Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: pomurski dojenčki :) 8.3.2010 14:37:58
|
|
|
|
TuBoLina_86
|
IZVIRNO SPOROČILO: veronikab Dikline, gnjes začan odštevati, naslednji teden pa ide za res. Jakob ide v varstvo, gjes pa 22.3. v slujžbo. Si pa nekak sploj ne predstavljan kak bou. Smo bilij v petek pri P, ka ga je preglednula, pa nejmi dala potrdilo ka je zdrav (za vrtec). In ker je bila očitno slabe vole, nama je še zabrusila, ka zdaj mu pa itak nonstop tan viseli, ker de mali kao nonstop betežen. Halo? No pa saj nej trbej vraga zvati eli nej? Pa tudi če de tak, še nej trbej tou staršn še ekstra na nos vezati. brsnola bi jo v rit bar ges bi jo.... bi njoj pravila, ka je to njena slujžba, ka betežno deco pogledne pa ozdravi.... nej ka se buni....
17.09.2009 ob 8:48 sem postala ponosna mamica malega sončka Tina ob rojstvu, 17.9.2009: 3140 g, 50 cm 1 leto : 10,5 kg, 77 cm
|
|
|
|
RE: pomurski dojenčki :) 8.3.2010 15:03:07
|
|
|
|
veronikab
|
IZVIRNO SPOROČILO: TuBoLina_86 IZVIRNO SPOROČILO: veronikab Dikline, gnjes začan odštevati, naslednji teden pa ide za res. Jakob ide v varstvo, gjes pa 22.3. v slujžbo. Si pa nekak sploj ne predstavljan kak bou. Smo bilij v petek pri P, ka ga je preglednula, pa nejmi dala potrdilo ka je zdrav (za vrtec). In ker je bila očitno slabe vole, nama je še zabrusila, ka zdaj mu pa itak nonstop tan viseli, ker de mali kao nonstop betežen. Halo? No pa saj nej trbej vraga zvati eli nej? Pa tudi če de tak, še nej trbej tou staršn še ekstra na nos vezati. brsnola bi jo v rit bar ges bi jo.... bi njoj pravila, ka je to njena slujžba, ka betežno deco pogledne pa ozdravi.... nej ka se buni....
|
|
RE: pomurski dojenčki :) 8.3.2010 15:06:05
|
|
|
|
veronikab
|
Tudi mij mamo gnjes plavanje. Me pa nekaj malo skrbij - naš Jakob še li 2 na den spij in tou na 3 vore. Nekak njemi tou tak paše. Tan v varstvi pa odijo spat samo enok in tou okrog 12h in meni niti pod razno nej jasno, kak bi naj on zdržal tak dugo. Po moje de čito koma. Saj jin bon v ponedeljlek še ednok pravila, ka on enostavno še nuca spanje 2x na den in ka ga naj denejo pač 2x spat.
|
|
RE: pomurski dojenčki :) 8.3.2010 15:24:56
|
|
|
|
Nalini
|
tu sem :) gh ---- jemo vse , pa še veselo tudi dudamo zvečer in ponoči in bomo dokler bo mali želel ( noooo saj ravno do šole ne ) .... se mi ga zdi brezveze na silo odtavljat .... je pa res, da nimamo nobenih težav z GH .... konec porodniške ---- pri meni se je zaključila ... ampak nič zato, ker sem doma in upam, da bom do septembra .... takrat pa mali itak gre v vrtec .....
|
|
|
|
RE: pomurski dojenčki :) 8.3.2010 15:25:56
|
|
|
|
Nalini
|
IZVIRNO SPOROČILO: veronikab Tudi mij mamo gnjes plavanje. Me pa nekaj malo skrbij - naš Jakob še li 2 na den spij in tou na 3 vore. Nekak njemi tou tak paše. Tan v varstvi pa odijo spat samo enok in tou okrog 12h in meni niti pod razno nej jasno, kak bi naj on zdržal tak dugo. Po moje de čito koma. Saj jin bon v ponedeljlek še ednok pravila, ka on enostavno še nuca spanje 2x na den in ka ga naj denejo pač 2x spat. tudi aleksej spi še 2x na dan ..... in jaz ga pač dam spat, ko vidim, da je utrujen ........ ponavadi že ob pol devetih / devetih spi prvo rundo .....
