|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  84 85 [86] 87 88   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Prve snežinke 2010!!
17.3.2010 13:29:32   
Zala01
No, midva z miškom sva z UE, pridno se je fotografiral,čeprav se je na začetku malo upiral, ampak sploh pri takih dojenčkih nič ne komplicirajo pri fotkah. In zdaj sta OI in potni list že v delu, dobimo po pošti drugi teden.

Kia glede uspavanja, v bistvu kar so ti povedale že ostale pred mano, včasih mi zvečer zaspi kar med dojenjem in ga samo v posteljico prenesem, včasih se joka in buni, če ga dam spat...pa ga kar pustim malo jokcat in ponavadi zaspi. Dudke pa res noče, ni šanse. Je pa tudi moj začel spoznavati rokice in si liže pestko, čez kakšen mesec pridejo na vrsto še nogice, tisto je še bolj simpatičnouser posted image .

Rastemo in radi se imamo...:)

(odgovor članu ugi)
Neposredna povezava do sporočila: 2126
17.3.2010 13:51:10   
anita goitan
danuser posted image

da se vam javim, smo fajn, soncee

Za ven ima še kombinezon spodaj je pa oblečena kot za doma, itak je v košku, če pa piha ji pa dam še dekco.

M&dojenje: še ni, pr Zoji sem jo pa 8t po porodu dobila, pa skoz polno dojila in dojila do 11,5m

duda: ji jo probam priljubit, če ne, zvečer bi jo skoz morala joškat, tako jo pa podojim, pa kupčka čez ramo podrevi, dam v postelco in potem si začne roke tlačit v ustka, jaz pa hitro dudico poturim, ja vem, grda mama, ampak...

Lep dan, grevi po Zojo in potem vse tri punce vnuser posted image

aja, dns bla z Ulo pri frizerju, jaz sem se striglauser posted image , Ula pa bla pridna v lupinci

Zoja, 14.08.2008

Ula, 19.01.2010

(odgovor članu Zala01)
Neposredna povezava do sporočila: 2127
17.3.2010 16:46:17   
ellie
Evo...mi smo doma. Smo po posvetovalnici šli še mal na kavo...ko je tak sonček bil zunaj.

Podatki za seznam: 56 cm, 5020 g, obseg glave 40 cm...pri 1 mesecu je bil 37,5 (še manjka na seznamu)

Resno pa razmišljam, da bomo menjali pediatra. Danes mi je pediatrinja trdila, da se na mleku čisto nič ne pozna, kar jaz pojem. Da so to samo vraže. Drugi pediatri pa pravijo čisto drugače. Pa sama sem opazila, da ima Anej ful probleme, če jaz pojem kaj mlečnega. Sej ne veš, kaj bi si mislil.

(odgovor članu anita goitan)
Neposredna povezava do sporočila: 2128
17.3.2010 18:07:27   
alex17
pozdravček še od mene čveke! user posted image

midva sva bila dons spet na sprehodu dopoldan, za eno urco, ko je bil ful sonček in toplo, popoldne se pa zmer začne neki oblačit, samo dons sem ga vseen peljala v dom na obisk k moji babi, se pravi prababi, da ga je prvič videla. ker nisem hotla, da bi blo slučajno prepozn, se nikol ne ve... pa seveda vsi tam, ki me poznajo, so ga hotl videt, ena gospa pa je šla kar ob meni in hotla rint voziček, samo ji nisem hotla zatežit, naj ma mal veselja user posted image   samo ga pa nisem peljala notr v dom, ampak smo bli samo zunaj in lepo kofetkali.

