Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 17.3.2010 15:59:45
|
|
|
|
Anonimen
|
dan punce mi smo imeli dans cepljenje in sistematskega,tko da naša pikica tehta pri 6 mesecih 6610g in je 63 cm dolga,trenutno mi pančka jaz grem pa zdele dokler mam čas probat narisat skico na steno lep dan še naprej
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 17.3.2010 17:40:59
|
|
|
|
lean
|
IZVIRNO SPOROČILO: Rosca79 Pri naši punci je nočno spanje ratalo kr neki Zdej ji je sicer že 2x uspelo da je zaspala ob 21h, drugače je vedno do zdej zaspala ob 23h. Imamo pa spet ene 2 tedna nočno dojenje na točno 2 uri. Pa kar nekej poje ni samo crklanje...Mi je mal preveč, ampak ni hudo ker vsaj med dojenjem nazaj zaspi. Je pa poj kar pri nama v postli. Me pa ne skrbi da bo zarad tega ali slpoh česa druzga razvajena - mi nimamo te besede in mi gre res fejst na živce, k mi kdo reče "poj bo pa razvajena.." Je že preveč študij narejenih za tako razmišlanje Dnevno spanje pa ima pa super Od 11 do pol 12 se najeva, pa še mal jošk poj pa počivat. Tko da spi okol 12h pa spi od 2 in pol do 3 ure. Mi je všeč, da loh skuham pa kej naredim po bajt. Pa še eno enourno pavzo ima okol 18h. Se pa moram kr brcnit v rit da se tega res drživa in predvsem da sva takrat doma Joj kok sva tud midve vesele sončka, se koj ko se zbudi urihtava pa se greva sončat Te čist razumem, sam študije so eno, praksa pa drugo, saj tako kažejo izkušnje mamic. Pa ne bit huda , takšno je moje mnenje. Punce mene pa zanima, kakšne igrače so všeč zdaj vašim otročkom, Neva bo imela kmalu majhen rojstni dan , pa me zanima kaj ji naj kupim, da ji bo všeč.
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 17.3.2010 17:42:02
|
|
|
|
lean
|
bravo jaz, citiranje uspelo.
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 17.3.2010 18:35:33
|
|
|
|
mateja8
|
Jst slikico prilimam tako, da na spletni strani shrani.si naložim slikico in jo zmanjšam, potem pa povezavo za forum kopiram in prilepim na ringarajo. Pa saj so vsi dojenčki taki luštkani, kar za pojest. Drugač je pa čist bratcu podobna, ko je bil tolk star. Oba pa sta izrezan oči, kot da mami pri tem ni mela nič zraven. Razvajanje: Se mi zdi, da se majhnih otrok ne da razvaditi, če otrok pač potrebuje več dotikanja ali dojenja, mu ga pač moramo nudit. Mi smo Vito non stop nosil, do petega meseca. Potem, pa je kar na enkrat začela protestirat, ko smo jo nosil in smo ugotovil, da ji bol paše če je na blazini ali na sedežni. Spat je pa tut začela sama. Jo odnesem v posteljco in ona sama zaspi. Prej sem jo pa zmer nosila. No moje mnenje je, da otrok ni scrklan ampak samo veliko zahteva in se tako uči in razvija. Aja saj res....danes ima Vita pol svečke......jupiiii!
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 17.3.2010 20:14:41
|
|
|
|
baby blue
|
Čer Rosca79 a vi ste že bili?.... Sej ne vem a nej jo za po sejmu hodit dam v voziček ali v kengurujčka... No saj nam danes itak ni uspelo ker sva dobila nov kavč in sva potem tipi topi pospravla celotno stanovanje... Je blo pomladansko generalno čiščenje... Lana je bla pa ta čas pri babici... Je šla pa zdejle spat...