|
|
|
|
RE: pomurski dojenčki :) 8.3.2010 15:27:08
|
|
|
|
veronikab
|
O Nalini, tebe pa že dugo nej bilo tu gori. Fajn čuti, ka sta z Aleksejon vredi.
|
|
RE: pomurski dojenčki :) 8.3.2010 15:30:20
|
|
|
|
Nončika
|
veronikab, da dejte spremeni okolje se marsikaj spremeni. naša je še pri 1l spala 2x na den. pa smo šli na morje in je tan spala samo 1x, pridemo domov, prvi den že 2x. enostavno je bila fertik in je sama od sebe zaspala na postelji. na morji pa nej bilo problemov, še v vozeki nej ščela spati. preveč je bilo akcije. od kolegice mali je tuj spal 2x, te je pa prišo v vrtec in je tan spal samo 1x, s ten, ka je te doma spat odo že ob 18h, pa spal vse do 6h da je trebelo pa stanoti.
|
|
RE: pomurski dojenčki :) 9.3.2010 9:25:57
|
|
|
|
naty6
|
Jutro. Kako ste kaj? Anej mi je zdaj že dva dni spet začel piti AM kot se spodobi. Prej je pa pil, toda znatno malo in je polival-nevem ka njemi je bilo . Vačik pa njemi dajem zelenjavo in sadje. En dan to , drugi dan spet drugo. Navadno mleko njemi še ne davlen, čeprav san mjeni že ščela. Davlen pa njemi npr. ka napravim rižolino z navadnim mlekom. Eto san njemi dala tudi Frutzverge za probat...ka bi vidli kak se je žmajal . Vreme se je redno svadilo z nami...nej za ven iti. Nončika kak je z malim? Je kaj boljše? Veronikab nej se sekirat zavolo P. Glij sa našemi pravila, ka san zadnje čase tudi ges nej zadovoljna z našo P. Zaj zadnja dva pregleda je opravila express, pred tem pa mi je pravila ka bi mogli iti z malim v razvojno se malo pokazat....zdaj pa nič ne omenja. No, saj ga tudi gibalno neje preglednola, ka bi ga malo obračala ali kaj...nej nikaj . Nevem ka je z njo zadnje čase. Pa tudi z porodniško ka ti je izteka tolaži s tem, ka nan vsen tudi prehitro mine .
|
|
|
|
RE: pomurski dojenčki :) 9.3.2010 10:42:33
|
|
|
|
Nalini
|
IZVIRNO SPOROČILO: veronikab O Nalini, tebe pa že dugo nej bilo tu gori. Fajn čuti, ka sta z Aleksejon vredi.
|
|
|
|
RE: pomurski dojenčki :) 9.3.2010 13:10:23
|
|
|
|
Žarek sončni
|
Oj! Jaz sem tudi nova na forumi, sem sicer priseljena v Prekmurje Vupam, ka me sprejmete.......
