sanjacka
|
mi smo pa zelo bogi! Kot sem že rekla, že nekaj dni moj mali pridni, a zdaj bogi Nino kašlja, kiha, smrka in malo joka, bolj stoka. Včeraj zvečer pa je dobil vročino 38.9 v ritki, tako da minus 6 je še zmerom vročina! Sem klicala v dežurno ambulanto, pa smo šli v Šmarje pri Jelšah, 10 min vožnje vstran. Zdravnica ga je lepo poslušala, pregledala in je rekla da ima bronhitis! . Potem smo ga lepo oblekli, se je odločila, da bo dobil antibiotik , amoksiklav, svečke proti bolečinam in vročini Paracetamol in fiziološko raztopino. Da bo lažje dihal so mu dali inhalator na ustka. Tako mu je pasalo, da si je oba šlaufka držal in dihal. Joj, kako je bil posrečen! Dobili smo recept za zdravila, potem pa smo se mogli v CELJE peljat, ker v naši nekdaj veliki občini Rogaška Slatina, Šamarje pri Jelšah in Podčetrtek ne premorejo kljub velikim turitičnim obiskom ene dežurne lekarne! Sem misla, da ne vidim prav, ko mi je med. sestra ali "cvetka" dala 3 rescepte in rekla da drugje ne gre kot v Celju! Pa saj, moj dragi je rekel, če bi bilo treba bi tudi v Ljubljano peljal ali dlje, samo čudno je to, da takšnih nujnih zdravil nimajo v ambulanti? Saj vem, da je Slovenija mala in ni velikih razdalj, samo taka zdravila za dojenčke, bi lahko imeli pri sebi. Sreča pa je, da je Nino v avtu priden, takoj zaspi in tudi včeraj je, čeprav je bil bošček mali z vročino. Ja, pa še sreča je, da je Val 202 ,da je moj poslušal OI po radiu! Ko smo prišli domov, je dobil zdravila, zaspančkal in do 4h zjutraj lepo spal, dvakrat pa sem ga mogla preoblečt- se je potil. Sreča je tudi, da ima apetit, da lahko pije moje mleko, čeprav prejšna dva dni ni mogel, pa nisem vedla še, da ga grlo boli. Danes je že boljši, zjutraj sva bila še v naši ambulanti, so bile dežurne, tudi inhaliral je in je zdravnica rekla, da ni tako hudo,da pa naj antibiotike le poje en teden redno na 12 ur. Zdaj spančka in upam,da bo kamlu boljše! Na momente tako zakašlja, takoj ga moram dvignit, ker se mu zaleti! Zdaj pa za en teden nikamor na zrak! LP
|