|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  52 53 [54] 55 56   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novembrski kostanjčki 2009
26.2.2010 13:01:00   
Neni13
Valerija 77 zdaj ko je pa sonček (no danes ga ni), se pa morava dobiti na pijački, vem za en fajni lokal ravno na pol poti med nama. :)
Če ti je, pa lahko še v fitnes skočiš user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Neni13)
Neposredna povezava do sporočila: 1326
26.2.2010 13:51:16   
blondy_81
IZVIRNO SPOROČILO: rožica13

Oj!

Čaj - mi smo najprej imeli Hipovega ampak jaz sem bila že v začetku proti, ker je dodano sladilo, sicer je fruktoza ampak vseeno. Tega je pila, tudi 100 ml je spila, ko je bila še manjša. Potem sem kupila enega bio, v vrečkah, brez sladila ipd., pa se ful kremži, ko ji ga dam. Tako da ji ga ne kuham več, dam ji včasih toplo vodo, pa še to mogoče trikrat potegne, razen ob praznikik spije malo več  Če bi bila žejna, mislim da bi že pila.

Mislim, da je pri nas kriv Hippov čaj. ker je malce sladkan ga ful rada pije in po moje je to razlog njene žeje. Sedaj bom ali ga ful razredčila ali pa samo vodo ji dajala za pit.

Naša pikica Manca nas je razveselila pet tednov prej: 2.11.2009 ob 23.04

(odgovor članu rožica13)
Neposredna povezava do sporočila: 1327
26.2.2010 14:28:08   
caryn
mi smo tudi začeli s Hippovim čajem pri 1 mesecu...spije ga pa različno, včasih 100 ml, včasih pa samo 10 ml. Sem opazila da raje pije toplega, mrzlega pa raje ne. Sem probala tudi s prekuhano vodo, pa ni bil navdušen. Včeraj sem mu dala pa kar vodo izpod pipe (toplo), pa je pil ful. To sem mu dala, ker se mu je kolcalo in je jokal (ne prenese kolcanja), pa še nisem imela pripravljenga čajčka. Pa nisem pustila da spije veliko, ker vem da je treba prekuhat vodo. No ampak za prvo silo je pa bilo.

Tudi naš se hoče nosit samo pokonci, če je v polležečem položaju v naročju se začne takoj dvigovat...user posted image

A ima še katera probleme pri oblačenju...pri nas je tako dretje, da me že misel na to, da ga treba (pre)oblečt spravi v slabo voljo...pa k je bil manjši se je samo jokal, zdaj pa brca pa maha, pa ne joka ampak se dere...če bi bilo po njegovo bi bil skoz nagec user posted image

(odgovor članu blondy_81)
Neposredna povezava do sporočila: 1328
26.2.2010 15:00:32   
Perlica76
Zdravo!
Tudi mi smo začeli s Hipovim čajčkom takoj po 1.mesecu,ker je sestra na prvem pregledu rekla,da naj ji večkrat ponudimo čaj ali prekuhano vodo,ker da so dojenčki,ki so na AM bolj žejni.No,med obroki ji večkrat ponudimo čaj,popije ga različno,včasih več,drugič manj,vode(pod 2dcl na dan) pa ravno ne mara.

(odgovor članu caryn)
Neposredna povezava do sporočila: 1329
26.2.2010 15:32:51   
pikica 28
samo na hitro...
prestali drugo pikico, sedaj pa mali ima napade jokanja in kričanja. Sem mu dala daleron sirup, ki ga je predpisal P..in sedaj je lepo zapančkal. Imamo pa 4 mesece in 6 dni...veliki 63 cm in težki 6950g...

Je bil zelo pohvaljen, da smo motorično razviti za 6 mesecev in, da je lahko v sedečem položaju, ker se sam dviguje. Je P ugotovil, da naš mali ni nič pri miru in je rekel, da vsaj debeli ne bomo...user posted image user posted image user posted image Ne vem na koga je ciljal na mamico ali na dete...user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil pikica 28 -- 26.2.2010 15:34:53 >

20.10.2010 .. 3170g/51cm
1. mesec: .... 3870g/54cm
2. mesec: .... 4900g/59cm
3. mesec: .... 5930g/61cm
4. mesec:.... 6950g/63cm
5. mesec:......7330g/67cm

(odgovor članu Perlica76)
Neposredna povezava do sporočila: 1330
26.2.2010 15:35:40   
pikica 28
aja danes začnemo z večernim obrokom mlečne kašice....čez dva tedna pa pričnemo s sokovi in kasneje s sadnimi kašicami...user posted image user posted image user posted image

20.10.2010 .. 3170g/51cm

(odgovor članu pikica 28)
Neposredna povezava do sporočila: 1331
26.2.2010 16:17:41   
mayamaya
IZVIRNO SPOROČILO: caryn

mi smo tudi začeli s Hippovim čajem pri 1 mesecu...spije ga pa različno, včasih 100 ml, včasih pa samo 10 ml. Sem opazila da raje pije toplega, mrzlega pa raje ne. Sem probala tudi s prekuhano vodo, pa ni bil navdušen. Včeraj sem mu dala pa kar vodo izpod pipe (toplo), pa je pil ful. To sem mu dala, ker se mu je kolcalo in je jokal (ne prenese kolcanja), pa še nisem imela pripravljenga čajčka. Pa nisem pustila da spije veliko, ker vem da je treba prekuhat vodo. No ampak za prvo silo je pa bilo.

