|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  113 114 [115] 116 117   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septemberke*2010
1.3.2010 8:21:40   
tinkatonka
imena...za punčko mi jih je ogromno všeč. Sama kratka: Ana, Ela, Iza,....Tudi Kiara mi je ful lepo, ampak moj mož ni za. Najbolj se nagibava k prvemu imenu (Ana) tudi zato, ker je izpeljanka imena moževe babice, na katero je bil zelo zelo navezan. No za fantka imam pa drugo težavo. Nobeno ime mi ni pretirano všeč. Zaenkrat. Grem vsake toliko časa pogledat na "rodili smo", da malo pogledat kakšna fantovska imena dajejo punce, pa mi sploh nič ni pretirano všeč. Pomojem bom iskala kako eksotiko, mogoče tudi med tujimi imeni bom vidla.

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

(odgovor članu Natalija28)
Neposredna povezava do sporočila: 2851
1.3.2010 8:26:08   
mala2001
Dobro jutro!

Paketka ne bomo vzeli, mogoče si ga bomo sestavili, najverjetneje bomo vzeli denar. Imamo ogromno stvari, samo zbrat jih moram, ker so v sposoji...

Ime bo tokrat mož zbral, prvič sem pa jaz. Noče nič povedat in čaka, da bomo izvedeli spol. user posted image

NS imam 11.3. in že odštevam dneve!

Lepo se mejte čveke user posted image !

< Sporočilo je popravil mala2001 -- 1.3.2010 8:31:08 >

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 2852
1.3.2010 8:33:47   
katrinka
so bolj kratka imena v modi - no jaz sem pa cist x ...hehe...to bo veselja ko se bodo moji podpisovaliuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mala2001)
Neposredna povezava do sporočila: 2853
1.3.2010 8:41:56   
ŽanaTaja
Punce hvala...

Hi hi hi, bom šla danes zvečer v akcijo za iskanje srčka moje pikice...to bo projekt....vam jutri napišem če sem ga našla...

Nič šibam z Tai-em imava danes sistematski pregled pri 5 letih....

Lep dan

(odgovor članu katrinka)
Neposredna povezava do sporočila: 2854
1.3.2010 8:45:45   
lumpa6
oj

imena jaz sem za user posted image Neža za user posted image pa Anže, samo moram še mojega prepričat

sem odpeljala mojega sina na smučanje, imajo šolo v naravi, ga že kar pogrešam, komaj čakam da se vrnejo, čeprau sem ful vesela da so šli, skregano z logiko saj vemuser posted image

(odgovor članu katrinka)
Neposredna povezava do sporočila: 2855
1.3.2010 8:50:03   
blanči
Pozdravljene souser posted image !

Spet je ponedeljek, služba in nov delovni teden. Doma imam norišnico, ker smo v fazi selitve in imam škatlo pri škatli, groza...

Ohoho pogovarjate se že o imenih, super, midva imava že zbrano od prve nosečnosti tako za fantka kot za punčko, a naj še ostane skrivnost.

Kako kaj rastejo trebuščki? Ker imam kar nekaj kg preveč se mi še nič ne pozna, oblečem še lahko vse razen enega kostima. Od G pa sem dobila, da ne bi bilo dobro, da bi se med nosečnostjo preveč zredila (max. 7 kg), v prvi nosečnosti sem se vse skupaj 9 kg.

Tako zdaj pa delat.

LP

Blanči

14.03.2007 se je zgodila najina sreča - Anja
29.08.2010 se nam je pridružila še Eva

(odgovor članu lumpa6)
Neposredna povezava do sporočila: 2856
1.3.2010 8:50:12   
archie
jaz sem nasla skupino na FB, ampak bom se malo pocakala, da bo novica pri nama postala javna in takrat jo bom dodala za frenda.

Imena: uf, za puncko imava ful predlogov, pa nobeden obema ni vsec (edino Eli). Za fantka ima vsak nekaj predlogov, ampak obema ni pa nobeden vsec.