|
|
|
|
RE: pomurski dojenčki :) 9.3.2010 13:13:03
|
|
|
|
Žarek sončni
|
Vupan, ka te me prepoznale Sumim, ka me nešče šteje in sem malo spremenila ime...... Tubolina- fejn te je bilo viditi gnes........ Tin je ful cuker in priden....... Naš Luka pa je itak moga pokozati vse bedarije ....... Sem vse preštela, pa itak pozobila..... Detelja- vam želim prijetno uvajanje........ VeronikaB- kak je hitro minilo ne?! Izjava od P pa je itak čist mimo Potem pa naj sprejmejo zakon, da bo do 3 leta otroka mamica imela podorniško- pa te pač nemo hodile z njimi k doktori........ Drgačik pa čem sunce in toplo vreme, ker mon zime že pon k****
< Sporočilo je popravil Žarek sončni -- 9.3.2010 13:17:04 >
|
|
|
|
RE: pomurski dojenčki :) 9.3.2010 13:49:37
|
|
|
|
TuBoLina_86
|
IZVIRNO SPOROČILO: Žarek sončni Vupan, ka te me prepoznale Sumim, ka me nešče šteje in sem malo spremenila ime...... Tubolina- fejn te je bilo viditi gnes........ Tin je ful cuker in priden....... Naš Luka pa je itak moga pokozati vse bedarije ....... jaaaaaaaaaa, kapučino je bil zelo dober tvoj mali pa je taaaaaaaaaaaaaak cotkani kak živo srebro, pa ni norije delal, samo je pokazal kaj zna pravi mali mačo.... kašico sem pozabila tam ko bom šla v ms, se tolko stavim, če boš doma, ka vzamem.... to ka te pa nešče čita.... menej tude, pa še mojo mami je povedala vse, ka si pijšemo tu gor, pa znan kera je.... tak ka.... me boli k***c če povej cejloj rodbini..... no, mij smo pa malo prlej pogeli prvi obrok aptamila 2 mijslen, ka nede problemov, ka spij kak velki..... pa še tak pomali pa gvušno je vlekal, ali nej se je buno..... vrejme - škoda guča..... bv.... niti san več nej presenečena..... niti se nemo čujdila, če de maja še snejg šou.... evo en vic: ZAKOJ AVGUSTA NEJDE SNEJG? ja, što bi ga pa v toj vročijni metal??
17.09.2009 ob 8:48 sem postala ponosna mamica malega sončka Tina ob rojstvu, 17.9.2009: 3140 g, 50 cm 1 leto : 10,5 kg, 77 cm
|
|
|
|
RE: pomurski dojenčki :) 9.3.2010 16:14:38
|
|
|
|
1r1s
|
pozdravljene... joj rejsan to vreme je za kozlati..tak mrzin zimo,mraz,...komaj čakan malo toplejše vreme.tak se je že fajn kazalo,zdaj pa pa tau..eh vejpa v ton nemreš z deco iti vo..vsi do betežni..škoda,.. na našoga pa lekar že malo vpliva ka sva dugo nej bila voni na sprehodi.gnes je pravi tečko,sploj se nevej san zamotiti,samo neka cvili pa sitnari.komaj san skujala polek njega..no zdaj spij,tak ka je malo mer Naty6 kero P pa te mata?ge zdaj za enkrat neman kaj pravti,naša je vrejdi,pogledne ga pa vse fajn v mejri.tudi mi odimo v razvojno..brezveze tau mi je pa rejsan somarija..ali naj bau iden malo pred tv..te pa že tak prijde moj z službe,pa-pa
|
|
|
|
RE: pomurski dojenčki :) 10.3.2010 11:45:39
|
|
|
|
veronikab
|
IZVIRNO SPOROČILO: Žarek sončni Oj! Jaz sem tudi nova na forumi, sem sicer priseljena v Prekmurje Vupam, ka me sprejmete....... Gjes san pa glij gledala, pa premišlavala, ka je nick dosta podoben... Pa dobrodošla, seveda!!!!!
|
|
RE: pomurski dojenčki :) 10.3.2010 11:48:48
|
|
|
|
veronikab
|
No tu v LJ vinej vo vijdi, kak da se pripravlja naslednja ledena doba. San vse srečna, ka san lejko doma, pa ka mi nej trbej vo iti.
|
|
RE: pomurski dojenčki :) 10.3.2010 14:26:44
|
|
|
|
Nončika
|
evo nas z posvetolanice. je dobo pikeca, pa tretjo dozo cepiva proti rota virusi. je pa pravi bajsi, 7760g in pa 65cm. de že dol dal, da de začal bejžati. je san z našin P zadovoljna, občasno me svadi, ali najrajši ga man, da ne rabimo iti k njemi. mi je sestra pri prvi posvetovalnici pravla, ka je sploj nej znala ka san bila noseča, te pa druga dune, saj z N sta že nej bilej eti ka ne pomni. san pa telko več z malin tan. sončni žarek-žarek sončni, ka pa te je? navolila si se nicka ali pa pozabila staro geslo? dobrodošla še enkrat.