Tudi naš se hoče nosit samo pokonci, če je v polležečem položaju v naročju se začne takoj dvigovat...user posted image

A ima še katera probleme pri oblačenju...pri nas je tako dretje, da me že misel na to, da ga treba (pre)oblečt spravi v slabo voljo...pa k je bil manjši se je samo jokal, zdaj pa brca pa maha, pa ne joka ampak se dere...če bi bilo po njegovo bi bil skoz nagec user posted image

ejla.

po dolgem času, da se malo oglasim.

ja Neja je tudi čisto hepi samo da je lahko nagec. me tudi zvije vsakokrat ko jo je treba preobleči. krili in maha, pa kar neki bi hotla v jok, pol se moram pa norce iz sebe delat, pa neke face izumljat, da je s tem zaposlena in se začne smejat,  pa nam rata. komaj čakam, da bo bolj toplo, da bo manj za oblačit user posted image

čajčka pa jaz ne dajam še. in vode tudi ne. sicer se pol dojiva , pol sva na AM, ampak mislim, da ne čuti nobene potrebe še.

dvigujemo se pa sto na uro. ležeče je samo še kadar spi.

dejte mi neki povedat. tiste, ki vam zaspijo z dudo a se vam ponoči tudi zbujajo, da jo hočejo nazaj v usta. ker nam se to zdaj dogaja zadnje dve noči. na 2-3 ure se kao zbudi, no bolj mene, pa ji dam dudo nazj v usta pa zapi dalje. mislim, da se ona sploh ne zaveda tega user posted image ker prej pa tega ni delala. dudo ima drugače samo, ko se uspava pol jo pa sama ven vrže user posted image in spi brez. zakaj se naenkrat zbaudi mi pa ni jasno.

Neja...sonček, ki ne zaide!!!

(odgovor članu caryn)
Neposredna povezava do sporočila: 1332
26.2.2010 17:14:28   
rožica13
IZVIRNO SPOROČILO: blondy_81

IZVIRNO SPOROČILO: rožica13

Oj!

Čaj - mi smo najprej imeli Hipovega ampak jaz sem bila že v začetku proti, ker je dodano sladilo, sicer je fruktoza ampak vseeno. Tega je pila, tudi 100 ml je spila, ko je bila še manjša. Potem sem kupila enega bio, v vrečkah, brez sladila ipd., pa se ful kremži, ko ji ga dam. Tako da ji ga ne kuham več, dam ji včasih toplo vodo, pa še to mogoče trikrat potegne, razen ob praznikik spije malo več  Če bi bila žejna, mislim da bi že pila.

Mislim, da je pri nas kriv Hippov čaj. ker je malce sladkan ga ful rada pije in po moje je to razlog njene žeje. Sedaj bom ali ga ful razredčila ali pa samo vodo ji dajala za pit.

V Intersparu pri čajih imajo bio zeliščni čaj Patra Bernarda, posamezna včečkica je nepredušno zapakirana. Tako da če želiš dajati čaj, je ta bolj zdrav za jenije, je pa iz kumine, janeže in kamilic.

Neposredna povezava do sporočila: 1333
26.2.2010 18:59:05   
nikolinca
mamice,jst mam pa milion uprašanjuser posted image

IMAMM 3 MES. STREGA SIN ,IMA 7KG IN JE DOLG OKROG 65CM

-KOKRAT Na DAN VE HRANITE,KOK OBROKOV..NŠ MALČEK SE ŽE PAR DNI ZBUJA TUDI PONOČ IN MU DAJEMO ŽE 180-210 ML
-KAAJ NAJ ZAČNEM Z GOSTO HRANO,KDAJ PRVI OBROK GH,KOKRAT NA DAN
-KOŽICA NA LULČKU,MOJMU JE ŠLA ŽE DOL,KOKRAT NA DAN JE POTREBNO ČISTITI
-PREKUHAVANJE VODE DO KDAJ
-STERILIZACIJA FLAŠKE,DUDE DO KDAJ
-KDAJ PONUITI VODO IZ PIPE
-ALI VAŠI TUDI KAJ POLIVAJO,NŠ SAM PROTI VEČERU,CELO FOFO MI JE POBRUHU,JUPIII HEHE

