mk8
|
IZVIRNO SPOROČILO: manna Omakca za testenine - jaz fulkrat nardim tole: pepražim malo čebule na olivnem olju, nato dodam koščke piščančjega mesa, spet pražim, nato dodam koščke bučk in malo česna, potem malo zalijem z vodo in se malo duši. Potem se kar en čas malo "pajca" da rata fina omakca...Ko je že mehko, dam malo sladke smetane. Potem vzamem za Manco malo količino ven in zmiksam s paličnim, za naju pa dodam noter še curry (začimbo), malo gorčice in malo soli. To je to. Zraven pa testenine. Midva tole skoz jeva...Dober tek. Tole bom pa kar prekopirala, če smem. Mi je všeč in verjetno je tudi zelo dobro. No, naša je danes pogruntala plazenje oz. kobacanje (v glavnem, premika se po vseh štirih). In je tok smešna, mamo eno žogico, pa se igra z njo tako, da si jo poriva pred sabo in se potem za njo premika, da jo ujame. Sva se ji dans prov nasmejala. Moj poskus s testeninami in omako s paradižnikom in bučkami je pogorel. Pojedla je par žličk in nato vse naprej spluvala ven. Pol pa nikol ne vem, kaj v takem primeru naredit. Kaj ve naredite, ko tako malo pojejo? A jim še enkrat skuhate kaj drugega? Ker po pravici povedano, se meni to ne da, najprej se s prvim kosilom matram, pa ga itak potem noče, sploh bi pa predolgo trajalo, če bi se spravila pa še nekaj drugega kuhat. Piškotov in raznih takih stvari ji ne bi dajala, ker se bo potem navadila, da če ne poje, dobi piškot in že od štarta ne bo jedla, ker bo hotla piškot. Mleko pa itak pri njej ne pali več. Lačne jo pa tud ne morem pustit življenje v bloku/na vasi - mi živimo v manjšem bloku, pa če vam povem po pravici, ni kaj boljše. Vsi se nekaj poznamo med sabo, ko je bila Veronika manjša in so jo prvič videli, so vsi vanjo rinli pa jo hotli gledat, še posebej stare tetice, ki jih je v našem bloku precej. Stene so tako tanke, da se VSE sliši. Zgoraj imamo sosede, ki imajo dve najstniški hčerki. Konstantno se kregajo in to ob nemogočih urah. Ponavadi je tako, da če me ponoči ne zbudi Veronika, me zbudijo ta zgornji - fotr znori, ker je ena ali druga hčerka SPET prišla domov ob nemogoči uri. Da ne omenjam, s kakšnimi besedami in žaljivkami se obmetavajo in povrh vsega se večkrat tudi tepejo. Spodnja soseda je pa v pokoju in ji je očitno zelo dolgčas, pa kar večkrat pride zvonit na vrata zaradi butastih banalnih stvari, vglavnem je to izgovor, da se lahko povabi v stanovanje in mal pošpega Za znort, res. Tako da tudi v bloku ni vse tako rožnato. Je pa vrjetno boljše, če živiš v eni ogromni stolpnici, ki ima veliko stanovanj. So pa tu drugi minusi, na primer ogromna masa folka na enem mestu. Ma je za razpravljat.. Še enkrat ogromno pokic za vse bubančke!!!!!!! Čimhitreje se pozdravite Čavči, grem za knjige do kakšne polnoči. Sem se odločila, da če že ne spim, lahko vsaj kaj koristnega naredim in se grem učit. Me 1. aprila čaka TEŽEK izpit. Mi ni jasno, kako ga bom naredila.. Papa