naš za dudo ni kaj hudo zagret, itak je ne zna/noče sam držat v ustih in jo takoj ven spusti, pa mu jo je treba skoz držat, to se pa itak nobenmu ne da prav dolgo user posted image zaspi pa zmer brez nje, tako podnev kot ponoč, jo mamo samo če je tečkast da se mal zamoti al pa ko ga podnevi uspavam v naročju.
glede uspavanja je naš res zanimiv-podnevi ni šans, da bo kar zaspal če je buden, niti na joški skor nikol ne zaspi, ga je treba nosit al pa ujčkat v naročju in potem počasi zaspi, pa še to ne za dolgo, več kot uro redko spi skupaj. hitro zaspi samo v vozičku, ko se trese in ruka, zato zdaj prakticiram, da greva ven že dopoldne. ponoči pa ga podojim in mi zaspi na joški in ga samo položim narahlo v posteljico in ponavadi lepo spi in se ne zbudi, kadar pa se, pa ga še enkrat vzamem k sebi da malo potegne in potem zaspi. skratka ponoči spi ful bolj trdno kot podnevi in lažje zaspi. mamo pa zvečer kar težave z uspavanjem, ker je že ful zaspan pa noče zaspat in je cela tečka, pa mi je zadnje dva dni zaspal na joški pri TV, ko je hrup, v spalnici pa ne user posted image

smo pa danes lepo spali, prvo rundo kar 4,5 ure, potem se je pa še 2x zbudil user posted image   mi je pa moj skril uro, ker pravi da sem živčna če gledam na uro ponoči kok časa je spal, pa ma kar prav-če ne vem, kok je minilo med zbujanji, mi ni težko in se ne jezim user posted image

(odgovor članu ellie)
Neposredna povezava do sporočila: 2129
17.3.2010 18:10:30   
alex17
IZVIRNO SPOROČILO: Kika99

Jutro punce

Danes bom pa jaz prva zgleda user posted image . Moja dva še veselo spita jaz pa ne morem več user posted image .

pa kok ste ene zgodnje! user posted image   jaz sem se pa kar navadila, da hitro zaspim nazaj ponoči po dojenju, hvala bogu user posted image   zjutraj pa tja do 7h ali 8h spimo, parkrat smo še malo potegnili...

(odgovor članu Kika99)
Neposredna povezava do sporočila: 2130
17.3.2010 18:15:29   
alex17
kupček podiram jaz v pokončnem položaju, samo ga ne dam ravno na ramo ampak malo nižje, da ima glavico pod mojim vratom. moj si ga položi pa na trebuh in mu kar lepo podira kupček, pri meni pa v tem položaju nori user posted image

ja, trebušnjaki še čakajo... user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu alex17)
Neposredna povezava do sporočila: 2131
17.3.2010 18:41:50   
naja6
Punce,tiste,ki že dobivate otr.dodatek,katere dneve to izplačujejo

(odgovor članu alex17)
Neposredna povezava do sporočila: 2132
17.3.2010 18:44:38   
ALEXI M.
SEM danes bila na csd so rekli da otroške nakazujejo od 12-14 v mesecu

"It's impossible!" said pride. "It's risky!" said experience. "It's pointless!" said reason. "Give it a try!" whispered the heart.

(odgovor članu naja6)
Neposredna povezava do sporočila: 2133
17.3.2010 18:50:22   
naja6
se pravi da sem ravno ta mesec skozi padla,torej naslednji mesec dobim za 4 mesece,če prav razumem odločbo

(odgovor članu ALEXI M.)
Neposredna povezava do sporočila: 2134
17.3.2010 18:51:55   
ALEXI M.
jaz sem nesla danes in je rekla da dobim aprila

"It's impossible!" said pride. "It's risky!" said experience. "It's pointless!" said reason. "Give it a try!" whispered the heart.

(odgovor članu naja6)
Neposredna povezava do sporočila: 2135
17.3.2010 18:53:30   
naja6
no,jaz sem dala 8.3.,pa mi piše da dobim od rojstva dalje,se pravi za te 3 mesece plus april

(odgovor članu ALEXI M.)
Neposredna povezava do sporočila: 2136
17.3.2010 18:55:08   
ALEXI M.
jap vse za nazaj tko da bo nekaj dnarčka kapnilo :) 

(odgovor članu naja6)
Neposredna povezava do sporočila: 2137
17.3.2010 20:29:50   
somic
uffff keri dan je danes user posted image user posted image user posted image user posted image

sem vozičkala danes dopoldan skoraj 4 ure skupaj, potem pa sva prišla domov, je bil pa revež tako pokakan, da se mi je prav smilil že, ampak ok, se je pokakal ravno ko sva prihajala v našo ulico tako da je bilo ok, se je hitro rešil umazanih plenic.