|
|
RE: pomurski dojenčki :) 10.3.2010 22:47:50
|
|
|
|
TuBoLina_86
|
čer ženske! ka vas je snejg zametal, ka nikaj ne pijšete? no, mijslen, ka de aptamil 2 dober, smo gnes geli, pa je nikaj nej narobe,tak ka do konca tedna bomo čisto na 2.... te pa v pondelek začnemo z kašicami..... te se še začne delo pa brigal.... že vijdin, ka mo cejla zmedena, pa mo en čas pa nucale ka se na en ritem navadimo... iden še malo na net, pa te spat.... fajn bojte! čao čao!
|
|
|
|
RE: pomurski dojenčki :) 11.3.2010 8:22:03
|
|
|
|
naty6
|
Jutro. Anej že spi prvo rundo, zato lejko malo pokukam na RR. Pa vidim, da se sploh nič ne dogaja . Snejg je res napravu svoje in mi tičimo v tej luknji kot neven kaj. Pogrešam sprehode . 1r1s mi imamo Misletovo za P. Saj je vredi, samo neven ka ji je zadnje čase. Meni se zdi malo vse to površni pregled. Vačik, če pa je dete betežno, pa se zelo posveti njemi. Bar našemi večjemi Damjanu, ki je mel bronhitis tja do 5.leta. Hvala bogi, ka ga že eno leto ne matra to.Mislim, ka je vo zrasel. Vačik pa nikaj novoga....Anej je včeraj mel dan kakanja, saj je kar 5X kakal . Veronikab ges pa mislim ka de še naša generacija doživela to ledeno dobo, kot kažejo v nešternih filmih . To več neje rejsan, za drugi tjeden pa pravijo otoplitve in temperature ta do 15 stopinj. Nevem, što je zdaj tu genau. Vremenu se je direkt zmešalo. Iden malo peglat...čao ....evo še virtualna kavica za vse z ekstra dodatkom, če že nemremo skuper priti...
|
|
|
|
RE: pomurski dojenčki :) 11.3.2010 9:55:00
|
|
|
|
1r1s
|
no mi tudi mamo Misletovo za P...mogoče je takša ka ma fejst dosta dicej prek pa se vsakomi,keri je naprimer nej betežen ka ma samo sistematski pregled ne posveča zadosti.ge zaenkrat neman kaj pravti.. mi smo ovak vrejdi.zdaj je aktualno preobračanje na trebušček,pa niti sekunde je nej na mejri..že se mi ščejš na noge postavlati no ja... zdaj pa že moren iti ka pa išče pozornost
|
|
|
|
RE: pomurski dojenčki :) 11.3.2010 10:44:13
|
|
|
|
Nej@
|
jeee Naty fajna kava! pa fala tebi pa ostalin ka ste glasovale za malo žabo, osvojila je 2 mesto Pri nas je vse po starem, Taja se je odpovedala zelenjavnim kašicam kak začuti ka ma v ustaj zelenjavno kašico tak zača pluvat/prdeti z ustnicami in nešče požreti in te dale nešče odprejti ustec pa še z glavo miga ka ji je resno nejmogoče davati gesti de kaj fejst hudo če zelenjave še nede gejla? ne bi je rada več silila, ka mi ger več nika nede ščela gesti začala san njej plazma keks v kašice drobiti, če je malo večji košček ka vo plune pa lekar je zdaj ka keks polek kašice dobi bole hitro sita ka daj mi malo kašice pisti prle je pa pogejla. Moj je pravo ka je glih dvej najhujševe lastnosti dobila od mene - izbirčnost pri gestije pa trmo spimo še li tak kak smo spali 18 ur dnevno, za tri dni mo pa stari 5 mesecov!!! in mislin ka nan ide zdaj druge zobek vö - zgoraj to bi bilo vse, več se mi ne da pisati
|
|
|
|
RE: pomurski dojenčki :) 11.3.2010 11:23:29
|
|
|
|
naty6
|
