|
RE: sem mama duda, prosim, na pomoč!! 5.3.2010 9:11:02
|
|
|
|
Taddy78
|
IZVIRNO SPOROČILO: nananaja Najbrž si se naveličala bit mama duda, da iščeš nasvete. Jaz sem se tudi. Ko sem ugotovila, da ponoči ne je več, ampak se samo crklja, sem temu naredila konec, enostavno ji ponoči nisem ponudila. Je bilo pa en mesec pestro, sva jo z možem izmenično hodila tolažit in dvigovat, nakar je mož rekel, da je ne bomo več iz postelje dvignili, samo duda in malo pobožat - ne moreš verjet, v par dneh je skapirala, da lahko poišče dudo in ssama nazaj zaspi! Pediatrinja mi je predlagala knjigo Spi dete spi, kipa je sama nisem brala, je pa baje za tiste, ki mislijo, da otroku vsak jok škodi, precej kruta. Pa menda piše v njej, da se otrok tako joka, da bruha, samo zato, da izsili svojo voljo... Je pa treba take knjige v celoti razumet, da so v pomoč. Torej, odločit se boš mogla, ali mama duda ali nekaj malo bolj krutih dni, tednov... po želji. Za tiste, ki pravijo potrpi, pa dolgo dojenje, pa bla bla bla... Dojenje pri 6 mesecih in kasneje pomeni, da otrok pije mleko nekaj minut (kot drugi po steklenički ali kozarcu). Imeti bradavico v ustih celo pa je dudlanje, ne dojenje, ravno tako razvada kot duda cel dan pri treh letih, od tega otrok ne dobi nobenih protiteles. Bi se kar podpisala... Vsaka se mora pač sama odločit kaj bo. Pri nekaterih se mi zdi, da so bolj same tiste, ki jim ta način crkljanja ustreza, ne pa da se zgovarjajo na otroka. Če vam ustrezajo neprespane noči, boste tako "spali" dokler se ne boste nehali dojit. Zame je to samo izgovor. Pa tu ne mislim, da se v celoti ukine dojenje, ampak pač ponoči. Naš se je tudi pri 7.mesecih odločil, da bo na noč spil 2 flaški soka in dokler mi ni počilo od zbujanja vsake 3.ure, sem pač bila kot zombi vsako jutro. Tu bi še napisala samo to, pa naj reče katera kaj hoče...dojenje po 1.letu je zame bolano. So drugi načini s katerimi lahko dajemo otroku občutek varnosti in ljubezni, da bi ga pa vezala nase z joško in to zamenjala za cartanje, pa se mi ne zdi vredu...
|
|
|