tinkatonka
|
IZVIRNO SPOROČILO: archie Pri imenu bova pa se pazila, da v bliznji in daljni okolici ni nobenega znanega s tem imenom (kar pa ne pomeni, da bo to neko nenavadno, tuje ime). Ravno na to temo sem jaz pred tedni odprla novo temo na podforumu "imena". Ker ime, ki nama je obema všeč za punčko (Ana), je namreč že "oddano". Tako je ime prijateljičini punčki, ki je toliko stara kot prvorojenec. In jaz ne vidim težav v tem, da bi imela jaz tud punčko s tem imenom (prijateljica tudi ne), pa kot rečeno je še izpeljanka imena moževe pokojne babice. Ko sem pa vidla odziv na forumu, so pa vse pisale, da pa bog ne daj, da bi ime dale enako kot že ima kdo v daljnem sorodstvu (ne v bližnjem - to tud jaz ne bi dala), al pa otroku prijateljice, ki je cca 4 ali 5 let starejša od tvojega otroka, pa ne bosta hodial ne v isto šolo, ne v isti vrtec. Jaz nisem tako "stroga" pri tem. Mene tudi ne bi motilo, če bi kdo od prijateljev ali sorodnikov dal ime Anej - kot je ime mojemu prvorojencu. No sej za fantka pa teh dilem nimava, ker sploh nimava izbranega imena. Pa še ena cvetka mojga in mojga sina...ko sta si ogledala filmček NS in slikce sta skupno sklenila, da se na slikci vidi lulček. Mislim, ne vem kaj sta vidla, ampak to je najprej rekel 4-letni sin, pol pa še mož, da ja, on tud vidi lulčka. Tako da očitno sta pa onadva boljša v tem kot G. Strah, ki mi je delala NS in je rekla, da lahko bi bila punčka, ampak se še ne vidi dobro, je bil premajhen. No zdaj sem pa res nestrpna že in komaj čakam, da minejo tedni do morfologije, da vidim a sta imela moja fanta prav, al ne.