LP,NIKA

(odgovor članu rožica13)
Neposredna povezava do sporočila: 1334
26.2.2010 22:00:12   
sanjacka
Hej mamice, da se javim še ob koncu dneva!user posted image
Dan smo kr vredu prestali, veliko je spančkal in tud zdaj že sladko spančka! Vesela sem, da je šlo na boljše, najhuje je bilo prejšno noč, pa še zjutraj. Smo nosek fajn posesali z tisto cevkico, je šlo kr ven, pa fiziološka je zakon.
Edino kar je zanimivo :  Nino vedno popoldan tam okoli 17. ure zaspančka za kakšno uro ali dve.  Včeraj in danes  pa je prvič  obakrat to rundo hotel spat na rokah. Sploh ga nisem mogla položit v posteljco. Ker dop. in popoldan tam okoli 13. ure spi brez problema sam. Ne vem, kako to in obakrat enak jokec, taki mili in tako  nežno  stoka potem na rokah. Pa sej tudi meni paše, da ga tako čutim, samo za naprej pa ne vem kako bo? 
Joj, še tole! Čajek. Tudi jaz sem mu že od rojstva dajala Hipp instant čaj. Zdaj pa sem se trdno odločila in že lep mesec doma kuham 4 kumine in 4 janeže - semena in fino prevre in rad spije. Taki čaj smo včasih vsi dojenčki pili! Jezna sem na hipp in kemijo!Ne vem ,zakaj se že nisem prej spomnila, mama pa je rekla, da mi ni želela tečnarit! Midva z mojim pa sva že 3 piksne kupila, no ja saj nismo vse porabili. Zdaj ga bom verjento vrgla. To zato pišem, ker sem se z mojo sorodnico pogovarjala,ki je farmacevtka in je povedala svoje mnenje za Hipp. Komaj pa  čakam, da bomo začeli tudi mi miksat in pasirat kašice. Se mi kr smili, ko mi jemo, pa tako gleda in miga z usteci, kot da bi rad tudi jedel!
Kaj svetujete pri 4 mesecih?  Nič še nismo degustirali Samo zizo!user posted image Kje dobim lahko jedilnik in meni obrokov na dan in kakšne vrste? Pa saj vem, da smo že pisale o tem, pa sem vse pozabila.
No, hvala za nasvete in lep večer in mirno noč-ko!user posted image  

(odgovor članu nikolinca)
Neposredna povezava do sporočila: 1335
26.2.2010 22:06:22   
blondy_81
sanjacka tudi mi imamo 2 piksne Hippa doma, pa ga bom nehala uporabljat. Tamali res da je všeč, ker je sladek, ampak s tem ji samo škodo delam.
Kaj pa je rekla farmacevtka glede Hippa?

Naša pikica Manca nas je razveselila pet tednov prej: 2.11.2009 ob 23.04

(odgovor članu sanjacka)
Neposredna povezava do sporočila: 1336
26.2.2010 22:21:40   
sanjacka
Blondy, dala mi je dobro vedet, da je veliko kemije! Žal! Priprava čaja je zato res hitra in enostavna. Zdajle imam to "piksno" pred sabo in odpiram in voham in res ni nekega vonja po pravem otroškem čaju.
Drugače pa, dobro vem, da živimo v takšnem svetu, ki žal brez vsega tega ne gre. Tudi navadna voda in kupljena voda ni več to...
Nič, delajmo po svojih občutkih in z veliko pozitivne energije!
Lahko noč!

Neposredna povezava do sporočila: 1337
26.2.2010 22:25:58   
valerija77
Pozdravljene

Se po dolgem času malo javljam..user posted image Jaz sem že prvemu sinu dajala hippov čajek in tudi temu ga dajem, pa je vse ok. Smo pa na novalacu, ampak mi mali prav pokaže kdaj je lačen ali žejen. Če joka in vem da ni nič druga, mu ponudim mleko. In če z jezičkom izpodriva cucelj, potem ni lačen ampak žejen. In čisto različno ga spije. Je pa sedaj z njim kar boljše ko so se nehali krčki. je ratal ful čveka, sploh po telefonu (kokr mami in ati...sva mela že 1000 eur telefona  user posted image ). Glede pesmic pali pa samo Saša lendero, pa sej je nisem tolk poslušala med nosečnostjo...user posted image

Neni, ti sam povej kje in kdaj! Čez vikend bo baje lepo..

Tud jst komaj čakam, da začnemo z naniko in jabolko. Sem dones jedla banano, pa je tko gledal, da bi mu je najraj mal dala. Slini se pa itak kokr slap Rinka!user posted image Drugače je zelo priden, spančkava kar celo noč brez zbujanja. Včeraj je zaspal ob devetih in je spal do sedmih, danes je pa že ob sedmih zaspal in me je kr mal strah da se bo okol dveh zbudu.

Nikolinca poskusi mu dati ponoči čajek namesto mleka in ko bo ugotovil da ga ne dobi, se tud zbujal ne bo. Kožico čisti takrat, ko ga kopaš. Vodo bi naj prekuhavale čimdlje oz vsaj do 6 meseca, s sterilizacijo pa se tudi ne obremenjuj preveč. Ni treba kar vsak dan. Samo pomisli ali vprašaj svojo mamo koliko krat je to počela ona ko je imela tebe.user posted image

Bom se pa čez vikend mal potrudla, pa seznamček uredila. In če še katera želi paparico mi naj pošlje svoj mail na zs.
Zdaj pa jst tud gremmmmmm..........user posted image

(odgovor članu sanjacka)
Neposredna povezava do sporočila: 1338
26.2.2010 23:11:30   
eva1
čer!
da se malo javim user posted image

Mi smo  ok..mali priden, še vedno se lepo dojiva in upam, da se bova še čimdlje!

