|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  154 155 [156] 157 158   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijski sončki 2009 2.del
24.2.2010 8:58:44   
Hanuši
majana, naj ti celo leto sije sonce

user posted image

When they placed you in my arms, you slipped into my heart

(odgovor članu bačko)
Neposredna povezava do sporočila: 3876
24.2.2010 9:02:51   
Lsica
MAJANA, VSE NAJ NAJ NAJBOLJŠE za rojstni dan!!!!

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ...pa še kakšen user posted image user posted image user posted image user posted image za srečouser posted image

(odgovor članu Hanuši)
Neposredna povezava do sporočila: 3877
24.2.2010 9:11:23   
Hanuši
Aja punce, sem pozabila povedati kako trmo smo dobili. Da ne bom samo hvalila, smo iz malega pridnega angelčka, zrastli v takooooooo trmo.

Sedaj, ko se dviguje, valjda ful stvari doseže. In, ko mu rečeš " ne Bine, to pa ne smeš!" punce, se nazaj zvije v lok, vrže na tla in v histerični jok pade. Ali pa kleči na kolenih in v navalu besa kar poskakuje po kolenih. Groza. In to takoj, ne da bi mu 5x rekel in ga stran dal. Pa ravno moj user posted image , ker, če pa kaj ne prenesem, je pa to trma. Sem jo cel life opazovala pri svoji sestri. Ufff.
Hana je imela samo en izpad pri 3. letih v trgovini in smo ga takrat zatrli z ignoranco in to je bilo to. Mali pa že pri 8. mesecih in to za vsako malenkost.

Pestro bomo imeli. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Hanuši)
Neposredna povezava do sporočila: 3878
24.2.2010 9:28:06   
bačko
Hanuši ko jaz rečem Lori ne pa začne  takoj jokati in me tako milo gleda.Ja pa zelo hitro užaljena.Zato ji moj mož pravi Užaljenka.

(odgovor članu Hanuši)
Neposredna povezava do sporočila: 3879
24.2.2010 9:37:34   
Lsica
Živjo,

ma kolk ste spet natipkaleuser posted image ...a niste šle nč ven včeraj, ko je bil tak lep sonček?

10ka, hitr se pozdravte, da boste fit za plavanje!!! prekuhavanje vode - jaz jo še vedno. Pravijo naj bi jo do 1 leta. Zakaj - na to pa nisem najdla odg. user posted image . Če pa gledaš po forumih pa mamice počnejo čist različno, dajejo tud vodo iz pipe, ustekleničeno, ustekleničeno za dojenčke...

tečka, mi tud zbiramo nohtkeuser posted image . Mamo zato kalodont zastonjuser posted image
Ne, resno, včeraj ko smo bile pri zobozdravnici nam je rekla da je zobke najbolje umivat s krtačko in zobno pasto 2x na dan. Dobro da ni rekla po vsaki jediuser posted image . Fluor so pa včasih dodajali v vodo, v nekaterih državah pa v sol...zdaj nič več. Potem so deca dobila neke fluorove tabletke...zdaj pa florirajo sam zobno pasto. Kariesa je pa baje več. Zdaj al je to zato al ne morjo pa še ugotovit. Glede na to kakšne zobe mam jaz (skor vsi zaplombirani) mislim da je bolje da ma mal zaščite pred kariesom.

mini, pride tud kak tak dan...ti ga kar okol obrni, greš spat za ene pol urce, pa bo tko kot da si se zbudila v nov dan.user posted image

manna, sam vprašanje če ti bo iz lončka hotla pit prekuhano vodo. Ker tista iz banje je najboljšauser posted image

mojsonček, tud pr nas prdci do izhoda povzročajo največ prioblemovuser posted image
šavsa me pa sam če ji dam prst v ustauser posted image

Ajde lepo se mejte punce....drug teden se pa lahk spet kej dobimo, a ne? V četrtek?

Joj glavno pa pozabla povedat...Maja je včeraj 1. zaspala brez zizeuser posted image . Pa tud ponioč se ni zbujala tolikokrat kot ponavadi, sam zgodaj zjutraj ob 5-ih nekje in to je touser posted image . Upam da ni blo slučajno.

< Sporočilo je popravil Lsica -- 24.2.2010 9:39:26 >

(odgovor članu 10ka)
Neposredna povezava do sporočila: 3880
24.2.2010 9:38:21   
lino
Majana VSE NAJBOLJŠE še iz moje strani!!!!