Lana mi je ime, naj vsak zdaj to ve. 14. septembra 2009 ob 13:37 sem prijokala na svet. Rojstvo: 14.09.09 - 2910g, 50cm 1.leto: 14.09.10 - 9240g, 76cm
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 17.3.2010 21:20:12
|
|
|
|
Doria
|
Evo, jaz se vam javljam, imeli smo pregled (8400g; 69,5 cm ) in cepljenje (samo ena šobica ga je pospremila in nič joka), naš fant je zdrav in danes sva začela z baby korenčkom, zvečer pa z riževo kašico in mojim mlekom. Bomo videli, po korenčku še ni sračkal. Upam, da ne bo zaprt. Kmalu bomo imeli tudi mi pol svečke - za vse septembrčke! Upam, da bomo začeli spat ponoči, ker sem pa danes res utrujena, saj nisem spala skoraj nič. Tamal je bil celo noč pri nama v postelji...z nogami se opre v moje in z glavo rine v tako da oba nisva spala. Zdajle sem ga ravno odnesla v posteljico in čas je, da se tudi sama pospravim tja.. Lepo spite
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 17.3.2010 21:48:51
|
|
|
|
Doria
|
ampak moram še eno temo načet (ali dve ) Naš mali se je začel strašno na noge opira in sem začela razmišljat, da bi mu počasi kupila kako konkretno obutev (zdaj ima nogavičke z bremzami pa copatke od kombinezona). Tako ali tako jo bo treba. Zanimajo me vaša mnenja in izkušnje. Namreč berem po forumih in tako kaže: na strani od cicibana ortoped priporoča njihovo obutev, po forumih pa mame priporočajo pediped ali geox (kasneje), otroci naj bi si cicibanove čevlje sezuvali ipd. zaradi pretrdega podplata oz. ortopedskega stopala, tudi softy modele. Priporočal naj bi se mehak podplat in čvrst oprtnik. Ortopedski podplat naj ne bi bil dober, ker preveč podpira mišice in jim s tem škodi. Druga stvar pa je ta frdaman avtosedež...ja saj ga še ne bom takoj kupila, treba je pa gledat na kvaliteto in tudi na denar in čakat kako prima akcijo Romer King plus brez isofixa ...Ali katera uporablja? Mnenje, izkušnje? Kiddy comfort pro... je bil ocenjen dobro za skupino 9-36 kg. Kakšne so izkušnje glede na to, da se ga uporablja za tako dolgo dobo oz. starost otroka?Ne vem, koliko časa je že v prodaji. Maxi cosi priori xp ...ali ga katera uporablja oz. ali ima katera težave z njim, ker nisem našla nobene dobre ocene zanj, za kar nekaj maxi cosi sedežev pa. Vesela bom tudi kakega priporočila za kak drug avtosedež. Kamorkoli pogledam, me vsi letaki posiljujejo s tisoč in eno znamko in vrsto avtosedeža HVALA VSEM, KI BOSTE ODGOVORILE
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 17.3.2010 22:01:27
|
|
|
|
Doria
|
lean glede igre: najraje opazuje svojo roko prste, pa mene, ko se mu pačim, moje roke. Vriska in se smeje, če ga dvigujem v zrak, če ga žgečkam, če ga držim, on pa brca z nogami in se odriva, poskakuje. Včasih se zagleda v strop ali cevi pa kar vzdihuje in vpije kot od navdušenja. glede igrač: nobena ga ne impresionira prav za dolgo, tisti pojoči pes ali ključi so za par minutk, rad ima podolgovate predmete (lesene, plastične žlice in palice, ki jih preprijema in vrti v zapestju), pa manjše plišaste igrače, ki jim slini ušesa pa ropotulje
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 17.3.2010 22:13:40
|
|
|
|
čili
|
DOBER VEČER! Vita ,buhtelček srčkani vse naj naj za pol svečke Lean naš ima od igrač še zmeraj najrajši svoje roke in noge se tok obdeluje da je cela poplava okrog njega. pa kakšno zvončkljajočo igračo,ker je pričel preizkušat zvoke vsega kar dobi v roke. prime in prične mahat kot da bi vihtel bič, zraven pa mižika ,ker še sebe straši. larilu kaj lepega boš narisala? Doria tvoj mali je pa korenjak in pol Ana eva kako si naredila z mlekom? Glede razvajenosti mislim da so otročki brihtna bitja,ki se hitro učijo,le da pri tej starosti ne počnejo nekaj zaradi razvajenosti temveč iz potrebe. so pa nekateri z večjimi in drug z manjšimi potrebami in tretji z ogromnimi potrebami,to pa prineseš s seboj na svet. Me pa zanima kolk časa imate otroke v rokah preden vam zaspijo. Si ne predstavljam, da bi ga zvečer mogla nosit,sem že tko čist fuč. Moj zaspi v taveliki postli,Mi je tko čist ok. potem ga pa prestavim ko grem spat. tudi podnevi spi v veliki. Ko sem bila jaz majhna se prav spomnim kako je bilo lušno v postli očija in mami,zakaj nebi še svojim otrokom to privoščla. Si pa želim da bi sam od sebe zaspal, brez najine pomoči...
