Jessy
|
Pozdravljene! Najprej se vam moram opravičiti, ampak nikakor mi ne bo uspelo prebrati vseh vaših postov, ker ste bile čisto prepridne, zato se priporočam, če mi katera samo na kratko pove, kaj se dogaja z Valen, ker sem zasledila, da je nekaj narobe. Pa če sem še kaj pomembnega zamudila, se tudi priporočam za info! Čestitke Skodrani mami!!!! Noč smo čudovito prespali. Hranil se je le ob polnoči, ob 4h in 8h. Da bi le še naprej ostalo tako!!! Mleka imam pa zaenkrat full. Da povem, kako se je odvijalo. V ponedeljek zvečer sem bila za računalnikom, ko se mi je začelo zdeti, da se mi rahlo špikanje kar pogosto pojavlja, zato sem ob 23h začela pisati minute in sem ugotovila, da se mi pojavljajo na 5 min. Ob 2 se le odločim, da je čas, da greva, saj so bili že skoraj na 4 minute. Prideva tja, me priključijo na CTG, popadkov pa nič ne beleži. Hudirja tudi! Kako je to mogoče, ko pa mene že kar pošteno zbada. Me pregleda dr. Merlo in ugotovi, da nisem nič odprta, a se kljub emu odloči, da me obdržijo tekom noči, Lea pa pošljejo domov. V sobi so se popadki nadaljevali in postajali močnejši, tako da sem ob 5.30 obupala in šla še 1x zatežiti, da mene vedno bolj dajejo popadki. Še 1x na CTG in spet nič ne kaže popadkov, nakar rahlo ponorim in zatevam, da mi obrazloži, od kod ta bolečina, katera se pojavlja že na 4 minute redno. Pa se le odloči babca, da preveri še z roko na trebuhu in ugotovi, da imam prav, da so res popadki, ampak da so to še čisto v začetku in šibki. Halo???!!! Šibki??? Kaj še bo? Me pregleda in spet nič odprta ter da mi bodo delali CR, ker se ne odpiram, a šele ob 7h, ko pride ekipa. Grem v sobo in ne morem spati, ker se stopnjujejo, zato hodim po hodniku in predihavam. Vmes zalovim sestro in ji pojamram, da so že na 3 min in da če se ne da nič narediti prej, pa pravi, da če lahko do 7h potrpim. Ob 7h so bili že na 2 min in so pošteno boleli. Malo pred 8. uro me pošljejo v porodno, kjer pravim, da se ne odpiram in da naj mi naredijo CR, ker je brez veze, da se matram, če ne gre nikamor. Me babca pogleda in ugotovim, da sem odprta 4 cm in da je MV tanek kot list in da ne bomo šli na CR ampak rodit. Po klistirju me vedno bolj navija in zaprosim za epiduralno. Preden mi je steklo nekaj infuzije in se je anestezist pripravil, je babca že začela priganjat, naj vendar poiti, drugače bom prej rodila, saj sem bila odprta že 7 cm. Ko je EA prijela, sem bila že na 8 cm, potem se je pa začel luksuz. Takrat je prišel tudi Leo, tako da mi je delal družbo. Ob 12h sem bila odprta 10 cm, a ker sem imela EA, sem lepo počakala, da sta pred menoj rodili še 2, ki sta trpeli muke (ena brez EA, drugi EA ni dobro prijela), vmes pa so meni skoraj ponehali popadki, tako da so se potem z zdravnikom odločili, da mi vendarle dajo eno malenkost umetni popadkov. Na koncu so morali pomagati s pritiskanjem na trebuh, da smo ga spravili na svet. K sreči mi presredka niso rezali, a sem kljub temu dobila 1 šiv, saj me je z rokco raztrgal.Tako sva spoznala Tobija, ki je bil močno zdelan od poroda in pošteno podplut po glavi. Zgledal je kot bi imel pegice, a so bile popokane žilice, nad očesom pa je še danes močno podplut, kot bi mu z debelim flomastrom narisal vijolično črto. Revček!