Mesečnica
|
IZVIRNO SPOROČILO: MILLEENA Ampak nekako te res ne razumem, sem preveč površno prebrala tvoj post in ne razumem poante. Ali dejstva so sledeča: 1. ti + 3 otroci imate stalno bivališče v eni izmed sosednjih primestnih občin Jaz in 2 otroka imamo stalno bivališče pri mojih starših v eni od primestnih občin, začasnega pa v sosednji občini od moje občine, torej še dlje od LJ. 2. mož ima stalno bivališče v MOL Ja, pri svojih starših, začasnega pa skupaj z nami tremi. 3. jeseni se selite v Ljubljano (1 otrok gre jeseni v šolo - prav sklepam?) Selimo se v Ljubljano, za stalno, oba otroka pa sta vrtčevska (letnik 2007 in 2008) 4. jeseni bi rada otoke vpisala v ljubljanski vrtec (1x jasli in 1x vrtčevski oddelek) Ja, en gre še v jasli, drugi v drugo starostno skupino. Ali imate morda že znan naslov, kamor se selite? Predvidevam, da ja. Zakaj se ne bi potem skušali predčasno prijaviti tam? Naslov ni znan, ker gre za novogradnjo, ki je še v izdelavi in še nima naslova. Nekak imam občutek, da podcenjuješ stanje in možnost vpisa v ljubljanskih vrtcih, predvsem na to, da v Ljubljani je še kar nekaj otrok letnikov 2007 in 2008, ki še vedno niso dobili vrtcev in so na čakalnih listah (pa naslednje leto bodo verjetno še tudi). Nič ga ne podcenjujem, bomo pa ostali v naši občini. Glede "zadovoljstva" - mislim, da je večina staršev tudi v ljubljanskih vrtcih povsem zadovoljna z oskrbo in programi. To da si celo v svoji primestni občini dobila mesto ni nič posebnega, A ti poznaš stanje v vseh primestnih občinah, da lahko to trdiš? V naši občini je bilo mesto za mlajšega prekleto težko dobiti (ker je bilo veliko otrok z istim št. točk in so gledali po starosti, naš pa je bil ravno star 11 mesecev), dobila sem ga na povsem drugem koncu občine, kot imam stalno bivališče. saj večina občin lansko leto še ni imela tako izdelanih kriterijev (stalnost bivanja), ker tako velikega povpraševanja kot je v Ljubljani (Domžale) ga nikjer drugje ni. Je enako visoko povpraševanje, samo naša občina je bila dovolj učinkovita in je zgradila nov vrtec (pa je kljub temu kakšnih 100 ali več otrok ostalo brez vrtca). Pa še tam si imela verjetno malo prednosti, ker si imela že 2 otroka, ki sta bila vključena v vrtec. Koliko otrok pa ti misliš, da imam? Imam samo dva! Oba otroka sem prvič vključevala v vrtec, prednosti nisem imela čisto nič, niti tega ne (kot velja v LJ), da sem hkrati vključevala dva otroka in ne samo enega. Če ti je pa težko za 5 minut stopiti na UE in si sebi in otrokom spremeniti prebivališče (pa čeprav na silo), potem nekak zgleda, da ti je več ali manj vseeno, ali boš vrtec dobila ali ne, oziroma ti to, da boš vozila otroke nazaj v stari vrtec ne predstavlja ravno neke ovire in težave. Ni mi težko stopiti na UE, nočem pa imeti stalnega bivališča pri moževih starših (pa ne bom razlaga svojih razlogov za to). Vožnja v stari vrtec mi predstavlja oviro in težavo (že zato, ker morava nujno imeti dva avtomobila, drugače bi bil dovolj eden), a sem jo pripravljena sprejeti, ker mi je stari vrtec res všeč (po služeni dolžnosti sem videla že marsikaterega ljubljanskega, pa ti povem, ni primerjave z našim). Hočem reči le to, da če se prijaviš v LJ izgubiš 5 točk (to v LJ ni ravno malo pik) imaš naslednje leto (če ne že letos) verjetno skoraj zagotovljen vrtec tam, kjer želiš vpisati svoje otroke, drugače pa morda tudi to ne. Letos sem oddala vlogi za oba otroka in upam, da bo 10 točk, ki jih bosta dobila ob zavrnitvi, naslednje leto dovolj. Drugače se bomo pač še vedno vozili. Ko otroke prijaviš na območje MOL imajo stalno bivališče v MOL, za stalnost pa dobijo točke STARŠI in ne otroci. To mi je že ves čas jasno. Kaj mi to kar naprej poudarjaš? A si me narobe razumela? Ampak jaz se ne bom prijavila do selitve, torej ne bosta dobila točk za MOJO stalnost. 2b: Ob izpolnjevanju kriterija 1.a ali 1.b ali 1.c ima eden od staršev stalno prebivališče na območju Mestne občine Ljubljana neprekinjeno najmanj 1 leto na dan 31. 12. v letu pred javnim vpisom novincev, drugi od staršev pa manj. Aja pa s šolo je tudi fajn že prej uredit. Se strinjam, ampak prvi gre v šolo 1. septembra 2013 , do takrat bomo imeli pa VSI že vsaj dve leti in pol stalno bivališče v MOL (če bi se slučajno še država začela zmišljevati kakšne čudne kriterije pri razvrščanju šolskih novincev). Glej, še tole bom rekla: Vse, kar si napisala, mi je jasno. Nikjer nisem rekla, da se pritožujem in zaradi te situacije izgubljam spanec (ali kaj podobnega) . Navedla sem samo naš primer, da vidite, da so usode takšne in drugačne in da kriteriji res niso premišljeni za različne možne situacije. Zakaj se ne želim prijaviti pri moževih starših, je moja stvar in ne bom tukaj razlagala, OK? Zato je brez veze, da mi še naprej tupiš, naj se grem prijavit v LJ, otroka bosta pa ostala na mojem naslovu, dokler ga jaz ne spremenim.
< Sporočilo je popravil Mesečnica -- 20.3.2010 9:32:17 >
|