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 17.3.2010 22:14:33
|
|
|
|
altaja
|
Doria: tole so idealna vprašanja za našo Mož*.. o tem je že pisala, ampak je fino če večkrat slišimo. Celo v podpisu ima napisano, da male nogice potrebujejo mehke čeveljčke.. Glede avtosedežev je nardila pa celo študijo.. Upam, da ne bo jezna.. bom kar kopirala iz privat foruma: IZVIRNO SPOROČILO: Mož* Citiram: IZVIRNO SPOROČILO: škorpijončica moj dragi bi na vsak način tega http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=194024 romerji so v redu pa pri tem je fajn ker ga lahko daš v nasprotni smeri vožnje, sam je pa še enkrat dražji kot priori. kaj mislite, se splača, ker je boljši Nikakor. Je relativno majhen sedež in ga nabaviš le, če nisi imel prej lupinice. Poleg tega mora imeti avto strašanskoooooo dolje pasove, da ga sploh uspeš pritrditi v nasprotno smer vožnje, Sem si vse ogledala in preskusila v živo. Dobri sedeži: Maxi Cosi Tobi (od leta 2009 dalje) Maxi Cosi Priori Kiddy Infinitive Kiddy Confort pro Per Perego viaggio 1 Duofix (ta sicer še nima adac testov, a je zelo podoben priori-u, javno objavljeni testi proizvajalca so zelo dobri) Römer Duo plus ali pa Römer Safefix plus Najboljši test pa ima Kiddy infinitive v razredu 9 do 18.
< Sporočilo je popravil altaja -- 17.3.2010 22:15:27 >
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 17.3.2010 22:24:33
|
|
|
|
čili
|
IZVIRNO SPOROČILO: Doria lean glede igre: najraje opazuje svojo roko prste, pa mene, ko se mu pačim, moje roke. Vriska in se smeje, če ga dvigujem v zrak, če ga žgečkam, če ga držim, on pa brca z nogami in se odriva, poskakuje. Včasih se zagleda v strop ali cevi pa kar vzdihuje in vpije kot od navdušenja. HAHA a tudi tvoj se z duhovi pogovarja. obutev poleti bomo bosi, sedaj pa čimboljši približek bosi nogi. nisem se še poglabljala v firme ampak najbrž kaki mehki usnjeni copatki glede avtosedežev pa nimam pojma. se bom od vas učila. lahko noč vem
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 17.3.2010 23:17:17
|
|
|
|
Rosca79
|
lean: huda? ah dej no... od igrač se pa noro zasmeji ko ji sami uspe prtisnit na gumb pa neka muzika odšpila na enih ključih za na lok obesit. Pa tri tipke so: avto, srce in hiša, vsaka tipka pa svojo glasbo. Ko ji uspe me pogleda vsa ponosna nase da zej pa tud ona to lahko isto je pa s tisto kocko ki ima mobitel zravn. Drugače so ji pa itak najbolj zanimive neigrače npr. polivinil vrečka, sploh tiste tenke od sadja ki šumijo , pa vsi papirji na delovni mizi, pa kabli od slušalk, tko da zdej že ve kdaj mami ni glih najbol zadovoljna z njenimi dejanji Ji je pa čist v veselje da jo mečem v zrak, jo hočem pohrustat al pa po celem dnevu zagleda atija No to je blo dons, sva preživljale prvo hudo abstinenčno krizo...ati je začel na polno delat. Celo zimo smo se skup crklal, dons je pa njene pol mame zjutraj kar izpuhtel pa bo že dojela sej je še mlada Mateja8: se strinjam glede cartanja otročkov - imam podobne izkušnje pa čestitke obema z malo Vito za prvo polovico Baby Blue: ma sva gor vsak dan , pa z vozičkom je čist uredu, smo bli na otvoritvi pa se je tud čist dal, ker so štanti fajn prostorno razporejen. Če hočeš javi pa se dobimo na kakšni vroči čokoladi Doria: Mi bomo tud čimveč kar bosi, komaj čakam poletje in te male bose nogice Pa eno naspano nočko...