Trma je tudi nam dobro znana, ni pa še v takooo hudi obliki, sam tk čist stegne roke in noge predse (tk trde nardi) in kot bi zarenčal....hihihi, je kr šikan, besedo NE si pa narobe razlaga, ker ko mu rečen NE smeš koša šlatat ali kablov grizt...se mi tk na široooko nasmeji in prične ploskat, pa vedno bolj, ko sem huda, vedno bolj je njemu to všeč...user posted image user posted image user posted image

Je že tečko, se kr poslovim...lepo bodite!!!

(odgovor članu bačko)
Neposredna povezava do sporočila: 3881
24.2.2010 9:40:40   
Lsica

IZVIRNO SPOROČILO: lino

Majana VSE NAJBOLJŠE še iz moje strani!!!!

Trma je tudi nam dobro znana, ni pa še v takooo hudi obliki, sam tk čist stegne roke in noge predse (tk trde nardi) in kot bi zarenčal....hihihi, je kr šikan, besedo NE si pa narobe razlaga, ker ko mu rečen NE smeš koša šlatat ali kablov grizt...se mi tk na široooko nasmeji in prične ploskat, pa vedno bolj, ko sem huda, vedno bolj je njemu to všeč...user posted image user posted image user posted image

Je že tečko, se kr poslovim...lepo bodite!!!

Ja ja, naša tud ko me zagrabi za lase, pa rečem NE, av to boli....ona se pa reži k pečena mačka.

(odgovor članu lino)
Neposredna povezava do sporočila: 3882
24.2.2010 10:07:22   
mk8
IZVIRNO SPOROČILO: bačko

Mk tudi jaz ti pošljem lahko email.

Prosim, to bi bilo super!!

In zdaj smo trije...
Veronika, 4.6.2009

(odgovor članu bačko)
Neposredna povezava do sporočila: 3883
24.2.2010 10:11:46   
mk8
IZVIRNO SPOROČILO: mojsonček

kolk sem se naražala tamali... sedi na tleh in zagleda nad čelom svoj pramen las, ki se malo viha in ga poskuša ujet z obema rokama user posted image  jo je premetaval k na čolnu ampak zvrnila se pa ni user posted image

tale pa je dobra, si prou predstavlam user posted image user posted image

In zdaj smo trije...
Veronika, 4.6.2009

(odgovor članu mojsonček)
Neposredna povezava do sporočila: 3884
24.2.2010 10:15:32   
mk8
Majnana vse najbpljše!!!

10ka, tebi in Katji pa user posted image user posted image user posted image , da bo čimprej vse OK!

In zdaj smo trije...
Veronika, 4.6.2009

(odgovor članu mk8)
Neposredna povezava do sporočila: 3885
24.2.2010 10:18:28   
bačko
Mk8 sem poslala ZS!
Lora pa zelo rada Žano cuka.Prav uživa ko lahko njej nagaja.Potem pa Žana v jok in takoj k meni.Lora pa se smeji kot pečena.user posted image

(odgovor članu mk8)
Neposredna povezava do sporočila: 3886
24.2.2010 10:21:29   
mk8
user posted image trma - naša se začne pa prov ful jokat, ko ji kdaj rečem NE, al pa se kr na tla vrže, če ji kakšno stvar vzamem iz roke, ki je ne bi smela držat (ponavadi je najhuj pri mobitelu) user posted image user posted image . Nisem vedela, da že tko majhni dojenčki trmarijo. Zdej se bo treba še s tem spopasti

prekuhavanje vode - nam je P rekla, da jo moram prekuhavat do enega leta. Spet vsak drugače user posted image

< Sporočilo je popravil mk8 -- 24.2.2010 10:23:04 >

In zdaj smo trije...
Veronika, 4.6.2009

(odgovor članu mk8)
Neposredna povezava do sporočila: 3887
24.2.2010 10:22:51   
mk8
IZVIRNO SPOROČILO: Lsica
Joj glavno pa pozabla povedat...Maja je včeraj 1. zaspala brez zizeuser posted image . Pa tud ponioč se ni zbujala tolikokrat kot ponavadi, sam zgodaj zjutraj ob 5-ih nekje in to je touser posted image . Upam da ni blo slučajno.

Bravo za Majo user posted image user posted image !!

In zdaj smo trije...
Veronika, 4.6.2009

(odgovor članu Lsica)
Neposredna povezava do sporočila: 3888
24.2.2010 10:24:44   
mk8
IZVIRNO SPOROČILO: bačko

Mk8 sem poslala ZS!