kupčka podiram jaz tudi malo bolj v višjem položaju, na rami še ne

uspavanje pa pri nas kar laufa. če se le da ga položim v posteljico ko še gleda in mu potem postavim zraven medvedka ki poje uspavanko od chiccota, pa take lučke utripajo, full pali. ob njem ponoči zaspi zelo hitro, podnevi pa tega medvedka noče videt. podnevi zaspi sam od sebe, brez posebnih taktik.

ja, na csd sem pa jaz v ponedeljek nesla za otroški, pa mi je tudi rekla, da dobim v aprilu za vse. me prav zanima koliko dobim, bo pa sigurno tole, ko bo vse na enkrat malo več zgledalo user posted image

jutri imam namen s patrikom se it slikat za osebno, pa me zanima tiste ki ste to že urejale na upravni, kaj vse ste rabile prinest s seboj poleg slikic. zala, ti si urejala to danes, ne??

največje veselje in užitek do sedaj je moj patrik (6.1.2010). bom dočakala še kakšno tako veselje??

(odgovor članu ALEXI M.)
Neposredna povezava do sporočila: 2138
18.3.2010 6:40:48   
Zala01
IZVIRNO SPOROČILO: somic

jutri imam namen s patrikom se it slikat za osebno, pa me zanima tiste ki ste to že urejale na upravni, kaj vse ste rabile prinest s seboj poleg slikic. zala, ti si urejala to danes, ne??

Ma ti povem, da sem mislila, da bo dovolj moja osebna in da imajo itak vse podatke v rač., pa sem imela slučajno rojstni list s sabo v torbi in brez njega ne bi mogla opravit nič. Tako da ja, rojstni list je obvezen, pa za OI in Potni list sem plačala malo manj kot 43 €.

Glede otr.dodatka, tudi to sem včeraj uredila, če oddaš vlogo v 90-tih dneh od otrokovega rojstva, dobiš poračunano vse za nazaj, če pa oddaš 91. dan, pa samo od tistega dneva naprej ti gledajo. Tako, da tiste, ki še niste to urejale, kar pohitite.

(odgovor članu somic)
Neposredna povezava do sporočila: 2139
18.3.2010 6:43:26   
Zala01
Drugače pa je bila danes fajn noč, mišek se je zbudil ob 1h popapcal in pol ob 5.15, pol sva pa kar vstala, zame je proti jutru itak konec spanja. Danes pa dobim obiske, mamo in nono, pa moram malo pospravit, pa kaj pripravit za pojest, ker pridejo z moje ljube Primorskeuser posted image .

(odgovor članu Zala01)
Neposredna povezava do sporočila: 2140
18.3.2010 6:46:56   
Enkica

IZVIRNO SPOROČILO: Zala01

Glede otr.dodatka, tudi to sem včeraj uredila, če oddaš vlogo v 90-tih dneh od otrokovega rojstva, dobiš poračunano vse za nazaj, če pa oddaš 91. dan, pa samo od tistega dneva naprej ti gledajo. Tako, da tiste, ki še niste to urejale, kar pohitite.

Jaz samo še čakam bilanco od user posted image , da izračunava ali bova oddala vlogo v marcu ali pa šele prve dni aprila. Namreč do marca gledajo podatke za l.2008, v aprilu pa za l.2009. In ker sem bila jaz v l.2009 na bolniški in 2 meseca brez službe morava ornk izračunat katero leto sva imela manj prihodkov.

Tiste, ki ste že izpolnile vlogo ... a je obrazec "zahteven" ali je razumljiv kam je potrebno kaj vpisat? user posted image

Želim vam prelep dan ... moj že bo, ker si grem ob 8.00 pobarvat lase, da ne bom z narastkom strašila po svetu.

(odgovor članu Zala01)
Neposredna povezava do sporočila: 2141
18.3.2010 7:26:44   
nony
Jaz sem oddala vlogo za doklade januarja...in februarja dobila prve....a jih bom za januar tudi ali ne...nič mi ni jasno...

Upanje ostaja....