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 17.3.2010 23:18:38
|
|
|
|
tulpek
|
IZVIRNO SPOROČILO: Mož* IZVIRNO SPOROČILO: kepica Enkrat sem zasledila, da ste debatirale o avtosedežih. Kater je boljši: Tobi ali Priori Pa kako je z našimi malčki. Čez kakšen mesec ga nameravam preseliti v večji avtosedež. Mora biti še obrnjen v obratno smer vožnje ali ne Če bi seštevala vse glasove, je nekako pol/pol; pri Tobiju pa moraš gledati novi model, od 2009 dalje. Tobi, Priori sploh nista namenjena temu, da bi bila obrnjena v obratno smer vožnje. V obratno smer lahko obračaš Concord ultimaxa, pa Römerja, mislim, da je baby safe; vsi pa so kategorizirani od 0-18 kg. Tobi in Priori sta pa 9-18 kg. Otroa daš lahko v smer vožnje, ko dobro sedi, kar pomeni, da se tudi sam usede. Takrat torej uporabiš sedež 9-18 kg, smer vožnje. Če imaš izrazitooooo težkega in dolgega otroka, ki pa še ne sedi in bi po teži prekoračil lupinico, MORAŠ uporabiti sedež 0-18 kg, obrnjen nasproti smeri vožnje (Tobi ali Priori v tem primeru še ne prideta v poštev). Po drugi strani pa telo drobčkanih otrok 1 leto in 7 kg tudi ne tlačiš v prevelike stole in spezt izbereš 0-18 kg, ki pa obrneš ali v smer vožnje ali proti njej (je bolj varno). Pardon, če sem malce zakomplicirala.
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 18.3.2010 8:44:09
|
|
|
|
mateja8
|
Čeveljčki......jst sm pri prvemu kupovala Cicibanove, ker je imel plosko nogico, pa imajo po moževi strani platfus. Čeprav študije kažejo, da ti ortopedski čeveljčki so en larifari. Cicibančki so bili super, nikoli nobenih težav in super je hodil v njih. Všeč pa so mi bili tudi Fisher Price. Njihovi prehodni čeveljčki so super. Poleti pa je bil skos bos, čeprav je potem na travi veliko divjih čebelic pohodil. Vita nima ploske nogice tako da ji bom verjetno kupila kake Fisher Pricove. So lahki, mehki skratka prijetni. Avtosedež.......mi ne bo treba kupit, ker mi ga bo sodelavka dala, ker ima dve leti starega. Igrečke......najbolj jo fascinirajo lestne rokice in nogice, pa moje roke. Očist je pa ubrisana na bratca. Se ji nastavlja, da ga za lase vleče pa za nos in ušesa. V tem res uživa. Zdej ko ji uspe, da didaktično kitaro prižge da lučke utripajo in igra jo tudi to zanima. Sam ne za dolg. Všeč ji je vse kar je živih baarv. Tole pišem že celo večnost, ker mi Vita zraven po tipkovnici tolče in moram skos popravljat. Bo še ona nekaj napisala: c xvvvvvv mbjnhj bb ccxeddddddddddddddd xcc ddf cfgfffggfgfgggggggggggf ffghjkj Ste razumele, kajne?
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 18.3.2010 8:45:23
|
|
|
|
mateja8
|
Moram pa zmer met neki slovničnih napak. Se opravičujem.
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 18.3.2010 8:58:41
|
|
|
|
Anonimen
|
dan čili klari moram na novo narisat skice na steno ker prejšnja varjanta ne pride v poštev in sicer morsko dno,drek je to ker sem imela že vse narisano samo z barvami bi morala it čez tko da zdej morm pa narisat vse na novo v jungle style,jp dost zajebancije me še čaka Doria glede čeveljčkov bo naša mela,kar lepo od elefanta k so prov lepo mehki in tud tamavči ni mel nobenih problemov z njimi,cicibankam sem pa 100% proti ker to sploh ne vem kdo bi otročku kupil kej tako trdega da komaj nogice premika. avtosedež hm klara bo mela od tamavčija maxi cosi tobi,za tamavčija pa še študiram katerega bi
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 18.3.2010 18:36:46
|
|
|
|
baby blue
|
Mi smo bili pa danes na sejmu in sva imela Lano v kenguruju... Vse do stojnic je bilo super potem je pa kar naenkrat planila v jok... Očitno je bilo preveč ljudi in seveda neznanih obrazov in se je prestrašila... Tako da smo samo obrnili in nazaj do avta... No ko smo potem po pločniku hodili kjer ni blo veliko ljudi je bilo pa dobr nobene solzice več... Smo pa potem ko smo domov prišli še na krajši sprehod z vozičkom... larilu s čim pa rišeš na steno in potem pobarvaš?...