Hvala! Jaz pa tebi že mail nazaj user posted image

In zdaj smo trije...
Veronika, 4.6.2009

(odgovor članu bačko)
Neposredna povezava do sporočila: 3889
24.2.2010 12:35:52   
tecka
IZVIRNO SPOROČILO: Lsica
tečka, mi tud zbiramo nohtkeuser posted image . Mamo zato kalodont zastonjuser posted image
Ne, resno, včeraj ko smo bile pri zobozdravnici nam je rekla da je zobke najbolje umivat s krtačko in zobno pasto 2x na dan. Dobro da ni rekla po vsaki jediuser posted image . Fluor so pa včasih dodajali v vodo, v nekaterih državah pa v sol...zdaj nič več. Potem so deca dobila neke fluorove tabletke...zdaj pa florirajo sam zobno pasto. Kariesa je pa baje več. Zdaj al je to zato al ne morjo pa še ugotovit. Glede na to kakšne zobe mam jaz (skor vsi zaplombirani) mislim da je bolje da ma mal zaščite pred kariesom.

Oj, škoda, da se nisva srečali. SAj si bila na stomatološki v lj, a ne? Mi smo šli notri ob 14h.
He, he, tudi jaz imam slabe zobe (se v moji mladosti starši niso nič brigali za moje zobe) in sem rekla, da se vključim v to raziskavo, da bo imel Srečko vsaj kakšen pregled zastonj:)
Glede fluora v zobni pasti: če se "žrtvujemo" za znanost se pač "žrtvujemo". Nimam nekega mnenja o tem, kolikor mi je pa nekako znano, je bistveno ščetkanje in manj pomembno tisto, kar daš na ščetko.

Ja, itak da se dobimo naslednji teden. Saj lahko kar ostane kolosej, četrtek ob 10h, da ne bo treba preveč planirat? Vreme bo.

Mojsonček: ruzak smo dobili (ne)rabljen, ker se od kolegice hči ni hotela nositi. Če pogledaš pa z druge strani: saj za odraslega je ruzak tudi tam od 100 eur naprej (govorim za 35, 40 l). Meni se ne bi zdelo škoda dat tega denarja, ker vem, da bomo hodili, če se bo Srečko hotel nositi, ne želim pa preveč soliti pameti drugim, ker ne poznam vaših življenjskih navad, še manj pa finančnega stanja.

Hanuši - a si bila ti tista, ki je v Rutarju naročala ograjice za stopnice? A si dobila? No, mi smo za začetek na bolhi kupili eno rabljeno (tudi guenther) in sem si kar oddahnila.

Mini - a je danes kaj bolje?

(odgovor članu Lsica)
Neposredna povezava do sporočila: 3890
24.2.2010 12:41:42   
tecka
Saj sem vedela, da sem spet nekaj pozabilauser posted image
Prekuhavanje vode: tudi jaz imam v spominu, da je treba prekuhavat do enega leta in nameravam tako delat. Če pa zagusti, tudi jaz dam ali ustekleničeno vodo ali pa prefiltrirano z brito.

Trma: Srečka še ne napada, je pa tudi res, da besedo NE presliši. Tako kot očkauser posted image . HB je pa tudi dobrovoljček kot očka user posted image .

Majana - vse najboljšeuser posted image user posted image Pa v Koloseja pridi naslednji teden, da te spoznamo. Pa še častila boš lahkouser posted image user posted image user posted image user posted image Ne, res, ko dorečemo kraj in uro, bi pa res Majani napisala zs ali pa k majčicam, da se nam pridruži, jaz sem ji še vedno hvaležna, da se je javila za zbiranje sporočil o rojstvihuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tecka)
Neposredna povezava do sporočila: 3891
24.2.2010 13:05:27   
Mala_princeska
Ja Majana vseee naj naj še tukaj user posted image
user posted image user posted image user posted image

Ja Manca je pa danes stara 8. mesecev :-)

Mini pač pride tak dan, nimaš kaj - samo pazi nase user posted image user posted image user posted image

Mene je pa ponoči treslo, pa zeblo, slabost,....pol sem se pa v debelo dekno zavija in meni to vsaj malo pomaga, glava me pa še zdej boli...

Trma ja se kaže, da se včasih hitro ujezi, če ni po njeno ;-)
Grizenje ker imamo že 6 zobkov bi me najraje pojedla in v obraz v brado ugriznila ali pa v nos user posted image , pa cuka tudi full....pa tepe.....razbojniki ni kej user posted image user posted image user posted image

24.4.2004 Nina :-)
24.6.2009 je ati dobil najlepše darilo za RD - Manco :-)

(odgovor članu tecka)
Neposredna povezava do sporočila: 3892
24.2.2010 13:07:00   
Mala_princeska
Zobozdravnik midve bova šle, ko nas bodo v preventivni kabinet poklicali, zaenkrat pa ji bom umivala samo s krtačko - ščetkanje brez paste in pa s krpico drgnila.