Kar se tiče GH-jaz res ne vem zakaj se vam tok mudi..sicer jo to vaša stvar, ampak jaz pom pomoje začela okoli 6 meseca..mogoče kak teden prej...dokler lepo napreduje...sicer pa tut Anže ful gleda k jemo, pa cmoka z usti, ampak še niti podrazno ni zrel za GH..se vidi ko mu dam kapljice po žlički, jezik še vedno plazi iz ust, ko jih poje! Čajov mu jst ne dajem, mislim, da z mojim mlekom dobi prav vse kar rabi!

Jaz sem vodo za čaj(AP nisem nikoli dajala), prekuhavala kar dolgo..tja do  1 leta sigurno!

Nikolinca-midva se hraniva čist odvisno-imava okoli 6 obrokov v 24 urah..kok pa poje  pa ne vem, ga ne tehtam!
Kožica na lulčku-jaz jo čistim ko kopam!
Ja naš poliva kdar se preveč naje...sploh ponoči, k vleče kr v pol snu!
Dude prekuhavam na par dni!

(odgovor članu valerija77)
Neposredna povezava do sporočila: 1339
27.2.2010 7:58:52   
caryn
še nekaj bi vprašala...tiste k imate fantke...meni sta P in patronažna rekla, da ne smem vleči kožice dol, da za to ni nobene potrebe in da se to naredi ko bo večji, nekje okoli 2 leti (P je sicer na pregledu probal in je rekel, da verjetno ne bo problema). tudi v  porodnišnici mi je sestra rekla, da se kožica ne vleče dol.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 1340
27.2.2010 10:28:10   
lenybaby
Mi smo mel zdej pregled pri treh mesecih in mu je zdravnica kožico dol potegnla in rekla da od zdej naprej mu nej vsak dan spucam tud spodej z vodo in enkrat tedensko z mal mila. user posted image  Tko da ne vem... Očitno majo povsod drugač to.

Glede prekuhavanja vode je blo pa rečen da do 6. mesca nujno.

Aja pa zanč sm po radiu eno oddajo o otrocih poslušala pa je blo tud govora o teh "sesalnikih" za nosek. So rekl da nej starši za hec sami probajo kolk je fajn če ti en cevko prklopleno na sesalc u nos tlač in se nej pol odločjo če bodo to res delal svojmu otroku.user posted image  Pr ns je zaenkrat fiziološka in vatka čist zadostvala pa smo bli tud že prehlajeni.

< Sporočilo je popravil lenybaby -- 27.2.2010 10:44:17 >

(odgovor članu caryn)
Neposredna povezava do sporočila: 1341
27.2.2010 14:59:59   
pi82ka
Ojla...mene pa zanima a ma ker Jane voziček, sprašujem zato, ker me zanima glede vreče za nogice in pa predvsem za marelco...če se jo pr nas sploh dobi?
Jaz naši noska pucam z ustnim sesalcem...ni tok močno ker pač potegnem kokr loh, sem pa bla prehlejena in sem si za foro fiziološko not brizglna...lek dobri so naši otročki, drgač pa jaz sem tazga mnenja kar ni za not je za ven in smrku mora it ven...res pa da na silo ne smemo to delat...zato pa je fiziološka da zmehča smrkučka.

pa,pa

(odgovor članu lenybaby)
Neposredna povezava do sporočila: 1342
27.2.2010 17:14:54   
eva1
IZVIRNO SPOROČILO: lenybaby

Aja pa zanč sm po radiu eno oddajo o otrocih poslušala pa je blo tud govora o teh "sesalnikih" za nosek. So rekl da nej starši za hec sami probajo kolk je fajn če ti en cevko prklopleno na sesalc u nos tlač in se nej pol odločjo če bodo to res delal svojmu otroku.user posted image  Pr ns je zaenkrat fiziološka in vatka čist zadostvala pa smo bli tud že prehlajeni.

Ja jaz se probala in je prav fino, sploh ko te že nos boli od brisanja in pihanja..čist nč neprijetno ni.pa za  moje pojme edino učinkovito pucanje nosu...pri lukcu še tega ni blo, smo imeli kr naprej vnetje všes(ampak potm ko je bil že večji, tam pri enem letu in pol)..pri alji sem kupila to, niti 1x ni imela vnetja ušes...tako da dokler otrok ne zna pihniti je to za moje pojme super!!!!Z ustnim pol manj vmn dobiš itak pa ne more biti prevelik vlek, ker je  cev aspiratrja tanka!

< Sporočilo je popravil eva1 -- 27.2.2010 17:16:37 >

(odgovor članu lenybaby)
Neposredna povezava do sporočila: 1343
27.2.2010 19:05:30   
lenybaby
No js s tem sesalcem za nosek nimam izkušenj in res upam da ne bojo potrebne...

A ste vidle tole? Zanimiva pogruntavščina in me ful mika! Čeprav mam vse doma za delat te kašice... sam mi je všeč tole k je tolk preprosto in z mal umazanije...

http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=208096

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 1344
27.2.2010 21:17:12   
pikica 28
IZVIRNO SPOROČILO: eva1

čer!
da se malo javim user posted image

Mi smo  ok..mali priden, še vedno se lepo dojiva in upam, da se bova še čimdlje!