(odgovor članu lumpa6)
Neposredna povezava do sporočila: 2857
1.3.2010 8:55:01   
Anonimen
jutro!

rekli so, da bo dež, zdaj pa tako veselo sije sonce, da kar letim domov pobarvat okna in strop user posted image

blanči za kak mesec, pa bom jaz v isti godlji kot ti... škatla pri škatli... še najbolj veselo, pa da selit vse nazaj dol iz tretjega nadstropja... dobro da imama doma v pritličju hehe user posted image

imena - za punčko že imava dve imeni, ki sva jih izbrala skupaj, za fantka pa še nimava in imam občutek, da bo prav fantek heh user posted image

nič punce, pridne bit, se beremo zvečer user posted image

(odgovor članu blanči)
  Neposredna povezava do sporočila: 2858
1.3.2010 9:11:33   
Natalija28
IZVIRNO SPOROČILO: lumpa6

oj

imena jaz sem za user posted image Neža za user posted image pa Anže, samo moram še mojega prepričat

sem odpeljala mojega sina na smučanje, imajo šolo v naravi, ga že kar pogrešam, komaj čakam da se vrnejo, čeprau sem ful vesela da so šli, skregano z logiko saj vemuser posted image

user posted image Točno ti dve imeni sem jaz dobila preko SMS-a. Ko sem za hec poslala SMS za ono igro, ko ti pol pošlje idealna imena za otroka.user posted image Moj je navdušen nad imenom Neža, a je tolko nasprotnikov tega imena, da si ga bo mogo pošteno izborit.user posted image Itak sva vsem doma povedala, da končna odločitev imen bo NAJINA. Predloge lahko daje, ampak zadnja beseda bo najina.user posted image

(odgovor članu lumpa6)
Neposredna povezava do sporočila: 2859
1.3.2010 10:02:22   
lumpa6
IZVIRNO SPOROČILO: blanči

Pozdravljene souser posted image !

Spet je ponedeljek, služba in nov delovni teden. Doma imam norišnico, ker smo v fazi selitve in imam škatlo pri škatli, groza...

Ohoho pogovarjate se že o imenih, super, midva imava že zbrano od prve nosečnosti tako za fantka kot za punčko, a naj še ostane skrivnost.

Kako kaj rastejo trebuščki? Ker imam kar nekaj kg preveč se mi še nič ne pozna, oblečem še lahko vse razen enega kostima. Od G pa sem dobila, da ne bi bilo dobro, da bi se med nosečnostjo preveč zredila (max. 7 kg), v prvi nosečnosti sem se vse skupaj 9 kg.

Tako zdaj pa delat.

LP

tebi je dovolila vsaj 7kg, meni pa čisto nič, naj bi bila na isti kilaži ko grem rodit kot zdaj, imam nosečniški diabetesuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu blanči)
Neposredna povezava do sporočila: 2860
1.3.2010 10:04:22   
tannya
Dobro jutro

Jaz sem imela pa kar pester vikend. V petek sem dobila močne krče, ki so se zavlekli v noč in minili šele v soboto dopoldan. Pojma nimam, ali sem kaj pojedla, ali sem pretiravala z delom...je bilo pa kar hudo in sem bila pripravljena, da grem na urgenco. Zdaj je ok in bom počakala jutri do nuhalne, pa Pušenjaka vprašala. A je imela katera od vas kaj podobnega?

Kar se tiče paketov ministrstva, ga jaz ne bom vzela, sem že prvič denar vzela in je bilo še najboljeuser posted image

Pri imenih pa ...za fanta imam že dolgo izbrano (še od prve nosečnosti), za punco pa spet nič ne najdeva. Rada bi dala lepo slovensko ime, ki ne sme biti preveč dolgo (otrok bo imel dva priimka). Lahko mi mal pomagateuser posted image

Na FB nisem našla skupine....se bom še enkrat potrudila.

Dobra novica pa je, da mi skoraj ni več slabo. Samo še enkrat ali dvakrat na dan, kar je v primerjavi s tem kar je bilo....resnično super.

Neposredna povezava do sporočila: 2861
1.3.2010 11:07:02   
tpmc
Dobro jutro user posted image

meni ni nič slabo- sploh mi ni bilo, prej me je mučla zgaga in zaprtost, zdaj pa glavoboli in zaprtost. Ja, pa utrujena sem in bi povsod zaspala.. user posted image

Pri nama je tako, za pupo sva vedela leto preden ko sva sploh zanosla - Nuša, za fantka pa ne najdeva skupnega jezika, nikakor..In ja, vrjamem, da bo fantek, ravno zaradi tega.. :) No, saj zdaj se nagibava k Jakobu, sam kako ga pa klicat ljubkovalno?? To je sicer meni najlepše ime, ampak nočem da pol iz tega imena pride ven ime Jaka- žal, to ime pa mi ni nič všeč. Torej.. Jakob ljubkovalno? user posted image

No do NS bova poskrbela da še za fantka najdeva ime,.. ker zdaj trenutno trebušku, ki se mi že pozna praviva nuška :)