24.4.2004 Nina :-)
24.6.2009 je ati dobil najlepše darilo za RD - Manco :-)

(odgovor članu Mala_princeska)
Neposredna povezava do sporočila: 3893
24.2.2010 13:14:32   
bačko
No Lora pa mi je zakuhala.Prejle sem ji merila tem. in je imela v ritki 38,4.Groza!Čakava da zgornja enka pride ven.Zdajle že drugo rundo spi.Bogica moja!Upam da bo kmalu tem. izginila.user posted image

(odgovor članu Mala_princeska)
Neposredna povezava do sporočila: 3894
24.2.2010 13:23:10   
Hanuši
Cel roj user posted image  za Loro. Ne zbolet, samo zobek naj ven pride,pa boš dobra, a ne

(odgovor članu bačko)
Neposredna povezava do sporočila: 3895
24.2.2010 13:26:01   
NatyTaja
Oj, punce...dobro jutro... ja, še zdej mi ni ratalo skup spravit in prebrat...
Je pestro pri nas. Imam tavečjega doma, ker ima vročino in driska, potem pa skoz študiram, da ko grem od njega k malemu, da si roke fajn umijem, ker v bolnico pa zdejle nebi šla...
Ta zoprna prehodna obdobja - jaz prav sovražim pomlad, ko je poleg vseh virusov tu še spreminjajoče se vreme, nestalne temperature pa seveda ogromno dreka zunaj...bljek! Sam še več dela. Cote pa to! Že zdaj nisem folgala, kaj bo šele zdej. Pa naj se še kako bruhanje pojavi, potem sem pa v temi...jaz pa čisto na koncu in brez moči. po moje me tudi kaj grabi. Non stop sem čisto brez energije - kljub supradinu in prehrani po Montignacu. Sem pa danes fino bruhala zjutraj...tak da po moje je res kak virus!! Kako mi gre res to na živce!!
user posted image user posted image in user posted image user posted image za zdravje in srečo vsem...

IZVIRNO SPOROČILO: July08

NatyTaja kako si se lotila odvajanja od joške ponoči???
Jaz bi tudi rada počasi nehala z dojenjem, a se Julija s tem nikakor ne strinja. Pa po flaški sploh noče piti Še vedno se dojiva ene 6x na dan.

Grozn, kaj naj ti rečem! Jaz sem se tega lotla tako, da ukinjam nekaj zizkanj in ga polagam v postlo. je pa tako, da sem ga ful razvadla, ker pa se mi res ni dalo več ponoč kr naprej vstajat. Mal so leta, mal pa utrujenost...že kr ene orng pet let nimam nobenga orng počitka, tak da...ja, potem je blo pa že kr na pol ure do uro priklapljanje, to pa ne gre več. No pa sva celo noč jajcala...on jamral in jokal, jaz pa tolažla, polagala v postlco in trepljala po ritki....pa je drugo noč prespal od 19.-23. (joška), potem pa do 4 zjutraj, ko je pa spet dobil. En čas bova na tem, potem pa še tisto čisto stran. Sej ni nič lačen ponoči. Sem pa naštimala flaško čaja pa če bi bil žejen, bi že potegnil, ker pije zdej iz lončka - flaške. Eh, spanje mi pa pri nobenem ni šlo...sem preveč mehka, da bi lahko pustila bebo jokat.Pa sama ful veliko pijem ponoči, tak da potem mislim, da so mali pa tudi žejni in bi pili. Uspeh odvajanja nočnega priklapljanja - je definitivno manj zbujanja...zdaj moram samo še vztrajat, da spet ne popustim...čeprav se je danes spet znašel v moji postli... Pa ne vem al sem pozabla, al pa sem ga kr v spanju k sebi na zizo dala. Ja, sem že kr malo nevarna od nespočitosti! No pa imaš cel roman...kaj pa sprešuješ!

Eh, naš tudi nič kej ne je...sam pije. Sej ni čudno, če ga pa cela ustka bolijo od teh prihajajočih zobkov! Nič, bomo pa večino pili pa je, ko bo pa to mimo, jih pa itak ne moreš ustavit od hrane - vsaj naši so taki, da od nekje 2-4 leta ful jedo. Mi je pa hecen mali, ko nobenga keksa pa to ne pogloda. Onadva sta to kr mlela...Res je vsak otroček poglavje zase.