(odgovor članu Enkica)
Neposredna povezava do sporočila: 2142
18.3.2010 8:11:20   
somic
zala, kaj za oba- potni list in osebno skupaj si plačala 43, al za vsako stvar posebaj toliko?? nisem dobro razumela sem ap predvidevala, da bo potrebno rojstni list s seboj vzet.

gremo se zdaj zrihtat, potem pa v mesto, da ga slikajo. upam potem samo to, da mi čim prej naredijo osebno.

glede otroškega, tisti obrazci sploh niso komplicirani, tako da nič bat.

mi pa ni jasno, nony, kot praviš ti, da si dobila samo za en mesec, ker je res hec v tem, da si opravičena do vsega za nazaj, v kolikor oddaš najkasneje 90 po rojstvu otroka.

ne vem bom vidla tudi jaz. aprila dobim, potem pa bomo urejali naprej, če kaj ne bo štimalo.

grem, patrik se prebuja

največje veselje in užitek do sedaj je moj patrik (6.1.2010). bom dočakala še kakšno tako veselje??

(odgovor članu Zala01)
Neposredna povezava do sporočila: 2143
18.3.2010 8:24:41   
majčyca
Dobro jutro!
Midve sva tudi fajn spale danes. Pia je včeraj zaspala ob 20h in se ponoči zbudila ob 2.45, pojedla in zaspala nazaj (nekaj so jo sicer vmes krči jezli) in se spet zbudila ob 6.30 in takrat sva vstale, se previle, preoblekle, nahranile in zdaj spet pridno spančka user posted image

Jaz sem februarja oddala vlogo za otroške dodatke in sem v marcu dobila nakazano za 2 meseca. Me pa zdaj zanima ali se otroški nakazujejo za en mesec nazaj (torej aprila za mesec marec) ali za tekoči mesec? In pa za januar dobimo celoten znesek ali samo za nekaj dni (od rojstva user posted image naprej)?

Zadnje dni ima Pia problem s popoldanskim spancem, ker od 16h naprej več ne more zaspat, je pa tako zaspana, da samo joka in ji nič ne paše. Pa ne vem kako jo naj položim ali kaj ji naj naredim, da bi lahko zaspala... Ker do takrat ko se greva kopat (ob 18.30) je že tako zaspana, da še komaj gleda user posted image ima katera kak predlog?

(odgovor članu somic)
Neposredna povezava do sporočila: 2144
18.3.2010 8:49:59   
Oren
Glede podiranja kupčka. Mi2 z Zalo sma morale it v razvojno ambulanto na pregled če je vse OK, ker se je mesec dni prehitro rodila in mi je tam sestra pokazala handeling in tudi podiranje kupča. Baje je pravilno da si ga daš tak visoko na ramo da ti leži na rami, v glavnem ful visoko...ko mi je kazala mi je blo kar čudno. In je rekla zdravnica da delajo starši ful napako da z otrokom nizko podirajo kupča da je otrok sključen v črko C ker to ni vredu ne za ramenski obroč pa ne vem za vse še ne. Pa tudi kako ga držiš v naročju in kako ga previjaš je ful pomembno.

(odgovor članu majčyca)
Neposredna povezava do sporočila: 2145
18.3.2010 8:52:44   
sisi77

IZVIRNO SPOROČILO: KiA***

A mi lahko prosim poveste a vaši malčki zaspijo brez dude? A je to sploh možno?

naš mišek zaspi zvečer, ponoči in podnevi v zibki brez dude. jo pa z veseljem sprejme ko grema ven v voziček ali v lupinici predvsem po oblačenju kapice in kombinizončka. ponavadi v vozičku kar z dudo zaspi včasih pade ven včasih pa mu jo moram ven potegnit ker jo kar drži.

IZVIRNO SPOROČILO: ellie

Meni je pa najlažje dojit leže...tako da tudi čez dan, če sva doma, tako prakticirava. In opažam, da se takrat tud on bolj naje.

meni isto.

Mam še vprašanje: kje spijo vaši malčki? tiste ki ste svoje pikote ob rojstvu dali v zibke, košare ... ali ste jih že premestile v posteljice (kindrepete)? našemu aneju je zibka že malo pretesna že z rokicami udarja po ograjici. ga bom verjetno že naslednji teden dala v posteljico.