Kar se tiče GH-jaz res ne vem zakaj se vam tok mudi..sicer jo to vaša stvar, ampak jaz pom pomoje začela okoli 6 meseca..mogoče kak teden prej...dokler lepo napreduje...sicer pa tut Anže ful gleda k jemo, pa cmoka z usti, ampak še niti podrazno ni zrel za GH..se vidi ko mu dam kapljice po žlički, jezik še vedno plazi iz ust, ko jih poje! Čajov mu jst ne dajem, mislim, da z mojim mlekom dobi prav vse kar rabi!

Jaz sem vodo za čaj(AP nisem nikoli dajala), prekuhavala kar dolgo..tja do  1 leta sigurno!

Nikolinca-midva se hraniva čist odvisno-imava okoli 6 obrokov v 24 urah..kok pa poje  pa ne vem, ga ne tehtam!
Kožica na lulčku-jaz jo čistim ko kopam!
Ja naš poliva kdar se preveč naje...sploh ponoči, k vleče kr v pol snu!
Dude prekuhavam na par dni!

evo odgovor na GH: jaz sem sedaj pri 4 mesecih in 6 dneh začela uvajati GH po naročilu našega P. Razlog: ker našemu mleko enostavno ni več dovolj, prej smo spali celo noč, sedaj smo prišli spet na 3 ure spanja. Začela sem (po navodilih P) z riževo kašico od Milupe, ki mu jo dajem namesto enega obroka mleka in to je en obrok pred spanjem. Potem se lepo skopava in tik pred spanjem še flaško. Morem povedati, da glede na to, da smo danes komaj drugič jedli na žlico, je naš mali pravi strokovnjak. To tako lepo papka, da skoraj nisva nič umazana...seveda razen ust in malo po ličkih.... Zraven je veliko smeha in naš mali prav uživa. Po 2 tednih pričnemo s sokovi in potem že s sadnimi kašicami... Tako, da ko bo star 5 mesecev bo imel že obrok sadne kašice. Tako tu pri nas predlaga pediater in nisem edina, ki je pričela z uvajanjem GH pri 4 mesecih.

20.10.2010 .. 3170g/51cm

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 1345
28.2.2010 11:03:51   
Perlica76
Pozdravljene!
Mene je tudi pritegnil tale Aventov aparat za pripravo kašic-zgleda ful zanimiv,pa vse nardiš v enem.....No,imam še čas za se odločit.
Torej pediater pove kdaj je čas za prvo papico?Sem mislila,da patronažna,ker jo moram jaz poklicat pri 4mesecih in pol(tako mi je rekla,ko je bila nazadnje tukaj).Sicer pa imamo itak pred tem za dobit novo pikico-drugo.Naši ni še opazit,da bi ji bilo mlekce premalo,ponoči se szbudi samo enkrat ali nobenkrat(odvisno kdaj popije zadnji obrok),spije pa po do 170ml na obrok,4-5 obrokov(odvisno kako zgodaj začnemo).
Smo tudi na Novalacu in Hippovih instant čajčkih,pa me nič ne skrbijo ti čajčki,dokler ni zobk.
Naša zadnje čase zvečer nakaže da bi spala tako,da se začne ful dret,neusmiljeno joka,se zvija nazaj in potem črta,zaspi.Zgleda,da pride že tako utrujena,da postane prav živčna.
Danes je spet en oblačno moker dan!!!Ja pa kje je ta pomlad?!Komaj čakam!!!
Lep dan vam želim!!

(odgovor članu pikica 28)
Neposredna povezava do sporočila: 1346
28.2.2010 11:14:59   
lenybaby
Dobro jutro mamice!

Midva sva bla že u štacun, zuni je še kr lep vreme, mal sončka pa mal vetrčka tko da je prou pasalo... Sm brala v knjigi da majo 3-4 mesečni dojenčki na dan do 900 ml mleka za popit... Nš ga tm okol 800 ml pa mislm da ma dost, to je pa tud vse kar je/pije. Zaenkrat ne rabva AM in čajčkov tko da sem prou zadovoljna. Težo mava konkretno ma prou zanimiv k mu ni nč kej dost vidt da bi biu debel al pa kej... mal je mišelinkota sam na stegnčkih pa v bučo je kadar se orng naje fajn bucko vidt, drgač je pa tak lep športn tip... user posted image  

Glede kašic je pa men patronažna na zadnjem obisku rekla da nej jo pokličem pr petih mescih user posted image  No če bo le ratal bova ostala čimdlje na mlekcu! Glede na to da mirno prespi celo noč in je nasmejan in zgovoren večino dneva mu čist nč ne manjka! user posted image  Nč, pejmo pospravlat, prat dat, sesat, ta malga počohat, previt, po tleh pomit, jest dat......... hvala bogu da mi ni treba kosila kuhat! fjuuuuu....! user posted image

Lep dan punce!!!!