Groza no. Je pa tako, da se mi ne da ga še čisto stran dat, ker tiste flaše štimat....je pa še bolj grozno.
Me pa nekaj zanima - zakaj se matrate in ponoči še hrano delate? Sej nam težijo, da bi naj že od ne vem katerega meseca naj ne potrebovali ponoči obroka - a nebi kr čaj dale? Pa ni treba nič termovk pa to?

Potem pa še tile zobki...ja, čisto za vsakega vemo en teden prej in potem še par dni, da čisto ven prileze...ah, pa šele trije so zunaj...pa nam niti mazila ne pomagajo kej veliko.
Aja - pa na zizi se po dojenju tudi vidijo odtisti zgornjih zobkov, tako, kot je ena napisala...user posted image Me je malo skelelo, ko je jedel, pa sem se spomnila in pogledala. Ko bodo pa čisto ven zrasli, bodo pa celi gor. user posted image Eh, res ne veš, kaj bi blo boljše...

Mini - super je takle dan ja!! Se meni tudi večkrat dogaja...user posted image

Joj, 10ka - hvala za tako dobro kavo....

Mojsonček - naš grize vse kar mu pride v usta, no mene še ni imel priložnosti drugače, kot v zizo. Ja, drugače pa vse stiska, ker ga verjetno boli. Pa na živce mi gre, ko škripa z zobki!! Ajjjjj!

(odgovor članu mojsonček)
Neposredna povezava do sporočila: 3896
24.2.2010 15:05:00   
Janci F
IZVIRNO SPOROČILO: tecka

Hanuši - a si bila ti tista, ki je v Rutarju naročala ograjice za stopnice? A si dobila? No, mi smo za začetek na bolhi kupili eno rabljeno (tudi guenther) in sem si kar oddahnila.

Jaz sem kupovala v Rutarju ograjico in izgubila živče, ker so take nefleksibilni da je groza.
Na koncu sem enmu prijatelju,  ki je tišlar požrla vse živce in ga lepo prosila, da nam je naredil ograjico.

Majana vse najboljše še iz moje strani. user posted image user posted image user posted image

Vsem bolanim pa želim čimprejše ozdravljenje in pošiljam user posted image user posted image user posted image user posted image !

(odgovor članu tecka)
Neposredna povezava do sporočila: 3897
24.2.2010 15:06:08   
bačko
Naty Taja veliko user posted image user posted image user posted image user posted image za tvojega sina in veliko user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image zate.Vem kako ti je!Drži se!Jaz Lori ne morem čaja ponuditi ker vem da ga ne bo spila.Sem ene dvakrat že probala pa ni hotel piti čaja ponoči.Kaj šele podnevi.Podnevi vsaj ene 50 ml spije.

(odgovor članu NatyTaja)
Neposredna povezava do sporočila: 3898
24.2.2010 15:10:13   
mini86
Mini - a je danes kaj bolje?

user posted image user posted image user posted image
je bolš..
sploh zdele po 2 urnem spancu z marcelčkomuser posted image sicer se je umas neki hotu zbujat ampak se nism vdala in je lepo dve uri spau..

kolosej ob 10h velja..seznam gdo pride..da js prva začnem k pol se ne znam umes uštultuser posted image
mini86

trma..no da bi se glih po tleh metu še ni..ampak rečmo če je na tleh pa js neki druzga delam in pač ne skočm takoj k zajamra se včasih začne dret..ampak tko zverinsko prisiljeno..in pol se js ustavm in ga gledam..in pol on se dere mal igračke gleda in pogleda če js gledam in ko vid da ga spet dretje..in pol ponovi to ene parkrat pol se pa začne naprej igrat al pa neha se dret in tkrat pol pridm do njega..lumpki so

punce a je vm tud kej tko vroče ponoč..no ne vroče ampak da se zbudite čist mokre..men se to dogaja že neki časa in mi gre prou na živce..lase mam mokre pa doskrat tud tok majco da si jo morm preoblečt..hormoni vem ampak gdaj to mine k nikol nism mela teh težav tud po porodu neuser posted image user posted image user posted image

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu tecka)
Neposredna povezava do sporočila: 3899
24.2.2010 15:13:20   
mini86
aja pa dubl smo copatke..joj kok so lušni bi še js mela take..
zmer bl pa študeram da bi une copatke carozoo k jih mam nesla k čevlarju da da mau rahlejšo elastiko..

aja pa če sm pozabla napisat je trgovina malamaša tud v lj

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 3900
Stran:   <<   < Prejšnja stran  154 155 [156] 157 158   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  154 155 [156] 157 158   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?