< Sporočilo je popravil baby blue -- 18.3.2010 18:37:49 >
Lana mi je ime, naj vsak zdaj to ve. 14. septembra 2009 ob 13:37 sem prijokala na svet. Rojstvo: 14.09.09 - 2910g, 50cm 1.leto: 14.09.10 - 9240g, 76cm
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 18.3.2010 21:14:16
|
|
|
|
čili
|
Naš ni preveč občutljiv in zlepa ne zajoka... ,če pa izgubi nadzor in je vsega preveč pa tudi njemu zadogaja. Mi smo bili danes tretjič cepljeni.Dvakrat ni imel nobenih reakcij in upam da bo tudi tokrat tako. pomlad
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 19.3.2010 6:25:41
|
|
|
|
mateja8
|
Jutro, tudi me smo bile včeraj tretjič cepljene in za enkrat ni nobene reakcije. Drugače pa je danes že drugi dan zapored vstala ob pol šestih. No, danes je že nazaj zaspala......sam tolk da me je prečula. Pri nas zadnje dni tako piha, da je za znoret. Včeraj sploh nisva ble zunaj, ker je cel dopoldan spala, pol sva šle na cepljenje, popoldne je pa pihalo k pr norcih. Zdej grem sinete obleč za v vrtec, ker je tut že vstal potem pa likat.
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 19.3.2010 8:14:56
|
|
|
|
majra
|
Dan! Joj, mi se pa skos potepamo in nimam nič časa niti za forum Smo imele v ponedeljek fizioterapijo in pregled pri zdravnici in je ful zadovoljna z napredkom, sicer je še malo hipotona, ampak napredujemo Včeraj je imela Nina sistematski, zdrava je, težka 6950 in velika 69 cm. Sem se kar oddahnila, ker je Nina ful bleda in so mi vsi govorili, da ji sigurno primanjkuje železa, pa ni res. Je rekla P, da ima malo dojenčkov tako visoko vrednost. Sem pa, koza jaz, pozabila, da bi morali imeti cepljenje po 6 tednih in ne pri 6 mesecih, tako, da smo imele šele včeraj drugo cepljenje. Tako, da je Nina vcerej junaško prenesla dve pikanja. šibam.....zvečer pa preberem za nazaj in pokomentiram.......upam
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 19.3.2010 9:28:10
|
|
|
|
baby blue
|
Dan No Lana lepo spi drugo rundo... Popoldne gremo pa spet na sejem - tokrat z vozičkom ker sem vidla da se čist lepo da pa tud folka ni pretiranega... Iz sejma pa potem še malo na Bled da se malo navadi na več ljudi... Ah je smotka včasih ta moja punčka...
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 19.3.2010 11:14:44
|
|
|
|
čili
|
dan pence! moj mali spi... se samo toliko oglasim da vam povem veselo novico:ZUNAJ SIJE SONCE in sem tko vesela...uživajte na sončku s svojimi mladički. Pa če še niste vas samo spomnim: vpis v vrtec...
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 19.3.2010 13:14:36
|
|
|
|
mateja8
|
Zunaj sije sonce ja. Samo kaj ko taka burja piha, da me skor odnese ko grem ven. Ne vem kdaj bomo šle s tamalo kaj vn. Včeraj je tako pihalo, danes spet. Sem šla mal vn, da bi pušpanje obrezala, pa tako piha, da sem si premisla. Vita je danes kar sitkana. Ne vem al ma reakcijo po cepljenju, da tako sitnari. Pa tut blazno veliko spi. Mogoče res od tega. Vrtec: Vita bo doma, tako da mi je ni treba vpisat. Bo šla v vrtec ko bo stara tri ali štiri leta. Je šel tut tavelik tako pa je super. Ker imam priliko da bo doma jo bom kar izkoristla.
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 19.3.2010 13:18:53
|
|
|
|
baby blue
|
Vrtec: Lana bo tudi do drugega ali tretjega leta doma potem pa v vrtec... Pri nas k sreči nič ne piha tako da bomo kar lepo izkoristili in šli vsaj na sejem pogledat...
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 19.3.2010 13:23:09
|
|
|
|
mateja8
|
Sem čist nevedna....kak sejem to omenjate?
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Poskok v rasti: Dojenček neprestano jočeS t.i. poskoki v rasti se pri dojenčku pojavijo spremembe v ritmu hranjenja, pogosta prebujanja, spremembe v vedenju - o...
Dojenček ponoči ne spiJe nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Zadnje s foruma
Teža med nosečnostjo.
пеперутка16
Ste se med porodom kaj zredile? Koliko?