gajka
|
nikcaa - nikar si ne naredi že na začetku vseh stroškov, ker lahko določene zadeve kupiš tudi kasneje, saj bodo trgovine tudi pol odprte. Elektronska varuška - ne potrebuješ že v štartu, razen, če bo spal že od začetka v svoji sobi ali da bo čez dan spal v drugem nadstropju kot ti. Brez skrbi, mama vse sliši. Telesni termometer - na začetku lahko komot uporabljaš tudi navaden termometer za merjenje pod pazduho (upam, da ga boš čimkasneje potrebovala), ker leži pri miru in mu komot izmeriš temperaturo, tako da ni treba ničesar novega kupovat. Za kasneje je enako uporaben termometer za pod pazduho, ampak mora biti tak, ki hitro izmeri temperaturo, ker je palčkom blazno težko biti minuto pri miru. Jaz sem zadnjič nabavila tegale (je hiter, pa mehko konico ima, torej bi bil tudi za ritko uporaben, prej sem imela navadnega elektronskega, ampak je potreboval 1 minuto, da je izmeril). Mislim, da največkrat malim merijo temperaturo v ritki, ampak se meni ta metoda ne zdi prav nič prijazna, sploh pa ne vem, kako bi jo zdaj izvajala pri našemu mulčku zdaj, ko ne bi zna niti sekundo pri miru ležat. Ušesni naj bi bili slabše natančni, tisti čelni pa še slabše. Sem zadnjič termometre preučevala, ko sem novega za doma kupovala... Vodni termometer - tega rabiš, ker na začetku nimaš ravno občutka, kdaj ima voda tistih 37°C za kopanje . Nosni aspirator - to je za noske spucat, ko so prehlajeni in še ne znajo pihati. Pri nas smo ga nabavili pri 1. prehladu (pozno jeseni enkrat). Imamo pa tegale. Eni ga ne uporabljajo, pa samo fiziološko v nos zlivajo, jaz pa iz izkušenj menim, da je prav fina zadevca, ki nam še zdaj pride prav in včasih res čudo božje enih reči ven izvleče. Igralna podloga - pride v poštev šele pri kakšnih 3 mesecih ali kasneje, prej je neuporabna. Česa drugega se zdajle ne spomnim, od ta ''nujnih'' zadev pa itak vse bolj ali manj najdeš na raznih seznamih. Ampak priporočam eno mero kritičnosti, ker čisto vsega, kar kje piše, pa res ne rabiš (npr. zadev kot so sterilizatorji flašk, ker če dojiš, ga ne rabiš, pa ne rabiš vnaprej zaloge flašk, pa ne rabiš že vnaprej črpalke za mleko...).
< Sporočilo je popravil gajka -- 4.3.2010 7:30:31 >
|