Nej@ za drugo mesto. Ka pa je mala osvojila za nagrado? Anej sicer poge zelenjavo, samo nej z takšnih navdušenjem kak sadje. Tak ka se ne sekeraj zavolo toga. Naj ge ka ji paše. Ja, sama san tudi izbirčna in naš je tude pravu, ka to prvi ima po meni, drugemu pa to nede pustil. Kao ka on lejko to določi . Zdaj pa eno pitanje: Ide štera kaj v Graz? Meni bi trebelo v Ikei en stolček za kupiti. Fajni se mi vidi. Sicer ges mam stolček za hranjenje, toda trenutno ima moja sestra za maloga in se mi zdi noro in nesramno prositi ka mi pa zdaj naj nazaj da(če glij je moje). Ta je ta stolček: http://www.ikea.com/at/de/catalog/products/S79823976
|
|
|
|
RE: pomurski dojenčki :) 11.3.2010 13:54:07
|
|
|
|
TuBoLina_86
|
IZVIRNO SPOROČILO: naty6 Zdaj pa eno pitanje: Ide štera kaj v Graz? Meni bi trebelo v Ikei en stolček za kupiti. Fajni se mi vidi. Sicer ges mam stolček za hranjenje, toda trenutno ima moja sestra za maloga in se mi zdi noro in nesramno prositi ka mi pa zdaj naj nazaj da(če glij je moje). Ta je ta stolček: http://www.ikea.com/at/de/catalog/products/S79823976 moj oča živej poleg graza, pa prijde mijslen ka zaj to soboto domov..... lejko ga pozoven, či ščeš..... lejko mi na fb pošleš zs, če slučajno tu nemo vijdla.... nej@ - ka pa če bi njoj k zelenjavnoj kašiče dala eno sladko sadje kcoj? npr: hruško, ali pa sladko jabuko? moj mali je pa že par dnij tak dosaden samo bi sedo, pa gor bil, pa čez den, gda je že tak trujden, ka bi trbelo spati, te se taaaak začne jokate..... če je rejsan to smotano vrejme krijvo? vijdin, ka že vsi mate zobeke, prinas pa še itak samo sline cidijo, pa vse trbej gristi.... naslednji teden začamo z GH komaj čakan....
|
|
|
|
RE: pomurski dojenčki :) 11.3.2010 18:37:26
|
|
|
|
Nej@
|
Tubolina sva že probala pa moja mala nej naura se ne pisti znoriti bravo za njau san njej v kupleno marelično kašico dala korenček pa je nej ščela gesti, brez mrkevce je pa polek muvila pa banano ma fejst rada in sva cuj dala cvetačo pa tude nej ščela moj se je odločo ka va ji davala pač tau ka šče gesti te sledi se navči vse gesti - razen če de resno po meni ka ges zelenjave sploj ne gen Naty takši stolec san ges tude ščela kujpiti, ka bi ga meli pri tašči pa moj nej pusto ka prej naj se sami tude za koj pobrigajo moja tašča je takša ka vse ka trbej kupiti tisto se ne nuca ali pa škodi mater mi na živce ide s ten, pa te mi vsakič tupi ka njej sina zastruplan s ten ka kujpin kruj v trgovini pa ka salame mava doma baba zabita ok pustimo zdaj tau ka se ger preveč gor vužgen Tubolina tebi pa ges pošlen mesiđ na FB Aja skoro bi pozabila... kakše "pametne" igrače ste mele za svoje maličke? Tetka šče za Tajo nekšo koristno igračko kupiti pa ne ven ka naj bi tau bilo za zdaj so itak samo tiste igračke zakon ka idejo v usta
|
|
|
|
RE: pomurski dojenčki :) 11.3.2010 19:15:41
|
|
|
|
TuBoLina_86
|
na evo mene.... san zvala atija, pa je pravo ka me vutro večer pozovej, ka zaj nema časa ( valda ide feštat ) pa mi te točno povej, gda prijde domov... san njemi pa pravla, ka bi eno par kolegic rade mele nekaj z ikeje z graza, pa je pravo nema problema, če de šlo v avto, te pripela ma pa škodo tak ka nej@ pa naty6 - dobijta sigurno, samo datumsko vama pa še točno sporočin, ok? vutro večer...
< Sporočilo je popravil TuBoLina_86 -- 11.3.2010 19:17:35 >
|
|
|
|
RE: pomurski dojenčki :) 11.3.2010 19:17:22
|
|
|
|
Nej@
|
jeeeeeeeeeeeej! fala ti, dobiš kavo pa sokeca zatau jebote kak pa zdaj lučko doma razložin ?!?!?!
|
|
|
Ritka.
пеперутка16
Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?