SONČEK JEEEE...user posted image

(odgovor članu tannya)
Neposredna povezava do sporočila: 2862
1.3.2010 11:09:22   
katrinka
IZVIRNO SPOROČILO: tannya

Pri imenih pa ...za fanta imam že dolgo izbrano (še od prve nosečnosti), za punco pa spet nič ne najdeva. Rada bi dala lepo slovensko ime, ki ne sme biti preveč dolgo (otrok bo imel dva priimka). Lahko mi mal pomagateuser posted image

uggg tu se pa brez idej ker jaz ne bom dala kratkega imena -
npr. brina, tjasa, tisa, nina, sara, mia

(odgovor članu tannya)
Neposredna povezava do sporočila: 2863
1.3.2010 11:34:05   
Natalija28
tannja - glede imen za deklico ti lahko dam kak predlog - mam viška.user posted image Predlogi: Nuša, Julija, Saša, Anja, Špela, Tjaša, Neža, Mihaela (Mihica, Mihi), Mija, Daša, Maša, Neja, Aneja, .... Zaj se jih ne spomnim več, pa seznama nimam s sabo. 

(odgovor članu katrinka)
Neposredna povezava do sporočila: 2864
1.3.2010 11:36:59   
tannya
No, saj na tri črke jaz tudi ne bi dala ime. Trenutno nama je še najbolj všeč Živa, Vesna, mogoče Zala...

(odgovor članu katrinka)
Neposredna povezava do sporočila: 2865
1.3.2010 11:37:31   
tpmc
Pia je ful lepo ;)

Neposredna povezava do sporočila: 2866
1.3.2010 11:39:13   
tannya
IZVIRNO SPOROČILO: Natalija28

tannja - glede imen za deklico ti lahko dam kak predlog - mam viška.user posted image Predlogi: Nuša, Julija, Saša, Anja, Špela, Tjaša, Neža, Mihaela (Mihica, Mihi), Mija, Daša, Maša, Neja, Aneja, .... Zaj se jih ne spomnim več, pa seznama nimam s sabo. 

hahaha Natalija, si radodarnauser posted image  Julija je mojemu dragemu ful všeč in zelo navija zo to ime....jaz pa nekako ne vem...pa Mija mu je tudi...

Neposredna povezava do sporočila: 2867
1.3.2010 12:01:58   
Natalija28
hahaha Natalija, si radodarnauser posted image  Julija je mojemu dragemu ful všeč in zelo navija zo to ime....jaz pa nekako ne vem...pa Mija mu je tudi...
[/quote]

Meni sta ti 2 imeni tudi v ožjem izboru, ampak mojemu nista preveč všeč...user posted image Oz. Mija odpade-ker imamo eno bebo v družini s tem imenom. Mi2 se pač skušava izogniti podvajanju imen, tako v bližnji okolici kot v žlahti. Eh,... Še dobro, da se že sedaj pogovarjava o tem, ker do septembra se bova glih zmenla.user posted image Pol bo pa deček. user posted image Te pa sploh ne bo težav, ker imava eno in edino ime.user posted image

(odgovor članu tannya)
Neposredna povezava do sporočila: 2868
1.3.2010 12:10:01   
corfu
Uh, ste že pri imenih user posted image user posted image user posted image mi še nismo tam user posted image

So mi pa všeč imena na pet črk in nisem pristaš kartkih imen na tri črke, sploh pa takih pri kateh si potem v dvomu kako se napiše in moraš vedno opozarjati na banki in drugih uradih npr. Lea-Leja, Pia-Pija, Tia-Tija in podobno. Ela je Elizabeta, Jan je Janez...pač ne bit hude name jaz na to tako gledam in je samo moje mnenje vse to kratko mi je pa brez pomena kar neke besedne kovanke. Sicer pa dobro da smo si različni in imamo pester svet user posted image

Uživaj življenje...

Neposredna povezava do sporočila: 2869
1.3.2010 12:12:51   
corfu
aja pa še tole, če daš otroku ime Jakob, zakaj še ljubkovalno ime? Midva pa dobesedno nisva pustila, pač če ima otrok ime se ga kliče po imenu user posted image
Saj ljubkovalno ga pokličeš, mišek, škratek, srček, lubica, pikica....se pravi če bi dala otroku ime Marko, bi pri vas postal Markec, Marki? zanimivo

Uživaj življenje...

