s.
|
IZVIRNO SPOROČILO: Gina A misliš, da moraš otroka še posebej zabavat, al pa se igrat z njim kot da si drugi otrok v igri? A se ti ne zdi dovolj, da se z njim pogovarjaš, mu razlagaš, da s tabo "kuha", pomiva, je prisoten ob vsakodnevnih rečeh, da mu naštimaš barvice ali kaj posebnega, da telefonira... , da greš z njim ven na igrišče...? A maš občutek, da ker tvoji starši niso nadomeščali enega drugega otroka v igri (vsaj večina naših staršev tega ni počela) da si za kaj prikrajšana, imaš psihične, fizične ali intelektualne posledice? Se ti zdi, da se moraš še posebej, poleg vsega ostalega otroku posvečat še **** ur na dan zraven? Morda se ti zdijo čudna vprašanja, ampak zelo resno sprašujem, ker meni se je vedno zdelo,d a so vse zgorja naštete dejavnosti dovolj. Moje osebno mnjene je,d a mora starš predstavljat starša, odraslega, nekoga, ki ga usmerja, mu daje varnost, mu pripravi reči, ga poučuje, postavlja na pravva pota, izobražuje, se pogovarja, ... nikakor pa ne otrokovega zabavaljača, eneterteinerja in še manj otrokovega vrstnika. Še več, neprestano zabavanje se mi zdi škodljivo za otrokov razvoj, saj zavre otrokov občutek, da mora tudi še sam kaj naredit za svojo srečo, da je ne sme pričakovat samo od zunaj. Gina, 2srčka ne sprašuje kaj ti počneš s svojimi otroci...! Takšni straši, kot si se opisala...bog se usmili... Otrok potrebuje igro tudi s starši... kako naj pa se uči....če mu mami pripravi barvice in pove da se s tem barva, ne pokaže pa mu...otrok tega ne bo znal.... Potem pa se eni sprašujete zakaj so otroci odmaknjeni, ignorirajo ipd....zaradi neodzivnosti staršev....poseldica- neodziven anksiozen otrok... Kak me take izjave razpenijo...otrok je star 2,5 let! In naj opomnim, da otrok ne more bit samostojen pri teh letih....uči se skozi igro... Malo literature v roke, preden, da ma katera še take močne izjave okoli tega... 2srčka, igraj se z otrokom, kolikor se tebi zdi potrebno. Ne pozabi nase, na partneraj in na ostala opravila...otrok se njaveč uči od tebe...ko se igraš z njim, se igraj, ga pa tudi uči...to je skoraj znanost, ampak večina strašev to obvlada...
|