roberta
|
IZVIRNO SPOROČILO: oktoberka ah, daj no... ne se hecat, pa to je 2 letni otrok. pač si laske navija okoli prsta. eni si pa po nosu vrtajo neprestano, fantki se po lulckih praskajo, itd. otrok pač nekaj počne s svojimi rokicami in tvoja je našla čisto luštn sistem, kako roko zaposlit. ... iz česa vsega nekateri ne delate probleme ( Tkole bom napisala. Hvala za tvoje mnenje, ampak jaz se s tem ne bi čisto strinjala. Malo preštudiraj literaturo v kateri piše da imajo lahko tudi majhni otroci, malčki stiske.... ... Poznam punčko, ki je počela enako in bila čisto plešasta, ampak je to dejansko počala zaradi hude stiske, ki jo je imela.. Starši so od nje preveč pričakovali. Predvsem so me zanimale izkušnje mamic, ki imajo ali so imele podobne probleme in ne pridiganja in pametovanja drugič uporabnic foruma, da iz česa vse nekateri delamo probleme... Pa brez zamere!! ok, sem bila malce groba v izražanju, čeprav to ni bil moj namen, hotela sem biti le nazorna do "problema", ki po mojem mnenju, glede na to, kaj si napisala, ne vem, če sploh obstaja. se sicer strinjam s tabo glede stisk in malih otrok, ampak osebno mislim, da če bi bilo pri tvoji punčki kaj konkretno narobe, bi počela kaj bolj "dramatičnega" s svojimi lasmi: v smislu samopoškodb kot je puljenje las, cukanje las ali pa tudi kaj drugega kot je praskanje do krvi, dolgo pozibavanje telesa sem in tja, splošna nemirnost, nenehno slab spanec, itd. sicer pa osebno še menim, da ja, nekateri starši v določenih zadevah pretiravamo - tudi jaz sem med njimi (ne pravim pa, da si ti med nami) in se mi zdi, da je fajn, da nam občasno nekdo reče: pa daj, ustavi že malo svoje konje in se sprosti in poglej na "problem" iz daljave. in če to naredimo, včasih res lahko dobimo uvid, da smo si problem sami namislili, da ga pa v resnici ni tam. in spet ponavljam, nisem rekla, da tu pri vas ni problema, pravim samo, da mogoče pa ta možnost vendarle obstaja. in pomisli, če bi dobila samo in vse odgovore v smislu: ja, navijanje las okoli prstov je problem, takrat bi te lahko skrbelo. če pa ti 3/4 ljudi reče, da mogoče vidiš problem tam kjer ga ni, pa vsaj premisli o tej možnosti. saj ti nihče nič slabega noče.
|