(odgovor članu Perlica76)
Neposredna povezava do sporočila: 1347
28.2.2010 13:50:15   
valerija77

user posted image
url=http://www.glitterfy.com/]user posted image [/url]

NICK     ROJEN      PDP     PODATKI

Nina68    17.10.     13.11.2009   TJAŠ (2600g-48cm) 
user posted image

1. mesec:           3840g/52cm/OG 35cm                             
2. mesec:           5460g/56cm/OG 39cm                   
3. mesec:           7050g/60cm/OG 42cm
6.mesecev                             
Naslednji pregled:

Prvi koraki:

Pecorella   20.10.    09.11.2009   JON (2520g-47cm) 
user posted image

1. mesec:      3820g/52cm/OG 36cm                       
2. mesec:      4780g/55cm                        
3. mesec:      5550g/58cm/OG 39,5cm
6.mesecev                             
Naslednji pregled:

Prvi koraki:

Pikica28
  20.10.   02.11.2009   OŽBE (3170g-51cm) 

user posted image

1. mesec:  3870g/54cm                            
2. mesec:  4900g/59cm                             
3. mesec:   5930g/61cm
6.mesecev                             
Naslednji pregled:  

Prvi koraki:

Nončika   24.10.   30.10.2009   TIMON (4180g-54cm) 
user posted image

1. mesec:      5330g/55cm                        
2. mesec:      6180g/59cm                       
3. mesec:      6900g/62cm
6.mesecev                             
Naslednji pregled:

Prvi koraki:

Rozica13 
29.10.  31.10.2009   LINA (3210g-51cm) 

user posted image

1. mesec:                              
2. mesec:                               
3. mesec:
6.mesecev                             
Naslednji pregled:

Prvi koraki:

Kajjada    30.10.   05.11.2009   JAN (4650g-53cm)
user posted image

1. mesec:       5580g/56,5cm                       

2. mesec:       7020 g/ 62 cm                          
3. mesec:       7570g/64cm
6.mesecev                             
Naslednji pregled:
     5.2.2010

Prvi koraki:

Tassika   31.10.   23.11.2009   ZOJA (2525g-49cm) 
user posted image

1. mesec:      3750g/51,5cm/OG 36cm                      
2. mesec:      4500g/58cm                         
3. mesec:      5090g/57,5cm/OG 38cm
6.mesecev                             
Naslednji pregled:

kardiolog-čez eno leto
Prvi koraki:

Sanjacka    31.10.   02.11.2009   NINO (3740g-51cm) 
user posted image

1. mesec:   5050g/55cm                          
2. mesec:   6500g/61cm                           
3. mesec:
6.mesecev                             
Naslednji pregled:

Prvi koraki:

blondy_81    02.11.    07.12.2009   MANCA (2800g-49cm) 
user posted image

1. mesec:        3675g/53,5cm/OG:35cm                      
2. mesec:       
4600g/60cm                   
3. mesec:        5190g/60cm/OG 38,5cm
6.mesecev                             
Naslednji pregled:
   22.3. cepljenje  10.5. pregled

Prvi koraki: 

Lupinica   02.11.    06.11.2009   LAURA (3520g-51cm) 
user posted image

1. mesec:        4540g/54,5cm                      
2. mesec:                               
3. mesec:
6.mesecev                             
Naslednji pregled:
     02.02.2010 pediater

Prvi koraki:

Bojana82    02.11.    05.11.2009   MANCA (3430g-52cm) 

1. mesec:            4600g/54cm                  
2. mesec:                               
3. mesec:
6.mesecev                             
Naslednji pregled:
     09.02.2010 pediater

Prvi koraki:

Ellam   06.11.    01.11.2009   LUCAS (3990g-52cm) 
user posted image

1. mesec:                              
2. mesec:                               
3. mesec:
6.mesecev                             
Naslednji pregled:

Prvi koraki:

Murkica   6.11.    11.2009    LANA (3950g-55cm)
user posted image

1. mesec:                              

2. mesec:   5950g/61,5cm                            
3. mesec:
6.mesecev                             
Naslednji pregled:
   3.2. - UZ kolkov; 24.2. - pregled + cepljenje 

Prvi koraki:

Cari   09.11.    07.11.2009   TEJA (3600g-52cm) 

1. mesec:         4540g/57cm/OG 39cm                     
2. mesec:                               
3. mesec:
6.mesecev                             
Naslednji pregled:

Prvi koraki:

Caryn   09 .11.   19.11.2009   GAL (3285g-50cm) 

1. mesec:        4950g/56cm/OG 38,5cm                      
2. mesec:        6900g/61,5cm/OG 41cm                      
3. mesec:        7810g/65,5cm/OG 42cm
6.mesecev                             
Naslednji pregled:
     24.3.

Prvi koraki:

Juniorka   11.11.    05.11.2009   LEILA (4065g-58cm) 
user posted image

1. mesec:                              
2. mesec:     6300g/63cm/OG 41cm                       
3. mesec:
6.mesecev                             
Naslednji pregled:

Prvi koraki:

Korala   11.11.    28.11.2009   BRIN (3330g-52cm)

1. mesec:                              

2. mesec:                               
3. mesec:
6.mesecev                             
Naslednji pregled:

Prvi koraki:

Tinshna    11.11.   05.11.2009   JAKA (g-cm) 

1. mesec:                              

2. mesec:                               
3. mesec:
6.mesecev                             
Naslednji pregled:

Prvi koraki:

Metuljcica77    12.11.    11.11.2009   EMA(3280g-53cm OG 33,5cm)