Anej 21.12.2009 - največja ljubezen mamice in atija!

(odgovor članu Zala01)
Neposredna povezava do sporočila: 2146
18.3.2010 9:10:42   
felicia
oj

na hitro se še jaz javim. No pri nas je kar  hudo: starejši je imel norice, zdaj še mali plus prehlad (kašlja da je groza, iz nosa mu teče, zmanjšal je s hrano) men se tudi že meša nimam pojma kako naj malemu pomagam.user posted image

(odgovor članu sisi77)
Neposredna povezava do sporočila: 2147
18.3.2010 9:34:11   
Anonimen
Dobro jutro!

Včeraj sem kupila dudo (spet - stare sem vrgla v smeti, ker sem hotla uvesti režim brez dude) in se mi je življenje 100% spremenilo. Hec je v tem, da moj user posted image  rabi dudo samo, da zaspi za 2 minuti, potem mu pade ven. Takoj po dojenju mu jo uturim še v naročju in potem nič ne joka ko ga premestim v košek. In spi kot top. Pa ni važno, podnevi, ponoči...Če pa ga premestim brez dude, pa histerično joka in hoče še in še sesat. Saj imam kar slabo vest s tole dudo, samo kaj naj, ne morem biti 24ur na dan živa duda, vmes moram tud jest, pa spat...

Naš spi ponoči striktno v svoji posteljici, čez dan pa v košku, igra pa se v ležalniku. Če smo na obisku, spi na kavčih na dekici in je priden.

Danes se bomo spet kopali - upam, da bo ok. Ena mi je svetovala za čebriček, če res ne bo šlo, si ga bom kupila. Je pa napredek danes, ko ga zjutraj pri jutranji negi umivam s krpico, sicer naredi kislo faco, vendar se ne joka. Ful pomaga, če se jaz smejim zraven, ker me potem oponaša in se še on začne smejat. Ful je hecen, res. Tukaj vidiš kako otroci oponašajo starše. In kako smo jim za zgled. Me je kar strah kako bo v prihodnje user posted image  Se bom mogla ful kontrolirat, pri kakšnih kletvicah itd user posted image

Felicia - držim pesti, da se tvoja malčka kmalu pozdravita user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu felicia)
  Neposredna povezava do sporočila: 2148
18.3.2010 9:59:24   
grahek85
Živjo.

Spet beden dan tukaj v Lj user posted image Pa sosed spet razbija (že tri mesece nekaj obnavlja, nam se pa meša od ropota user posted image stari pa celmu štuku mori zaradi banalnosti ki ga motijo - za odstrel, res...). Me pa nekaj zob boli in bom morala k zobarci user posted image Starejša ko sem huje mi je. Ko sem bla mala me ni tako bolelo.

Najina mala velika ljubezen

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2149
18.3.2010 10:06:19   
nincrli
Pozdravček!

Mi2 grema danes v mb ima tamali pregled pri kardiologu, ker se takrat v nosečnosti ni cel srček videl...

Glede otroških dokladov, sem ravno včeraj dobila odločbo pa mi je mal čudna, ker piše da se mi šteje starševski dodatek, ki ga lani nisem dobila... Ma mal je hecna ta odločba...user posted image Moram še enkrat vse natančno prebrat...

KiA ma ne se sekiraj zaradi dude, saj pa ne moreš kaj, če rad sesa, jaz bi jo mojemu tud dala v takem primeru... sam je nima nekam rad, jo sam podnevi včasih hoče preden zaspi... Res pa ne moreš bit živa duda, itak je logično, da moreš jest, pit it na wc...

felicia čimprej se pozdravite user posted image user posted image

Optimism always works!!!
Dedek mraz mi je prinesel najlepše darilo :D

(odgovor članu felicia)
Neposredna povezava do sporočila: 2150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  84 85 [86] 87 88   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  84 85 [86] 87 88   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Zakaj tako obožujemo buckasta lička pri do...
Preberite, zakaj so buckasta lička normalen in zdrav pojav pri dojenčkih ter zakaj starši v večini primerov ne bi smeli ...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.