Arwenko
|
Hja, tukaj ne govorimo o delavki Mure, ki ne dobi šihta pa nekaj na črno naredi za preživetje, tu govorimo o ljudeh, ki namerno izigravajo sistem z delom na črno, zraven pa vlečejo še socialno pomoč, tudi če tistih 200 eur na mesec. In sory, ti ljudejo kradejo denar, in kradejo naš denar, moj in tvoj in vseh tistih, ki smo zaposleni in plačujemo vsak mesec tej državi davke. In ja se strinjam da politiki kradejo, pa še kako, ampak zato ker ti ljudje kradejo majhne zneske, ni kraja nič manj kraja. Zame se tu stvar konča. Kraja je enaka, če vkradeš en jogurt ali pa 1000 eur ali pa miljon, za mene je vse kraja in za mene so takšni ljudje kradljivci. In tako kot se razburjam nad krajami politikov, se razburjam na takšnimi krajami, to je izigravanjem še tistih malo pravic, ki jih država da. Zakaj se razburjam, zato ker plačujem davke zato, da bom mogoče jaz kaj dobila ko bom potrebovala, na koncu pa zaradi takšnega izigravanja za mene ne bo ostalo čisto nič. Sem napisala, pozabljate da je takšnih izigravanj na tisoče in da se gre tudi tukaj za desetine miljonov evrov vsako leto, pustite se pa od novinarjev napumpat ker je tam en miljonček nekam zginil, na te desetine miljonov se pa pozablja. Pa če ne gre drugače, čisto preprosto. Če bi tega bilo malo, se nebi poznalo, ker pa je tega ogromno, se pozna vedno bolj. Ali drugače, če imate trgovino in vam bo od 100-ih kupcev 1 nekaj vkradel, se vam nebo preveč poznalo, ko pa jih bo od 100-ih 50 nekaj vkradlo ali pa bog ne daj več, pa bo trgovina slej kot prej propadla. In kje se bo poznalo, tam kjer se je že začelo in vedno slabše bo. Državna malha je samo ena in več kot je takšnih nepoštenih, manj bodo dobili tisti, ki res potrebujejo. Pol se pa čudite in razburjate, ker so socialne pomoči, porodniške, otroški dodatki, itd. tako smešno mali, ja kako pa naj bodo večji, če hkrati podpirate takšno krajo, ki nepotrebno vam odžira ta denar. Hkrati na drugi strani, pa se s takšno krajo še zmanjšuje malha iz katere se vleče. In pol sešteješ ena plus ena, malha se manjša, zato ker se prikazuje manj prometa, plačuje manj davkov, raje dela na črno, na drugi strani pa vedno več ljudi na socialni pomoči, od tega precej fiktivnih. Ja ni čudno da bo počasi socialna pomoč ravno 50 eur na mesec. A vam bo potem še tudi fajn, da je en kup ljudi, ki dobivajo to pomoč fiktivno, v resnici pa lepo zaslužijo na črno, vi pa namesto tega ne morete preživet?
|