1. mesec:    3500g/54,5cm/OG 36cm                         
2. mesec:    4490g/57cm/OG 38cm                          
3. mesec:     5250g/60cm/OG 39,8cm
6.mesecev                             
Naslednji pregled:

25.3.
Prvi koraki:

Piška_goriška   12.11.    01.11.2009   IVANA JUTRA (3080g-51cm)

1. mesec:   4585g/55cm/OG 38cm                          
2. mesec:                               
3. mesec:
6.mesecev                             
Naslednji pregled:

Prvi koraki:

Petkapet   12.11.    .11.2009    (3210g/50cm/OG 35cm)

1. mesec:     4450g/53cm/OG 38cm                   
2. mesec:     5640g                          
3. mesec:     6750g/62cm
6.mesecev                             
Naslednji pregled:

Prvi koraki:

Lenybaby   12.11.    24.11.2009    SAMO(3950g/52cm/OG 36,5cm)

1. mesec:                        
2. mesec:     6430g/61,5cm                          
3. mesec:     7650g/64cm/OG 43,5cm
6.mesecev                             
Naslednji pregled:

Prvi koraki:

Nina7   13.11.    22.11.2009   TAJ (3380g-52cm) 
user posted image

1. mesec:      4190g/53,5cm/OG 39cm                        
2. mesec:                               
3. mesec:       6150g/60,5cm/OG 41cm
6.mesecev                             
Naslednji pregled:

Prvi koraki:

Divja   14.11.    11.11.2009   PATRIK (3800g-53cm) 

user posted image
1. mesec:      5000g/56cm                        
2. mesec:                               
3. mesec:      7240g/64cm/OG 42cm
6.mesecev                             
Naslednji pregled:

Prvi koraki:

srecna_zvezda    16.11.    .11.2009   NASTASIA (4125g-53cm) 

1. mesec:                              
2. mesec:                               
3. mesec:
6.mesecev                             
Naslednji pregled:
    17.12.2009 pediater

Prvi koraki:

Endrina    16.11.   11.11.2009   MAX (3800g-52cm) 

1. mesec:          4250g/56cm/OG36cm                      
2. mesec:                               
3. mesec:
6.mesecev                             
Naslednji pregled:
    04.01.2010 pediater / UZ kolkov 

Prvi koraki:

Mamka3   16.11.    20.11.2009   EVA (4090g-55cm)

1. mesec:        4950g/57cm                      
2. mesec:         6430g/61cm                     
3. mesec:
6.mesecev                             
Naslednji pregled:

1.3.2010
Prvi koraki:

Eva19   17.11.    16.11.2009   LIA (3560g-50cm) 
user posted image

1. mesec:        4400g/55cm                      
2. mesec:                               
3. mesec:        6120g/61cm/
6.mesecev                             
Naslednji pregled:
     6.4.

Prvi koraki:

mayamaya   17.11.    10.11.2009   NEJA (3520g-53cm) 

user posted image

1. mesec:     4170g/60cm/OG 37cm                        
2. mesec:     5455g/65cm                         
3. mesec:
6.mesecev                             
Naslednji pregled:
   4.3.2010

Prvi koraki: 

Nezy85    17.11.    14.11.2009  PATRIK  (3850g-52cm)
user posted image

1. mesec:      4400g/54cm                        
2. mesec:      5470g/58cm                          
3. mesec:
6.mesecev                             
Naslednji pregled:

Prvi koraki:

Ninka80   18.11.    16.11.2009   EVA (3370g-50cm) 
user posted image

1. mesec:       
4490 g /54 cm                  
2. mesec:        
5550 g / 58 cm                     
3. mesec:         6350g/60cm
6.mes
ecev                             
Naslednji pregled:

Prvi koraki:

Karin82   18.11.    .11.2009  RUBEN  (3670g-51cm)

1. mesec:    4150g/56cm                           
2. mesec:    4990g/59cm                         

3. mesec:
6.mesecev                             
Naslednji pregled:

Prvi koraki:

Valerija77   19.11.    13.11.2009   MATIC (4470g-55cm) 
user posted image

1. mesec:    5250g/57cm/OG 38 cm                       
2. mesec:                               
3. mesec:     6980g/63cm/OG 41cm
6.mesecev                             
Naslednji pregled:
     1.4.

Prvi koraki:

Pikapoka83    20.11.    .11.2009  ŽAN  (4040g-57cm)
user posted image

1. mesec:                              
2. mesec:                               

3. mesec:
6.mesecev                             
Naslednji pregled:

Prvi koraki:

Sashy   23.11.    .11.2009   TAJA (3160g-52cm) 
user posted image

1. mesec:                              
2. mesec:                               
3. mesec:
6.mesecev                             
Naslednji pregled:

Prvi koraki:

Pi82ka   23.11.    .11.2009   ELA BRINA (3260g-50cm) 
user posted image

1. mesec:                              
2. mesec:                               
3. mesec:
6.mesecev                             
Naslednji pregled:

Prvi koraki:

Luan  24.11.  17.11.2009   GAŠPER (3610g-52cm)  
user posted image

1. mesec:    5000g/59cm                           

2. mesec:     5430g/60,5cm

3. mesec:
6.mesecev                             
Naslednji pregled:
1.3.2010    UZ kolkov

