sem rekla mojemu ob pol enih zvečer, če mi nastavi eno nadaljevanko, ker ne bom mogla spat. Je rekel, da si samo še zobe umije, pa nastavi, jaz pa sem se v tem času spravila v posteljo. Ko je prišel iz kopalnice, sem bila koma, me je baje še spraševal, če naj nastavi nadaljevanko ali ne, pa se nisem več odzivala dacy, kepica - gremo rodit? sem vsak dan bolj nervozna ... jutri bom na CTG-ju malo zatežila, da me je strah, naj mi še enkrat otročka zmerijo in naj me pošljejo rodit, če gre res proti petim kilam. še slabe tedne imam do roka, do takrat bo že prerastel vse oblekice popravek: dva tedna imam do roka - sem mogla it prav štet
< Sporočilo je popravil amelie -- 22.3.2010 10:35:37 >
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2010 - 3.del 22.3.2010 10:36:29
|
|
|
|
pupa*81
|
IZVIRNO SPOROČILO: babyloverka hej punce kaj avtosedeže ste že kaj kupovale? jaz še nisem nič. od kdaj pa se rabijo? a to misliš lupinico al avtosedež? najprej rabiš lupinico sploh za iz porodnišnice... no to najbrž imaš odvisno je tudi do kdaj boš lupinico uporabljala, oz. kdaj jo bo otroček prerastel. avtosedežki se pa delijo na več skupin glede na nek varnostni standard, lahko maš najprej ECE1 (9-18kg) in potem ECE2-3 (15-36kg), alpa že kar na začetku ECE1-3 (9-36kg). se pač odločiš... sam do pol leta pomoje nimaš kej mislit, ker imaš lupinco, to je ECE0/0+ (do 13kg ali 12 mesecev).
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2010 - 3.del 22.3.2010 10:39:22
|
|
|
|
babyloverka
|
amelie tudi jaz nisem čutila potrebe po sedenje ampak se pa spomnim da sem tudi jaz odstopila kakšen sedež nosečnici. no kakor želijo pupa81 lupinico imam, zanimal me je prav avtosedež. ampak kolikor vidim ga ne rabiš pred 6 mesecem tako da se še ne rabim s tem obremenjevat, ne? saj me boste pravočasno obvestile ko bo tako daleč, ne?
|
|
RE: Aprilčice 2010 - 3.del 22.3.2010 10:44:13
|
|
|
|
pupa*81
|
babyloverka sej boš vidla, k froc ne bo več v lupinco pasal takrat je pa že cajt za zamenjavo... aja sedežka, ne froca
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2010 - 3.del 22.3.2010 10:45:19
|
|
|
|
amelie
|
IZVIRNO SPOROČILO: pupa*81 aja sedežka, ne froca
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2010 - 3.del 22.3.2010 10:46:23
|
|
|
|
babyloverka
|
ja saj froca glih nimam namena menjat, vsaj upam da ne bo pri pol leta že tak problematičen
|
|
RE: Aprilčice 2010 - 3.del 22.3.2010 11:08:18
|
|
|
|
tatly
|
oj cvekice.kako ste v tem kislem vremenu mene so vceraj zacele bolet medenicne kosti-cisto pod trebuhom spodaj-saj je to to ne?se katero drugo?
|
|
RE: Aprilčice 2010 - 3.del 22.3.2010 11:29:02
|
|
|
|
Wannabemommy
|
Jutro so Pr nas tud tako slabo vreme, kr se neka megla in oblaki vlečejo. Sem pa dans zelo dobro spala, joj kaj bi dala da bi vsako noč blo tak, hmmmm. Aja ko je moj šel v službo sem šla na wc in pol direkt nazaj v posteljo, pa je reko 5 min za tem se je iz sobe slišalo smrčanje in kaj je šel moj nardit, posnel me je da ma dokaz da tud jaz smrčim, ajajajaj. Sem bla tud z našo psičko zunaj, ni nič mrzlo HB sam sonček mi fali. Tatly - mene bolijo medenične kosti in to najbolj če se kaj prepogiobam al če se na hitro obrnem, tak vseka not, da je joj, ampak baje to vse spada zraven. Kaj štajerke se dobimo jutri al ja????
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2010 - 3.del 22.3.2010 11:56:12
|
|
|
|
živa
|
IZVIRNO SPOROČILO: babyloverka pupa81 lupinico imam, zanimal me je prav avtosedež. ampak kolikor vidim ga ne rabiš pred 6 mesecem tako da se še ne rabim s tem obremenjevat, ne? Ne rabiš ga VSAJ do 9. meseca . Odvisno, kdaj ti bo otrok res stabilno sedel in kdaj bo imel 9 kg (moj prvi jih je imel pri enem letu ). Čim dlje je v lupinici, tem bolje. Lp, živa
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2010 - 3.del 22.3.2010 12:35:59
|
|
|
|
tatly
|
IZVIRNO SPOROČILO: živa IZVIRNO SPOROČILO: babyloverka pupa81 lupinico imam, zanimal me je prav avtosedež. ampak kolikor vidim ga ne rabiš pred 6 mesecem tako da se še ne rabim s tem obremenjevat, ne? Ne rabiš ga VSAJ do 9. meseca . Odvisno, kdaj ti bo otrok res stabilno sedel in kdaj bo imel 9 kg (moj prvi jih je imel pri enem letu ). Čim dlje je v lupinici, tem bolje. Lp, živa nasa je stara 19mesecev pa ma 10kg
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?