TomTaylor
|
IZVIRNO SPOROČILO: mala maja midva sva vsako leto čebulo pustila v takem plevelu da naju je bilo spram amapk notri nobene muhe, čebula pa taka ogromna, da sem imela eno za 3x. Soseda se je vsako leto zgražala koliko sva nemarna...pa da bova imela vso njivo plevela, ko je videla čebulo bi se pa najraši v zemljo udrla lansko leto smo se preselili za bol objudeno cesto, pa seveda je moral biti vrtiček v nulo, pa čebula ni bila taka lepa in velika , sva pa že konec marca solato sadila in smo jo jedli ko so drugi šele dobro začeli sadit. Najbolj mi gre na živce ker me vedno sosede in sosdeje učijo kao da ne znam za svoj vrt skrbet. A se ve tud s takimi ubadate, da ko že imate vrtek vas pa učijo kako morate z njim delat. pa korenje in čebula morata bit skupaj, pa peteršilj na kupu, pa zakaj sadita krompir, če je tolk poceni...pa tolk solate....ma včasih me mine samo zaradi takih učenj moja teta, ki je imela zraven mene vrt, me je prav čakala, da sem prišla iz službe - je že zvonila in "preobleč se in prid, greva "plet" in pol mi je kazala kako se plevel puli, jz sem se pa mal zanalašč butasto delala, da mi je tolk časa kazala, da je bil že cel vrt poplet Pa kolk je uživala, ko me je vsako leto "učila" kako se kumare in solato vseje...oh, meni je bilo pa luštno..Čist drugač, če bi me mami učila, alpa - bognedaj, tašča! Bi me pa minilo veselje do vrtičkanja. ...pa moram povedat; tiste, ki paradižnik kupujete - ma je prav ornk razlika med doma na vrtu pridelanim, pa s kkšno črno piko kot pa z lepim živordečim iz trgovine... aja, glede plevela, sem jz tut bolj lena kot ne, predvsem zato, ker je to ljubo pleve treba 1x tedensko vsaj populit...samo, verjele ali ne, da je pa od plevela tudi korist! - na solato meče senco, da ne gre takoj v cvet - srnam se skoraj ni izplačalo brskat med plevelom, da bi prišle do solate - ptički se ne hodijo hranit na vrt - voluharji obupajo nad plevelnimi koreninicami in gredo raje na sosednjo gredico, kjer so korenje, koleraba,... lažje na dosegu - prav tako senco dela kumaram - aja, pa mački ne hodijo kakat gor, ker ne morejo drekca zakopat ... - še nikdar nisem imela manjše ali slabše zelenjave zaradi zaraščenega vrta. Res ne. Plela sem mogoče 1x na 14 dni pa še to bolj v veselje teti.
< Sporočilo je popravil TomTaylor -- 18.3.2010 9:52:22 >