Prvi koraki:

december06    28.11.    .11.2009   EMA (3360g-51cm) 

1. mesec:                              
2. mesec:                               
3. mesec:
6.mesecev                             
Naslednji pregled:

Prvi koraki:  

Nogavička80    30.11.    .11.2009   GAJA (3370g-53cm) 

1. mesec:       4290g/55cm                      
2. mesec:       5640g/62cm                   
3. mesec:
6.mesecev                             
Naslednji pregled:

Prvi koraki:         

Eva1    06.12.  2 .12.2009   ANŽE (4240g-54cm- OG 38.5cm)
user posted image

1. mesec:               5kg/56cm/OG40cm                           
2. mesec:               5830g/61cm/ OG 42cm               
3. mesec:               6200g/62cm
6.mesecev                             
Naslednji pregled:
    9.3-pediater

Prvi koraki:

Giotti   06 .12.  22 .11.2009    (g-cm) 

1. mesec:                            
2. mesec:                               
3. mesec:
6.mesecev                             
Naslednji pregled:

Prvi koraki:

katyn   09 .12.  30 .11.2009   DAVID (3830g-53cm) 

1. mesec:                            
2. mesec:                               
3. mesec:
6.mesecev                             
Naslednji pregled:

Prvi koraki:

*I.am.happy*    .11.    18.11.2009    (g-cm)

1. mesec:  +1200g/+3cm/OG +3cm                            
2. mesec:                               
3. mesec:
6.mesecev                             
Naslednji pregled:

Prvi koraki:

Lelyka   .11.    .11.2009    GAJA(g-cm) 
user posted image

1. mesec:                              
2. mesec:                               
3. mesec:
6.mesecev                             
Naslednji pregled:

Prvi koraki:

Neposredna povezava do sporočila: 1348
28.2.2010 14:47:40   
sanjacka
user posted image user posted image user posted image mi smo pa zelo bogi! Kot sem že rekla, že nekaj dni moj mali pridni, a zdaj bogi Nino kašlja, kiha, smrka in malo joka, bolj stoka. Včeraj zvečer pa je dobil vročino 38.9 v ritki, tako da minus 6 je še zmerom vročina! Sem klicala v dežurno ambulanto, pa smo šli v Šmarje pri Jelšah, 10 min vožnje vstran. Zdravnica ga je lepo poslušala, pregledala in je rekla da ima bronhitis!user posted image user posted image user posted image user posted image . Potem smo ga lepo oblekli, se je odločila, da bo dobil antibiotikuser posted image user posted image , amoksiklav, svečke proti bolečinam in vročini Paracetamol in fiziološko raztopino. Da bo lažje dihal so mu dali inhalator na ustka. Tako mu je pasalo, da si je oba šlaufka držal in dihal. Joj, kako je bil posrečen! Dobili smo recept za zdravila, potem  pa smo se  mogli  v CELJE peljat, ker v naši nekdaj veliki občini Rogaška Slatina, Šamarje pri Jelšah in  Podčetrtek ne premorejo kljub velikim turitičnim obiskom ene dežurne lekarne!user posted image Sem misla, da ne vidim prav, ko mi je med. sestra ali "cvetka"user posted image dala 3 rescepte in rekla da drugje ne gre kot v Celju! Pa saj, moj dragi je rekel, če bi bilo treba bi tudi v Ljubljano peljal ali dlje, samo čudno je to, da takšnih nujnih zdravil nimajo v ambulanti? Saj vem, da je Slovenija mala in ni velikih razdalj, samo taka zdravila za dojenčke, bi lahko imeli pri sebi. Sreča pa je, da je Nino v avtu priden, takoj zaspi in tudi včeraj je, čeprav je bil bošček mali z vročino. Ja, pa še sreča je, da je Val 202 ,da  je moj poslušal OI po radiu!user posted image Ko smo prišli domov, je dobil zdravila, zaspančkal in do 4h zjutraj lepo spal, dvakrat pa sem ga mogla preoblečt- se je potil. Sreča je tudi, da ima apetit, da lahko pije moje mleko, čeprav prejšna dva dni ni mogel, pa nisem vedla še, da ga grlo  boli. Danes je že boljši, zjutraj sva bila še v naši ambulanti, so bile dežurne, tudi inhaliral je  in  je zdravnica rekla, da ni tako hudo,da pa naj antibiotike le poje en teden redno na 12 ur. Zdaj spančka in upam,da bo kamlu boljše!  Na momente tako zakašlja, takoj ga moram dvignit, ker se mu zaleti! Zdaj pa za en teden nikamor na zrak! LPuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1349
28.2.2010 14:53:56   
Eva19
sanjačkauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image za ninota, da se čimprej pocajta. nič ni luštno če so naši pikci bolančkani user posted image

(odgovor članu sanjacka)
Neposredna povezava do sporočila: 1350
Stran:   <<   < Prejšnja stran  52 53 [54] 55 56   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  52 53 [54] 55 56   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Najbolj zgodaj rojen nedonošenček, ki je p...
Guinnessova knjiga rekordov je potrdila, da je Curtis postavil nov svetovni rekord. Standardna nosečnost traja približno...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?