(odgovor članu corfu)
Neposredna povezava do sporočila: 2870
1.3.2010 12:34:51   
katrinka
tudi meni se ne dopadejo kratka imena-pa ne zato da ne bi bila lepa-sploh ne, ena so zelo, najbrz zato ker so tok moderna in jih vsi hocejo, jaz pa ravno obratno - moja hcerka ima 2 imena - ne dvojnega, temvec prvo in srednje - pa ni lih kratko...heheuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu corfu)
Neposredna povezava do sporočila: 2871
1.3.2010 12:39:35   
archie
nama so pa ful vsec krajsa imena (4 crke). Tudi psici imata takega. In ja, tudi pri nama pridejo okrajsave v upostev (isto pri psicah user posted image ). In npr. marka bi zacela klicat marki. Pri imenu bova pa se pazila, da v bliznji in daljni okolici ni nobenega znanega s tem imenom (kar pa ne pomeni, da bo to neko nenavadno, tuje ime). Pri nas recimo Anje ni nobene in mi je ful vsec ime (ce premesam crke v svojem imenu, dobim anjo user posted image ). 

(odgovor članu katrinka)
Neposredna povezava do sporočila: 2872
1.3.2010 12:51:02   
tpmc
Nisem mislila tako kot si ti razumela.. ;)

Zdaj imamo Lukeca doma in rečemo "gremo k Lukecu na obisk, ooo Lukec se smejčka" itd.. Jakob pa je nekako edino ime za katero ne vem kako bi se lahko reklo ljubkovalno (v takšnih primerih kot sem jih navedla. Pa valda.. ne dajem imena zaradi mene samo, vsi vemo da se že v šoli začnejo pojavljati vzdevki.... Jaz osebno ne poznam Jakobov in sem zato povprašala kako še kdo drugače kliče Jakobe :)

upam,da zdaj razumeš kako mislim... :)

(odgovor članu archie)
Neposredna povezava do sporočila: 2873
1.3.2010 13:07:19   
tinkatonka
IZVIRNO SPOROČILO: archie
Pri imenu bova pa se pazila, da v bliznji in daljni okolici ni nobenega znanega s tem imenom (kar pa ne pomeni, da bo to neko nenavadno, tuje ime).

Ravno na to temo sem jaz pred tedni odprla novo temo na podforumu "imena". Ker ime, ki nama je obema všeč za punčko (Ana), je namreč že "oddano". Tako je ime prijateljičini punčki, ki je toliko stara kot prvorojenec. In jaz ne vidim težav v tem, da bi imela jaz tud punčko s tem imenom (prijateljica tudi ne), pa kot rečeno je še izpeljanka imena moževe pokojne babice. Ko sem pa vidla odziv na forumu, so pa vse pisale, da pa bog ne daj, da bi ime dale enako kot že ima kdo v daljnem sorodstvu (ne v bližnjem - to tud jaz ne bi dala), al pa otroku prijateljice, ki je cca 4 ali 5 let starejša od tvojega otroka, pa ne bosta hodial ne v isto šolo, ne v isti vrtec. Jaz nisem tako "stroga" pri tem. Mene tudi ne bi motilo, če bi kdo od prijateljev ali sorodnikov dal ime Anej - kot je ime mojemu prvorojencu. No sej za fantka pa teh dilem nimava, ker sploh nimava izbranega imena.

Pa še ena cvetka mojga user posted image  in mojga sina...ko sta si ogledala filmček NS in slikce sta skupno sklenila, da se na slikci vidi lulček. user posted image user posted image  Mislim, ne vem kaj sta vidla, ampak to je najprej rekel 4-letni sin, pol pa še mož, da ja, on tud vidi lulčka.  Tako da očitno sta pa onadva boljša v tem kot G. Strah, ki mi je delala NS in je rekla, da lahko bi bila punčka, ampak se še ne vidi dobro, je bil user posted image  premajhen. No zdaj sem pa res nestrpna že in komaj čakam, da minejo tedni do morfologije, da vidim a sta imela moja fanta prav, al ne.

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

(odgovor članu archie)
Neposredna povezava do sporočila: 2874
1.3.2010 13:31:19   
sarcy21
Tinkatonka imaš mogoče kakšno slikco ker mene tudi zanima se mi zdi da je pri nas na slikcah tudi lulček :)

13.10 2008 smo dobili sinčka Marka
20.8.2010 smo dobili hčerkico Najo
1.4.2013 pa se nam je pridružil še fantek Žan

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 2875
Stran:   <<   < Prejšnja stran  113 114 [115] 116 117   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  113 114 [115] 116 117   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?